Şimdi Ara

Bilkent Hakkında Her Şey (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
6
Favori
6.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

McKinsey de çalışan 32 mezun var

11 işletme
    7 ekonomi
    6 endüstri
    5 elektrik-elektronik

https://www.linkedin.com/school/bilkent-university/alumni/?facetCurrentCompany=1371%2C2522926%2C1533232%2C18066923

Birkaçını inceleme fırsatım oldu

3.5 üstü de çok yeterli değil anladığım kadarıyla

en düşük gördüğüm ortalama 3.58 bir endüstri mühendisi o da yan dal siyasal bilimler bitirmiş

Consulting çok yorucu fakat ödüllendirici diye biliyorum
    Tam rakamı duymasam da çok güzel paralar döndüğünü söyleyebilirim

kurumsal ve uluslararası bir firmada yükselip yönetici olmak

Bahsettiğiniz pozisyon tabii ki kulağa hoş geliyor
    Ama gidebiliceğiniz en ekstrem noktalardan birini düşünerek bir bölümü seçmek çok akılcı değil

size tavsiyem aşırı şanslı ve başarılı olamazsanız da ne gibi pozisyonlarda çalışacağınızı araştırmanız

şunu da eklemek isterip ki amerikada büyük bir firmada yönetici olmak işletme/ekonomi okuma on koşulu istemez

mühendis olarak da bu pozisyonlara ulaşabilirsiniz (altı boş gibi gelmesin örneklerini biliyorum)

3.5 üstü ile bitirmeye gelicek olursak
    bir hayli zor

Ve daha da zorlaşıcak
    ekonominin matematik dersleri değişiyor

math 105 ve 106 alıyorlardı eskiden
    şimdi 101-102 alıcaklar

Soru cevapsız kalmasın bildiğim kadarıyla yazdım

ekonomi ve işletme okuyan arkadaşlar eksiklerimi tamamlar
    hocam iktisat ders programına baktım math 105-106 verilmesi beni soğutmuştu ancak bu mesajınızdan sonra gelse bile boğaziçi yerine yazmayı düşünüyorum.

bir de olasılık ve istatistiğe giriş adlı bir ders var, sonunda giriş olması basitleştirilmiş anlamına geliyor sanırım. boun odtü vs okullarda direkt olasılık ve istatistik diye geçiyor yanlış bilmiyorsam. bilkent bunu da rakip okulları gibi zorlaştıracak mı yoksa böyle mi kalacak?

• quote:

Hiç zorlamaz

https://busel-moodle.bilkent.edu.tr/pae/

Buradan kendinizi deneyebilirsiniz

İsterseniz sınava girmeden nce writting formatı hakkında bir iki şey okuyun
    sagolasin benim de tek korktugum yazma kismi cunku essay yazmayi pek bildigimi sanmiyorum. internette bunun icin ozellikle bilkente yonelik dokuman bulabilir miyim? yoksa genel olarak baksam yeterli olur mu
  • Hocam ben de bilkent endüstri tercihi yapmayı düşünüyorum mezun olduktan sonra başlangıçta maaş ve iş imkanları nelerdir, okurken exchange erasmus imkanları nasıldır ve mezunları araştırmama rağmen pek göremedim acaba çok iyi yerlere gelmiyorlar mı diye bir kuşku düştü içime siz ne dersiniz?
  • gekko01 G kullanıcısına yanıt
    Essay yazmayı genel olarak hallederseniz sıkıntı çekmezsiniz ama writing task 1 diye bir şey var onda gıcıklık yapabiliyorlar. Isterseniz birkaç tane örnek bulabilirim arkadaşlarımdan falan. :)
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    hocam bilkent ekonomi+yurtdisi yuksek lisans ile yurtdisinda is bulabilir miyiz yurtdisinda sen universite okumamissin diyebilirler mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

