Şimdi Ara

Bilkent vs İTÜ vs ODTÜ Endüstri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu üç üniversite arasından tercih yapacağım. Orta halli bir ailenin çocuğuyum ve ilk 100 bursu ve Bilkentin kendi ilk 5kya verdiği aylık 1080tl +ücretsiz yurt çok ilgimi çekti. Akademik kadrosu da çok sağlam. Ama Bilkentin sosyal ortamı beni çok korkutuyor. Bölüm arkadaşımın beni parasıyla ezmesi benim gururuma çok dokunacak bir durum olur ve bu yüzden çekiniyorum.

İTÜ de İstanbulda olduğu için bana çekici geliyor ama onun dışında sıralamaları da biraz düşük bir yer.

ODTÜ bana ayrı bi güzel geliyor, 12 yıllık ODTÜ Kolejliyim ve bir ODTÜlüyüm bence. ODTÜyle ilgili söyleyebileceğim tek kötü şey Ankarada olması.

Hazırlık olayı önemli değil native düzeyinde İngilizcem var.

Siz hangisini önerirsiniz? Neden? Teşekkürler.

• Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    L Lord Henry demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Burada yazalım hocam başka arkadaşlar da faydalanabilsin Siz neden Bilkenti seçtiniz? Burslu girdiyseniz diğer üniversitelerden iyi yanı ne?
    Evet burslu girdim.
    Ama sizin kıyaslamanıza yardımcı olamayabilirim, ancak Bilkent hakkında bilgi verebilirim.

Ben zaten çok devlet üniversitesi düşünmüyordum, tercih döneminde de Sabancıyla arasında kalmıştım.
    İTÜ'yü gezdim ve okuyan birkaç kişiyle (ablamın arkadaşları) konuştum,
    aynı zamanda tercih döneminde ilgilenen birkaç hocayla da uzun uzun sohbet ettim. (bilgisayar ve endüstri mühendisliğinden)

açıkcası İTÜ benim hiç içime sinmemişti, zaten hazır istanbuldaydım; babam da biraz itü istiyo diye gitmiştim
    bana okul resmen bir düşüşte gibi geldi, hocalar ve öğrenci kalitesi gitgide düşüyordu
    artık İTÜ türkiyedeki top tier okulların arasından ayrılıp sanki YTÜ tarzı okullara daha yakın bir hale gelmiş gibi hissettim.
    İTÜ de aslında birçok aile dostumuz, akademisyen tanıdıklarımız da vardı; onlar da çok teşvik edici konuşmadılar.

ben kampüsü de çok sevemedim, yani nasıl söylesem dağınık, neyin nerede olduğu belli değil.
    ayrıca birden çok kampüsü olduğu için dersleriniz tek yerde olmayacak, istanbulda bir yerden başka yere gitmek de çile
    hazırlık olan yer soğuk, hastane gibi.
    ben de o yüzden vazgeçtim

odtüye tercih döneminde gitmedim, ama 11. sınıfta gezmiştim.
    zaten ben tercihler bitmeden önceki gün ankara bilkenti gezmeye geldim, o zaman sanki odtü tanıtım turlarını çoktan bitirmişti.

odtü aslında baya güzel, çok kaliteli bir okul
    öğrencileri mezunları birbirlerine sahip çıkıyor.
    dersleri güzel işte tek sıkıntısı var kontenjanlar doluyor, her zaman istediğiniz dersi alamıyorsunuz.

ama ben çok apolitik bir insanım, çevremdeki olan olaylar beni çok etkilemez, başkasının yaptıkları da umrumda olmaz
    kendimi herhangi bir kitleye, devlete, dine, millete çok ait hissetmiyorum. takım falan da tutmam
    bence herkes dünya vatandaşı
    bi ara odtüyü çok düşünüyodum bilgisayar yazacaktım, çünkü altın gibi değerleniyordu odtü ceng.
    sıralamalar 2017 de baktığında bile çok hızlı artıyordu, düşündüm, dedim ki ben 5 sene sonra buradan mezun olunca
    bu okul ve bu fakülte çok değerli, girmesi benim zamanımdan da zor bir yer olacak
    ama sonra aklım başıma geldi bilgisayar okumak istemediğimi farkettim

