Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Hakkında Soruları Cevaplıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
5
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

hocam merhabalar

1.aylik 1500 lira ile okulda nasil bir yasam standartim.olur?

2.secmeli menu 9.80mis galiba okulun yemekleri nasil doyuluyor mu?disardan yemek istersek.imkanlar nasil kac lira tutar?

3.Burslular hangi yurtlarda kacar kisilik.odalarda kaliyor?yurtlarda yemek tuvalet vs nasil.oluyor?bir de herkes kendi bolumunden kisiyle mi kaliyor?

4.spor salonu havuz vs imkanlar nasil ve ucretli mi?

5.ben iktisat dusunuyorum.iktisat ve isletme de cok tiki var mi?

6.okuldan ucretsiz otobus merkeze gibi.imkanlar var mi?

7.hazirlik nasil cok mu zor? b1-b2 arasi biri hangi seviyeden baslar

8.okulda 2.dil ogrenmek icin imkan var mi?

9.okulu bitirince yurtdisi taninirligi var mi?mesela kanada ya da ingilterede yuksek lisans yapmak istesem yapabilir miyim iyi okullarda?

10.iktisat mi isletme mi?neden?

11.iktisat hakkinda bilginiz var mi?

tesekkurler.

biraz fazla soru oldu ama bazilari genel.sorular oldugu icin herkese faydali olacaktir?
    Su arkadasa verilecek cevaplari bekliyorum.

Ozellikle burslu ve yurtta kalacak bir ogrencinin yurt ucreti haric minimum kac lira gideri var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• batkent B kullanıcısına yanıt
    hocam.o.bile fazla bence.yurt da kalirsan barinma yok.900 okul bu sene 950 falan olur 2-3 sene once 630 falandi. 1450 lira yapar kyk ile.gunluk 50 lira neredeyse.aileden gelen parayi biriktirip yurtdisi yuksek lisans vs daha mantikli bence

• Hocam Bilkent Fizik istiyorum ilk 1000 bile gelse hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum yurt dışı imkanı çok yüksek Bilkent üniversitesinin Çok rahat para kazanacağım bölümler meslekler varken bu bölümü seçmek pişmanlık getirir mi acaba bildiğiniz tanıdığınız mezunlar okuyanlar var mı sonu nereye varmış seçmeli miyim bu bölümü sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

hocam.o.bile fazla bence.yurt da kalirsan barinma yok.900 okul bu sene 950 falan olur 2-3 sene once 630 falandi. 1450 lira yapar kyk ile.gunluk 50 lira neredeyse.aileden gelen parayi biriktirip yurtdisi yuksek lisans vs daha mantikli bence
    Hocam bilkentte her şey iki katı hatta 3 katı fiyatta. Günlük minimum 50 lira lazım adam akıllı beslenmek için. Yüksek lisans vs için para biriktiricem diye makarna veya 7/24 yemekhane yapmak mantıksız. Yine de siz bilirsiniz. Benim kendi giderlerim kıyafet arabanı benzini vs vs 2300-2500 tutuyor aylık

• Hem kyk bursu alip hem bilkent'in bursunu alabiliyor muyuz? Nasil oluyor o?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yurtta kalsam geceleri yoklama falan oluyor mu ? yani mesela haftada 2 gün falan yurtta kalmasam, yurt yönetimine haber versem sıkıntı olur mu ? yoksA her gece yurtta bulunmak zorunda mıyım ?

edit =

spor salonunda antrenör oluyor mu ?

okulda ateist-deist-agnostiklerin yoğunluğu nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5341BFEF -- 8 Temmuz 2018; 10:29:4 >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    tabi benzin araba falan varsa baya artar hocam su an 6.3 benzin 5.7 dizel ve secim icin uzun sure hic zam gelmedi simdi yavas yavas gelmeyede baslar.Benim ailemde araba alalim falan diyorda benziniydi bakimiydi vergisiydi cok tutar. zaten bilkent merkeze 15 km galiba.

Kiyafetim de ilkbahar ve sonbaharin basinda toplu alisveris yaparim ben onun parasini ailemden alirim extra.