Essay yazmayı genel olarak hallederseniz sıkıntı çekmezsiniz ama writing task 1 diye bir şey var onda gıcıklık yapabiliyorlar. Isterseniz birkaç tane örnek bulabilirim arkadaşlarımdan falan. :)
    yapabilirseniz cok iyi olur cok tesekkur ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

yapabilirseniz cok iyi olur cok tesekkur ederim.
  • mannis kullanıcısına yanıt
    Olasılık kocaman bir bilim dalı

Genelde bir dersin ilk dersine
    Intro to something ismini veriyorlar

bilkent syllabus

boun syllabus

Boğaziçinde dikkatimi çeken EC233 koduyla dersi almaları
    endüstri mühendisliğine de baktım ondan sonra onlar da IE kodlu bir olasılık dersi alıyor

Bilkentte ikisi de aynı kod altında alıyor
    (aynı sınıflarda ders alıyorlar)

şu çıkarımı yapmak çok saçma olmayacaktır
    bir endüstri mühendisinin aldığı olasılık eğitimi muhadili olan okullardaki econ öğrencisinin aldığından kolay olmayacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

hocam bilkent ekonomi+yurtdisi yuksek lisans ile yurtdisinda is bulabilir miyiz yurtdisinda sen universite okumamissin diyebilirler mi
    Yurtdışında sen üniversite okumamışsın demek mi?

yurt dışında yüksek lisans yaptıysan öncelikle olarak orayı referans alırlar zaten

kabul aldığın master programı ne kadar iyi ise üniversitede aldığın eğitim o kadar iyidir gibi üstünkörü bir çıkarım yaparlar zaten

ki dünyanın da en yanlış çıkarımı değildir

Her sene stanford mit harward cambridge gibi okullara öğrenciler yollayan bir üniversite bilkent

bir şirket ik sı bilmez ama akademik anlamda küçümsenicek bir okul değildir

Akreditasyonlar da zaten en az amerika ve avrupadaki öğrencilerin o bölümlerde aldığı nitelikte bir eğitim aldığını gösterir

• Versos kullanıcısına yanıt
    https://www.linkedin.com/school/bilkent-university/alumni/?facetFieldOfStudy=100372

Yüzlerce mezun profili bulabilirsiniz buradan

Savunma sanayisinde çalışan bir sürü mezun var bu da başlangıç maaşının savunma sanayisine göre bir tık düşük olduğu çıkarımına işaret eder (bence)

4.5-5 muhtemel başlangıç maaşı

Gördüğüm kadarıyla endüstri mezunları gayet güzel yerlerdeler

Erasmus/exchange:

exchange anlaşmalı okullar

erasmus anlaşmalı okullar

Şunu eklemek istiyorum

Bilkent puanımı öğrenmeden önce aklımda yoktu
    Sabancı koç boğaziçi diyordum

Puanım beklediğimden düşük gelince bilkenti araştırdım

İyi ki bir iki soru daha çözmedim
    iyi ki şu soruyu yanlış yaptım noktasına geldim

Okulumdan hocalarımdan ve bölümümden çok memnunum

• gekko01 G kullanıcısına yanıt
    giriş sınavda essay yazmayı bilmeye değil de

Anlamlı ve akıcı düşünce geliştirebiliyor olup olmamasına bakıyorlar

Essayı formatına uygun yazıp yazmamak çok umurlarında değil yeni gelen öğrencilerde

biraz baksanız yeter ekstrada kaynağa htiyaç duymazsınız

Hazırlığı direk atlamak istediğinizden emin olup olmadığınızı sorgulayın bir de

prefaculty başlayıp rahat rahat bir dönem okuyabilirsiniz

ben açıkçası geçebilicek ingilizcem olmasına rağmen 1 dönem okudum
    direk geçen arkadaşlarım çevre yapmanın ne kadar zor olduğunu söylüyor hep

yıl ortasında başlayıp 9 dönemde araya exchange/erasmus sıkıştırarak bölümü okuyabilirsiniz
    boşu boşuna programınızı sıkıştırmak zorunda kalmazsınız

erasmusta exchange de ders saydıramama problemi yüzünden bir dönem derslerini diğer dönemlere dağıtıp çok sıkışma ihtimaliniz var
    sıkışmak da ortalama düşürmek demek oluyor

