Şimdi Ara

Bilkent ve Bilkent İşletme hakkında sorularınızı alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
7
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci sınıf öğrencisiyim okulun pek çok imkanını ve genel yapısını iyi bildiğimi düşünüyorum. Yardımcı olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• işletme değil ama iktisat nasıldır hocam ? Hocalar, dersler, mezunlar vs. Bir de yurtlar nasıl güzel mi ?
  • bilkent işletmenin ortamı fazla mı pelinsu-berkecan içeriyor ?

genel olarak memnun musun ?

mezun olunca hedefin nedir ? nerede çalışmak istiyorsun ?
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    İktisat sağlam bir bölümdür ancak gerçekten zorlar. İşletme fakültesi ve iktisatın dersleri ilk sene hemen hemen aynı (bir ders haricinde). Yani matematik ve econ derslerini ortak alıyoruz micro-macro econ olarak vs ve ben saglam bi sekilde ogrendigimi dusunuyorum. 2. Sınıftan itibaren bambaska bi canavara donusuyor iktisat ve daha da zorlaşıyor. Eger tempoya ayak uydurabilirsen dolu dolu bir lisans egitimi alırsın. Hocalar bana göre iyi, e-mail olsun yüzyüze olsun su ana kadar konusmak isteyip de konusamadıgım hicbir durum olmadı. Saatlerce bana vaktini ayırıp ders anlatan hocalarım oldu. Mezunlar Turkiye sartlarında iyi yerlere geliyorlar mesela ben birinci sınıfta büyük bir bankada staj yapmıştım (torpilsiz) üniversite adını kullanarak kabul eden kişi zaten söylemişti bunu. Yurtlar temizlik olarak 10/10 bence (tabii evin yerini tutmaz ama ben eve cıkmaktansa yurdu tercih ediyorum zevk meselesi) cunku tuvaletler duşlar neredeyse saat başı temizleniyor. Odalara da düzenli temizlik yapılıyor cillop gibi oluyor. Eve cıksaydım acıkcası dagınık bi insanım cok ugrasırdım toplamakla vs. Yurdun duzenliligini seviyorum. Oda arkadaslarını dikkatli secmen sart ama ben bi ara kafayı yiyecektim.

• okul 1.si 2.si 3.sü gibi yüksek dereceyle mezun olanların kariyeri ne yöne doğru şekilleniyor. hangi şirketlere gidiyorlar, ya da yüksek lisans doktora yapanlar nerede yapıyor. mezun olunca ortalama maaşları(bu soru biraz açık uçlu olduğundan görmezden gelsen bile sıkıntı değil). ve yurtlarda kalıyorsan yurt ve okul hayatın sosyal açıdan nasıl* teşekkürler.
  • Project Cupertino kullanıcısına yanıt
    Genele vurdugunda evet buyuk ihtimal daha fazla pelinsu vardır ama soyle soyleyim herkesin dersleri ortak ve bu dersleri vermen lazım okulda kalabilmen icin. Dersler de gerçekten zorluyor odev sınav yuku vs cok fazla ve zor. Yani pelinsular bile ortalamanın ustunde bi bilgiye sahip benim deneyimlerime gore cunku ilk bine girenlerin bile fazlasıyla zorlandıgı, cogu zaman tekrarladıgı dersleri alıyorlar. Ben memur bir ailenin cocuguyum ve ortam konusunda bir sıkıntı cekmedim. Genel olarak akademik olarak cok memnunum. Okulun imkanlarını kullanana gercekten muazzam. Hocalarla direkt iletişim içinde olup, derslerine asılıp, kütüphaneyi kullanıp, etkinliklere vs katılırsan memnun kalmayacagını dusunmuyorum. Mezun olunca hedefim big 4’da calısıp her sey yolunda giderse yurtdısına kapagı atmak.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Çok çok genel konuşmam gerekirse (her sene değişiyor çünkü) ilk üçten biri direkt top 10 bir okulda yüksek lisansa başlar, diğer ikisi Mckinsey ya da Bain gibi yatırım denetleme şirketlerinde iş bulur. Dediğim gibi genelleme yapmak tam olarak mümkün değil ama benim gördüğüm ve arkadaşlarıma göre aşağı yukarı durum böyle. Birinci sınıftaki işletme hocam (levent üstad) ortalama maaşın sağlam bir şekilde mezun olan bir öğrenci için 4k’dan başladığını söylemişti aklımda kaldı. Tabii mezun olur olmaz yurt dışında iş bulan da var. Yurtta kalıyorum. Genel olarak memnunum, okulun merkezindeker zaten sosyal etkinliklere vs cok yakınsın. Temizlik olarak da bana gore bayagı iyi. Bana göre en önemli kriter internetti okula gelmeden önce. Kabloyla kullandığın zaman muazzam bir interneti var (wifi da iyi ama kablo tercih ediyorum). Geforce Now kullanıyorum bilmiyorum belki duymussundur ve onun icin internet kalitesi cok onemli. Ultra ayarlarda en yuksek kalitede sekmeden oynayabiliyorum. 90 GB’yi 40 dakikada falan indiriyor (evimdeki internete göre bin basar yani). Yurtta kaldıgın sure zarfında (oda arkadasın iyi oldugu surece) sikayetci olacagını sanmam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe hakkında sorunuz?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BezosCook B kullanıcısına yanıt
    mckinsey bain gibi şirketlerdeki yeni mezun BA lar 3 k dolar ile başlayıp 3 sene sonra harvard stanforda sponsorlu mba e gidiyorlar. yani ortalama bi şekilde bitiren bi öğrenci 4k ile başlar dereceyle bitiren öğrenci onun çok daha fazlasıyla. teşekkür ederim.
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Evet. Dediğim gibi okulu nasıl kullandığına göre limit sonsuz