sonra odtü de zaten bana göre değil diyip aklımdan çıkarttım
    heralde düşününce ben çok devlet üniversitesi sevmiyorum
    hayatım boyunca özel okullarda okudum, çevrem hep belli insanlardı
    ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kendimi buradaki devlet fen lisesinde okuyan arkadaşlarımla kıyaslayınca da
    sanki özelde daha çok ilgileniyorlar, öğrenciye daha çok değer veriliyor gibi düşündüm
    bir şeye ulaşmak, bir kişiyle konuşmak özelde daha kolay
    öğrenciye de daha fazla imkan veriliyor
    ayrıca başarı olarak odtüye gitsem ortalama olacaktım ama bilkentte yine diğer insanlara göre
    daha iyi bir altyapım olduğunu düşündüğüm için sivrilmek daha kolay olacaktı.
    daha normal bir çalışmayla ortalama başarı sağlayabilecektim.

şimdi odtüye giden arkadaşlarıma bakıyorum da hırs, rekabet çok yüksek
    hepsinin ortalaması 1.80-2.50 arasında
    itüye giden de çok arkadaşım oldu istanbul fetişleri yüzünden
    ama dediğim gibi bence itü, odtü ve bilkentle mukayese edebileceğin bir okul değil.
    ama onların da durumlarının çok iyi olmadığını görüyorum.

zaten odtü-itü eleyince geriye çok bir şey kalmıyo.
    boğaziçinde iyi mühendislikler gelmiyordu; yine de birkaç tanıdık gezdirdi, inşaat hakkında birkaç soru sordum
    ama sorduğum kişi de benim gibiydi, sıralaması ancak ona yetiyordu, öyle olunca da dedikleri beni etkilemedi

sonra koç-sabancı vardı tabii ki alternatif
    özyeğin falan girmeyeceğim hiç bence onlar daha bir itü bile olamadılar.
    koç üniversitesine baya sıcaktım, 11. sınıfta koç24 programına gitmiştim, derslere de girmiştim
    hatta 11 deyken amacım da koç endüstriydi, ama orada da %50 tutuyordu
    bana kalırsa sabancıyla da birbirlerine baya benzer okullar,
    koç akademik olarak bir tık daha iyidir ama kasıntı tarafları da var
    sabancı hem iyi hem çok özgür bir okul, hem de akademik kadrosunda çok fazla tanıdığımız var
    o zamanlar nihat berker (sabancının rektörü) 'in son zamanlarıydı, o da yine bir tanıdığımın ahbabıydı
    ben de sabancıdan genelde akademisyenlerle konuştum, çok içime sinmedi

zaten siz koç-sabancı düşünmüyorsunuz ondan dolayı daha da uzatmayacağım
    sabancıda da odtüde yaşadığımın aynısı oldu
    ben sabancıya gidersem heralde bilgisayar okurum diyodum,
    çünkü tek puanla girilip sonra istediğini okuyorsun,
    zaten endüstri sınıfları çok kalabalıkmış, herkes diğer bölümlerden endüstriye geçiyorlarmış
    böyle olunca da endüstriyle çapı kapamışlar yani
    ben sabancıda çap yapamayacaksam da benim için avantajlı görünmedi
    aynı şekilde nihat berker şuan buraya yazamayacağım birkaç şeyden bahsetti
    zaten sonra da istifa etti, o yüzden sabancıdan da vazgeçtim

geriye bilkent kaldı, bilkentin kesinlikle bu üniversitelerden önde olduğu bir konu yok
    bilkent her yani dengeli, seviyeli bir okul
    nereye geldiğinizi, herhangi bir konuda süprizle karşılaşmayacağınızı biliyorsunuz
    okulun konumu ankarada iyi bir yerde, semtin adı da bilkent
    genel olarak ankara standartlarının üzerinde bir muhit; benim sevmediğim sıkıcı, boğucu ankara-memur havasından uzak

gelmeden önce bilmiyordum ama kütüphanesi mükemmel, eser çeşitliliği çok iyi
    aynı zamanda kütüphane personeli de çok ilgili.
    ısıtma, soğutmayla alakalı binanın eskiliğinden kaynaklı sıkıntılar var ama ben çoktan alıştım
    aynı şekilde her profilden öğrenci var, kimse birbirine karışmıyor.
    ve tabi bilkentin burs imkanları da iyi
    yurtta konaklayacaksanız 2 kişilik oda, bir de hayli yüksek bir harçlık alacaksınız

derslere gelecek olursam üst dönemlere sorup iyi hocalardan aldığınız derse alarmsız uyanıp gidersiniz
    diğer türlü çok katı, sürekli sorumluluk isteyen öğrenciyi bıktıran, geldiğine pişman eden bir sistem
    gerçi ben bunu yazarken sabancı-koçla kıyaslıyorum büyük ihtimal odtü daha beterdir :D
    ama bilkentin güzel tarafı mühendislik eğitimi dışında insanı da çok geliştirmesi
    size zorla bir ton sözel dersi dayıyorlar, hiç hayatınızda sevmediğiniz şeyleri yaptırıyorlar.

