Şimdi Ara

Bilkent vs Koç (Elektrik Elektronik) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
8.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: önemliadam

quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kloroflorokarbon

quote:

...
    Dikkate almayın mesajı

Neredesin şuan?

Bilkent.

Memnun musun peki? Nasil oralar?

Memnunum bir problem yok, gerçi daha hazırlığım ama üst sınıfların falan geldiği yerleri görünce doğru yere gelmişim diyor insan. :)
    Hem akademik hem de iş dünyasında pek çok imkan sunuyor Bilkent, öneririm yani. :)
    Bilkent hakkında sorun olursa da her zaman sorabilirsin

Cok tesekkur ederim ilginiz icin Aslinda neredeyse bir, bir bucuk senedir arastiriyorum. Sukur kafamda Bilkent sekillendi artik zaten, hedefim de orasi. (Bilgisayar Muhendisligi istiyorum) Yuksek lisans icin yurtdisi imkanlari iyi diye Bilkent dusunuyordum basta, ama sonradan lisans egitiminin cok iyi oldugunu ogrenmem de icime su serpti diyebilirim. Bilkent hakkinda simdilik pek sorum yok ama, hazirlik icin birkac soru sorabilirim hocam. Ben bu vakte kadar ne yalan soyleyeyim pek lys calismadim, ygsye yogunlastim biraz. Ygs netlerim 130 civari su an fakat gercek sinavda hedefim 140, yani hala baya kat etmem gereken yol var gibi. Lysden korkuyorum ama acikcasi biraz. Sen nasil bir yol izlemistin, ve netlerin, puanlarin denemelerde(ozellikle bu zamanlarda oldugunuz denemelerde) nasildi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...
    Dikkate almayın mesajı

Neredesin şuan?

Bilkent.

Memnun musun peki? Nasil oralar?

Memnunum bir problem yok, gerçi daha hazırlığım ama üst sınıfların falan geldiği yerleri görünce doğru yere gelmişim diyor insan. :)
    Hem akademik hem de iş dünyasında pek çok imkan sunuyor Bilkent, öneririm yani. :)
    Bilkent hakkında sorun olursa da her zaman sorabilirsin

Cok tesekkur ederim ilginiz icin Aslinda neredeyse bir, bir bucuk senedir arastiriyorum. Sukur kafamda Bilkent sekillendi artik zaten, hedefim de orasi. (Bilgisayar Muhendisligi istiyorum) Yuksek lisans icin yurtdisi imkanlari iyi diye Bilkent dusunuyordum basta, ama sonradan lisans egitiminin cok iyi oldugunu ogrenmem de icime su serpti diyebilirim. Bilkent hakkinda simdilik pek sorum yok ama, hazirlik icin birkac soru sorabilirim hocam. Ben bu vakte kadar ne yalan soyleyeyim pek lys calismadim, ygsye yogunlastim biraz. Ygs netlerim 130 civari su an fakat gercek sinavda hedefim 140, yani hala baya kat etmem gereken yol var gibi. Lysden korkuyorum ama acikcasi biraz. Sen nasil bir yol izlemistin, ve netlerin, puanlarin denemelerde(ozellikle bu zamanlarda oldugunuz denemelerde) nasildi?

Hocam şimdi LYS için genel geometrini sağlam tut, yani YGS geometri konularını LYS geometriye çalışır gibi öğren,
    Ama konik falan boşver onları.
    LYS matematikte trigonometri türev integral bitirmeni öneririm YGS'ye kadar,
    Bitir, unutursan unutursun unuttum diye üzülme temel olduğu sürece 1 2 günde hatırlarsın tekrar.
    Bunun dışında organikte okulda-dersanede dersleri dinle,
    LYS için bir şeyler yap ama YGS'ye kadar LYS'yi bitireceğim diye çok kasma kendini.
    Benim YGS denemelerinde netlerim iyiydi 145-150 civarıydı ama bu senin moralini bozmasın 130larda olmak da gayet iyidir, zaten daha var sınava merak etme 3 4 ayda çok şey değişir.
    Zaten 145 150'den sonra da belirgin bir artış olmuyor, benim netlerın aylarca aynı seviyede kalmıştı. :)
    Ama LYS denemesine girsem bu zamanlarda muhtemelen rezalet puanlar çekerdim,
    Merak etme LYS deneme sistemine de alışıp yüksek yapıyorsun korkma LYS'den,
    LYS'ye hazırlık daha rahat geçiyor emin ol.
    Bilkent de okul süresince ABD'yle bu kadar bağlantısı olan exchange imkanı sağlayan tek üniversitedir Türkiye'de,
    Yani sadece yüksek lisans için değil lisans için de yurt dışı imkanların geniş burada.

• Hocam nasıl gidiyor bilkent?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: springminnak

Hocam nasıl gidiyor bilkent?

Güzel,
    Elektronik için kesinlikle önerim Bilkent.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

quote:

quote:

...
    Dikkate almayın mesajı

Neredesin şuan?

Bilkent.

fatih aslan'a selam söyle

Onun yerine ben söylerim hocam aynı sınıftayım

adam nasıl 1. oldu diye artislik yapıyor mu

hacı hangi üniversitedesin noldu naptın ne ettin

• quote:

quote:

Güzel,

Hocam endustrı ıcın onerın neresı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PasoLick

quote:

quote:

Güzel,

Hocam endustrı ıcın onerın neresı

Önce Boğaziçi, sonra Bilkent.
    Endüstride Boğaziçi bi tık önde diyebilirim.
    Ama diğer mühendisliklerde gerideler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperfex

quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

quote:

quote:

quote:

...
    Dikkate almayın mesajı

Neredesin şuan?

