Şimdi Ara

BİLKENT FİZİK vs BOĞAZİÇİ FİZİK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı y.lisans doktora vb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6k

• karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    sizce bilkent fizik bu sene kaçla kapatır.ben max 10k diyorum.ben sıralamamı 5k-15k arası bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehem abi -- 6 Temmuz 2019; 10:29:36 >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Bölümün zorluğunu anlatmanın en iyi yolu tıpla kıyaslamak çünkü. Arkadaşım demeyeyim de, tanıdığım biri diyeyim, bölümün bu denli zor olduğunu düşünemeyip fizik yazmıştı. En son gördüğümde çok pişmanım falan diyordu.

Yani bence bu örneği vermesi iyi olmuş. Orayı yazmayı düşünenler durumun ciddiyetini anlamalı.

• 12-13k bence

• neinname kullanıcısına yanıt
    Herifin amacının tıpa laf atmak olduğu gayet açık. En az tıp kadar zordur dememiş. Keşke tıp kadar az konu ve kolay olsa, keşke tıp okusam diyeceksin demiş. Bu sözlerin amacı senin için gerçekten kıyaslamak mı? En kolay olduğu söylenen bölümde okuyan birine bile sizin bölüm çok kolay diyemezsin ağzına tıkar lafları. Herif tıp için ne kadar da kolay sallıyor büyük ihtimal daha üniversite öğrencisi bile değilken.
    Ben de bari burda yapmayın diyorum hangi konuya girsem aynı şey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 6 Temmuz 2019; 12:26:58 >
  • Ben de uzun zamandır koç-boğaziçi-bilkent arasındayım ve büyük ihtimalle boğaziçi yazacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim; eğer hedefin yurt dışında devam etmekse üçünden de bunu yapabilirsin. Üçünde de gayet iyi eğitim veriliyor. Ancak tabii ki birbirlerine göre artıları eksileri var.
    Eğer lisanstan sonra hangi alan üzerine devam edeceğine karar verdiysen hocaların ilgilendiği alanlara bakman faydalı olur. Misal nanoteknoloji, katı hal fiziği vs düşünüyorsan bilkent yaz geç. Fakat boğaziçinde çeşitlilik daha fazla var. Hocaların alanlarına şurdan bakabilirsin:
    www.phys.boun.edu.tr
    Öğretim Kadrosu :: Bogaziçi Üniversitesi | Fizik Bölümü
    http://www.phys.boun.edu.tr/tur/?page_id=180
    physics.bilkent.edu.tr
    Fakülte Üyeleri — Bilkent Fizik
    http://physics.bilkent.edu.tr/tr/index.php/kategori/bolum/fakulte-uyeleri
    https://science.ku.edu.tr/bolumler/fizik/akademik-kadro/

Ben astrofizikte ilerleyeceğim için boğaziçine daha yakınım. Ayrıca mümkünse gidip okulları gezmekte, hocalarla konuşmakta fayda var. Bu bölümlerin mezunlarıyla ve şu an orada eğitim görenlerle konuşmalısın. Ben benim lisemden mezun olup boğaziçi fizikte şu an son sınıf olan birisiyle konuştum mesela. Ve boğaziçi fizikten mezun olan birkaç kişiyle konuşmuştum. İstanbul-Ankara faktörü de var. Hangisi sana daha yakın geliyorsa onu seç.

• The Cupid kullanıcısına yanıt
    Hocam ben kuramsal fizikten ilerlemeyi düsünüyorum sonuclar acıklanınca boğaziçi ve bilkenti gezecem dediginiz gibi bölüm tanıtımları,mezunlarla orda okuyanlarla konuşacağım bölümün hocalarıyla görüşeceğim hangi alanda ilerlemek istediğimi söyleyeceğim yani baya bi araştırma yapacağım bunları yaptıkça burda bu başlık altında görüşlerimi aktaracam çünkü fizik seçmek isteyipte mühendisliğe veya tıpa kayan çok kişi var en azından bu arkadaşları bilgilendirelim

• The Cupid kullanıcısına yanıt
    Hocam boğaziçi son sınıftan görüştügünüz kisi ve mezun olan birkaç kişiyle bölüm hakkında üni hakkında neler konuştugunuzu anlatabilir misin

Lafları belki daha düzgün seçebilirmiş, o konuda haklısın. Ama ben özellikle tıpı gömmeye çalıştığını düşünmüyorum.

• karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    Son sınıftaki kişiyle genel olarak bölümün içeriği ve hocalar hakkında konuştuk. İlk iki sene aynı dersler alınıyormuş. 3. sınıfta ise Temel Fizik, Astrofizik, Bilgisayarlı Fizik, Elektronik Fizik, Medikal Fizik seçeneklerinden birini seçiyorsun. Bunların dışında farklı alanlardan bir sürü seçmeli ders alma imkanın var. Detaylar şurada:
    www.phys.boun.edu.tr
    Lisans Programı :: Bogaziçi Üniversitesi | Fizik Bölümü
    http://www.phys.boun.edu.tr/tur/?page_id=159

Burada astrofizik opsiyonunun olması benim için çok büyük bir artı.

Hocalarının da gayet samimi, çekinmeden gidip konuşabileceğin insanlar olduğunu ve kaliteli olduklarını söyledi. Her sene yurt dışına doktoraya birçok kişinin gittiğini söyledi.

Mezunlar da yurt dışı imkanlarının çok iyi olduğunu söyledi. Hocalarla iyi iletişim kurup iyi de bir not ortalamasıyla mezun olursan dünyanın en iyi yerlerine gidebileceğini söyledi.

Herifli merifli bahsetme birader benimle ilgili önce adam ol. Tıpa gömmek gibi niyetim yoktu, elektrik elektronikten de makineden de benim okuduğum bilgisayar mühendisliğinden de çok daha zordur fizik bölümü. En basit anlaşılacak olan bölüm olduğu için ve herkesin ağzında "tıp aşırı zor yaa" lafı sakız olduğundan bunu örnek verdim. Ben ne kadar zor olsa da ee, makine okuyan birinin en zor bölüm bizimki diye ortamlarda geyik çevirdiğini görmedim, ama tıpçılarda çok gördüm doğal olarak milletin kafada tıp en zor bölüm algısı var o yüzden de onu örnek verdim. Boğaziçi fizikte okuyan arkadaşım kafasını kaşımaya zaman bulamıyor, kütüphaneden çıkmıyor ortalamasını 3'ten yüksek yapabilmek için ve ilk 2 sene itibariyle bunu başarabilmiş değil ki kendisi zekidir baya. İlk sömestırda adam günde 2-3 saat çalıştım yeter sandım anlıyorum sandım ortalamam 1.8 oldu sonra aklım başıma geldi dedi bana. Tıp okuyan arkadaşlarım gezip tozarak sınıf geçiyor birader, yüksek notlarla sınıf geçenler de iyi çalışıyor ama deli gibi çalışmıyor yine de. toysun belli ki, bizzat fizik ve tıp okuyan nice arkadaşı olan, boğaziçi fizik yazmayı uzun süre ciddi şekilde düşünmüş, tıp yazmayı istememiş sonunda bilgisayar mühendisliğinde karar kılmış biriyim ben yani laf ebeliği yapma bana.

• theshowstopper kullanıcısına yanıt
    Kafasında öyle bir hayal dünyası kurmuş ki artık arkadaş...
    İntihar eden tıpçıların intihar notunda okul ve tıp geçiyor artık katlanamıyorum vb yazıyor ona rağmen "Tıpta intiharların nedeni dersler çok zor adamlar intihar ediyora indirgediysen o da senin zekana yakışır bravo." gibi bir cümle kurabilmiş gerçekten hayretler içerisindeyim
    İşte insanın bilgisi olmayınca ne güzel, her şey hakkında yazabiliyorsun.
    Yallah ikile çıktığın mağaraya şimdi. Anca hakaret edip blok yazabilirsin seni gidi velet herifin arkadaşının einstein kadar iq'su varmış yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 7 Temmuz 2019; 10:25:36 >

İki dk telefonda başka şeye baktım bloklamadan cevap vermeyi başardın helal olsun. Einsteinın iqsu 160'tı cahil kardeşim. Bana herif diyen sonrasında utanmadan cevap veriyor hergele diyen sensin sonrasında hak ettiğin cevabı verip bloklayınca ağlama. Bu sefer cevabı atar atmaz bloklicam merak etme

• theshowstopper kullanıcısına yanıt
    Yapma yav ne yaparım ben şimdi düşünce tarzınıza tüküreyim nasıl gururlanarak yazıyor bir de of bloklamak demek ha kızlar üstüne atlar şimdi
  • Up fizik için buradan faydalanabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.