Şimdi Ara

Bilkent ve Bilkent İşletme hakkında sorularınızı alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
7
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkisinden mezun olan tanıdığım yok ama okuyan arkadaşlarım var. Güzel bölümler, ders içerikleri hakkında konuşunca arada ilgimi çekiyor yaptıkları, siyaset bilimi daha kolay bir bölüm diye biliyorum uluslararası ilişkilere göre ama yine de genel olarak ikisi de ortalamanın üstünde zorluk olarak. Bunların dışında çok bir bilgim yok malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Genel olarak iktisat işletme öncelikli oluyor özellikle uluslararası firmalarda, econ yandalı vs yaparsanız belki bir şansınız olabilir cunku ders programları cok farklı. Gerçi yine işten işe değişiyor ama “sadece business administration ve economy ogrencilerini arıyoruz” diyen ilanlar gormedim degil. Rastgele bir is ilanına baktım az once (https://www.youthall.com/clotie/digital-marketing-intern_2/) ve dedigim gibi belirtmişler. Atıyorum pazarlama alanında atıyorum siyasal mezunu olarak is bulmanız zor olabilir yarın bir gun o alanda calısmak isterseniz. Mckinsey, Bain gibi firmalarda da siyasal mezunu calısan su ana kadar gormedim (belki vardır). Ozellikle rekabetin cok arttıgı bu donemlerde firmalar risk almak istemiyor maalesef ve direkt aradıkları bolumden ogrenci secmek istiyor. Sizin yerinizde olsam eger ki hedeflerinizde bankacılık, yatırım denetlemecilik gibi sektorler varsa isletme/iktisat okumanız. Mezun olunca odediginiz para kendini amorti ediyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BezosCook -- 3 Temmuz 2020; 1:38:1 >
  • BezosCook B kullanıcısına yanıt
    baska üniversitesitelere bakmak daha mantikli o zaman

hocam %100 burslu giren birisi 82.yurta ücret ödüyor mu?

edit: sitedeki burslar kısmını okudum, ödemiyorlarmış.

edit 2: iki kişilik standart odalara ödemiyorlarmış, 81 ve 82. yurtlarda kalmak için baya şey istemişler, bölüme başladıktan sonra en az 5 dönem yurtlarda kalmak, 3.30 gpa üstü yapmak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 3 Temmuz 2020; 2:13:59 >
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Aynen 2 kişilik standart yurt ücretsiz oluyor burslulara. Eğer tek kişiliğe geçmek istersen yanlış hatırlamıyorsam 5000 TL’sini onlar karşılıyor üstünü sen ödüyorsun. Okuduğun şartlar tam burslu olup yine burslu bir şekilde çift kişilik 82’de ücretsiz kalmak için olabilir çünkü ben parasıyla gitmek isteyip de gidemeyen hatırlamıyorum hocam. Dediğim gibi ben normal yurtlarda 4 kişilik kaldım (doğu dahil olmak üzere) ve deneyimimden memnundum. 2 kişilik standart oda da memnun eder baya ki geniş oluyor genelde 2 kişilikler

• Hocam bilkent hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz

• EzelBayraktarr E kullanıcısına yanıt
    Cok guzel bi bolum/universite kombosu eger isletme okumasaydım onu okurdum. Okuyan arkadaslarım cok memnun ve öğretim kadrosunda asırı saglam kisiler var. Okuldaki hukuk odaklı ogrenci klupleri de guzel isler cıkarıyor cogu kisi guzel bir cv ile mezun oluyor ustune bilkent etiketini de koyunca gerek yurtdısı gerek yurtici guzel yerlere gidiyorlar. Ders programı da guzel gerek computer science gerek econ kodlu dersler var zorunlu olarak o yuzden dolu bir sekilde ogrenci yetistiyorlar. Dedigim gibi isletme okumasaydım kesinlikle hukuk secerdim bilkent hukukun yeri bende ayrı

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Yurtlar biraz pahalı ama arkadaşın dediği gibi gerçekten çok temiz ve güzel
  • Odtü ve boun işletme ile karşılaştırabilir misiniz hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scath S kullanıcısına yanıt
    Odtü de iyi bir okul ama işletme için bilkentin çok daha doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum. Gerek okul kültürü, gerek ders programı, gerek hocalar vs. Bilkent bana göre daha ileri bir konumda işletme okumak için.