ingilizcede bana saçma sapan konular geldi, biri fantasy literature idi
    harry potter * game of thrones dışında bir şey konuşmadan haftaları bitirik
    ki ben ikisini de izlemedim ve izlemeyi de asla düşünmüyorum
    bunlarla ilgili 3 dakikalık bir savaş sahnesini 20 dakikalık sunumla anlatmamı beklediler
    tabii berbat yaptım, diğer assignmentlerim de kötüydü
    final sınavında dönem boyunca aldığım en yüksek notu almama rağmen kaldım

ama sanıyorum ki hiç sevmediğiniz, anlatırken bile okula sinirlendiğiniz olaylar sizi bir şekilde geliştiriyor.
    onun dışında 3 ve 4. sınıfta da tam tersi, derlserin büyük çoğunluğu seçmeli
    okul size çektirdikten sonra daha yüksek lisansa geçmeden istediğiniz alana yönelme imkanı sunuyor.

okul hakkında söyleyebileceğim son şey ise hazırlığı kesinlikle mükemmel ingilizce öğretiyor.
    ben dediğim gibi hayatım boyunca kolejde okumama rağmen öğrenememiştim
    başarılan son düzey a2 yazıyordu ve intermediate olarak başladım
    son sınav (pae) den de ortalama bir not almama rağmen şuan iyi bir seviyede ingilizcem olduğunu düşünüyorum.

diğer üniversite tercih mesajlarından biraz farklı oldu,
    belki tam konunuza ve sorunuza yanıt veremedim ama illaki kafasında başka bir soruyla bunu okuyup faydalanacak da olur.
    ben sadece fikirlerimi aktarmak adına kendimi kısıtlamadan, aynı şekilde size de yardımcı olmak için doğal bir şekilde aklımdakileri yazmaya çalıştım.
    umarım faydası olur
  • kesinlikle bilkent derim endüstride adını duyurmuş bi yer ve benim duyduğum kadarıyla kimse kimsenin burslu olup olmadığıyla ilgilenmiyor öyle şeyleri dert etmene gerek olduğunu düşünmüyorum ki bu durum sen dışında kimseyi ilgilendirmez tercihlerini böyle şeyler etkilemesin
  • takatukutaka T kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla mezunları arasında çok da bi fark yok iş bakımından bu üç üniversitenin. Dolayısıyla sosyal ortam benim için önemli bir faktör oluyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.
  • Up.
  • Bilkent endüstri de kapsamlı burslu okuyorum, düşündüğünün aksine burslulara saygı var çünkü o sıralamaları yapmak her baba yiğidin harcı değil. He peki düşündüğün tarz insan var mıdır elbet vardır, çok zengin tiki kızlar vs de var gayet ama ben şimdiye kadar öyle bir sıkıntı yaşamadım yaşayan da duymadım. Bunların hepsine ek olarak da kimse kimsenin burslu olup olmaması ile ilgilenmiyor eğer muhabbeti geçmediyse, bu tarz muhabbetleri de zaten samimi olduğun kişiler ile yapıyorsun.
  • darkblade36 kullanıcısına yanıt
    Çok çok sağ olun hocam. ODTÜnün üzerine tercih etmenizde ne etkili oldu?
  • İş bulmada da eğitiminde de imkanında da üç okul çok yakın seyrediyor, geçmişinizde de ODTÜdeymişsiniz bir nevi, o yüzden ODTÜ diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    3 yıl önce açıldı
    ODTÜ VS BOĞAZİÇİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ata122 kullanıcısına yanıt
    ıyte kımya muhendıslıgı mı mezuna kalıp odtu kımya muh mu
  • Ben de bilkent endüstrideyim :D
    Sorun varsa buradan ya da özelden ben de yardımcı olabilirim.

