Bildirim
Boğaziçi İktisat vs Boğaziçi Matematik
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Edebiyat sosyalde +35 yapabilirim diyorsanız tm ye geçin. Yoksa sayısaldan devam etseniz daha iyi olur. -
+35 yapabileceğimi düşünmüyorum, şuan edebiyat ve sosyal kısmından en fazla 15 falan yapabildim.
Peki bir iktisat mezunu ile matematik mezunu arasında çok büyük bir fark var mıdır? -
Ekonomi 👌🏻 -
Matematiği seviyorsanız boğaziçi matematik derim. Matematik bölümü iktisatla çift anadal yapabiliyor zaten. -
İktisat ve matematik mezunu arasında çok net fark vardır. İktisadın içine bir miktar matematik girse de bir araç olarak, bir metot olarak giriyor. Matematik okuduğun zaman matematik okumuş olacaksın, bir araç olarak değil bir amaç olarak matematik öğreneceksin, oldukça derinlemesine öğreneceksin hem de. Ekonomiye elbette kayabilirsin yüksek lisans düzeyinde, mühendislikten bile ekonomiye kayarsın, bunlar mümkün fakat lisans eğitimleri çok başka. Genellikle de akademik amaçlarla kayarlar iktisada, matematiksel ekonomi hocalarının bir kısmı matematik, endüstri mühendisliği falan mezunudur. Asıl niyetin ekonomiyse, piyasada ekonomiyle alakalı işler yapmak istiyorsan odtü gibi alternatifleri değerlendirmeni öneririm boğaziçinin tutmaması durumunda. Sağ kulağını sol elle tutmaya gerek yok bana kalırsa, iktisatsa nihai hedef, boğaziçine takılmayıp odtüyü falan da değerlendir bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 2 Mart 2020; 20:6:27 >
-
matematik bölümü öğrencisi olarak söyleyebilirm ki matematik de oku iktisan çap yap -
tm geç 30 sosyal yapıp boun ya da bilkent girersin -
çap yapmak çok da kolay değil diye duydum gerçekten öyle mi? -
30 net yapabilmek için bir öneriniz var mı?(kaynak vs.) -
limit edebıyat kıtapları çok iyi
coğrafya genel kültür
sosyal için de osmanlı tarihi çalış -
fedakarlık ister -
kolaylıgından gececeksen gecme ilgin varsa gec -
kesinlikle ekonomi. sakın çap yaparım diye tercih yapma %99 yapamayacaksın -
bence edebiyat-tarih-cog hakkinda az cok fikri olmayan gecmesin.gorundugu kadar kolay degil ozellikle edebiyat.kalan kisitli zamanda bir oraya bir buraya bakmak kotu etki yaratir(gecen sene deneyen arkqdaslarimdan gordugum bu). kendi alaniniza odaklanmak daha iyi -
asıl amacım iktisat okumak (ekonomi ile alakalı bir iş yapmak) ama mfden girmek zorundaydım o yüzden iktisata yakın gördüğüm matematik ile kıyaslama yapıyorum. kolaylığından istemiyorum yani. -
Endüstri müh bakın hocam
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X