Şimdi Ara

Bilkent&Odtü&Tobb (TM3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tm3 sıralamam 5k. Hukuk kesinlikle istemiyorum ve düşünmüyorum. Geçen yıldan beri istediğim bölüm uluslararası ilişkilerdi. Geçen yıl 17kydım. Odtünün altında bir bölüme gitmek istemediğimden mezuna kaldım. Hedefimde bilkent uluslararasıydı, ancak hamda 2600 olmama rağmen 69 obp 5kya attı malesef :(.

Neyse seçeneklerim şu anlık
    1) odtü uluslararası (bilindiği gibi sağlam üniversite ve eğitim)
    2) bilkent siyaset&kamu (eğitim kaliteli, artı 800tl bursu var ve yurtdışı imkanları fazla)
    3) tobb uluslararası (öğretim kadrosu çok iyi diye duydum, 400tl bursu var ve yurtdışı imkanları iyi diye duydum)
    4) odtü işletme (belki çok istiyor değilim açıkçası işletme)

Siz olsanız ne yapardınız? Bana ne tavsiye edersiniz? Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

• Bilkenti secerdim ama bölüm sana hitap ediyor mu orasını senden başka kimse bilemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Bilkenti secerdim ama bölüm sana hitap ediyor mu orasını senden başka kimse bilemez
    bilkent
  • bilkent
  • Aslında siyaset bilimi az çok hitap ediyor gibi. Ama kamu yönetimi kısmı biraz devlet memurluğunu çağrıştırdığından biraz itici gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potatohead

Aslında siyaset bilimi az çok hitap ediyor gibi. Ama kamu yönetimi kısmı biraz devlet memurluğunu çağrıştırdığından biraz itici gibi geliyor bana.
    aynen hocam bilkent yazın valla 12k ile odtüye giremeyeceğim
  • kai96 kullanıcısına yanıt
    Ahahah . 12k ile rahat gelir hocam odtü dert etmeyin
  • 3
  • 800 tl burs çok iyi para, burslulara ücretsiz Yurt olayı da vardı sanırım Bilkentin üstelik 2 kişilik lüks odalar. Bilkent keşke İstanbul'a taşınsa.

Edit: fakat gereğinden fazla İngilizce takıntılı bir üniversite heralde, sitesi bile ingilizce ise oradan hayır gelmez ingilizcesi ilkokul düzeyinde olana. Kazanacağımdan değil ama diyelim ki kazandım, ingilizce hazırlığı geçemez ve kapı dışarı edilirim lan o üniversitede uu hem de siyaset konuları fulltime ingilizce hiç çekilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 28 Temmuz 2016; 3:05:01 >
  • Bilkente gözün kapalı git
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    İstanbulda olsa tadından yenmezdi. Gözüm kapalı yazardım.

Dediğin şartlar asıl kafamı çelen. Bursu, ingilizce eğitimi (yeterli ingilizcem olduğunu düşünüyorum). Ancak dediğim gibi devlette çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum. Acaba uluslararası şirketlerde falan çalışabilirmiyim bu bölümle asıl merak ettiğim bu.
  • tobb bu konuda önde bana göre.eğitim kadrosu çok çok iyi

bkz : tavan sıralamaları
  • geekon kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz. Ben tobb hakkında fazla birşey bilmesemde, eğitim kadrosu hakkında çok şey duydum. Ancak türkçe eğitim büyük bi eksiklik bence :/
  • Up
  • quote:

Haklı olabilirsiniz. Ben tobb hakkında fazla birşey bilmesemde, eğitim kadrosu hakkında çok şey duydum. Ancak türkçe eğitim büyük bi eksiklik bence :/

bence gayet mantıklı.2 dil öğrenmeden zaten bitiremiyorsun.tercih meselesi
  • quote:

Up
    Bilkent 800 tl veriyor ama TOBB 400 tl veriyor ? İlginç.
  • Syronwar kullanıcısına yanıt
    Tobb 5k-10k arası 400, 2k-5k 600, 500-2k 800 veriyor diye biliyorum. Sıralamalar tam bu şekilde olmayabilir ama aşağı yukarı böyle.
  • quote:

Tobb 5k-10k arası 400, 2k-5k 600, 500-2k 800 veriyor diye biliyorum. Sıralamalar tam bu şekilde olmayabilir ama aşağı yukarı böyle.
    Hocam Merhabalar öncelikle,
    Benim sıralamam 8.600 ODTÜ Uluslar yazacağım.

