Şimdi Ara

BILKENT ENDUSTRI | DERSLER VE KONULARI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
15
Favori
3.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Böyle bir konu açmanız güzel olmuş. Bir miktar azmış yazılım dersleriniz hocam. İtü'de zorunlu 3, seçmelilerle sanırım 5 tane python temelli ders görüyoruz. Bölüm başkanının değişmesiyle program bu hale geldi, zannederim sizde de zaman içinde bu yönde bi eğilim olur.

Olasılık, simülasyon çok zevkli dersler bence. Matematik eğilimi olan arkadaşlar baya keyif alır.

• arobasgan kullanıcısına yanıt

2’ye 3 çok farklı değil açıkçası.

OR derslerinde cplex xpress gams kullanılıyor bizde genelde. End201-e diğer derslerin içine dağıtılmış gibi yani. Genel curriculum’u öğrendikten sonra python’dan or kodlamanın syntax’i de 3-4 saatte öğrenilen bir şey açıkçası.

Biraz yeni programı inceledim güzel olmuş. Odtü boun hala c öğretiyor galiba.

Trend konusunda haklısınız

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt

Düzeltme geçeyim. Odtü Python’a geçmeyi akıl etmiş ama hala material science control vs alıyor. Boun hala c ilginç bir şekilde.

• PwaGG kullanıcısına yanıt

xpress cplex programming language değil. Python ile linear programming çözerken yine lisans gerektiren bir solver gerekiyor (açık kaynaklılar çok yetersiz birçok soru için). Cplex gurobi gibi solverlar python matlab gibi dillerde kullanılabiliyor.

sabancının lisanslı bir solver kullanmadan nasıl sorunsuz ilerlediğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla siz sabancı’dasınız. Belki aydınlatabilirsiniz gerçekten merak ettim

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    1. Groovy yazmıştınız gurobi olarak değiltirmişsiniz.
    2. gurobi lisanslı ve bir hayli pahalı normalde, bu dönem gurobi ile commercial lisans alabilmek için birkaç kez mailleştik oradan biliyorum :)
    3. cplex ve xpress engine’ları da python matlab gibi dillerde kullanılabiliyor.
    4. birkaç curriculum inceledim sabancı’da cplex xpress ve gams kullanılıyor, tabii updated olmayabilirler.
    5. IE202’de cplex xpress ve excel solver kullanılması python ön koşulundan dolayı öğrenciyi zorlamamak aslında.

• Konuya bak aw kalité

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok güzel bölüm be

• Dimi ya insanın sıralaması yetse de yazsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumbiröğrenci -- 23 Haziran 2023; 17:9:8 >
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

sıralaması yetmeyen bir insan olarak içinde bulunduğum hal olsa da yazsak  

Harbi ya. IE yazıyoruz yok material science yok control cart curt boş dersler var.

• bu konu da altlarda ölmesin

Hocam şu an ne yapıyorsunuz ( meslek bazında veya lisans üstü çalışma anlamında)

• Econbender kullanıcısına yanıt

yönetim danışmanlığı yapıyorum

Hocam su konuma bakabilir misiniz, altlara inerseniz consulting ile ilgili sorularım da var

https://forum.donanimhaber.com/endustri-muhendisligi-kariyer-yolu--156350977

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalimyapmaz -- 20 Temmuz 2023; 17:47:39 >
  • ucundan giremediğim o bölüm :(

uuuuuuuuu paranın içinden geçiyonuz mu hocam

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.