Şimdi Ara

Bilkent vs İTÜ vs ODTÜ Endüstri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Hocam siz harikasınız. Tercih döneminin sonuna bu kadar yakın bir dönemde yazdıklarınız bana ilaç gibi geldi ilaç. Ben de 12 yıldır özeldeyim ama ODTÜ eğitimiyle İngilizce gördüğüm için büyük ihtimalle hazırlığı atlayacağım.

İTÜye ben de hiçbir zaman sıcak bakmıyordum. Bir Mersinli/Ağrılı olarak benim de aslında İstanbul fetişim var dhshhd ama sırf bunun için İTÜ seçmem. Son zamanlarda rekor bir düşüşte İTÜ. Sabancıyı zaten hiç istemiyordum şimdi kesinlikle istemiyorum shhshd. Koç benim için ayrı bir idealdi tam burslu tutmayınca yazmamaya karar verdim ki şimdi okuduklarıma göre iyi ki yazmıyorum, çok şişirilmiş bir üniversite çünkü her ne kadar kaliteli de olsa. BOUN yazacağım belki tutar diye yine ama onun arkasından gelen Bilkent-ODTÜ ikileminde galiba kafam netleşmeye başladı. Ben politik bir insanım ve kültürel olarak kendi kültürümü uluslararası seviyede korumak ve ön plana çıkarmak benim hoşuma gider. Bu yüzden ODTÜ daha uygun gibi gözüküyor. Yine kesin karar vermeyeyim ama siz çok yardımcı oldunuz, hayat kurtardınız. Çok sağ olun, var olun.
    hiç böyle bir tepki beklemiyordum açıkcası :D

beni devlet üniversitelerinin aslında şekilci tarafı rahatsız ediyor.
    aslında herkes tam tersini söyler, özel üniversitede marka kıyafet, arabası var herkesin
    herkese üstten bakıyorlar, durumu olmayanlar dışlanıyor tarzı ama bence tam tersi
    nasıl anlatabilirim en kolay bilmiyorum.
    devlette mercedes-porsche arabası olan birisi sürekli göstermeye çalışır, kendisinden bahseder
    arabayla okulun içinde turlar, çok marka giyinse direkt etiket olur
    ben o havayı sevmiyorum

bilkentten örnek verecek olursam araban ne olursa olsun
    ya da hangi kıyafeti giyersen giy kimse umursamıyor, arkasından konuşmuyor.
    çünkü zaten kimse kimseyle yarışamaz
    çünkü burası durumunla, ailenin hali vaktiyle senin gösteriş yapabileceğin bir yer değil.
    kimse arkadaşlarının durumunu önemsemiyor, sonuçta herkes bir şekilde burslu ya da burssuz buraya gelmiş
    varlıklı olup burs alan da var, ailesi istikbalı iyi olsun diye kendi sofrasından eksiltip çocuğuna veren de
    ama bir şekilde beraber yaşıyorlar, kimse üste çıkmaya çalışmıyor

aynı şekilde uzak bir örnek daha vereceğim
    benim ankarada sevdiğim birkaç restoran var
    gaziosmanpaşada la gioia ve günaydın
    bilkent centerda da mezzeluna ve quick china

şimdi ben odtüde okusaydım arkadaşlarıma sınav öncesi - sonrası ya da özel günlerde
    gelin akşam bir yemek yiyelim dediğim zaman yarısı oraya gidilir mi
    ne gerek var çok pahalı diye laf edecekler
    ama bilkentte arkadaşlarımın tamamına yakınıyla buralara gidiyoruz

daha keşfetmek istediğim yerler de var
    mesela wyndham no4 ü veya divan çukurhan ı çok merak ediyorum
    sanırım odtüde olsam daha mütevazi bir hayatım olacaktı, arkadaşlarıma buralara gidelim demekten çekinecektim.