Yani tabi siz okuldasiniz benden iyi bilirsiniz ama ben yemege gunde minimum 50 lira harcayamam acikcasi.Zira o kadar zengin degilim maalesef (: yani imkanim.olsa da icim acir o paralara.Usenmedim yemek.listesine baktim. Secmeli menude her gun guzel bir yemek+pilav var.Tahmin ettigim gibi 4 cesit hakkimiz varsa salata+tatli da alabiliyoruz.Ben 6.siniftan beri fix menu yemekhane yiyorum zaten alisigim (: Tabi arada disarda da yerim ama yemekhane listesi kotu durmuyor.Bunlar disardan yorumlar tabi okulun icine girince her gun iskender yiyen bir insan da olabilirim (:

• Yakınlarında en düşük fiyatta kiralık daire ya da apartlar kaç liradan başlıyor

Yurtta kalmak istemiyorum.

Genellik yalnız kalabileceğim hatta üniversite ve bazı sosyal faaliyetler haricinde yalnız kalabileceğim küçük bir barınak arıyorum.
  • İsletme nasıl, hocaları ve eğitimi iyi midir ?

Bilkent'in dersleri zorlu diyorlar ve hazırlık okudunuz mu ?

Okuduysanız çok mu zor ?

• ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frnhfr -- 8 Temmuz 2018; 12:27:22 >
  • karpuzcu11 K kullanıcısına yanıt
    youtubedan izle. var bi tane bilkentli fizikçi. harvardda şimdi

• bilkent ankaranın en lux semti falan. barınak gibi yerlerin kirası 2-2.5 k falandır tahminim
    bak internetten emlak piyasasına
  • Bilkentte okuyanlar su masraf olayina bi aciklik getirsin. Adaylarin gozunu korkutuyor

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Başlığı gördüm ve buranın cevapsız kaldığını fark ettim. Konu sahibi arkadaş gelinceye kadar ben de kendi fikrimi katarak cevaplamaya çalışayım şimdilik, kendisi gelince daha detaylı bir cevap verir. Bilkent iktisattayım ben de, 2. sınıfa geçtim.

1. 1500 kötü para değil. şayet lüks zevkleriniz yoksa, haftada 2-3 gün dışarda pahalı mekanlarda yemeye içmeye çıkmam derseniz yeterli olacaktır.

2. seçmeli menü 9.80, standart 4.90. açıkçası ben yemekhane yemeklerinden memnunum ve doyurucu diyebilirim. standart menüde özel olarak sevmediğiniz bir şey çıkmadığı sürece seçmeli menüye çok sık ihtiyaç bile duymayabilirsiniz. okuldaki yemekhane harici diğer yeme içme mekanları pek ucuz değil (okulun çevresindeki yerlerden de) ama dışardan yemek söylemek daha makul olabilir. yurtta kalmadığım için dışardan söyleme konusunda pek fikrim yok.

3. yurtlarla ilgili yeterli bilgiye sahibi değilim.

4. spor salonu, havuz vs. ücretli değil. havuz için önceden arayıp rezervasyon yapmanız gerekebiliyor sadece (dolu ise diye) ama tıklım tıklım dolu olduğuna hiç şahit olmadım. rahatça gidip sporunuzu yapabiliyor veya yüzebiliyorsunuz.

5. bilkent bir özel üniversite. tiki dediğiniz tayfadan elbette var ancak şunu unutmayın, 2018 senesindeyiz. şu an odtüde de hacettepede de bu tiki tayfa gayet yaygın. yani illa olmasın demek ki gibi bir lüksünüz yok (bir büyükşehirde okuyacaksanız) yoğunluğuna gelince, bilkent kesinlikle en mütevazı tiki kitlesine sahip diyebilirim özel üniversiteler arasında. (başkent,çankaya, atılım vs. kitlelerini düşününce) kaldı ki o kitle ile muhatap olup olmamak da sizin tercihiniz. ben de geçen sene düşünüyordum bu konuyu, dert edilebilecek bir durum kesinlikle yok. rahat olun.

6. evet var. okulun ringleri saat başı (hatta daha sık) şehre gidip geliyor. bunların dışında semt servisleri de var sabah ve akşam evinize gidip gelebileceğiniz.

7. hazırlık okumadım ve hazırlık okuyan arkadaşlar kusura bakmasın ama çoğunlukla hazırlığı zorlaştıran, öğrencinin kendisi oluyor gözlemlediğim kadarıyla. temeliniz yoksa zorlanmanız mümkündür elbet, bilkentte ingilizce çok çok önemli. haliyle hazırlık da sıkı bir programa sahip. ama nice kolej mezunu tanıdığım sırf keyfiyetten kaldı hazırlık kurlarında. devamsızlık yapmayıp, ödevlerini yapan, doğru dürüst çalışan birisi daha da önemlisi "hazırlığı geçeyim" diye değil de "dil öğreneyim" diye çalışan, ingilizceyi hayatının odağına koyan birisi elbet geçer hazırlığı.

