Şimdi Ara

'Bilkent ODTÜ mezunu mühendis yurtdışına çıkabilecek konumdaysa neden tr de kalır' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
5.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam o yükseklisans konusunun linki varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatan sevgisi paradan ağır basıyorsa direk yurt dışına cikin devlet vatan degildir . vatana millete hayırlı olmak istiyorsanız yurt dışında özgür bir şekilde kendi ülkenize katkıda bulunmaya çalışın . bunu türkiyede kalip yapmayi denerseniz kesinlikle linç e uğrarsınız . adamlar oradan başarılı mühendis olarak cikiyor . mühendislik olmayan ülkede ne yapcaklar çıkmayip ?
  • izmirindağları kullanıcısına yanıt
    İyi diyorsun da google da kod yazmanın ne getirisi var vatanına ? Ha sana var iyi para kazanırsın ama senin iddian vatanına da katkı yaparsın..ASELSAN da tai de roketsan da yapılır o katkı. Yabancı bir ülkede yabancı bir şirkette kendine ve ailene çalışırsın bi de tabii ki şirkete hatta en çok şirkete. Çünkü sömürür seni

Ben de kabul alırsam çıkarım yurtdışına istediğim şirketler olması koşulu ile tabi. Ama gerçekler bunlar yani bence.

• hocam milyon tane faktör var gitmemesinde aile başta bence belki adam çok düşkün ailesine ayrılmak istemez vb.
    bir de kolay değil oralardan kabul almak öyle her elini kolunu sallayan gidemez bilgisayar müh. için konuşursak ODTÜ ve Bilkent toplam 300 civarı mezun verse yılda net sayı bilmiyorum ama bunların herhalde yüzde 1-2 si falan gidiyordur fazla bir sayı değildir
  • MIT referans ağırlıklı bir okuldur. Bilkent parayı basıp hoca aldığı için MIT mezunu hocaları kendi bünyesine alıyor doğal olarak. O hocalardan da referans aldığın zaman çok daha kolaylaşıyor işin. Eğitimi ultra mega süper olduğu için değil yani, ODTÜ Bilkent BOUN arasında eğitim farkı olacağını zannetmiyorum (Hatta İTÜ bile katılabilir onların arasına ama şimdi orada okuyorum diye lak lak eden olur diye yazmıyorum).

Ayrıca tek mezun olmak değil bir şekilde kendini kanıtlamak da gerekiyor. 3.9 yaptın diye MIT kapılarını sana hemen açmıyor. Dünyadan adam topluyor orası seni farklı kılan şey önemli. Soruna gelirsek de İngilizce yetersizliği / Akademik devam etmek istememek / Gitmek istememek / Vatan sevgisi / Aile olabilir.

Bu arada insanların senin sorunu doğru anlamalarını istiyorsan yazdığına daha dikkat et. İnsanlara garip yorumlar yazmışlar vb. diyeceğine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 19 Ağustos 2017; 19:30:42 >
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    http://www.ntv.com.tr/turkiye/aselsan-genel-mudurunden-muhendis-intiharlari-hakkinda-aciklama,WBhQar1k-0uzqzN5rVoR7Qhttp://www.yeniakit.com.tr/haber/aselsan-muhendislerinin-olumunde-feto-suphesi-204421.htmlhttp://www.haberturk.com/gundem/haber/1060877-aselsan-muhendisleri-zihin-kontrolu-ile-intihar-mi-ettirildi
    https://eksisozluk.com/aselsan-intiharlari--1649898

güzel hizmetler . işe yaramayinca indirmişler mühendisleri . güzel vatan anlayişiymiş bizdeki .

edit:işe yaramayinca değil , işleri bitince .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirindağları -- 19 Ağustos 2017; 18:34:18 >

• Amerikadaki top schoollardan kabul almak çok zor, okul 1.si de olsan ekstra şeyler bekleniyor (gönüllü faaliyet, spor vs gibi). Aselsan'da çalışanlar yurtdışına çıkamadağı için burada kalanlar bence, arada istisnalar vardır tabi.

Yurtdışına çıkmak da hiç kolay değil maalesef, bir odtü inşaat öğrencisi olarak benim gözlemim bu yönde

• Abi Odtü ve Bilkent bi bu ülkede değerli Amerikaya oraya buraya gidince kimse Odtülüyü ve bilkenliyi takmaz bile. MIT, Hardvard Lamborgibi ise Odtü İtü Ve Bilkent Hacı murat 131 dir. En az MIT de sbahtan akşama kadar içki içip yaşasın devrim diyen öğrenciler yok Bizde Öğrenciler Mal gibi sabahtan akşama kadar siyaset peşinde. Dincisi Koministi Kemalsiti alayı okul okumuyor işleri güçleri boş iş. Boş Siyaset

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 19 Ağustos 2017; 19:51:6 >
  • "Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir."
    Bu yüzden.
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Parayı basma mantığına artık alışsanız iyi edersiniz. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Tr deki en iyi eem eğitimi bilkent ve ODTÜ de veriliyor. Oradaki eğitim süper değil de İTÜ deki KTÜ deki mi süper peki ?

