Şimdi Ara

Bilkent ve Bilkent EE incelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
17
Favori
8.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah olduguna ve beynim calismaya basladigina gore yemek konusuna düzgün bi cevap yazabilirim

Disaridan ile baslicam cunku evde hic yemek yapmadim

Hic bk e gitmedim ama mcdonaldsa gittim, menu fiyatlari 12.5chf tan (big mac ve McChicken kucuk menu) basliyor ve bence ekmegi dışında hicbir fark yoktu, bu İsviçrelilerin surdurulebilirlik zirvasi yuzunden iceceklerde kapak ve pipet yok mesela, daha da dibe sokuyor deneyimi. McDonald'sda 17+ya bkda yanlis gormediysem 20+ya kadar çıkıyor menuler. Trdeki gibi butik burgerci zirvasi burada da var 15chfden başlayan fiyatlarla, henuz denemedim ama mcden daha iyi duruyo.

Turk kebabcilar var, nette de gormussunuzdur burada maddi kaygılar olmadigi icin ismini vermek istemedigim e.coskun isimli donerciler gibi 30 gramlik zirvalar yok, adamlar dolduruyo. Enteresan bir sekilde burada durumler her kebabcida daha pahali (+1chf). Eger kiyma dönere veya tavuğa (ayni fiyat) okeysen can kurtarir, 8-12 chf arasinda degisiyor. 330luk icecekler mekana gore degismekle 3 chf yaklasik.

Pizzalar guzel ama fiyat absurt (dominos 35 franka pizza satiyo lan??) ve belki de en buyuk sorun olarak ulkede sucuk sadece 2 3 turk marketinde ve kebabcilarin sucuklu pidelerinde (tcden daha iyi bunlar) mevcut, salami olaylarina hala alisamadim, alismayi zorlastirmak icin turk sucugu takviyesi alip duruyorum.

Kahvalti icin migroslarda kruvasanlar veya pain au chocolatlar var, tanesi 1 franktan 2 3 tanesi ile çözülebiliyor kahvaltı. Acikcasi isvicrelilerij pain au chocolat muhabbetini cozemediklerini dusunuyorum, migrosun croissant brioche si doyurmasa da cok keyifli kahvaltı ettiriyor adama. Hem avrupai (tovbe neler diyorum ben) hissettiriyo.

İcecek olarak bence bunların iceateasi filan bariz tcden kotu, ayran filaj bulmak imkansiz zaten. Keza siselenmis sulari da kotu ama herkes cesmeden içiyor zateb.

Alkol sigara mevzusuna gelirsek son olarak toplu alırsan heinekenleri filaj 1 franka getiriyorsun da eger tcye ben gittikten sonra zam gelmediyse guiness filan trden pahali sacma bi sekilde ve cok zor bulunuyor. Rakiya hicbir yerde (bizde 2000 farjli icki var mekanlarinda bile) efese ise Türk mekanlari disinda hicbir yerde rastlamadim. Aklina gelmeyecek kadar fazla sarap cesidi var ama ve inanilmaz ucuzlar (henuz cesaret etmedim ama litrelik sisesi 3 chfnin altında saraplar dolu).

Sigara inanılmaz ötesi pahalı ama (parisien tarzi ucuz markalar var ve onlari denemedim denemeyi de pek dusunmuyorum, kısa marlboro 9, uzun Marlboro 9.1chf) bunlarin sigarası vallahi lokum. Ama swiss öğrenciler sigara yerine vape iciyo çünkü sanirim daha havalı

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi Nvidia Amazon gibi yerlerde çalışmak için nasıl bir yol mantıklı sizce bilkent ee imkanları buna yol açsa da rekabet allah katında sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanderfox -- 14 Temmuz 2023; 15:2:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wanderfox kullanıcısına yanıt

Safest&cheapest way: gpa kas research yap us te phd ye gir, iyi bir okulda zaten bunlara yakin yerlerde staj da yaparsin phd sirasinda, hocan izin verirse part time girersin, mezun olunca zaten cok guclu bir cv n oluyor girersin bunlara

Risky way: phdye girip master alip kacmaca, sonra ayni processin tekrarı, her okul izin vermiyo artik aydilar

Paran varsa mantikli way: eth/epfl masters, zurich ofisleri veya hip i kullanarak uk e kapak atmaca

Cok paran varsa: public ivy lerde (ucb ucla texas vs) masters kabulu, parayi bas, mezun ol ve gir

