Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi 2013 Girişliler (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.284
Cevap
15
Favori
41.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bilkentte tren garına gittim geçen sıhhiye servisiyle. Beni indirdiği yerin tam karsısında duraklar vardı 4-5 tane gardan okula giderken de oradan mı gidiyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aasit

Hocam bilkentte tren garına gittim geçen sıhhiye servisiyle. Beni indirdiği yerin tam karsısında duraklar vardı 4-5 tane gardan okula giderken de oradan mı gidiyoruz?

İndirdiği yer son durak değilse muhtemelen alt geçidin önünde indirmiştir. Alt geçidin karşısında duraklar var. Gardan okula giderken de orada bekleniyor ancak servis geldiği zaman kendinizi belli etmeniz gerekli.
  • Beyler bu tip mayfest alanda yapilan partiler kim kime dum dumadir, gittiginiz grupla takilirsiniz cok yuksrk ihtimal sadece. Hele hele sene basinda daha da fazla bu durum.

Ama yapmayin. Mt nin, endustricilerin, mec in partisine falan olmadiysa gidin, asosyalligin luzumu yok. Yazik etmeyin yani kendinize, hele hele bu sene sinav maratonundan ciktiniz gidin katilin su etkinliklere.

Dh bulusmasinda da haber edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    Ben gittim Sonlara doğru etraf ağır alkol kokmaya başladı ama sardı yine de
  • Dans etmeyi hiç sevmem, onun için gitmedim ve pişman da değilim. Gidenler umarım eğlenmiştir.

Sen gittin mi Tonino?
    @ToninoBaliardo

DH buluşmasını da ayrı bir konu açıp veya buradan haber verirseniz daha iyi olur.
  • Ben evimdeyim hala pazar gunu gelcem

• Önceden gitmiş miydin hiç, nasıl oluyor bu partiler sadece dans mı yoksa kaynaşma imkanı var mıydı? Her türlü kaçırdık zaten.

@ToninoBaliardo
  • Genelde millet arkadaslariyla gider tabi kaynasmak biz erkeklere dusuyor

• İyi ki gitmemişim o zaman.
  • @ToninoBaliardo
    Yok agacım bende pazar akşama doğru gelcem gidemedim anlayacağın

Bu arada dh buluşması olursa duyurursunuz artık
  • Herkesde whatsapp var mi en kolay ordan iletisime geceriz

• Önceki sayfalarda da ufak tefek önerilerde bulunmuştum. Buyrun son kez dersler başlamadan yeni gelenlere tavsiyelerim:

1- En kısa zamanda Google Drive/Dropbox tarzı bir sistem kullanmaya başlayın. Derse 10 dakika kala ödevi bilgisayarda unuttuğunuzu farkedince bana dua edeceksiniz. (Kendimden biliyorum final projesini evde unutup derse 10dk kala dersi withdraw etmekle B binasına koşmak arasında seçim yapmıştım )
    2- Radyo Bilkent partilerine gidin. Genelde güzel oluyorlar. Dans etmeye gerek yok oturup muhabbet etmek için bile güzel bir ortam. Bir sürü kişiyle tanışabilirsiniz. Kesinlikle pişman olmazsınız.
    3- Kampusun ağası gibi gezmeyin. 1. sınıflarda üniversite kazanma tribi oluyor. Okulu bir tek siz kazanmadınız. Özel muamele beklemeyin.
    4- Atak olun. Üniversitede kızlar teklif etmiyor.
    5- Cesur olun ama akıllı olun. Derse katılım çoğu hoca için çok önemlidir ancak düşünüp konuşmak da çok önemlidir. Derse katılıcam diye saçmalamayın.
    6- Sosyal olun. Bütün dönem kampüste oturup ders çalışmayın. Gidin park caddesine, tunalıya, bahçeliye vs. Kampüsten çıkın biraz.
    7- Arkadaşlarınıza değer verin. Okulda 4-5-6-7 kaç yıl geçirecekseniz, o süre boyunca bir sürü arkadaşınız olacak ama toplamda belki 10 tanesiyle gerçek anlamda arkadaş olabileceksiniz.
    8- Her şeyi bilmeyin. Her şeyi biliyorum edasıyla takılan adamları dövüyorlar. (Şaka mı bu diyip riske atmayın kendinizi )
    9- Her şeyi bilin. Gazete okuyun, dergi okuyun, kitap okuyun, makale okuyun ama sürekli okuyun. Cahil, kültürsüz adamın Bilkent'te işi yok. Dev bir kütüphane var elinizin altında. Haftada 1 kitap okumanın kimseye zararı yoktur.
    10- Bir şey biliyorsanız tam bilin. Derste bir soruya cevap verirken cevabı tam anlamıyla bildiğinizden emin olun. Sunum sırasında veya sadece derste bir soruya cevap verirken kendinize güvenip cevap verirsiniz, "peki neden öyle" gibi basit bir soruyla yamulur kalırsınız.
    11- Düzgün park edin. Bunu gerçekten açıklamama gerek yok sanırım. Adam gibi park edin şu mescide. Sabahın köründe gelip "aa bomboşmuş burası. bari hafif yan park edeyim" derseniz gün boyu kulağınız çınlar, üstüne bir de arabaya döndüğünüzde güvenliklerden sağlam bir ceza yiyebilirsiniz.
    12- Yemek sırasını bozmayın. Medeniyetin beşiğinde okuyorsunuz, hayvanlığa gerek yok. İnsan gibi sıraya girin.
    13- Elektronikçi olup makinecileri, makineci olup endüstriyi, endüstrici olup bilgisayarcıları, mühendis olup sözelcileri, sözelci olup turizmcileri, turizmci olup enee benim param var diyip geri kalan herkesi aşşağılamayın. Herkes çalışarak girdi bu okula. Akıllı olun. Karşınızdaki adam turizmci olur, 1.'likle bitirir ve 10 yıl sonra aklınızı alır ya da elektronikçi diye asosyal dediğiniz adam 10 yıl sonra patronunuz olur işin içinden çıkamazsınız. Okula giren herkesi eşit zekada olarak görün. (not: ne turizmciyim, ne mühendis ne de iibf)
    14- Herkesin sınavı/dersi zordur. Bilkent'te kolay bölüm yok. Bunu bir kere öğrenin. Elektronikçinin de işi zor turizmcinin de. Yani final dönemlerinde siz bizim kadar çalışmıyorsunuz muhabbetine girmeyin. Boşa vakit kaybı. Ha bir de Aston Martin'i olan adam da sizin kadar çalışıyor bunu da bilin.
    15- Derslerde fikirlerinizi savunmaktan kaçınmayın ama karşıdaki insanın fikrini de değerlendirmeyi bilin.
    16- Artık lisede değilsiniz. Yaptığınız eşşek şakaları bu yaştan sonra suç teşkil ediyor. Sicilinize işlenir ve ufak bir şaka olarak gördüğünüz şey yüzünden hapse girebilirsiniz. Bu konuda ciddiyim. Hakaret bile edemezsiniz bu yaştan sonra kimseye. Akıllı davranın. Üniversite gerçek dünyadır. Yaptığınız şeylerin sorumluluğu sizdedir artık. Birinin cebinden alacağınız 1 kuruştan veya atacağınız 1 tokattan dolayı hapse girebilirsiniz. Gerçek dünyayı iyi kavrayın. Size şaka gibi gelen bir şey karşıdaki insan için çok farklı bir boyutta olur. Hareketlerinizi ölçüp biçin.

• üstteki yazıya ek olarak çalışanlara güzel yüzlü olursanız sizin yararınıza ne biliyim yemek tepsisini teslim ederken kolay gelsin veya güvenlikçilere kolay gelsin diyebilirsiniz onlarda insan unutmamak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Adamlar hardcore dh li partiye katilmayip mac izlemisler.

Buyuk tercih hatasi bence. Benim tarzim olmamaaina ragmwn ben bile gidecektim. Ama Aile ve istanbul ozlemi agir basti yola ciktim.

Metro turizm cok berbat, kullanmayin. Bi kere class otobuslerinin standarti yok. 2 defa suit gibo 3 sirali iken, bu sefer 4 siralosindan geldi. Adamlarin kendi otobuslerinden haberleri yok. Umarim istanbula gidiyordur sofor, kafasina gore gitmese bari. Bu da boyle bir animdir.

Ben dedim sana classlar 2+2 diye

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Önceki sayfalarda da ufak tefek önerilerde bulunmuştum. Buyrun son kez dersler başlamadan yeni gelenlere tavsiyelerim:

1- En kısa zamanda Google Drive/Dropbox tarzı bir sistem kullanmaya başlayın. Derse 10 dakika kala ödevi bilgisayarda unuttuğunuzu farkedince bana dua edeceksiniz. (Kendimden biliyorum final projesini evde unutup derse 10dk kala dersi withdraw etmekle B binasına koşmak arasında seçim yapmıştım )
    2- Radyo Bilkent partilerine gidin. Genelde güzel oluyorlar. Dans etmeye gerek yok oturup muhabbet etmek için bile güzel bir ortam. Bir sürü kişiyle tanışabilirsiniz. Kesinlikle pişman olmazsınız.
    3- Kampusun ağası gibi gezmeyin. 1. sınıflarda üniversite kazanma tribi oluyor. Okulu bir tek siz kazanmadınız. Özel muamele beklemeyin.
    4- Atak olun. Üniversitede kızlar teklif etmiyor.
    5- Cesur olun ama akıllı olun. Derse katılım çoğu hoca için çok önemlidir ancak düşünüp konuşmak da çok önemlidir. Derse katılıcam diye saçmalamayın.
    6- Sosyal olun. Bütün dönem kampüste oturup ders çalışmayın. Gidin park caddesine, tunalıya, bahçeliye vs. Kampüsten çıkın biraz.
    7- Arkadaşlarınıza değer verin. Okulda 4-5-6-7 kaç yıl geçirecekseniz, o süre boyunca bir sürü arkadaşınız olacak ama toplamda belki 10 tanesiyle gerçek anlamda arkadaş olabileceksiniz.
    8- Her şeyi bilmeyin. Her şeyi biliyorum edasıyla takılan adamları dövüyorlar. (Şaka mı bu diyip riske atmayın kendinizi )
    9- Her şeyi bilin. Gazete okuyun, dergi okuyun, kitap okuyun, makale okuyun ama sürekli okuyun. Cahil, kültürsüz adamın Bilkent'te işi yok. Dev bir kütüphane var elinizin altında. Haftada 1 kitap okumanın kimseye zararı yoktur.
    10- Bir şey biliyorsanız tam bilin. Derste bir soruya cevap verirken cevabı tam anlamıyla bildiğinizden emin olun. Sunum sırasında veya sadece derste bir soruya cevap verirken kendinize güvenip cevap verirsiniz, "peki neden öyle" gibi basit bir soruyla yamulur kalırsınız.
    11- Düzgün park edin. Bunu gerçekten açıklamama gerek yok sanırım. Adam gibi park edin şu mescide. Sabahın köründe gelip "aa bomboşmuş burası. bari hafif yan park edeyim" derseniz gün boyu kulağınız çınlar, üstüne bir de arabaya döndüğünüzde güvenliklerden sağlam bir ceza yiyebilirsiniz.
    12- Yemek sırasını bozmayın. Medeniyetin beşiğinde okuyorsunuz, hayvanlığa gerek yok. İnsan gibi sıraya girin.
    13- Elektronikçi olup makinecileri, makineci olup endüstriyi, endüstrici olup bilgisayarcıları, mühendis olup sözelcileri, sözelci olup turizmcileri, turizmci olup enee benim param var diyip geri kalan herkesi aşşağılamayın. Herkes çalışarak girdi bu okula. Akıllı olun. Karşınızdaki adam turizmci olur, 1.'likle bitirir ve 10 yıl sonra aklınızı alır ya da elektronikçi diye asosyal dediğiniz adam 10 yıl sonra patronunuz olur işin içinden çıkamazsınız. Okula giren herkesi eşit zekada olarak görün. (not: ne turizmciyim, ne mühendis ne de iibf)
    14- Herkesin sınavı/dersi zordur. Bilkent'te kolay bölüm yok. Bunu bir kere öğrenin. Elektronikçinin de işi zor turizmcinin de. Yani final dönemlerinde siz bizim kadar çalışmıyorsunuz muhabbetine girmeyin. Boşa vakit kaybı. Ha bir de Aston Martin'i olan adam da sizin kadar çalışıyor bunu da bilin.
    15- Derslerde fikirlerinizi savunmaktan kaçınmayın ama karşıdaki insanın fikrini de değerlendirmeyi bilin.
    16- Artık lisede değilsiniz. Yaptığınız eşşek şakaları bu yaştan sonra suç teşkil ediyor. Sicilinize işlenir ve ufak bir şaka olarak gördüğünüz şey yüzünden hapse girebilirsiniz. Bu konuda ciddiyim. Hakaret bile edemezsiniz bu yaştan sonra kimseye. Akıllı davranın. Üniversite gerçek dünyadır. Yaptığınız şeylerin sorumluluğu sizdedir artık. Birinin cebinden alacağınız 1 kuruştan veya atacağınız 1 tokattan dolayı hapse girebilirsiniz. Gerçek dünyayı iyi kavrayın. Size şaka gibi gelen bir şey karşıdaki insan için çok farklı bir boyutta olur. Hareketlerinizi ölçüp biçin.

First class bir yorum olmus

• Hazırlık okuyan herkes yarın mı başlıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: pasykan

Hazırlık okuyan herkes yarın mı başlıyor?

Hayır sadece elementary olanlar yarın başlıyor diğerleri 16 sında
  • bugün 19:00 da sınıflar belli oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: FunkyCE

bugün 19:00 da sınıflar belli oluyor

Az önce baktım(kaynak :http://www.idmyo.bilkent.edu.tr/duyurular.html ) elementary kurundakilerin sınıfları bugün 19:00 da diğer kurlardakilerin sınıfları ise 14 Eylül saat 12:00 de belli olacakmış
  • bölüm hocaları yüklemiş kontrol edin
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.