Yanlış anlamadıysam Mersin ODTÜ GVO dan mezunsunuz, o zaman her iki okulda da muhtemelen atlarsınız.
    İTÜ konusunda çok bir şey demek istemiyorum çünkü nedense beni taraflı addediyorlar,
    ben sadece edindiğim izlenimi aktarıyorum.
    İTÜ'yü şuan sadece adı yaşatıyor, geçenlerde Celal Şengör'ün bir kitabını okudum
    o da aynısından bahsetmiş (kitabın ismi "celal şengör bir bilim adamının serüveni")
    aynı zamanda tavsiye ederim, bulunması zor benim elime 1975 ilk baskısı geçmişti.

konudan uzaklaşmadan, celal bey de itüde virtüöz takımı dediği bir düzine hocadan başka
    itüde değerli bir bilim insanı olmadığını söylüyor.
    kitabın 10 senelik olduğunu ve o insanların birçoğunun emeritus prof olduğunu düşünürsek
    belki yarısı şuan emeklidir ve 5-6 kişi kalmıştır :D

koç baya güzel bir okul, ama öğrenci popülasyonu çok kötü
    aynı zamanda okul da ütopik fiyatlara ulaştı, heralde siz 3-4. sınıftayken daha da astronomik rakamları yakalayacak :D

ODTÜ dediğiniz gibi siyası duruşu belli olan politik olaylarda da yer alan bir okul
    devlet bu yüzden karşı yönde ODTÜ ye tabiri caizse saldırıyor.
    yine aklı başında bir rektörü var hala hayvanat bahçesi müdürü atamadılar
    ama o adam da nedense yeni kadro açmıyor, akademisyenlerine prof luk vermiyor
    birkaç sene önce kampüsü bölmeye çalışmışlardı, ormanlarını almak istediler
    ellerine yüzlerine bulaştırınca da şimdi yine o kadar arazi içinde yurt yapacağız diye
    tekrardan ormanlarına dadandılar
    neyse ki mansur yavaş bir şekilde kesimleri durdurabildi.

dediğim gibi faydalı olabildiysem ne mutlu
    ayrıca da rica ederim, iyi günler.

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Haklısınız evet, tahmin edebiliyorum o etiketlenme sıkıntısını. Defalarca Ankara'ya etkinliklere gelip sizin bahsettiğiniz bazı mekanlarda da yemek yeme fırsatım oldu. Favorim Quick China ahahshd.

Mütevazı bir hayat sanırım bana daha uygun olur. Ekonomik olarak ailemden tam bağımsızlığımı elde etmek istediğim için bu mütevazılığa şimdiden alışmam gerektiğini düşünüyorum. Zaten bahsettiğiniz o devletteki Mercedes'li bir arkadaş gibi olacak bir durumum da yok zaten, KYK ilk 100 bursumla geçineceğim.

Mersin ODTÜ GVO mezunuyum evet, özellikle 9. sınıfta sağlam bir İngilizce eğitimi almıştık. Güveniyorum o yanıma yani.

Celal Şengör'ün görüşüne de kesinlikle katılıyorum. Bunu İTÜ'deki bazı profesörler de bana bugün direkt olarak söylediler zaten.

Koç'u zaten tam burslu tutturmadığım sürece okuyamam hajshhd %50 burslu bile yurt dahil en az 60000 civarı tutuyor ve bu benim için imkansız bir miktar. Öğrencileri hakkındaki görüşünüze de katılıyorum.

Siyasi olarak ODTÜye karşı olan görüşün siyasi dengelerin tekrar oynamasıyla iyiye doğru gideceği görüşündeyim ama bu müdahaleler aslında beni vakıf üniversitelerine yönelten önemli faktörlerden biriydi. Dediğim gibi biraz daha araştırayım ama galiba ODTÜ bana daha uygun Bilkent'ten. Eminim karşılaşırız ama en azından bir kere, ülkenin top üniversiteleri aktif olarak bir arada çalışıyormuş araştırdığım kadarıyla çünkü.