Baya zor bir way: akademik olarak iyi kalip 2.sinifta bile google step internship tarzi seyler kovalamak ve lisans sonrasi direkt eu ofislerine girmek. Çok nadir ve cok zor

Muhtemelen safest way i kullanirsiniz, onun icin de yapilacaklar

Ilk sene 4e yakin gpa

Epfl/nus ta exchange

3te bir hoca ile research e baslamak

Epfl ye gittiysen epfl e3e filan kabul almaya calismak, alamadiysan semester project filan alip oradayken kalmaya çalışmak, veya eth in vs yaz stajlarina basvurursun

1 paper cikar

Top okullara phd ye gir

Istedigin yerde ise baslarsin

Cost: mental saglik, 4 yıl bachelor 5 yil phd olmak uzere min 9 yil hayat kaybi, yasamdan sogumak, sac dökülmesi, phd yaparken maddi durumdan oturu surunmek

Benefit: 200k dolara filan baslarsin ve guzel yükselirsin

Teşekkürler hocam bir de çok bilgim yok 'akademiden ilerlemek'ten kastedileni de özetleyebilir misiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Avrupa için bu cheap way yok mu hocam?

Bir de bunları devlet üniversitesinde yapmak çok daha zor diyorlar ne dersiniz

• Wanderfox kullanıcısına yanıt

Dümdüz akademisyenlik, master uzerine phd uzerine postdoc yaparsin. Sonrasinda da bir üniversitede kadroya girersin, saf akademiden ilerlemeden genelde kastim bu.

Postdoc sonrasi veya direkt phd sonrasi sektore kayanlar da yok değil

• Var ya, ethz epfl de phdye girsen aylik 4.5k chf ye yakin bir burs aliyorsun ki bu us e gore cok daha yüksek bi rakam (onlar 2k civarinda takılır, cok ozel biriysen 2.5 filaj gorursun bazi okullar 1600 filqn bile veriyo). Eudaki galiba cogu okulda bachelor sonrasi phd olayo yaygın degil (3+2 cycle yuzunden), bu yuzden kuru da dusunerek mastera cikilan yerleri tuitionlar düşük olsa dahi almadjm cheapest way tanimina. Galiba italyada master bursu almak daha kolay ve formal bir olay (düz aylik gelire bakiyorlar, aylik 900 euroya yakin cep harcligi ve tuition karşılıyorlar), onun dışında almanyada filan cok yaygın olmamalı bu burs olayi yani aylik 1k+ eur living expenses cikicak. Ukde dogrudan phd kabulu de yine yukaridaki mesajda yazdigim kategoriye girer ama girmek zor biraz daha (buna muhendislik özelinde baktigimiz icin singapuru filan da ekleriz)

• ee cöp, consultinge kayıyorlar diye duydum   

Sağolun hocam iyiymis yine. Çıkmak isteyene yol var. Şeyi soracaktım, odtü çıkışlı biri için yurt dışına gitmek vakıfa göre çok daha zor mu, forumda devlet ünilerine öyle bir sövmüşler ki neye uğradığımı şaşırdım

• Cok iyi okullarda lisansustu icjn artık duzgun bir research gecmisj sart gibi bir sey oldu, devletlerin de bunu pek teşvik ettigi pek soylenemez. Cikan var mi tabi var, hatta direkt sektorden gidenler belki oransal olarak daha fazladir ama vakiflar bu konuda kesinlikle daha önde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 14 Temmuz 2023; 22:44:44 >
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

Muhendis oldugunu iddia bir guruh da ss ine kapak atmaya çalışıyor galiba 

• Burayo mi guncellesem yeni konu mu acsam, neredeyse bitirdik davayi, forum olu ama birine faydasi olur belkim

• yeni konu 

yeni konu

• Yeni konu hocam

• İyi o zaman basladim, 900 kelimesi hazır, 2 3 chapter daha yazicam

Hocam acaba rica etsem bir iki paragraf da benim için yazar mısınız? Okul sonrası iş imkanları,türkiyedeki iş imkanları,yurtdışındaki iş imkanları,maaşlar,özel sektörde çalışmak isteyen birisi yüksek lisans ya da doktora yapmslı mı yaparsa ne olur,
    Parası olmayan birisi en iyi üniversitelerde(sarmaşık ligi,ETH falan filan )burslu olarak yüksek lisans ya da doktora yapabilirmi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3.girişim olacak kullanıcısına yanıt

Yazayim hocam, 2300 oldu devam ediyoruz. Sohbet tadinda gidiyor zaten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.