• mannis kullanıcısına yanıt
    hocam mesajınız gözüme çarptı, econ221 adlı dersi kastediyorsunuz sanırım, 2.sınıf dersiydi ama üstten bu dönem aldım o dersi ben. bazı şeylerin izaha muhtaç kaldığını düşündüm.

olasılık çok geniş bir kavram. temel kavramların ötesine geçtiğinizde, hemen her dal için özelleşmesi gerekiyor. yani tamamını bütün bölümlere yığamazsınız. ha yığarsınız, ama inanılmaz verimsiz bir iş yapmış olursunuz. bir elektrik elektronik mühendisinin sahip olması gereken olasılık bilgisi ile bir ekonomistinki aynı değildir, olmamalıdır da. kendisini geliştirmek isteyene sınır yok tabii ki, ona ne ala :) iş bilen okullarda da haliyle bu konuya özen gösteriliyor. boğaziçi'nde de odtü'de de ekonomi bölümü için ayrı istatistik/olasılık dersleri var zaten. bilkent için de aynı şekilde. dolayısıyla diğer okullardan farklı bir durum yok. econ221 dersi de, sosyal bilimlerin ihtiyacı olan donanımı kazandırmak üzerine kurulu bir ders, kaldı ki 2'ye bölünmüş durumda. yani yine kapsamlı bir olasılık & istatistik eğitimi verilmiş oluyor, sadece mühendislerin uygulayacağı şekli ile değil.

calculus adına konuşmam gerekirse. ben hacettepe ee mühendisliğinde okurken de calculus aldım, burada bilkent iktisatta da. mühendislik için gerekli olan calculus (bilkentteki kodu 101-102) ve bilkent iktisat/işletmeye verilen calculus (kodu 105-106) arasında bir seviye farkı olduğu doğrudur. ancak calculusun geniş halini de, daraltılmış (hafifletilmiş) halini de almış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki 105-106 bölüm öğrencisine kazandırdığı nitelik anlamından çok ciddi bir eksik değil. sene içinde ben de bunu düşündüm, bazı yerlerin çok yüzeysel kaldığını daha derine inilmesi gerektiğini düşünüp acaba yeniden 101-102 görmüş olsam daha mı güzel olurdu diye düşündüm. ne var ki mühendislere verilen calculusteki fiziksel uygulama alanları, katlı integraller, vektör/yüzey gösterimleri, hacim hesaplamaları vs. gibi konular cidden bir ekonomi öğrencisi için öncelik değil. haliyle calculusun uygulamasından ziyade gösterimine ağırlık verilen araçlarını kullanmada bilkent'in verimli bir yol izlediğini düşünüyorum. şahsi fikrim 101-102 verilmesinin herhangi bir zarar sağlamayacağı, aksine -bence- daha zevkli olduğu yönünde ama dediğim gibi calculus 2'nin uygulamaları olmazsa olmaz bir şey değil bir iibf öğrencisi için.

her şeyin ötesinde, 101-102'yi yine alabilirsiniz burada, istediğiniz dersi alabilirsiniz merak ettiğiniz sürece. bunu sizi bilkentten soğuracak bir etken olarak görmeyin yani, yine yazın, yine gelin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 16 Temmuz 2018; 1:21:57 >

• despinaleaxo kullanıcısına yanıt
    10 kişiden biri olayı doğru

Bunların 3te biri regular başlamak için kalmıştır ama

Çok ilginçtir bizim sınıf 20 kişiydi 15 kişi geçti

edit: doğrudan atlamaşım mayısı görmeden

ocak pae sinden bahsediyordum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 16 Temmuz 2018; 2:3:59 >
  • quote:

10 kişiden biri olayı doğru

Bunların 3te biri regular başlamak için kalmıştır ama

Çok ilginçtir bizim sınıf 20 kişiydi 15 kişi geçti

edit: doğrudan atlamaşım mayısı görmeden

ocak pae sinden bahsediyordum :D
    hocam irregular olmanın dezavantajları neler? ben de sizin gibi pre faculty başlamayı düşünebilirim geçsem de.
  • Prokrastinatör P kullanıcısına yanıt
    En büyük dez avantajı açılan dersler

Her dönem bütün dersler açılmıyor

Mesela bu dönem ilk dönemin olmasına rağmen bir sonraki dönem açılmayacak diye IE102 aldım ve ortalamamı aşırı düşürdüm (ders yükü ilk dönemden ağır geldi)

Endüstri Müh. düzenlemeye gitti çünkü bölümün 3te biri irregular

Artık tüm dersler her dönem açılıcak

Sadece son sınıftaki proje dersi açılmayacak
    Bu da demek oluyor ki irregularsanız(alttan ders bırakılmadıysa) okulu 9+1 ya da 7+1 dönemde bitiriyorsunuz (+1 hazırlık)

Elektrik elektronikte de tüm dersler her dönem açılıyor
    Gidiceğiniz bölüme göre karar vermek de önemli bu noktada

7+1 dönemde bitirmek çok yorucu ve yüksek ortalama yapmayı zorlaştırıyor

9+1 bence çok ideal
    Exchange e katılmak için güzel bir boşluk yaratıyor
    Düşük derslerini tekrar alıp yükseltebilmek için iyi bir fırsat tanıyo
    ve 3. sınıfın yoğunluğu dağıtmaya fırsat tanıyor

Ben bunu hazırlığı atlayıp yapamaz mıyım diye sorarsanız

Bölümü 1 dönem fazla okumakla 2 dönem fazla okumak arasında çok fark var
    Burslu iseniz min 5 ders şartını sağlamakta zorluk çekebilirsiniz

Bir de her dersin bir kordinatörü olur
    Genelde bellidir
    Sonbaharda bir hoca ilkbaharda bir başka hoca

Mesela matematikte sonbahar döneminde grade estimate dediğimiz (notunu tahmin ediyorsun ne kadar yakın bilirsen o kadar ek puan geliyor 0-5 arasında) bir olay var
    yine aynı semester da en düşük midterm notunu finale tamamlıyorlar

Ben bahar döneminde aldım math 101i
    bizim kordinatörün böyle güzellikleri yoktu
    Ama sınavlar daha kolaydı
    Bir şekilde eşitliyorlar onu

çevremde 7 dönemde mezun olucaklar da var (2 sene farklı üniversitede okuduğu için daha fazla yıl kaybetmek istemiyor)
    8 dönemde de
    benim gibi 9 dönem okumayı tercih edenler de
    Genel kanı keşke ben de 9 okusam

EDIT: maalesef upperdan başladım
    2. sınavı kaçırınca

writtinge boş verip çıkıcaktım gerçi ama en azından 1 kur yukarıdan başlardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wubba Lubba Dub Dub -- 16 Temmuz 2018; 3:19:43 >

• quote:

En büyük dez avantajı açılan dersler

Her dönem bütün dersler açılmıyor

Mesela bu dönem ilk dönemin olmasına rağmen bir sonraki dönem açılmayacak diye IE102 aldım ve ortalamamı aşırı düşürdüm (ders yükü ilk dönemden ağır geldi)

Endüstri Müh. düzenlemeye gitti çünkü bölümün 3te biri irregular

Artık tüm dersler her dönem açılıcak

Sadece son sınıftaki proje dersi açılmayacak
    Bu da demek oluyor ki irregularsanız(alttan ders bırakılmadıysa) okulu 9+1 ya da 7+1 dönemde bitiriyorsunuz (+1 hazırlık)

