Şimdi Ara

Boğaziçi - Bilkent Matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümlerde okuyan özellikle 3. 4. sınıf arkadaşlar ve mezun arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi kafam çok karışık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Burs imkanı ve egitim olanakları açısından bilkent tokatlar

• 3. sınıf boğaziçi matematik öğrencisiyim sorularını sorabilirsin.
  • Epıl kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam birkaç sorum olacak zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

1) hazırlık eğitimi hakkında bilginiz var mı, İngilizce seviyem pek iyi değil alt kurlardan başlayıp 1 sene de hazırlığı geçebilir miyim?

2) şehir dışından gelecem hocam yurtlar hakkında bilgi verebil misiniz?(ücretler, konfor, çıkma ihtimali vs.)Bir de yurtta kalmazsam hazırlığı ana kampüste okuyabiliyor muyum?

3) çap programında olan bölümler için kontenjan durumu nedir ve örneğin bilgisayarla ya da endüstriyle çap yapmak istersem kaç ortalama yapamam ve bunun dışında neler yapmam gerekli?

4) Sitede yer alan lisans programı güncel mi? Program dışında ekstradan seçmeli ders alabiliyor muyuz?

5) bölümün son dönemdeki mezunları ne tür işlerde çalışıyor? Bu yıl 50 kişiden sadece 7 si matematikte akademik ilerlemiş diye duydum mesela. Bu şekilde oran da verebilirseniz çok mutlu olurum.

6) son olarak yurtdışı olanakları hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanSpagett1 -- 29 Temmuz 2020; 15:31:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UçanSpagett1

Merhaba hocam birkaç sorum olacak zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

1) hazırlık eğitimi hakkında bilginiz var mı, İngilizce seviyem pek iyi değil alt kurlardan başlayıp 1 sene de hazırlığı geçebilir miyim?

2) şehir dışından gelecem hocam yurtlar hakkında bilgi verebil misiniz?(ücretler, konfor, çıkma ihtimali vs.)Bir de yurtta kalmazsam hazırlığı ana kampüste okuyabiliyor muyum?

3) çap programında olan bölümler için kontenjan durumu nedir ve örneğin bilgisayarla ya da endüstriyle çap yapmak istersem kaç ortalama yapamam ve bunun dışında neler yapmam gerekli?

4) Sitede yer alan lisans programı güncel mi? Program dışında ekstradan seçmeli ders alabiliyor muyuz?

5) bölümün son dönemdeki mezunları ne tür işlerde çalışıyor? Bu yıl 50 kişiden sadece 7 si matematikte akademik ilerlemiş diye duydum mesela. Bu şekilde oran da verebilirseniz çok mutlu olurum.

6) son olarak yurtdışı olanakları hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Teşekkürler..
    1)hazırlık okudum. eğer çalışırsan yeterince 1 senede hazırlığı geçersin. ama yine de belirtmekte fayda var: hazırlık sınavı hiç de kolay değil.

2)hazırlıkta kilyosta olursan yurtlar iyi denilebilir. daha sonrasında kuzey kampüsteki 1 yurt haricinde tüm yurtlar iyi. ana kampüs dediğin kuzeyse, kuzeyde okuyabilirsin hazırlığı. ama istanbul dılına genelde kilyos çıkıyor. yurt ücretli çok değil ( şuan açıkçası çok hatırlamıyorum)

3) bilgisayar için 1 kişilik kontenjan var, endüstriyi bilmiyorum ama o da 1 kişiliktir oldukça zor yani. çap olayını pek bilmiyorum açıkçası ya ama baya yüksek ortalama lazım bi de haliyle başvuruyosun o bölüme. kabul edilip edilmemene bağlı

4)
    www.math.boun.edu.tr
    Department of Mathematics - Academic Program
    http://www.math.boun.edu.tr/index.php?option=com_content&task=section&id=7&Itemid=33
    bundan bahsediyosun sanırım, evet güncel olan bu. bunun dışında ekstra ders alamıyosun ama kredisiz ders alabilirsin hocaları ikna ederek. not: bu arada bu programı iyi incelediysen zaten 6 sosyal seçmeli, 6 mat seçmelisi ve 6 sınırsız seçmeli derslerin var o yüzden ekstra derse ihtiyacın olmaz.

5) 7 çok iyi bir sayıymış :d. yani yazılım ve ekonomi alanları genelde matematikçlerin yöneldikleri alanlar ama ne yazık ki oran veremem. bende de çok iyi bir veri yok.

6) ya aslında bak bu soru çok zor bir soru, yurtdışı olanakları elbette var çünkü temel bilimler yurtdışında oldukça değerli. ama bunlara kabul edilip edilmeyeceğini elbette bilemem ama bizim okuldan fizikçilerin falan baya iyi yerlere başvuru yapıp gittiğini biliyorum bu arada. eğer erasmus için falan soruyorsan erasmus listesini bulabilirsin sitede.

not: açık olmadığını düşündüğün ya da anlamadığın kısımları sorablirsn istediğin zaman.

Teşekkürler hocam, seçmeli sayısı çok iyi ama bilkentin programında 13 sınırsız seçmeli, 4 matematik seçmeli, 2 sosyal seçmeli var. Yazılım veya ekonomi alanına yönelmek istersem bilkenti tercih etmemiş olmam dezavantaj yaratır mı sizce? Bir de ilk 10k bursu var bilkentin, Boğaziçi'nde okumak istediğim için onu bile gözden çıkardım ama aklımı çok karıştırıyor yine de

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam bir de linkedin sitesinden boğaziçi matematik mezunları nerede çalışıyor diye baktım epeyce Amazon, Microsoft, Apple, Facebook' ta çalışan kişi vardı bu kişiler mühendislikten matemtiğe çap yapan kişiler mi yoksa matematikçiler de çalışabiliyor mu böyle büyük yerlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: UçanSpagett1

Teşekkürler hocam, seçmeli sayısı çok iyi ama bilkentin programında 13 sınırsız seçmeli, 4 matematik seçmeli, 2 sosyal seçmeli var. Yazılım veya ekonomi alanına yönelmek istersem bilkenti tercih etmemiş olmam dezavantaj yaratır mı sizce? Bir de ilk 10k bursu var bilkentin, Boğaziçi'nde okumak istediğim için onu bile gözden çıkardım ama aklımı çok karıştırıyor yine de
    yani ilk 10k'daysan 1.5k bursun var zaten cepte. para çok sıkıntı olmaz.
    13 sınırsız seçmeli gerçekten güzel. ama gerçekten istediğin alana yönelmek için 13 derse ihtiyacın olmaz. boğaziçini boğaziçi yapan sosyal dersleridir bu arada. o yüzden sadece cmpe-econ-math üçgeninde kalmamalısın.

diğer soruna gelicek olursak, açıkçası bilemiyorum yani mathçılar da olabilir çapçılar da ama sonuç hep aynı kapıya çıkıyor zaten :d. gönlün ferahlayacaksa internetten bakabilirsin research scientistlere falan data science alanında onlar ağırlıklı olarak matematikçi.

• mezun olduğunu sanmıyorum çünkü insanlar genelde bitiremiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: PwaGG

mezun olduğunu sanmıyorum çünkü insanlar genelde bitiremiyo
    bu şehir efsaneleri hâlâ devam ediyo mu ya :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epıl

bu şehir efsaneleri hâlâ devam ediyo mu ya :/

Alıntıları Göster
    efsane degil ki, mezuniyet resimlerine bakim toplam kac kisi var.
    elektrik-bilgisayar okuyup cap yapanlar olmasina ragmen 2 duzineyi gecmez

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.