İlk öncelikle şunu söyleyeyim ben uzun zamandır araştırıyorum ve mezunlarla konuşuyorum. Hatta Bilkent Uluslardan bir öğretim görevlisi ile de konuştum.(sağolsun kendisi çok iyi bir Hoca.)

ODTÜ Uluslar ile Bilkent Kamu Yönetiminin eğitim açısından arada baya bir fark var onu belirteyim. Kamu yönetimi okuyan bir insan devlete girecek diye bir algı oluşmasın kafanızda Bilkent mezunları devlette çalışmıyorlar çoğu yurt dışında yüksek lisansa gidip dönüyor. Bu sizin hedefinize bağlı bir şey derseniz ki ben çok dil öğrenirim. Uluslar okuyun. Ama akademik bir kariyer istiyorsanız Bilkent Kamu işinizi daha fazla görür.

Beni ODTÜ uluslara iten Arapça biliyor olmam. Oradan bir türlü BMMYK - BM gibi kuruluşlara odaklanacağım. Eğer yabancı dil öğrenirim diyorsanız Uluslar ama akademik kariyerse Bilkent.
    Bir de şu var İngilizce bilginizin iyi olması size hazırlığı geçirttirmez. Hazırlık soruları ODTÜ'nün özellikle baya sert oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: svshatay26

Hocam Merhabalar öncelikle,
    Benim sıralamam 8.600 ODTÜ Uluslar yazacağım.

İlk öncelikle şunu söyleyeyim ben uzun zamandır araştırıyorum ve mezunlarla konuşuyorum. Hatta Bilkent Uluslardan bir öğretim görevlisi ile de konuştum.(sağolsun kendisi çok iyi bir Hoca.)

ODTÜ Uluslar ile Bilkent Kamu Yönetiminin eğitim açısından arada baya bir fark var onu belirteyim. Kamu yönetimi okuyan bir insan devlete girecek diye bir algı oluşmasın kafanızda Bilkent mezunları devlette çalışmıyorlar çoğu yurt dışında yüksek lisansa gidip dönüyor. Bu sizin hedefinize bağlı bir şey derseniz ki ben çok dil öğrenirim. Uluslar okuyun. Ama akademik bir kariyer istiyorsanız Bilkent Kamu işinizi daha fazla görür.

Beni ODTÜ uluslara iten Arapça biliyor olmam. Oradan bir türlü BMMYK - BM gibi kuruluşlara odaklanacağım. Eğer yabancı dil öğrenirim diyorsanız Uluslar ama akademik kariyerse Bilkent.
    Bir de şu var İngilizce bilginizin iyi olması size hazırlığı geçirttirmez. Hazırlık soruları ODTÜ'nün özellikle baya sert oluyor.

Alıntıları Göster
    Bu arada benim de içim içimi yiyor ODTÜ uluslar gelmeyecek diye sizce kesin gelir mi bana?

• quote:

İstanbulda olsa tadından yenmezdi. Gözüm kapalı yazardım.

Dediğin şartlar asıl kafamı çelen. Bursu, ingilizce eğitimi (yeterli ingilizcem olduğunu düşünüyorum). Ancak dediğim gibi devlette çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum. Acaba uluslararası şirketlerde falan çalışabilirmiyim bu bölümle asıl merak ettiğim bu.

Uluslararası şirketlerde çalışmak için çok üniversiteye bakmayın. Bugün İngilizce,İspanyolca,Çince,Arapça gibi dünya ticaret dillerine hakim birisi her türlü gider oralara.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.