sıralamam 14500 ortaokuldan beri hep elektronikle ilgilendim robot yarışmaları vs. Ama sıralama açıklandıktan sonra makine de olabilir diye düşündüm çünkü 10. sınıfta 3d yazıcı almıştım bu sayede iyi kötü 3d bir şeyler tasarlamayı öğrendim(fusion 360 ve onshape kullanıyorum) ve hoşuma gitti AŞTİ deki 2 firma sahibi ile konuştuğumda (biri odtü ee çıkışlı ama otomasyon tarzı işler yapıyor biri odtü me çıkışlı roketsana vs proje tasarlıyor) bu konuların gerçekten ilgimi çektiğini fark ettim ve makineye yöneldim daha sonra bilkent makinede lisans ve yüksek lisans yapıp şimdi caltech de doktora yapan bir abiyle konuştuğumda makine müfredatında tasarımla ilgili çok fazla öğretici şeyin olmadığını eğer makinenin diğer termodinamik gibi alanlarıyla ilgilenmiyorsam elektronik seçmemi söyledi. Zaten solidworksü zaten çok fazla derste öğretmiyorlar sen ödev veya proje yaparken kendin öğreniyorsun şeklinde bir yaklaşım yaptı ve elektoniğe yöneldim sonuç olarak sizin fikriniz nedir ne yazmalıyım elektronik okuyup hala ilgimi çekiyor olursa makineden yüksek lisans yapsam ? makine müfredatı: Elektronik müfredatı: |
Bildirim