Şimdi Ara

Bilişim teknolojileri bölümü alan tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , 21 ocakta açık mesleki liseye kayıt olucam bilişim teknoojilerini okumam kesinleşti , ancak 4 tane alan var ve daha kayıtların başlamasına günler olmasına rağmen araştırmalarımı yapmaya başladım . Bu bölümlerden hangisini tavsiye edersiniz , gelecek ve fiyat konusunda . Teşekkürler.

Ve hangi bölümler hangi işi yapar , bilgisayar mühendisi olmak için hangi alanı seçmemi tavsiye edersiniz .

- Ağ İşletmenliği
    - Web Programcılığı
    - Veri Tabanı Programcılığı
    - Bilgisayar Teknik Servisi (Bu bölümü eledim)

• Hepsinin birbirinden herhangi bir üstünlüğü yok.Kendini geliştirirsen hepsinde iyi gelecek sahibi olursun.Bilgisayar mühendisliği için şunu seçmen lazım diye bişeyde yok zaten sıfırdan öğreneceksin.Bu arada mühendisliği gerçekten istiyorsan düz liseye git .MAT1'le mühendislik kazanamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedfakih -- 1 Ocak 2013; 19:16:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedfakih

Hepsinin birbirinden herhangi bir üstünlüğü yok.Kendini geliştirirsen hepsinde iyi gelecek sahibi olursun.Bilgisayar mühendisliği için şunu seçmen lazım diye bişeyde yok zaten sıfırdan öğreneceksin.Bu arada mühendisliği gerçekten istiyorsan düz liseye git .MAT1'le mühendislik kazanamazsın.

Anladım hocam peki hiç mi olmaz bu mühendislik olayı , düz liseyede gitmek istemiyorum .

Ve veri tabanı programcılığından mezun olursam üniversitede ne okuyabilirim.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_R

quote:

Hepsinin birbirinden herhangi bir üstünlüğü yok.Kendini geliştirirsen hepsinde iyi gelecek sahibi olursun.Bilgisayar mühendisliği için şunu seçmen lazım diye bişeyde yok zaten sıfırdan öğreneceksin.Bu arada mühendisliği gerçekten istiyorsan düz liseye git .MAT1'le mühendislik kazanamazsın.

Anladım hocam peki hiç mi olmaz bu mühendislik olayı , düz liseyede gitmek istemiyorum .

Teşekkürler

Bize Mat2 falan öğretmedikleri için dershaneye yada kendin evde kafadan 1 sene LYS'ye çalışman lazım o zaman .Ya öyle bi sınırlama yok bu bölümler veritabanı için diye ama mesela yönetim bilişimi sistemleri okuyabilirsin 4 senelik hem LYS'de istemiyor.Araştır arkadaşım internetten bir sürü böyle bölüm var bilişm için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay_R

quote:

Teşekkürler

Bize Mat2 falan öğretmedikleri için dershaneye yada kendin evde kafadan 1 sene LYS'ye çalışman lazım o zaman .Ya öyle bi sınırlama yok bu bölümler veritabanı için diye ama mesela yönetim bilişimi sistemleri okuyabilirsin 4 senelik hem LYS'de istemiyor.Araştır arkadaşım internetten bir sürü böyle bölüm var bilişm için.

Ögretmenlikte yapabilirin oda var , başka bir öneriniz var mıydı hocam çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikoman1903 -- 3 Ocak 2013; 21:20:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Haxenkoff

Her alan kendine göre şeyleri var fakat ben sana web programcılığı öneririm.

Veri tabanı programcılığı aklıma daha çok yattı hocam , yorum için teşekkürler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikoman1903

Merhabalar , 21 ocakta açık mesleki liseye kayıt olucam bilişim teknoojilerini okumam kesinleşti , ancak 4 tane alan var ve daha kayıtların başlamasına günler olmasına rağmen araştırmalarımı yapmaya başladım . Bu bölümlerden hangisini tavsiye edersiniz , gelecek ve fiyat konusunda . Teşekkürler.