Elektrik elektronikte de tüm dersler her dönem açılıyor
    Gidiceğiniz bölüme göre karar vermek de önemli bu noktada

7+1 dönemde bitirmek çok yorucu ve yüksek ortalama yapmayı zorlaştırıyor

9+1 bence çok ideal
    Exchange e katılmak için güzel bir boşluk yaratıyor
    Düşük derslerini tekrar alıp yükseltebilmek için iyi bir fırsat tanıyo
    ve 3. sınıfın yoğunluğu dağıtmaya fırsat tanıyor

Ben bunu hazırlığı atlayıp yapamaz mıyım diye sorarsanız

Bölümü 1 dönem fazla okumakla 2 dönem fazla okumak arasında çok fark var
    Burslu iseniz min 5 ders şartını sağlamakta zorluk çekebilirsiniz

Bir de her dersin bir kordinatörü olur
    Genelde bellidir
    Sonbaharda bir hoca ilkbaharda bir başka hoca

Mesela matematikte sonbahar döneminde grade estimate dediğimiz (notunu tahmin ediyorsun ne kadar yakın bilirsen o kadar ek puan geliyor 0-5 arasında) bir olay var
    yine aynı semester da en düşük midterm notunu finale tamamlıyorlar

Ben bahar döneminde aldım math 101i
    bizim kordinatörün böyle güzellikleri yoktu
    Ama sınavlar daha kolaydı
    Bir şekilde eşitliyorlar onu

çevremde 7 dönemde mezun olucaklar da var (2 sene farklı üniversitede okuduğu için daha fazla yıl kaybetmek istemiyor)
    8 dönemde de
    benim gibi 9 dönem okumayı tercih edenler de
    Genel kanı keşke ben de 9 okusam

EDIT: maalesef upperdan başladım
    2. sınavı kaçırınca

writtinge boş verip çıkıcaktım gerçi ama en azından 1 kur yukarıdan başlardım
    Ayrıntılı ve özenli cevap için çok teşekkürler hocam.

• quote:

giriş sınavda essay yazmayı bilmeye değil de

Anlamlı ve akıcı düşünce geliştirebiliyor olup olmamasına bakıyorlar

Essayı formatına uygun yazıp yazmamak çok umurlarında değil yeni gelen öğrencilerde

biraz baksanız yeter ekstrada kaynağa htiyaç duymazsınız

Hazırlığı direk atlamak istediğinizden emin olup olmadığınızı sorgulayın bir de

prefaculty başlayıp rahat rahat bir dönem okuyabilirsiniz

ben açıkçası geçebilicek ingilizcem olmasına rağmen 1 dönem okudum
    direk geçen arkadaşlarım çevre yapmanın ne kadar zor olduğunu söylüyor hep

yıl ortasında başlayıp 9 dönemde araya exchange/erasmus sıkıştırarak bölümü okuyabilirsiniz
    boşu boşuna programınızı sıkıştırmak zorunda kalmazsınız

erasmusta exchange de ders saydıramama problemi yüzünden bir dönem derslerini diğer dönemlere dağıtıp çok sıkışma ihtimaliniz var
    sıkışmak da ortalama düşürmek demek oluyor
    cok tesekkur ederim ayrintili cevabiniz icin.

maalesef burssuz girecegim, bu nedenle hazirligi atlamak benim icin daha ekonomik olur diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

hocam mesajınız gözüme çarptı, econ221 adlı dersi kastediyorsunuz sanırım, 2.sınıf dersiydi ama üstten bu dönem aldım o dersi ben. bazı şeylerin izaha muhtaç kaldığını düşündüm.

