< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 12 Temmuz 2021; 23:46:38 > |
Bilkent Hukuk - İlk Yıl Aldığım Dersler
-
-
Oha çok güzel programmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Faydali
updullah atalar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harika bir konu olmuş, bu konuyu açtığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Takipte olacağım
CS 121, IR 338 ve PHIL 243 gibi derslerin alınabiliyor olmasını çok beğendim. Yan dal programlarıyla beraber akademide farklı alanlara kayabilmek için fena olmayan bir imkan sağlayabilir gibi geldi bana.
Bu arada size de akademik hayatınızda başarılar dilerim.
-
Forumun bu tarz konulara ihtiyacı var eline sağlık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 10 Temmuz 2021; 14:28:34 > -
PHIL-243 okulun beşeri/sosyal bilimler alanında en iyi dersi olabilir ya. Başka hiçbir Türk üniversitesinde benzerine de rastlamadım. Çok özgün, yoğun ve işlevsel bir programı var. Haftada 6 saat ders saati var ve ortalamayı da sağlam etkiliyor. Bu arada seçmelilerde siyasettir uluslararası ilişkilerdir yoğunlaşıyorsanız kesinlikle Pols-305'i almanızı tavsiye ederim ama İlker Hoca'dan. Cumhuriyet dönemini farklı ve özgün bir açıdan okumak istiyorsanız elzem bir ders. Kendisi Türkiye'de çok çok az çalışılan uç veya aşırı sağa eğilmiş biri. Ayrıca iyi bir düşünce tarihçisi aynı zamanda asıl uzmanlığı İsrail üzerine. Niyetiniz varsa çok çok tavsiye ederim.
Kişisel yorumum: ENG-102, 101'den çok çok daha faydalı geldi bana göre. İnsanaın kendisinin bir şeyler araştırıp ortaya özgün bir ürün koyması harika hissettiriyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 10 Temmuz 2021; 14:40:49 > -
Hocam çok faydalı olmuş, teşekkür ederiz.
Up
Up! Çok faydalı olmuş hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ENG'ler dönemler geçtikçe daha ilginç/verimli olmaya başladı. ENG-101 konu ve kazanım bakımından biraz dağınıktı. ENG-102 konu sıkıntısını çözdü. PHIL-243 ise tam anlamıyla optimal İngilizce ve felsefe dersi. Hem konular eğlenceli hem ödevler/aktiviteler cidden bir işe yarıyor, bir şeyler öğrendiğimi hissediyorum.
ENG 102 brutal fakat verimli bir dersti kesinlikle. Dönem boyunca tek bir konudan ilerleyince insan nereden nereye geldiğini daha iyi anlıyor. Son proje ömrümden ömür aldı fakat final versiyonunu tamamladığımda bittiğine üzüldüm açıkçası. Daha Chalmers'ı gömecektim, Dennett'ı övecektim ah ah... Bir ödevin deadline'ını kaçırıp 20 puan kaybetmesem her şey daha güzel olacakmış da kaderimiz böyleymiş :).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 10 Temmuz 2021; 15:17:13 > -
Roma Borçlar Hukuku-Siyasi Tarih dersleriniz yok muydu hocam?
Üzmüş 20 puan. Benimki 'Identity' idi nispeten daha 'common' bir topic. Gerçi hoca iyi olunca ders her türlü çekilir oluyor ama tersi çok kötü. Buradan Lorna Hanım'a selam olsun :)
-
Roma Borçlar'ı çeyrek dönemlik Roma hukuku içerisinde gördük. Birçok fakültede bir yıllık ayrı bir ders olan Roma hukukunu niye böyle sıkıştırmışlar, pek emin değilim açıkçası.
Bilkent'in ders programı roma hukuku dışında da gariplikler barındırıyor. İcra-iflas bir dönem; hukuk felsefesi, hukuk tarihi gibi dersler yok.
-
Faydalı konu. Yukarı
Bahar dönemini yavaş yavaş yazıyorum. Up.
-
Hocam hedefiniz hakimlik-savcılık mı?
Nihai hedefim anayasa/insan hakları hukukunda akademisyenlik. Eğer bu olmazsa bakanlıklarda/mecliste uzmanlık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam, öncelikle bilgiler için teşekkürler. Bir sorum olacaktı benim. Yaz altına yazdığınız dersleri nasıl alabiliyorsunuz? Müfredata baktım da o derslerden biri 243PHIl güz 2.yıl içerisinde görünüyor. Diğeri seçmeli galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman23 -- 10 Temmuz 2021; 22:4:9 >
Faydalı konu.
Alttan ders var mı hocam?
Benzer içerikler
- özel yurttan kyk yurduna geçiş
- eşit ağırlık 150 bin için kaç net
- tyt biyoloji kaç günde biter
- 3gen kurs yorumları
- hukuk için obp kaç olmalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X