Ve hangi bölümler hangi işi yapar , bilgisayar mühendisi olmak için hangi alanı seçmemi tavsiye edersiniz .

- Ağ İşletmenliği
    - Web Programcılığı

bunu gördüm gözlerim yaşardı
    bende liseye başladığımda dal seçimi yapmak için forumlarda soruyordum herkese, sağolsun herkes elinden geldiğince yardımcı oldu şuan istediğim bölümde ve istediğim şehirde lisans okuyorum.
    sıra bizde, insanlığa faydalı olabilecek yeni nesillerin kendilerini daha çok geliştirebilmesi ve mutlu olabileceklerini meslek seçebilmeleri için birşeyler karalıcam bende.

İlk olarak ağ işletmenliği dalı hakkında pek birşey söyleyemiceğim, yanlış yönlendirmemek adına gerçekten bilgim yok.

Web programcılığı: Benimde lisede okuduğum, 3 yılımı verdiğim güzide bölüm.
    Güzeldir, modüller vericekler size büyük ihtimalle onlardan dersi işleyeceksiniz. veri tabanı ile karşılaştıracak olursak veritabanı bölümünde neste tabanlı programla hakimdir(mysql, basic, vb.net...) web tasarımında ise web tabanlı programlama hakimdir(asp, php, html, css...)
    yani türkçe meali, web tasarımında web sitesi tasarlar, photoshop uygulamaları yaparsın, flash uygulamaları yaparsın eğlencelidir pek sıkmaz, ancak veritabanında ise kodlarla daha çok iç içesindir ve biraz sıkıcıdır.
    yani burda herkesin zekası farklı tabi, ancak veritabanında görsellik 2.plandadır hatta 3.planda. web tasarımında ise görsellik 1.plandadır.

para konusuna gelirsek ikisini de iyi bilirsen ve sosyal açıdan zengin bir insansan iş bulursun fazla da para kazanırsın ancak bence fazla para kazanmak ile kendini sınırlandırmamalısın önemli olan mutlu olmak. ben şu anda lisans 2.sınıfta okuyorum ve lisede sıkılacağımı bildiğim için gitmediğim veritabanı bölümünde gösterilen dersleri görüyorum ve fazlasıyla sıkılıyorum :)
    keşke şu dersleri ayırsalardı, tasarımcılar 1 nolu grup programcılar 2.nolu grup diye:) ama olmuyor malesef illaki öğretecekler burdada
    herneyse işin özü ikisinide iyi bilirsen para kazanırsın, ancak veritabanı zor ve sıkıcı oldugu için biraz daha önde, yani veritabanını iyi bilirsen daha fazla para kazanma ihtimalin var.

son olarak teknik servis bölümü, iyiki elemişsin 1 aya öğretilcek şeyi 2 yılda öğretiyolar. pek iç açıcı bölüm değil ancak çok zevklidir söyliyim. bir kasanın içini açmak anakartı sökmek hardiskin içini açıp dönün silindiriyle oynamak, işlemcinin termal macununu sürmek, cdromun kablo bağlantılarını yapmak, fan temizlemek :) kısacası yeni birşeyler keşfetmek her zaman zevklidir.

özet: bölüm seçeneğinde ilk aktör mutluluk ve eğlence olsun, mutlu olacağın bölümü seç. Q7 ye binip ana-bacı sövüp, yeşil ışık yandıgı anda kornaya basan bir insan olacağını unoya bin :) veya otobüse bin :) veya benim gibi bisiklete bin :)

• ben bu sene meslek lisesi bilişim bölümünden me zun oluyorum sana tavsiyem web programcılığı bölümünü seç ve kendini geliştir çok parlar dönüyo bu işlerde mesela benim bi hocam var web programcılığı alanında üstüne tanımam altında 80 bin TL lik araba var bu arabayı bi öğretmen maaşı ile alması imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikoman1903

Merhabalar , 21 ocakta açık mesleki liseye kayıt olucam bilişim teknoojilerini okumam kesinleşti , ancak 4 tane alan var ve daha kayıtların başlamasına günler olmasına rağmen araştırmalarımı yapmaya başladım . Bu bölümlerden hangisini tavsiye edersiniz , gelecek ve fiyat konusunda . Teşekkürler.

