Hocam bence ie nin yurt dışı olanakları daha iyi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BILKENT | Endüstri Mühendisliği (IE) | Q&A (7. sayfa)

-
-
Belki bilmeyenler vardır, ortalamalarını iyi tutan kapsamlı burslular 81. Yurt 2 kişilikte ya da diğer yurtlarda tek kişilikte fiyat farkı olmadan kalabiliyor.
http://yurtlar.bilkent.edu.tr/tr/81-tek-cift-kisilik/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam sizce itü, bilkentten çok mu geride ie için?
daha çok istatistik üzerine bi bölüm diyebilir miyiz?
iecilerin çoğunun yazılımcı olduğu doğru mu?
ortalama bir ie mezunu, ortalama bir cs mezunundan daha az mı kazanır?
ortalama bir cs mezunu, ortalama bir ie mezununa göre daha kolay yurtdışında iş bulabilir diyebilir miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
- sanmıyorum ama detaylı bir fikrim yok.
- hayır
- hayır
- 5.
ortalama ile ilgilenmenize gerek yok, ortalama anadoluda okuyor zar zor iş buluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"bilkentin ortalama öğrencileri" diye bi şey yok mu peki? %95iniz iyi yerlere mi geliyor
teşekkür ederim hocam.
ortalama derken iyi üniversitelerin ortalamalarını sormuştum aslında. mesela ortalama bilkent ie mezunu ile ortalama bilkent cs mezunu ile kıyaslasanız aynı cevapları mı verirdiniz?
Ortalama endüstri mühendisi diyince dicle üniversitesi de giriyor adnan menderes de. Ortalama bilkent ie mezunu diye sorulmamış soru.
Ortama cs ortlama ie’den çok kazanıyor galiba. Çok büyük data yok tabii elimde. Yine de duyduğum en yüksek maaşlar danışmanlık onda da endüstri çoğunlukta. Ama ie’de başarılı olmak cs’te başarılı olmaktan daha kolay. 3 ortalama cs ie 3.2 ortalama ie’yi bir tutabiliriz zorluk olarak.
teşekkürler hocam tekrardan
Şunu ekleyeyim, sevmediğin bölümde başarılı olamazsın, gün sonunda iyi bir maaş da çok kolay değil. Bilkent ie cs gibi bölümleri kazanan bir adayın düşünmesi gereken hangisi ilgimi çekiyor olmalı. Onun dışında 1-2k maaş farkı için seçim yapılmaz. Bana üniversite tercihlerinde ee yaz en çok onlar kazanıyor diyorlardı. Eeci olsam şu anki maaşımın yarısını kazanırdım muhtemelen.
Hocam endüstri mezunları veri bilimi gibi alanlara yönelebilir mi yoksa şirketlerde daha çok yönetim gibi alanlarda falan mı çalışıyorlar? Çok bilgili değilim bu konuda ama nasıl alanlara yönelebilir endüstri mühendisleri onu anlamaya çalışıyorum.
Data science’tan ziyade data analytics çalışıyorlar. Master/doktora yapanlardan bildiklerim var. Lisans sonrası çalışan da vardır elbet ama bildiğim kadarıyla çok popüler değil. Strateji genelde daha çekici geliyor
Bilkent IE’yi birinci sıraya yazanlara tüm projele ve ödevlerimin olduğu drive’ı versem kimler yazar acaba
Hocam hangi sektörde çalışıyorsunuz?
Danışmanlık
zevkli mi hocam?
çok salak bi soru oldu bu da ya
-
IE272 hariç bütün dersleri seviyordum ben. Problemleri oldukça ilgi çekici bir bölüm bence. Keyifle okudum. Hocalarımla da aram iyiydi. Yine olsa yine yazardım muhtemelen
Ankara mı İstanbul mu? Eğer İstanbul ise Ankara'da yaşayıp İstanbul'da mülakatlara gitmek zor olmadı mı? Ev mi tuttunuz yoksa mülakatlar online mıydı? Nasıl işledi süreç biraz bilgi verme şansınız var mı?
hocam dersleri keyifli gözüküyor da, iş hayatını sormuştum ben.
-
1 ay’a başlıyorum şu an tatildeyim o yüzden net bir şey söyleyemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X