Şimdi Ara

Odtü sosyoloji?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce nasıldır? Mezun olduktan sonra buşabilme imkanım var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende meraktayım up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teröristlerin yoğun olduğu bir bölüm.
  • Okuldaki hocaları ve mezun olduktan sonraki iş imkanlarını sormuştum bölümde bulunan insanlarla ilgilenmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Teröristlerin yoğun olduğu bir bölüm.
    Dakath yalvarırım her ODTÜ konusunun altına saçma sapan yorumlar yapma kanki. Trollük yapacaksan komik olsun bari aSD:AS:
  • quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Dakath yalvarırım her ODTÜ konusunun altına saçma sapan yorumlar yapma kanki. Trollük yapacaksan komik olsun bari aSD:AS:

Alıntıları Göster
    Troll değil ciddi bu.
  • İş imkanları geniş. ODTÜ'lüler iş hayatında birbirlerini çok tutuyorlar, prestijli bir okul olduğu için işsiz kalma sıkıntın olmaz da iş beğenmeme sıkıntın olabilir Türkiye'de kalıp kötü bir ortalamayla bitirirsen. BM'de, Dünya Bankası'nda, UNICEF'te, Bakanlıklarda, özel bankalarda vs. çalışanlar var ama tabii en fazla öğretim üyesi vs. oluyor bu bölümden mezun olanlar sanıyorum. Linkedin'de bakabilirsin nerede ne iş yapıyorlar bölüm mezunları, çoğu Batı'daki iyi okullarda akademik çalışma yapıyor. ("linkedin metu sociology" şeklinde Google'da aratırsan çıkacaktır)

Mesela şu terörist bu sene mezun oldu, belki ilgini çeker eğlenceli videoları var:
    Şurada eğitim geçmişi var mesela bu teröristin: (maşallah :D) Büyük ihtimal iyi bir üniversitede akademisyen olur mesela bu kız, ortalama bir öğrenci profili budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 1 Ağustos 2018; 21:17:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi - Bilkent Matematik
    4 yıl önce açıldı
    Odtü matematik?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim ben de kendisinin videolarını izledikten sonra sosyolojiyle ilgili düşünmeye başlamıştım

• Ortalama öğrenci demek pek doğru olmaz, 60 küsür kişiden 3-5 çıkar böylesi, 3-5 de iyi

İş bulur, diğerleri savruluyor hocam maalesef, odtü sosyoloji yerine ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi tavsiye ederim, dersleri ufuk açıcıdır ortamı iyidir.

Not: odtü siyaset 2016 girişliyim, bu sene girdim tekrardan sınava, iktisata geçicem, sosyolojide çok yakın arkadaşlarım var ve hepsi iş bulmakta zorlanacağını biliyor ama derslerinden aşırı memnunlar çok seviyorlar bölümü

• nogrican N kullanıcısına yanıt
    Siyaseti neden bıraktınız? Okuldan kaynaklı mı yoksa sizin ilgi alanınızla mı alakalı? Siyaseti de yazmayı düşünüyorum da o yüzden soruyorum hocam

• Mutsuzum_ M kullanıcısına yanıt
    Hazırlık okudum bitti iyi hoş, 1 e başladım 2017 sonbaharda, kötü olaylar geldi başıma, finallere falan girmedim depresyondaydım. Asıl isteğim de iktisattı, dedim zaten bi sene uzadı kesin, hazırlanayım, tutacak yüksek ihtimalle. Siyaset süper bi bölüm,

1. Sınıf dersleri bile insanın ufkunu açıyo, hocalarla tartışıp, okuma tavsiyeleri alabiliyosun bolca, gidip gidip soruyosun ve dersten de fazla ufuk açıyorlar. Dersler güzel, 2-3-4. sınıflarda zaten efsane, seçmeliler ayrı güzel, iş imkanı da ingilizce akıcı konuşarak varsa ve staj yapılmışsa bir yerlerde özel sektörde güzel işler var, ki zaten kpssde de başarıları ortada. Akademi düşünen de memnun, sosyolojidense siyaset kesinlikle tavsiye ederim. Yan dal falan yaparsın eğer başarılı olursan bide.

Eğer depresyona falan girmesem okurdum seve seve yıl uzatmamış olacağımdan.

• nogrican N kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

• Mutsuzum_ M kullanıcısına yanıt
    hocam siyasala girdiniz mi ben de bu sene düşünüyorum
  • tanidigim yasca buyuk (60'li yaslarda) bir adam vardi odtu soc. mezunu. gordugum en entelektuel insanlardan biriydi acikcasi. zamaninda dogalgaz sirketleri icin toplumun tepkisini olcmek amaciyla arastirma vs. yapmis. is konusu biraz sans , cunku kendi isini yapamayacaksin buyuk ihtimalle ama sana bir seyler katat eger merakliysan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyoloji nerede okursan oku iş imkanı yoktur.

İş imkanını sen kendin yaratırsın. Sosyoloji sana sadece zemin inşa eder. Gerisi sende.

• Okumak istiyorsanız gelin de. Bana hep böyle bir soğuk gelen bir bölümdür Sosyoloji.
    Ben bunların saçma sapan tanım yapmalarından nefret ediyorum.
    Yani tanımın içinde yine tanımlanması gereken sözcük var ve daha da kötüsü bu sözcük daha önce başka bir yerde pek kullanılan bir sözcük değil.

Örneğin bu.
    Bunu okudum ve aklıma şu video geldi.

Onur Ayasyoutube
    10 Defa Okudum Bu Kızcağızın Ne Dediğini Anlamadım
    https://www.youtube.com/watch?v=H0g4isScchg

• quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

Sosyoloji nerede okursan oku iş imkanı yoktur.

İş imkanını sen kendin yaratırsın. Sosyoloji sana sadece zemin inşa eder. Gerisi sende.
    Aynen öyle boğaziçinde okusanda yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deBroglie0 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz bir Sosyoloji geleneği için söz konusudur. Sosyoloji içinde birçok gelenek / bakış açısı vardır.

• Free Man. kullanıcısına yanıt
    Belki bana denk geldi böyleleri. Belki daha anlaşılır olanları vardır. Yani bu anlaşılmak için de değil resmen laf ebeliği yani.
    Tabii benim kişisel görüşüm.
  • deBroglie0 kullanıcısına yanıt
    Bence de fena halde laf ebeliği

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.