- Ağ İşletmenliği
    - Web Programcılığı

ben atl bilişim web tasarım mezunuyum. veri tabanına giden tüm arkadaşlarımız pişmandı ama seni bilemem. matematiğimi geliştirir niyetiyle asla gitme. eğer kodlara bişeyler üretmeye ilgin varsa emin ol en zor şekli veri tabanı. web tasarım rahat olduğu kadar zor kodlamaları da var. önemli olan mantığı kavramak. tekrar geri dönüşüm olsa teknik servise giderim hem elektonikci olurum hemde bilgisayarcı. ama seçim senin web tasarımda ve veri tabanında başarılı olmak için gerçekten tanınmak gerek. iyi büyük yazılımlarda imzan olması gerek diye düşünüyorum..

• Ağ işletmenliğini öneririm. Birde cisco sertifikalarını alırsın. Çokta iyi olur. Ancak hangisini seçersen seç, üniversiteyi kazanmaya bak.
  • web programcılığını öneririm kendini geliştirirsen iyi para kazanabilirsin
  • bende gidicem inşallah bu sene web progmlamaya
  • kardeşim için 415 puanla meslek lisesi (bilişim) istiyoruz. çok mu yanlış düşünüyoruz acaba?
    meslek lisesinden mühendisliğe gitme şanşı çok mu az?
  • Web Programcılığı okumuş biri olarak seveceğini düşünüyorsan kesinlikle web programcılığı okumanı öneririm. Yazılım demek para demek. Sevdiğin bir meslekten para kazanmak demek huzur demek. Kod yazmayı seveceğine, akış diyagramının hayatının bir parçası olacağına inanıyorsan düşünmeden web programlamayı tercih etmelisin dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkkeyp

kardeşim için 415 puanla meslek lisesi (bilişim) istiyoruz. çok mu yanlış düşünüyoruz acaba?

meslek lisesinnden müh olmak zor değil :) Zor olan ders saatleri... düz lisedekiler öğren 12:30 da çıkarken :) sen daha öğlen tatiline çıkıyorsun :D + 5 ders daha :DDD düz lise haftalık 30 saat meslek lisesi 43(tl-atl) Bu durum da ygs-lys ye çalışırken 12. sııfta büyük bir engel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkkeyp

kardeşim için 415 puanla meslek lisesi (bilişim) istiyoruz. çok mu yanlış düşünüyoruz acaba?

eğer kardeşiniz çalışkan bir öğrenciyse tavsiye ederim gitmesini, ders saatleri konusunda biraz yoğunluk yaşayabilir ama çalışkansa mtok'tan çok rahat mühendsiliğe gidebilir
  • çoğu arkadaş web tasarım demiş ama bir meslek lisesi veri tabanı programcılığı mezunu, yazılım mühendisliği öğrencisi olaraktan eğer sabırlı, uğraşmayı seven, kodlardan bıkmam ben diyorsan veri tabanı seç derim
    ama piyasaya çıktığında tek birine hakim olman yetmiyor, projeyi yapmak istediğinde hem kodlaman hemde albenisi olacak bir tasarıma ihtiyacın oluyor, ya bir bölümü okurken diğerinide inceden çalışacaksın yada o bölümü okuyan sağlam bir kanka edin sen kodlar o tasarıma döker, yada sen tasarıma döker o kodlar duruma göre halledersiniz yada ikisinide öğrenirsin senden kralı olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.