olasılık çok geniş bir kavram. temel kavramların ötesine geçtiğinizde, hemen her dal için özelleşmesi gerekiyor. yani tamamını bütün bölümlere yığamazsınız. ha yığarsınız, ama inanılmaz verimsiz bir iş yapmış olursunuz. bir elektrik elektronik mühendisinin sahip olması gereken olasılık bilgisi ile bir ekonomistinki aynı değildir, olmamalıdır da. kendisini geliştirmek isteyene sınır yok tabii ki, ona ne ala :) iş bilen okullarda da haliyle bu konuya özen gösteriliyor. boğaziçi'nde de odtü'de de ekonomi bölümü için ayrı istatistik/olasılık dersleri var zaten. bilkent için de aynı şekilde. dolayısıyla diğer okullardan farklı bir durum yok. econ221 dersi de, sosyal bilimlerin ihtiyacı olan donanımı kazandırmak üzerine kurulu bir ders, kaldı ki 2'ye bölünmüş durumda. yani yine kapsamlı bir olasılık & istatistik eğitimi verilmiş oluyor, sadece mühendislerin uygulayacağı şekli ile değil.

calculus adına konuşmam gerekirse. ben hacettepe ee mühendisliğinde okurken de calculus aldım, burada bilkent iktisatta da. mühendislik için gerekli olan calculus (bilkentteki kodu 101-102) ve bilkent iktisat/işletmeye verilen calculus (kodu 105-106) arasında bir seviye farkı olduğu doğrudur. ancak calculusun geniş halini de, daraltılmış (hafifletilmiş) halini de almış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki 105-106 bölüm öğrencisine kazandırdığı nitelik anlamından çok ciddi bir eksik değil. sene içinde ben de bunu düşündüm, bazı yerlerin çok yüzeysel kaldığını daha derine inilmesi gerektiğini düşünüp acaba yeniden 101-102 görmüş olsam daha mı güzel olurdu diye düşündüm. ne var ki mühendislere verilen calculusteki fiziksel uygulama alanları, katlı integraller, vektör/yüzey gösterimleri, hacim hesaplamaları vs. gibi konular cidden bir ekonomi öğrencisi için öncelik değil. haliyle calculusun uygulamasından ziyade gösterimine ağırlık verilen araçlarını kullanmada bilkent'in verimli bir yol izlediğini düşünüyorum. şahsi fikrim 101-102 verilmesinin herhangi bir zarar sağlamayacağı, aksine -bence- daha zevkli olduğu yönünde ama dediğim gibi calculus 2'nin uygulamaları olmazsa olmaz bir şey değil bir iibf öğrencisi için.

her şeyin ötesinde, 101-102'yi yine alabilirsiniz burada, istediğiniz dersi alabilirsiniz merak ettiğiniz sürece. bunu sizi bilkentten soğuracak bir etken olarak görmeyin yani, yine yazın, yine gelin :)
    sağ olun hocam ben de biraz pimpirikli davranıyorum nedense, tanıtım günlerinde gittiğimde kararımı kesin olarak vereceğim. bilkent birkaç adım önde şu an benim için

• quote:

Olasılık kocaman bir bilim dalı

Genelde bir dersin ilk dersine
    Intro to something ismini veriyorlar

bilkent syllabus

boun syllabus

Boğaziçinde dikkatimi çeken EC233 koduyla dersi almaları
    endüstri mühendisliğine de baktım ondan sonra onlar da IE kodlu bir olasılık dersi alıyor

Bilkentte ikisi de aynı kod altında alıyor
    (aynı sınıflarda ders alıyorlar)

şu çıkarımı yapmak çok saçma olmayacaktır
    bir endüstri mühendisinin aldığı olasılık eğitimi muhadili olan okullardaki econ öğrencisinin aldığından kolay olmayacaktır
    anladım hocam teşekkürler cevabınız için :)

• Is imkani bilkentin tabi ki var bogazici ve koctan belki daha kalitelidir cunku akademik kadrosu cok cok iyi bizim bolumun tanidigim bilkent iktisat mezunlari hep iyi yerlerde su an. Ise girdikten sonra gelismek onemli yerinde saymamak lazim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.