• Hocam konunu tercih zamanı da uplarsan iyi olur derim. Şimdi arkadaşlar sınav telaşında. 1 haftaya falan okul bakma moduna geçerler
  • Doğru söylüyorsun hocam :) tercih zamanı uplarım

• Up

• Bilkent uluslararası ilişkiler veya siyaset bilimi nasıl? Mezunlar ne işle uğraşıyor?

• Hocam yurtta kalmak mı Keçiören taraflarında kendi evinde kalmak mı, hangisini tercih ederdiniz? Kira ve fatura derdi yok.

Yemekhanede f/p oranı nedir?

Kampüsteki sosyal aktivitede derken neyden bahsediyorsunuz biraz açar mısınız?

• cheers darlin kullanıcısına yanıt
    Bence en azından ilk senelerinde yurt çok daha mantıklı Ankara’da yaşamasına rağmen yurtta kalan pek çok arkadaşım var. Hem ortam hem de rahatlık açısından bence daha iyi özellikle sabah uyanıp beş dakikada derse gidebilmek büyük rahatlık çünkü bazı günler yorgunluktan kalkasın bile gelmiyor kendimi bildiğim için evde kalsaydım üşenir gitmezdim dediğim günler oldu özellike fena kar yağan günlerde. Yeni yurtlar yapıldı okulun merkezinde sayılır 82. Yurt olarak, otel gibiler eğer ki bütçen el veriyorsa kesinlikle tercih edebilirsin (http://yurtlar.bilkent.edu.tr/tr/82-tek-cift-kisilik/) ama ben 4 kişilik klasik yurtta kalmama rağmen memnundum deneyimimden.

Yemekhane beni doyurmuyor pek, 6.75 mi neydi bir tabak yemek. Bilkent çevresinde o fiyata başka yemek bulamazsın gerçi o yüzden mecbur kullanıyorum ama yiyip de tadını beğenmediğim o klasik yemekhane yemekleri olmadı şu ana kadar. Tadı fiyatına göre iyi ama aşırı doyurmuyor yani f/p olarak bence 10 üzerinden 8 alabilir

Kampüste abartmıyorum her gün 5-10 tane sosyal etkinlik oluyor okuldan email geliyor zaten bildirim amaçlı silmekten yoruluyosun. Okul klüpleri çok aktif onun üstüne bir de her gün seminerler (çok sağlam kişileri getirtiyorlar network kasmak için güzel), sanat etkinlikleri, konserler, kariyer etkinlikleri vs derken bir süre sonra istesen de hepsine gidemeyecek duruma geliyorsun çok fazlalar çünkü. Okulun en sevdiğim yanlarından biri bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BezosCook -- 3 Temmuz 2020; 1:27:20 >

• Hocam bilkent ui veya siyasalda burslu okusam isletme veya iktisat okuyana gore bir eksi tarafim olur mu?yani bir is gorusmesine gittigimde atiyorum bir banka veya big4'a iktisat isletme onceliklili midir yoksa iibf arasinda bolum ayrimi olmaz kendini yetistiren(dil,sertifika vs) mi ondedir?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.