İngilizce yetersizliği nedir arkadaşım. Hazırlık var hadi onu geç 4 sene İngilizce eğitim alıyorsun buna rağmen o okullardaki bir mezun da İngilizce yetersizliği ? Üstelik bahsettiğimiz öğrenci modeli MIT ve stanforda başvurabilecek potansiyelde yani doğal olarak notu yüksek. Ama size göre İngilizceyi halledemeden mi İngilizce eğitim verilen okuldan yüksek puanla mezun oluyor ? Komik.

Yüksek lisans sadece akademik olarak devam edenlerin tercihi değil. Misal ASELSAN bile yüksek lisans sahibi mühendisleri tercih ediyor. Akademik kariyerle ASELSAN ın ne alakası var. Yine bir örnek ; stanford Caltech yüksek lisanslı bir sürü insan var nvidia google gibi yerlerde çalışan. Demek ki neymiş yüksek lisans yapan herkes illa ki akademik kariyer planlamıyormuş. Bunları senin iyi bir üni öğrencisi olarak çoktan bilmen lazım ve benim bunları yazmamam lazım...

• Çok basit nedenleri olabiliyor.

Misal çok zeki bir arkadaşım. Amerika'da burslu master kazanmasına rağmen gitmedi çünkü tek çocuk ve ebeveynleri çok yaşlı. Onun yerine burada bir firmada çalışıyor.
  • LacWer kullanıcısına yanıt
    Hocam ODTÜ deki herkes militan değil Tr nin bence bilim merkezi ve en sağlam mühendislik eğitimi veren kurumu ODTÜ dür. Onun dşında diğer dediklerine şahsen katılıyorum. Harvard lı ODTÜ yü bilkenti bounu bilmez elbet ama ordan mezun olan ve şuanda bu üç üniden birinde çalışan hocasını bilir ve onu yaptığı referansa değer verir..Bu yüzden bu üç üni yurtdışı için diğerlerine göre bir adım önde

• Teşekkür ederim hocam cevap için. Ayrıca yurtdışındaki okulları hayal gören kesime de iyi bir cevap oldu burslu kabul edilme örneği. Çok böyle örnek var aslında ama akledip alabilene

• Sizin ASELSAN, roketsan girmek için düşündüğünüz vatan sevgisine karşılık devlet öldüğünüzde kılını kıpırdatmayacak o zaman anlarsınız sevgiyi :) sadece abd düşünmeyin bence Japonya'da falanda biraz yüksek konuma gelirseniz iyi hayatınız olabilir. Biraz çalışma koşulları belki ağır olabilir. işinizi yapmayı çok severseniz japonya da yaşamakta zevkli olur. Güneş paneli üreten firmaya bile girebilirsiniz bence fazla uçmayın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 19 Ağustos 2017; 20:56:30 >
  • Hocam inşaat müh.hakkında bir şey söyleyemem ama odtüde puanınızı yüksek tuttuktan sonra beklemediğiniz fırsatlar kapınızı çalabilir. Bilemezsiniz.

• Foxin kullanıcısına yanıt
    Valla hocam haklısınız. Önemli mühendisler öldürülüyor oralarda maalesef.

• Yurtdışına çıkmak zor olduğu için kalır bence. Çok yüksek ortalamalar gerekiyor iyi okullardan kabul alabilmek için, Bilkent'i bilmiyorum ama Odtü'de bu ortalamaları yapmak çok çok zor. Kolay bir şey olsa çoğu mezunun Türkiye'de kalacağını zannetmiyorum. Bu dediklerim yüksek lisans için bu arada, yurtdışında çalışmak hakkında fikrim yok.

• Bana da en mantıklıaı bu geliyor hocam. Yani dışarı çıkamadığı için içerde kaldıklarını düşünüyorum. Çıkabildiği halde burada kalıyorsa da herhalde ailevi sebeplerden dolayıdır diye düşünüyorum.

• Teslas kullanıcısına yanıt
    Ben genel konuşmuştum, istediğiniz kadar ortalamanızı yüksek tutun bu iş şans işi, ee'den 3.9'la mezun olup amerikada burslu kabul alamayan da gördüm ben.

• Benim ablam mühendis değil ama yine bilimle alakalı bir bölüm okuduğu için söyleyeyim dedim. ODTÜ mezunu, Abd'den doktoraya kabul aldı, toefl vs hiçbir sorunu yok. istese giderdi. ama korkuyor! ciddiyim ben de ilk dalga geçiyor sanmıştım ama yurtdışı korkusu var. Sanırım türünün tek örneği olabilir ben orada nasıl yaşayacağım vs. vs. korkusu. cesareti olmama durumu bir bakıma. ne diyeyim Allah sonunu hayır etsin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.