Boğaziçinin İstanbul’da olması çok büyük bir artı. İşletme gibi bir bölümü İstanbul’un göbeğinde okumak elbette güzel. Ancak şu ana kadar ben bir eksiğini görmedim. Evet başvurmak istediğim bir kaç şirket kış döneminde İstanbul içi uzun stajyer aradığı için başvuramadığım yerler oldu, ancak yazın İstanbul’a giden pek çok kişi var (ben de dahil olmak üzere) ve Ankara’da da staj imkanları fazlasıyla mevcut (yine bulabildim kendi deneyimlerimden yola çıkacak olursam). Eğitim olarak ikisinin arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Bilkent genel olarak sürekli homework ya da assignment dağıtmayı seven yapısı itibariyle bir tık ilerde olabilir, eğer daha rahat bir eğitim hayatı isteniyorsa Boğaziçi yazılabilir. Burs konusunda da Bilkent önde, aylık 1200 TL ve 2 kişilik ücretsiz yurt gayet uygun, Ankara genel olarak daha uygun bir şehir olduğu için okurken para bile biriktirilebilir. Sonuç olarak eğitim olarak hemen hemen aynılar, tercih tamamen kişisel sebeplere bakıyor bana göre

• Hocam Bilkent turizm işletmeciliği hakkında bilginiz var mı? İşletme ve iktisat ile bayağı ortak ders var, aynı bölümü bogazicinde okuyan arkadaslar forumda bölüm için konu açıp o sıralamalarda işletme isteyenlerin diğer okullarda işletme yerine turizm işletmeciliğini yazması daha mantıklı demişti. Curriculum'a baktıktan sonra bana da yıldız, marmara vb. okullarda işletme yazmaktan daha mantıklı geldi. Görüşlerinizi merak ediyorum.

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Bence de yıldız/marmara gibi okullara gitmektense turizm işletmeciliği yazılmalı. Bilkent gibi bir okulda okumak da inanılmaz bir artı olur sebeplerini açıklayım. Bilkent bildiğin üzere bir holding aynı zamanda ve bünyesinde Bilkent Otel ve Konferans Salonu var (5 yıldızlı bir otel). Bu otel okulun dibinde olduğu için okurken çok büyük bir fırsat. Turizm otelcilik bölümünün bir de kendine özel bir restorantı var Le Piment Rouge isminde. Öğrenciler işletiyor denebilir ve hakkında yazılan incelemeleri okursan Ankara’nın en iyi restoranlarından birisi. Bir kaç kere orda yedim ve çok memnun kaldım. Yani demem o ki, okurken hem Bilkent gibi sağlam kültürlü bir okulda olacaksın, hem elinin altında Türkiye’deki hiçbir turizm işletmecilik fakültesinde olmayan imkanlar olacak, hem de ister istemez dolu bir CV ile mezun olacaksın. Okurken yandal yapabilme seçeneğinden daha bahsetmedim bile (ve burs imkanlarından). Dediğim gibi bence de kesinlikle aklının bir köşesinde bulunsun tercih döneminde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BezosCook -- 5 Temmuz 2020; 13:6:41 >