Bilkentte kimse başkasının herhangi bir şeyiyle ilgilenmez,
    okul çok apolitiktir, siyasi hiçbir şey yaşanmaz.
    aynı şekilde kimse kimsenin maddi durumunu ve bursunu da bilmez.
    bilkentte sadece istediğin kişilerle arkadaşlık edersin.
    zaten kaldı ki bilkent kimsenin parasıyla övünebileceği bir yer değil, çünkü böyle şeylerin uç noktası yok.
  • .... sebeplerden dolayı İTÜ açık ara endüstri de ODTÜ, Bilkent'ten kötü de ama sıralaması daha düşük deme. Sıralamayı öğrenciler belirliyor.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Sıralama iyi bir ölçüt değil hocam biliyorum. Bu yüzden 3klık bir bölümle 6klık bir bölümü kıyaslıyorum. Neden İTÜ peki?
  • Emircanklçsln E kullanıcısına yanıt
    lütfen özelden yazın, konuyu kirletmeyelim konu sahibi arkadaşa ayıp oluyor.
  • PwaGG kullanıcısına yanıt
    Burada yazalım hocam başka arkadaşlar da faydalanabilsin Siz neden Bilkenti seçtiniz? Burslu girdiyseniz diğer üniversitelerden iyi yanı ne?
  • Up.
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    Ben sadece uyardım. Konu endüstri olduğu için yorum yapamam. Genel okulun sağladığı imkanlar hepsinin iyi ama önemli farklarda olabiliyor bölüme göre.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok sağ olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Henry

Evet burslu girdim.
    Ama sizin kıyaslamanıza yardımcı olamayabilirim, ancak Bilkent hakkında bilgi verebilirim.

Ben zaten çok devlet üniversitesi düşünmüyordum, tercih döneminde de Sabancıyla arasında kalmıştım.
    İTÜ'yü gezdim ve okuyan birkaç kişiyle (ablamın arkadaşları) konuştum,
    aynı zamanda tercih döneminde ilgilenen birkaç hocayla da uzun uzun sohbet ettim. (bilgisayar ve endüstri mühendisliğinden)

açıkcası İTÜ benim hiç içime sinmemişti, zaten hazır istanbuldaydım; babam da biraz itü istiyo diye gitmiştim
    bana okul resmen bir düşüşte gibi geldi, hocalar ve öğrenci kalitesi gitgide düşüyordu
    artık İTÜ türkiyedeki top tier okulların arasından ayrılıp sanki YTÜ tarzı okullara daha yakın bir hale gelmiş gibi hissettim.
    İTÜ de aslında birçok aile dostumuz, akademisyen tanıdıklarımız da vardı; onlar da çok teşvik edici konuşmadılar.

ben kampüsü de çok sevemedim, yani nasıl söylesem dağınık, neyin nerede olduğu belli değil.
    ayrıca birden çok kampüsü olduğu için dersleriniz tek yerde olmayacak, istanbulda bir yerden başka yere gitmek de çile
    hazırlık olan yer soğuk, hastane gibi.
    ben de o yüzden vazgeçtim

odtüye tercih döneminde gitmedim, ama 11. sınıfta gezmiştim.
    zaten ben tercihler bitmeden önceki gün ankara bilkenti gezmeye geldim, o zaman sanki odtü tanıtım turlarını çoktan bitirmişti.

odtü aslında baya güzel, çok kaliteli bir okul
    öğrencileri mezunları birbirlerine sahip çıkıyor.
    dersleri güzel işte tek sıkıntısı var kontenjanlar doluyor, her zaman istediğiniz dersi alamıyorsunuz.

ama ben çok apolitik bir insanım, çevremdeki olan olaylar beni çok etkilemez, başkasının yaptıkları da umrumda olmaz
    kendimi herhangi bir kitleye, devlete, dine, millete çok ait hissetmiyorum. takım falan da tutmam
    bence herkes dünya vatandaşı
    bi ara odtüyü çok düşünüyodum bilgisayar yazacaktım, çünkü altın gibi değerleniyordu odtü ceng.
    sıralamalar 2017 de baktığında bile çok hızlı artıyordu, düşündüm, dedim ki ben 5 sene sonra buradan mezun olunca
    bu okul ve bu fakülte çok değerli, girmesi benim zamanımdan da zor bir yer olacak
    ama sonra aklım başıma geldi bilgisayar okumak istemediğimi farkettim