8. çok fazla dilden seçmeli ders açılıyor, bildiğim kadarıyla her biri 4 dönemlik. yani 4 dönem boyunca o dilden seçmeli ders alabiliyorsunuz. tabi ki advanced seviyeye getirmez 2 senede hiçbir ders ama dile giriş yapayım derseniz bu imkan fazlasıyla mevcut.

9. bilkent türkiye'de bu konudaki en iyi okullardan biri. tanıdığım tanımadığım pek çok kişi yurtdışındaki okullardan kabul aldı, okudu geldi veya yüksek lisansa gitti. sadece bizim bölümden (iktisat) iki 4.sınıf stanford'dan kabul aldı mesela. diğer bölümlerde de aynı şekilde çok iyi okullara giden öğrenciler var.

10 ve 11. soru

bu sizin tercihiniz olacak, biri birinden daha iyi değil. ben matematiksel çözümlemeleri sevdiğim ve akademisyen olarak kalmayı düşündüğüm için iktisatı seçtim ama iş hayatında aktif olmak için işletmeyi de seçebilirsiniz. aynı durum tam tersi için de geçerli. hiçbir bölüm size "buradan çıkınca x,y,z seçeneklerine sahipsin. birini seç ve o ol." demez. istediğiniz her şey olabilirsiniz. (bu konuya bunu yazdığınıza göre mühendis/doktor vs. olmayı düşünmediğinizi varsayıyorum) dolayısıyla hangi bölümü seçerseniz seçin, yolunuzu belirleyecek olan yine siz olacaksınız. illa bir yöne eğilim vermemi isterseniz iktisat doğru soruları sorma ve düşünme tekniği açısından bana işletme eğitiminden daha verimli geliyor ve size bir bölüm söyleyecek olsam iktisat seçin derim :) ama tabi matematiğe olan ilginize ve teorileri pratiğe uygulamadaki yetkinliğinize göre de karar vermeniz gerekiyor.

• bekotor B kullanıcısına yanıt
    usta moleküler biyoloji ve genetik bölümünde arkadaşın varmıdır bölüm hakkında herhangi bir bilgisi olabilecek birileri ile konuşma imkanın var mı
  • SS27 kullanıcısına yanıt
    maalesef hocam.
    tüh ya neyse hocam sagolun
  • Hocam ben fizik düşünüyorum Boğaziçi ya da Bikent. İst'da oturuyorum, lisans açısından boğaziçiyle bilkentin çok farkı yok ve ailemden de uzaklaşmak istiyorum bi nevi, ama tereddütteyim aynı zamanda. Mantıklı olur mu sizce bu karar, çünkü bilkenti gelip görmedim ortamını vs.
    Hocam mckinsey gibi sağlam maaş veren danışmanlık şirketleri ve ekonominin yurt dışı imkanlari hakkinda ne düşünüyorsunuz ? (Akademi harici veya master/doktora sonrasi ozel sektor olarak)

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hocam şahsen akademide kalmayı düşündüğüm için sektör araştırmasında pek derine girmedim, dolayısı ile şirket bazında bazı şehir efsaneleri haricinde pek bilgim yok :) ancak bilkent özelinde konuşmam gerekirse, yurtdışındaki yaşama adapte etme konusunda ciddi bir eğitime tabi tutuluyorsunuz, dahası hocalarınızın hemen hemen tamamı yurtdışında önemli üniversitelerle bağlantısı bulunan kişiler. oxford, princeton, stanford, lse... her birinden bağlantı bulabileceğiniz, referans mektubu yazabilecek birileri var. dolayısı ile iş hayatına alım esnasında "genellikle" yüksek lisans seviyesini tamamlamış kişiler bulunduğu için bu adım sektöre girişinizde de etkili oluyor. haliyle özel sektörde , danışmanlık şirketlerine vs. başvururkenki şansınız da daha yüksek oluyor. tabii ki rakipleriniz de çok üst seviyede oluyor ama farkınızı -koyabilirseniz eğer- ortaya koyacağınız yer de o işe alım süreci zaten.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.