Çok teşekkür ederim hocam bilgiler ve hızlı dönüşünüzden dolayı. İnternette bu bölüm hakkında kendi sitesi hariç çok fazla kaynak bulamadım, içime su serptiniz :) Son sorum: Kapsamlı burs alamayacağım, yurt ücretlerini de karsilayabilecegimi dusunmuyorum. Okula yakın kyk vb. yurtlarda kalan tanıdığınız var mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 5 Temmuz 2020; 13:13:37 >
    Big 4’da pols mezunu gördüm. Denetim kısmındaydı. Danışmanlık için big 3 ve big 4 yöneticilerinin ağzından mühendislik (özellikle endüstri) tercih ettiklerini duydum. Big 3 (mckinsey bain bcg) üzerine bir kariyer hedefi ileride üzebilir. Girme şansınız çok düşük, kalma şansınız daha da düşük haberiniz olsun. Ek bilgi olarak ekleyelim. Belki birinin işine yarar

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek :) KYK hakkında bilgim malesef yok ancak Facebook’taki gruplara girerseniz eminim orada bilen birilerini bulabilirsiniz

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Big 4 da pols mezunu (human resources hariç) görüyorsunuz da işletme mezununun girmesi mi garibinize gidiyor? Deloitte’den bahsediyorsanız zaten şirket iyi üniversite mezunu ve ortalama üstü gpa’sı olan nerdeyse herkesi işe alıyor çok yüksek turnover rate’den dolayı sirkülasyon fazla diye. Bain, Boston gibi şirketlerde POLS yeni mezunu şu ana kadar görmedim, Linkedin’de bu veriler gayet açıkta görülebiliyor zaten. Big 3 uzerinde kariyer hedefi herkesi uzebilecek bir hedef, malum cok az kişi alıyorlar ve büyük çoğunluğunu üniversite sınavında derece yapmış kişilerden seçiyorlar. İşe alım sürecine bu denli hakim olduğunuz için eminim Mckinsey’in yeni mezunlardan mezun olduğunuz üniversite ne olursa olsun ÖSYM sınav belgesi istediğini de biliyorsunuzdur. Özellikle endüstri demeniz ve işletme hakkında pek bir fikriniz olmadan kenara atmaya çalışmanızdan direkt olarak endüstri öğrencisi olduğunu anladım (ve doğru da çıktım profilinize bakınca). Neyse size de bol şans dilerim, hedeflerinizi siz de gerçekçi koyun haberiniz olsun yarın bir gün MBA için koşuştururken İşletme mezunlarından bilgi alırsınız zaten konu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BezosCook -- 5 Temmuz 2020; 13:33:36 >

Beni yanlış anladınız. Big 4’da pols mezunu biri gördüm evet ama danışmanlık kısmında değildi. Big 4 yöneticilerinin konuştuğu bir panele katıldım (mec organize etmişti). Hepsi son yıllarda Endüstri mühendisliğine danışmanlık kısmında öncelik verdiğini söyledi. Tabii ki bu şirketlerin alumni’yi genelde econ ve mandan oluşuyor. Oliver Wyman Bcg ve Mckinsey’nin de kariyer etkinliklerine katıldım. Onlar da öncelik olarak endüstri dediler. Endüstri işletme arasında ikilem yaşayan aday öğrenciler için faydalı olabileceğini düşündüğüm için söyledim. Konsensus matematik ve programlamanın yönetim danışmanlığı için son yıllarda çok daha büyük önem kazandığı yönünde. Şu an birlikte çalıştığım supervisorlarım da ex-mckinsey. Ego-masturbasyonu yaptığımı düşünmenizi istemiyorum sadece ekstra bir perspektif sağlamaya çalışmıştım.

• Hocam iibfde ders-rekabet ortamı nasıl? Başarılı bir öğrencinin sıyrılması boun odtü gibi devlet okullarına göre daha basit diyebilir miyiz?
    Bende Bilkent'in eski bir tanıtım kitapçığı var ve iibfnin çok sağlam okullara yüksek lisans-doktoraya gönderdiği yazıyor. Bu durum şu anda da söz konusu mu?

• Merhaba hocam bilkent felsefe hakkında ne düşünüyorsunuz felsefeyle ciddi anlamda ilgilenen biri iyi yerlere gelir mi akademisyenlik dışında da iş bulabilir mi bir de hazırlık aşırı zor diyorlar ne düşünüyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.