sonra odtü de zaten bana göre değil diyip aklımdan çıkarttım
    heralde düşününce ben çok devlet üniversitesi sevmiyorum
    hayatım boyunca özel okullarda okudum, çevrem hep belli insanlardı
    ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kendimi buradaki devlet fen lisesinde okuyan arkadaşlarımla kıyaslayınca da
    sanki özelde daha çok ilgileniyorlar, öğrenciye daha çok değer veriliyor gibi düşündüm
    bir şeye ulaşmak, bir kişiyle konuşmak özelde daha kolay
    öğrenciye de daha fazla imkan veriliyor
    ayrıca başarı olarak odtüye gitsem ortalama olacaktım ama bilkentte yine diğer insanlara göre
    daha iyi bir altyapım olduğunu düşündüğüm için sivrilmek daha kolay olacaktı.
    daha normal bir çalışmayla ortalama başarı sağlayabilecektim.

şimdi odtüye giden arkadaşlarıma bakıyorum da hırs, rekabet çok yüksek
    hepsinin ortalaması 1.80-2.50 arasında
    itüye giden de çok arkadaşım oldu istanbul fetişleri yüzünden
    ama dediğim gibi bence itü, odtü ve bilkentle mukayese edebileceğin bir okul değil.
    ama onların da durumlarının çok iyi olmadığını görüyorum.

zaten odtü-itü eleyince geriye çok bir şey kalmıyo.
    boğaziçinde iyi mühendislikler gelmiyordu; yine de birkaç tanıdık gezdirdi, inşaat hakkında birkaç soru sordum
    ama sorduğum kişi de benim gibiydi, sıralaması ancak ona yetiyordu, öyle olunca da dedikleri beni etkilemedi

sonra koç-sabancı vardı tabii ki alternatif
    özyeğin falan girmeyeceğim hiç bence onlar daha bir itü bile olamadılar.
    koç üniversitesine baya sıcaktım, 11. sınıfta koç24 programına gitmiştim, derslere de girmiştim
    hatta 11 deyken amacım da koç endüstriydi, ama orada da %50 tutuyordu
    bana kalırsa sabancıyla da birbirlerine baya benzer okullar,
    koç akademik olarak bir tık daha iyidir ama kasıntı tarafları da var
    sabancı hem iyi hem çok özgür bir okul, hem de akademik kadrosunda çok fazla tanıdığımız var
    o zamanlar nihat berker (sabancının rektörü) 'in son zamanlarıydı, o da yine bir tanıdığımın ahbabıydı
    ben de sabancıdan genelde akademisyenlerle konuştum, çok içime sinmedi

zaten siz koç-sabancı düşünmüyorsunuz ondan dolayı daha da uzatmayacağım
    sabancıda da odtüde yaşadığımın aynısı oldu
    ben sabancıya gidersem heralde bilgisayar okurum diyodum,
    çünkü tek puanla girilip sonra istediğini okuyorsun,
    zaten endüstri sınıfları çok kalabalıkmış, herkes diğer bölümlerden endüstriye geçiyorlarmış
    böyle olunca da endüstriyle çapı kapamışlar yani
    ben sabancıda çap yapamayacaksam da benim için avantajlı görünmedi
    aynı şekilde nihat berker şuan buraya yazamayacağım birkaç şeyden bahsetti
    zaten sonra da istifa etti, o yüzden sabancıdan da vazgeçtim

geriye bilkent kaldı, bilkentin kesinlikle bu üniversitelerden önde olduğu bir konu yok
    bilkent her yani dengeli, seviyeli bir okul
    nereye geldiğinizi, herhangi bir konuda süprizle karşılaşmayacağınızı biliyorsunuz
    okulun konumu ankarada iyi bir yerde, semtin adı da bilkent
    genel olarak ankara standartlarının üzerinde bir muhit; benim sevmediğim sıkıcı, boğucu ankara-memur havasından uzak

gelmeden önce bilmiyordum ama kütüphanesi mükemmel, eser çeşitliliği çok iyi
    aynı zamanda kütüphane personeli de çok ilgili.
    ısıtma, soğutmayla alakalı binanın eskiliğinden kaynaklı sıkıntılar var ama ben çoktan alıştım
    aynı şekilde her profilden öğrenci var, kimse birbirine karışmıyor.
    ve tabi bilkentin burs imkanları da iyi
    yurtta konaklayacaksanız 2 kişilik oda, bir de hayli yüksek bir harçlık alacaksınız