Tekrar çok teşekkür ediyor, size de başarılar diliyorum. Ciddi bir ölçüde bana yardımınız dokundu. Bu kadar detaylı bir kıyas elde etmek çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Haklısınız evet, tahmin edebiliyorum o etiketlenme sıkıntısını. Defalarca Ankara'ya etkinliklere gelip sizin bahsettiğiniz bazı mekanlarda da yemek yeme fırsatım oldu. Favorim Quick China ahahshd.

Mütevazı bir hayat sanırım bana daha uygun olur. Ekonomik olarak ailemden tam bağımsızlığımı elde etmek istediğim için bu mütevazılığa şimdiden alışmam gerektiğini düşünüyorum. Zaten bahsettiğiniz o devletteki Mercedes'li bir arkadaş gibi olacak bir durumum da yok zaten, KYK ilk 100 bursumla geçineceğim.

Mersin ODTÜ GVO mezunuyum evet, özellikle 9. sınıfta sağlam bir İngilizce eğitimi almıştık. Güveniyorum o yanıma yani.

Celal Şengör'ün görüşüne de kesinlikle katılıyorum. Bunu İTÜ'deki bazı profesörler de bana bugün direkt olarak söylediler zaten.

Koç'u zaten tam burslu tutturmadığım sürece okuyamam hajshhd %50 burslu bile yurt dahil en az 60000 civarı tutuyor ve bu benim için imkansız bir miktar. Öğrencileri hakkındaki görüşünüze de katılıyorum.

Siyasi olarak ODTÜye karşı olan görüşün siyasi dengelerin tekrar oynamasıyla iyiye doğru gideceği görüşündeyim ama bu müdahaleler aslında beni vakıf üniversitelerine yönelten önemli faktörlerden biriydi. Dediğim gibi biraz daha araştırayım ama galiba ODTÜ bana daha uygun Bilkent'ten. Eminim karşılaşırız ama en azından bir kere, ülkenin top üniversiteleri aktif olarak bir arada çalışıyormuş araştırdığım kadarıyla çünkü.

Tekrar çok teşekkür ediyor, size de başarılar diliyorum. Ciddi bir ölçüde bana yardımınız dokundu. Bu kadar detaylı bir kıyas elde etmek çok zor.
    Bana da anlattığınız kadarıyla ODTÜ daha uygun göründü
    zaten benim ankara odtü gvo dan mezun arkadaşlarım da zaman zaman bilkente ve geldikleri için kendilerine kızıyorlar.
    odtü bir şekilde insanın kanına işliyor.
    ilk 100 bursuyla da rahat geçinirsiniz zaten merak etmeyin
    zaten bilkente gelseniz de okuldaki ve çevresindeki fahiş fiyatlandırma yüzünden aldığınız ekstra bursa rağmen yakın bir hayat yaşayacaktınız :D

ben de tekrar rica ederim
    dediğim gibi üniversitelerin kesinlikle hiçbir şekilde birbirine karşı üstünlükleri yok
    sadece farklı alanlarda birbirlerinin önüne geçiyorar,
    size düşen ise bu alanlardan hangilerinin sizin için önemli olduğuna karar verip seçim yapmak
    sizinle konuşurken ben de çok keyif aldım, size de çok teşekkürler.

• Her şeyin sonunda odtü bi devlet okulu ve imkanları belli. Bilkent bence imkan olarak da isim olarak da gayet iyi. Yukarda da yazdım zaten ODTÜ’de senelerce okumuşsun, alacağını almışsın o ortamdan. Farklı bi ortam görmen vizyonunu açar. Ben Bilkent diyorum.

Ek olarak, odtü devlet okulu olduğu için siyasetten de çok etkileniyor. Malum rektör öğrenci düşmanı diye biliyorum. Bu da aklında olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 28 Temmuz 2019; 20:12:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emircanklçsln E kullanıcısına yanıt
    ıyte yazıcaktım son anda vazgectım..bu sene umarım odtu ya da boun che kazanıcam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.