Şimdi Ara

Bilkent&Odtü&Tobb (TM3) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğitim açısından fark var derken ne gibi yani? Hangisi hangi yönden iyi mesela? Benim hedefimde akademik kariyer ya da uluslararası kuruluşlarda çalışmak var. Bm falan gibi. İngilizce yanında farklı bir dil öğrenmeye kararlıyım zaten. Bilkent siyaset&kamu seçersem yüksek lisansımı uluslararasından yapıp o alana yönelirim zaten.

Siz neden bilkent kamu değil de odtü seçtiniz? Sizi odtüye iten ne oldu? Bilkentteki hoca neler söyledi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • svshatay26 S kullanıcısına yanıt
    Kesin gibi rahat rahat olun 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: potatohead

Eğitim açısından fark var derken ne gibi yani? Hangisi hangi yönden iyi mesela? Benim hedefimde akademik kariyer ya da uluslararası kuruluşlarda çalışmak var. Bm falan gibi. İngilizce yanında farklı bir dil öğrenmeye kararlıyım zaten. Bilkent siyaset&kamu seçersem yüksek lisansımı uluslararasından yapıp o alana yönelirim zaten.

Siz neden bilkent kamu değil de odtü seçtiniz? Sizi odtüye iten ne oldu? Bilkentteki hoca neler söyledi?

Hocam benim odtü seçme sebebim kampüsü Bir ODTÜ'lü ben öğrendiklerimi bölümde değil kampüste öğrendim demişti o sebeple. Bir de bilmiyorum kanım pek ısınmıyor Bilkent'e. Akademik bir kariyer peşindeysen Bilkent'i yaz hocam. Bilkentteki Hoca bunu söyledi bana Bilkent sana akademik kariyer verir siyasal anlamda dedi. Bir de benim sene başında kafamda odtü uluslar vardı daha sonra çok çalışmadığım için bu bölümü kazanmayacağımı hissettim eskişehir gelse yeter diyordum böyle bir sıralama gelince tekrar düşünmeye başladım.

• Odtü'de okuyorum İngilizce eğer beginner kurundan başlarsanız gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Türkiye'de hazırlığı en zor olan üniversiteler Odtü,Bilkent(daha zorunu duymadım),Boğaziçi bu üniversiteler. Hazırlığı ve ingilizcenizi de göz önünde bulunarak tercih yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

Odtü'de okuyorum İngilizce eğer beginner kurundan başlarsanız gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Türkiye'de hazırlığı en zor olan üniversiteler Odtü,Bilkent(daha zorunu duymadım),Boğaziçi bu üniversiteler. Hazırlığı ve ingilizcenizi de göz önünde bulunarak tercih yapın.

Doğru diyorsunuz. Hocam hangi bölümdesiniz IR mi?
    Bir sorum olacak kampüste bisiklet kiralama filan var mı ya :D
    İktisat bölümüm :D Henüz yok ama onla ilgili bir proje var diyorlar bakalım
  • quote:

İktisat bölümüm :D Henüz yok ama onla ilgili bir proje var diyorlar bakalım

Hocam IR hakkında düşünceleriniz ne? Anadil düzeyinde Arapçam var. (Kürtçe'de var ama işe yaramıyor. :D )
    Bir de 8.600'e kesin gelir mi geçen sene TM2'de 15k idi.
    Gelir hocam o kadar düşmez. IR hakkında bilgim yok o yüzden yanlıs bilgilendirmek istemiyorum kimseyi :D
  • quote:

Gelir hocam o kadar düşmez. IR hakkında bilgim yok o yüzden yanlıs bilgilendirmek istemiyorum kimseyi :D

Tamam. Teşekkür ettim. :) İnşAllah gelir hocam.
    Düşsede en en en fazla 9.600 civarına düşer diye düşünüyorum zira 2010da filan o civardan kapatmış.
    Aslında ne kadar doğru olur bilemem ama taban sıralamayı tahmin edebilmek için geçen sene 15k ile son girem adamın tm3 sıralamasının kaç olduğunu bilmek lazım.

Peki bilkentin kampüsünü dolaşmadınız mı. Benim henüz gitme fırsatım olmadı ama giden arkadaşlar baya sevdiklerini söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: potatohead

Peki bilkentin kampüsünü dolaşmadınız mı. Benim henüz gitme fırsatım olmadı ama giden arkadaşlar baya sevdiklerini söylüyor.

Hocam,sıralama konusunda benim girebileceğimi düşünüyor musunuz siz? yani benim aklım almıyor açıkçası 15k'dan da 8k'ya çekmesi büyük bir uçurum olmaz mı? ne dersiniz?
  • Şimdi yökten baktım.
    Geçene sene tm2'de 14.900 civarında olan adam tm3'te 11.700 civarında.
    sanırım 11-12 civarlarında kapatacak ODTÜ .
    8kya kadar çekmez, müsterih olun. Gerçekten. Zaten yöktende bakmışsın, dediğin gibi 11-12 k gibi olur, en fazla 10k ya çeker. Artık odtülüsün yani tadını çıkarmaya başla :)

• potatohead kullanıcısına yanıt
    Bilkent uluslararasının gelme ihtimali yok mudur? 4500 benim de tm3. Yazsam mı diye düşündüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beliefisabeautifularmor B kullanıcısına yanıt
    Kendim için çok düşük ihtimal görüyorum. Geçen yıl tm2den 4500 le aldıysa, bu yıl tm3 ten büyük ihtimal 3500-4000 le alır gibi. Belki 4500 dr de kalabilir moralini bozmak da istemem ama seninki de zor gibi.

• potatohead kullanıcısına yanıt
    Benim daha önceden düşündüğüm bir yer değildi zaten ama avantajlı gibi geldi bu yüzden her ihtimale karşı yazarım bence sen de yazabilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Up

• Bilkent seç yüksek lisans için yurt dışına gidersin rahatça
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.