Şimdi Ara

BİLKENT FİZİK vs BOĞAZİÇİ FİZİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru başlıktadır oralarda okuyanlar veya o bölüm ve üni hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi?

• Bilkent fizik daha çok katı hal fiziği, nanoteknoloji üzerine yoğunlaşıyordu hala öyle mi bilmiyorum. Boğaziçinde arkadaşım okuyor fizikte. Hangisine gidersen git çok çalışacaksın, yani tıpçıların falan bizim bölüm çok zor yav dediğine falan bakma fizik okursan keşke tıpçılar kadar az ve kolay şeylere çalışsam dersin. Ama sevdikten sonra mesele değil tabii.
    Bölümün zorluğunu anlatmanın en iyi yolu tıpla kıyaslamak çünkü. Arkadaşım demeyeyim de, tanıdığım biri diyeyim, bölümün bu denli zor olduğunu düşünemeyip fizik yazmıştı. En son gördüğümde çok pişmanım falan diyordu.

Yani bence bu örneği vermesi iyi olmuş. Orayı yazmayı düşünenler durumun ciddiyetini anlamalı.
  • Geçen sene tr 7.si olan sınıf arkadaşım baya araştırdı bilkent fizik yazdı en iyi imkanlar ordaymış sanırım ama pek konuşmayan bi elemandı pek bilgi alamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent fizik daha çok katı hal fiziği, nanoteknoloji üzerine yoğunlaşıyordu hala öyle mi bilmiyorum. Boğaziçinde arkadaşım okuyor fizikte. Hangisine gidersen git çok çalışacaksın, yani tıpçıların falan bizim bölüm çok zor yav dediğine falan bakma fizik okursan keşke tıpçılar kadar az ve kolay şeylere çalışsam dersin. Ama sevdikten sonra mesele değil tabii.

• Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Yokatlastan baktığımda zaten 540-550 civarı puanlar ile oralar tercih ediliyormuş ve çok şaşırmıştım tavan puanları çok uçuk

• Bilkent daha iyidir BENCE . Youtubede Furkan Öztürk kanalı var bilkent fızıkten harvarda gitmişti.İzlemediysen öneririm. Ama hangısını secersen sec guzel ıkısıde.
  • theshowstopper kullanıcısına yanıt
    Sevdiğim bir bölüm ve 2 yıldır düşündüğüm bir bölüm yurtdışı imkanı olarak ki bilindiği üzere temel bilim türkiye koşullarında zor yani o yüzden bilkent fizikten harvard’a giden biri vardı görmüstüm yurtdışı imkanı olarak hangisi iyidir sizce

• YKSDELİSİ Y kullanıcısına yanıt
    Furkanı gördüm hocam ama detaylı izleyemedim videolarını 3. Sınıfta gitmiş sanırsam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent fizik
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    İyice araştır. Ama bilkentin imkanları daha ıyı gıbı sankı
  • Bilkent'te daha az kişinin olması avantaj bence. Boğaziçi'nde hocalar daha çeşitli alanlarda çalışıyor. Alanlarında ne kadar aktifler, h-indexleri kaç bilmiyorum ama kötü olacaklarını sanmıyorum. Zaten undergradda Bilkent'e de gitsen Boğaziçi'ne de gitsen benzer bir eğitim alacaksın. Bu arada hiçbir okul gel seni Harvard'a göndereyim demez. Sen başvuru yapmak istediğinde hocalarından referans mektubu almak zorunda olduğunda hocaların CV'lerinde yazan yerler sana bir avantaj oluşturabilir. Az nüfuslu yerlede hocalarla daha yakın bir ilişkin olur ve seni daha iyi tanırlar. Referanslarında da seni daha iyi anlatabilirler.
  • Hocam boğaziçi yazın,istanbul faktörü var.eğer fizikten devam etmek istemezseniz boğaziçinde farklı alanlara çok daha iyi yönelebilirsiniz.hem boğaziçi abi,boğaziçi yani.

Bilkent sakın yazmayın ha.bilkent yazmak yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkent çok iyidir temel bilimlerde. ne kadar çoğu konuda bounun balon olduğunu düşünsem bile temel bilimlerde gayet iyidir kendileri. ister bilkent ister boun ikisi de pişman etmez. hangi alanlara yöneldiğine bakın bence o size uygun olan yeri belirler.
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgilendirme hocam dikkate alcam

• Bilkent yazmak isteyipte sıralamadan adam eliyormussun gibime geliyor :D

• Yani bencede hocam fizigin hangi alt dallarında iyiler onları araştırmak gerekiyor bakacağım

• Furkan Öztürkyoutube
    Bilkent Fizik'ten Harvard'a!
    https://youtu.be/EMFaunrq-Kc

• Furkan Öztürkyoutube
    M. Özgür Oktel ile Söyleşi
    https://www.youtube.com/watch?v=5QYolMZ8rLU

Bunu buraya bırakayım doğrudan sizin sorunuzu cevaplamıyor ama belki herhangi bir şekilde yardımcı olur, MIT doktoralı bir Bilkent Fizik hocasıyla bölüm hakkında söyleşi

• caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Faydalı video tam soruyu karşılamaz ama bilkent açısından bilgilendirici tesekkürler

• Up bu sekilde arada kalanlar için bilinçlenelim

• theshowstopper kullanıcısına yanıt
    Aga burada bile tıp yahu... Adam boğaziçi fizik mi bilkent fizik mi demiş asla aklıma gelmez burada bile yoruma tıp katmayı nasıl başarıyorsunuz.
    Ben eğitim ve imkanlar açısından bilkenti ön planda tutardım lakin istanbulda yaşadığımdan bu ikilemde ben kalsam boğaziçi yazardım. Şartlar değişiyor kişiye göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 6 Temmuz 2019; 0:3:29 >
  • Hocam fizik okuduktan sonra planınız nedir ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.