derslere gelecek olursam üst dönemlere sorup iyi hocalardan aldığınız derse alarmsız uyanıp gidersiniz
    diğer türlü çok katı, sürekli sorumluluk isteyen öğrenciyi bıktıran, geldiğine pişman eden bir sistem
    gerçi ben bunu yazarken sabancı-koçla kıyaslıyorum büyük ihtimal odtü daha beterdir :D
    ama bilkentin güzel tarafı mühendislik eğitimi dışında insanı da çok geliştirmesi
    size zorla bir ton sözel dersi dayıyorlar, hiç hayatınızda sevmediğiniz şeyleri yaptırıyorlar.

ingilizcede bana saçma sapan konular geldi, biri fantasy literature idi
    harry potter * game of thrones dışında bir şey konuşmadan haftaları bitirik
    ki ben ikisini de izlemedim ve izlemeyi de asla düşünmüyorum
    bunlarla ilgili 3 dakikalık bir savaş sahnesini 20 dakikalık sunumla anlatmamı beklediler
    tabii berbat yaptım, diğer assignmentlerim de kötüydü
    final sınavında dönem boyunca aldığım en yüksek notu almama rağmen kaldım

ama sanıyorum ki hiç sevmediğiniz, anlatırken bile okula sinirlendiğiniz olaylar sizi bir şekilde geliştiriyor.
    onun dışında 3 ve 4. sınıfta da tam tersi, derlserin büyük çoğunluğu seçmeli
    okul size çektirdikten sonra daha yüksek lisansa geçmeden istediğiniz alana yönelme imkanı sunuyor.

okul hakkında söyleyebileceğim son şey ise hazırlığı kesinlikle mükemmel ingilizce öğretiyor.
    ben dediğim gibi hayatım boyunca kolejde okumama rağmen öğrenememiştim
    başarılan son düzey a2 yazıyordu ve intermediate olarak başladım
    son sınav (pae) den de ortalama bir not almama rağmen şuan iyi bir seviyede ingilizcem olduğunu düşünüyorum.

diğer üniversite tercih mesajlarından biraz farklı oldu,
    belki tam konunuza ve sorunuza yanıt veremedim ama illaki kafasında başka bir soruyla bunu okuyup faydalanacak da olur.
    ben sadece fikirlerimi aktarmak adına kendimi kısıtlamadan, aynı şekilde size de yardımcı olmak için doğal bir şekilde aklımdakileri yazmaya çalıştım.
    umarım faydası olur

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Hocam siz harikasınız. Tercih döneminin sonuna bu kadar yakın bir dönemde yazdıklarınız bana ilaç gibi geldi ilaç. Ben de 12 yıldır özeldeyim ama ODTÜ eğitimiyle İngilizce gördüğüm için büyük ihtimalle hazırlığı atlayacağım.

İTÜye ben de hiçbir zaman sıcak bakmıyordum. Bir Mersinli/Ağrılı olarak benim de aslında İstanbul fetişim var dhshhd ama sırf bunun için İTÜ seçmem. Son zamanlarda rekor bir düşüşte İTÜ. Sabancıyı zaten hiç istemiyordum şimdi kesinlikle istemiyorum shhshd. Koç benim için ayrı bir idealdi tam burslu tutmayınca yazmamaya karar verdim ki şimdi okuduklarıma göre iyi ki yazmıyorum, çok şişirilmiş bir üniversite çünkü her ne kadar kaliteli de olsa. BOUN yazacağım belki tutar diye yine ama onun arkasından gelen Bilkent-ODTÜ ikileminde galiba kafam netleşmeye başladı. Ben politik bir insanım ve kültürel olarak kendi kültürümü uluslararası seviyede korumak ve ön plana çıkarmak benim hoşuma gider. Bu yüzden ODTÜ daha uygun gibi gözüküyor. Yine kesin karar vermeyeyim ama siz çok yardımcı oldunuz, hayat kurtardınız. Çok sağ olun, var olun.

• Hayatını ODTÜ’de geçirmişsin zaten Bilkent’e git farklılık olsun.
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    Bu da katıldığım bir bakış açısı mezun olduğumda yeter artık hayatta ODTÜye bir daha adım bile atmam diyordum. Erken konuşmamak lazımmış, şimdi ciddi ciddi düşünüyorum. Bilkent de hoş bir farklılık olur tabii.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.