Bilkent.

fatih aslan'a selam söyle

Onun yerine ben söylerim hocam aynı sınıftayım

adam nasıl 1. oldu diye artislik yapıyor mu

hacı hangi üniversitedesin noldu naptın ne ettin

biraz geç oldu ama hacettepe bilgisayar mühendisliği kazandım
    sen naptın

• quote:

Şu anda kızkardeşimi aradım bak. Bilkent elektronik mezunu ve koçta master yaptı. İkisi de güzel diyor. Ama Bilkent'in adı biraz daha önde diyor. İstiyosa koç da olabilir diyor.

İkisinin de hocaları iyi diyor. Koçtaki hocalar hep odtü Bilkent Boğaziçi mezunu diyor.

kardeşinin hayatı nasıl memnun mu peki o tavsiye eder mi mühendisliği senle farklarınız nedir maaş olanak vs yazarsan sevinirim üni karşılaştırması içinde mühendislik bilgisi içinde iyi olur iyi bir mühendislik mi tıp mı arasındayımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnci6

quote:

Şu anda kızkardeşimi aradım bak. Bilkent elektronik mezunu ve koçta master yaptı. İkisi de güzel diyor. Ama Bilkent'in adı biraz daha önde diyor. İstiyosa koç da olabilir diyor.

İkisinin de hocaları iyi diyor. Koçtaki hocalar hep odtü Bilkent Boğaziçi mezunu diyor.

kardeşinin hayatı nasıl memnun mu peki o tavsiye eder mi mühendisliği senle farklarınız nedir maaş olanak vs yazarsan sevinirim üni karşılaştırması içinde mühendislik bilgisi içinde iyi olur iyi bir mühendislik mi tıp mı arasındayımda

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

şu konuyu okumakla başlayabilirsin, tıp mı mühendislik mi diye arada kaldıysan.

Kardeşim hayatından memnun ama gelecek kaygısı var o yüzden doktora yapıyor. Tübitakta çalışıyor ama iş güvencesi yok. Doktorun en büyük avantajı iş güvencesi olması ömür boyu. Mühendis ise yaşlanınca sıkıntı oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İnci6

quote:

http://forum.memurlar.net/konu/1368857/

şu konuyu okumakla başlayabilirsin, tıp mı mühendislik mi diye arada kaldıysan.

Kardeşim hayatından memnun ama gelecek kaygısı var o yüzden doktora yapıyor. Tübitakta çalışıyor ama iş güvencesi yok. Doktorun en büyük avantajı iş güvencesi olması ömür boyu. Mühendis ise yaşlanınca sıkıntı oluyor.

Hocam ablanızda yaslanma kaygısı vs olmaz. O yasa gelınce zaten o cvdekı bırını havada kapar sırketler.
    Doktorlukta bu yok demıssınız ama ılerıde ne olacagı cıdden bellı degıl. Tamam ıhtımal dusuk ama doktorlugunda bu gıdısle ele ayaga dusme ıhtımalı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• önemliadam kullanıcısına yanıt
    Hey hala buralarda mısın?

• Suphesiz bilkent, sana tek bir sebep soyleyecegim. Stanford, MIT, Princeton, Caltech vs. gibi tartismasiz dunyanin en iyi muhendislik okullarinin sitelerinde graduate students kismindaki insanlara tek tek bak, buldugun turklerin isimlerini linkedin den arat neredeyse hepsinin hangi universiteden lisans diplomasi aldigina bak. Bende yeterli tek sebep.

• Mu1940sa M kullanıcısına yanıt
    Dayı niye upluyon sabahtan beri eski konuyu okuyorum

• yugiman kullanıcısına yanıt
    bu zamanda böyle eski konuları uplamaları iyi
    googledan araştırınca arada gözden kaçabiliyor

Teşekkürler Mu1940sa
  • crista galli C kullanıcısına yanıt
    hocam bir numara da neden bir numara açıklar mısınız
  • BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    Çünkü elektroniğe çok önem veriliyor
    Ayrıca makine haricinde odtü'den önde diye biliyorum. Makinede odtü baskın, endüstride boğaziçi, inşaatta itü. Yani tabi bunlar pek bir şeyi değiştirmez. Bilkent'in rektörü Elektronikçi idi sanırım. Binası yep yeni, yatırımlar çok iddialı vesaire. Bu yüzden. Bilgisayar içinse, yani pek fark yaratmaz ama yine odtü bilkent arasından birisini seçmek lazım. Donanıma kayılıcaksa itü de idealdir. Yani böyle programın ağırlıklarına göre, her üniversite farklı şeye yüklenir. Yoksa Bilkent Bilgisayar ile Odtü bilgisayar arasında ne fark olabilir ki, şahsen bilgisayar istiyorum %51 oranla. Bilkent seçeceğim, vakıf üniversitesi ve çok kaliteli çünkü. Yani umarım gelir de seçebilirim AYT Matematik netlerim gayet güzel 25 de 23 yapmıştım geçen sınavda ama yine de ilk 1000 e kalır mıyım bilmiyorum çok risky. Kimyam geçen seneki ayt de -0.50 netti şimdi 11 neti gördüm Fiziğim de 8-10 net arası. Onu +12 yapmam gerekiyor. Geometrim de 8-13 arası gidip geliyor. 6 ay var ama bilemiyorum. Sonuçta bi süre sonra denemelerde full full gitsem de sınavda ne olacağı yine belli değil...
    Neyse kıssadan hisse Bilkent ya

• Skeull kullanıcısına yanıt
    İyi hortlatmışım
  • Sınava hazırlanıp bu konuyu okuyan arkadaşlar varsa, Bilkent yerine Sabancı yazmalarını tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brotha

Sınava hazırlanıp bu konuyu okuyan arkadaşlar varsa, Bilkent yerine Sabancı yazmalarını tavsiye ederim.
    neden?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.