Şimdi Ara

Bilkent ve Bilkent EE incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
17
Favori
8.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizde ayni ani gectim lablar dersin bir parcasi dogrudan, mesela signalde bir labiniz 0sa fz yiyorsunuz finale giremiyorsunuz.

Convolution onem arz etmese daha mutlu olabilir pek cok insan Bizim diff dersi (adi diff degil ve yarisi complex calculus ama neyse) niye bu şekilde hala cozebilmis degilim

Canlar da donemden doneme inanilmaz oynuyor. Hatta senelik degisimi birakalim, sinyalde mesela levent>haldun>alper seklinde hadi artik gec su dsrsi şeklinde bir zorluk dususu mevcut 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teoriklik kismi tartışmalı bir evet, okulun pratik tarafi gorece hayattan uzak kaliyor bence. Bence hayattaki uygulamaya en benzeyen lab signalindi, onda bile lablar o uygulamayi yaptirmaktansa extended review isini daha cok goruyordu.

Akademisyen yetistirme tarafi biraz tartismali bence. Burada ise eğitimin yapisindan ziyade mentalite daha onem arz ediyor. Bizim okulda research isleri oldukca oturmus durumda, hatta bi nevi zorunluluk gibi bile hissettiriyor (yoksa akademi düşünmeyen 3.1 gpa li eleman niye researche girmek için kendisini yirtsin). Undergrad research veya diger lablarda calisma gibi olaylar oturunca doğal olarak grad basvurularindan iyi donutler aliniyor, o donutler sonucunda da akademisyen çıkabilecek potansiyel insan sayisi artiyor (çoğu masteri alip kaciyo ora ayri)

• Muthis biseymis bu ya, purplela kapisir valla

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    sn. hocam bilkent ee sevdalısı bir tıbbiyeli olarak cogu konuda rafine zevklere sahibim, begenmenize sevindim afiyet olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hepüşüyenadam H kullanıcısına yanıt
    Hocam gelirse çok mutlu olurum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • faydalı konu up -bir rivayete göre tkr konularının tümünde esen 11 kitabi gecmektedir  -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -highfive- -- 18 Ocak 2023; 0:9:54 >
  • -highfive- kullanıcısına yanıt

• Hocam sizde alana yönelme nasıl oluyor. Tamamen elective ler ile kendin mi düzüyorsun? Yoksa ODTÜ gibi paket olayı var mı?

• Zevkiniz bilkent ee sevdasından belliydi zaten 

• -highfive- kullanıcısına yanıt

Oppenheim sinyalden daha kutsal bir kitap tabi gecicek 

• hvl00 kullanıcısına yanıt

3 tane ayri secmeli kotamiz var 2ser dersten, paket olayi yok.

Restricted elective kotasında 6 tane ders var, hepsinin on sartinda prob var. Burasi biraz core dersleri almaya zorlayan bir küme (dsp, telekom, data vs)

Duz kume var, burada her turlu ee dersi var undergradlara acilan.

Expanded kümesinde bazi cs dersleri de (pratikte alabileceginiz sadece ai ml dersleri oluyor) basta olmak üzere baska departmanlardan (phys, ie) ve grad level dersler mevcut.

Pratikte olan şey restricted kumesi yüzünden ya dsp Telekom uzerine sevdiğin bir alan ya da full ai data related gitmeye zorluyor. Dogrudan kume secmece olayi odtu ve bounda olmasa da pratikte yine var gibi.

• Adam adam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Atalar yillar sonra ders vermeye baslamis, ee icin + olarak yazin derim :)

Bilkent sahanedir ya, herseyiyle cok ozluyorum canim okulumu.

Anladım hocam sağol bilgi için.

• LegendM kullanıcısına yanıt

Verdi verdi de bizi dodgelayip gitti Biz ondan onceki son analogcular olduk 

• LegendM kullanıcısına yanıt

Hocam zaten seçmeli veriyordu adam rektörlük bitince analogu da vermeye başladı. Benim Abdullah hocadan elektrik makineleri seçmeli dersini alma imkanım oldu. Bu arada, okulda bir tek görece ünlü Orhan Hocadan ders almadım. Ben Abdullah Hoca kadar kaliteli, kendini derse adamış bir hoca daha görmedim. Lablarda yanınızda ders projesinden yanınızda. Tek kişilik dev kadro. Dönemin sonunda finalleri 2 saatte ( sınav süresi 2.5 saatti yemek yiyene kadar baktım notlar açıklanmış hahaha) sisteme girerek farkını gösterdi adam. Dersle ilgili field trip bile düzenledi. Keşke Abdullah Hoca elektronik devre seçmeli imkanını kalitesini bozmadan arttırabilse okulda her yerden ML telekom sinyal çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 19 Ocak 2023; 18:37:30 >
  • hocam stajlar ve iş imkanları ile ilgili edit gelir mi

• Yani bunu kendim icin bile cevaplamam cok zor, genel icin zaten imkansiz gibi. Benim kendim için dediklerim maksimum donemdeki 10-15 kisi gecerli olur zaten. Yine de aklima gelenleri yazayim

2nin ve 3un sonunda zorunlu staj var, 2nin sonundaki staj bence tamamen palavra. Buyuk sirketler (aselsan vs) 3 harici torpil bile olsa reddediyor, startup/teknokent firmalarina filan kaliyorsunuz daha cok. Tum odtu Teknokente cv atinca elbet 5 6 tane yerden donut aliyorsunuz ama duz cct ve basic microprocessors bilgisi ile yapilacak isler cok sinirli. Ben salak gibi iki yerde staj yapmıştım, biri Tübitak (2.siniflari kabul eden en buyuk firma olabilir tartismali klark) ki burada bize sinyal isleme projesi verdiler daha sinyal dersini bile almadan, oteki liseden ust donemin sirketiydi, olasilik/istatistik bilmeden ml yaptim. Yani kisaca okulda bildigimiz pek bi ise yaramadan yapiliyor ilk staj, rahat olalim diye okulun buyuk bi cogunlugu da tanidik yanına gidiyor muhtemelen.

3teki stajlarda ortalama biraz iyiyse aselsan roketsan vs revacta oluyor, cok iyiyse millet genelde epfl eth lablarina filan oynuyor. 3.secenek olarak 3te part time ise girenlerin devam etmesi filan var, cok karisik yani, her seyden var. Ama 3.sinif Bilkentli etiketi baya bi yere sokuyor denebilir.

Cikista zaten ustteki adamlar daha cok akademiye oynuyor stanford mit eth caltech vs. Bunlar istese consulting e filan da doner de donen cok gormedim. Onun disinda savunma sanayi basta olmak uzere 3 4te aday muhendis olarak girdikleri yerlerden devam edenler oluyor. Dogrudan yurt disi sektörü ozellikle buyuk firmalarda (amazon google Nvidia vs) oldukca nadir. Tepedeki adamlar phdye kabulu alip master alip cikip bu sirketlere giriyor en kisa yoldan. 2-2.5 arasi ile bitirenler napiyor en ufak fikrim yok, orada varyasyon inanilmaz fazla

Su lisansustu ilerlemeleri bambaska bir konu, belki onunla ilgili de yazabilirim isterseniz

Yazarsanız iyi olur hocam,sadece akademisyen olacaklar lisansüstü yapması gerek diye biliyorum doğru mu acaba

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.