Şimdi Ara

Bilmeden Km'si Düşürülmüş Araba Satmışım mahkemeye vereceklermiş!ACİL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
28.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    olay ciddiye binerse şimdiki sahibi ile konuşmaya çalış. tabi dava açarsa yani olayda haberi varsa. yani galericinin uydurmasıysa dikkat et tabi orası ayrı mevzu. ama ciddi olarak bu durum varsa senden önce bu işi yapanları bul bu arkadaşla kendi aralarında halletsinler. sen de kendini kurtarmaya çalış. dediğim gibi mahkemeye intikal ederse sen de sorumlusu. cezai olarak demiyorum çünkü bir dolandırıcılık kastın yok km düşürülmesinden haberin yok ama hukuki olarak tazminat sorumluluğun olur. bunun için kulak ardı etmeden olayın çözülmesini sağlaman gerekir
  • savcılığa verdiğimiz dilekçede direkt bize satan galericiden şikayetçi olduk ve dilekçede profesyonel olarak bu işin ticaretini yapan birinin bende bilmiyordum savunması inandırıcı değildir diye yazdık
    ayrıca aynı galerici halen malum site üzerinden araç sattığından başkalarıda mağdur olmasın diye ticari faaliyetlerine ve mal varlığına tedbir talep ettik
    saolsun savcı bey süratli bir çalışma yapıp şikayetimizden 1 hafta sonra tanık olarak beni ifadeye çağırdı
    ptesi ifade vereceğim

bu arada tüketici mahkemesine açtığımkz davada savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ve soruşturmanın devam ettiğini beyan ettik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 22 Mart 2015; 0:37:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

valla kardeş istediğin kadar inanma. istersen de 3-4bin lira istemesini yeme. ama hukuken müteselsilen sorumlusun. ha davayı sana açar galericiye açar orasını bilemem. ama sonuçta km ile oynandığından itibaren aracın sahibi olan herkesin sorumluluğu vardır. davayı birinize açar tazminatını alır. sonra kim ödediyse o da diğerlerine dava açarak kusurları oranında rücü eder. kanuni yolu budur. isterse mantığına yatsın isterse yatmasın. ister inan istersen inanma. sonra gelip de adalet işlemiyor diye burada yakınma. olayı tatlıya bağlamaya çalışın mahkemeye intikal ederse zararlı çıkarsın. çok uğraşırsın. zarar edersin. benden söylemesi.
    Kendime soruyorum 230.000 lere gelmiş aracı 90.000 de diye nasıl inanıp alıyoruz.

• Araci galerici sattigi fiyattan geri alsin, tekrardan satsin eger zarari varsa 1 2 bin ver en fazla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İssiz Adam

Araci galerici sattigi fiyattan geri alsin, tekrardan satsin eger zarari varsa 1 2 bin ver en fazla..
    muayene kayıtları çelişse bir nebze sıkıntı olabilir derdim. ancak basit bir servis kaydıyla kimse suçlanamaz. hiç önemsemeyin bile telefonu bile açmayın. bu kadar yetersiz delil ile kimse dava açmaz.
  • O isler bos işler km düşüren kişiye bile birşey olmaz ki sana hic dokunmaz olay. Gerekli yasal düzenleme yapılmadıkça bu iş sadece kul hakkından ilahi adalet tecellisiyle çözülür er yada geç.
  • Giren cikan sizden onceki sahibine hile hurdayla ugrasmasaymis, bi cacik olmaz iciniz rahat olsun. Aldiginiz km belli sattiginiz km belli.
  • Dusurme olayini sizin yapmadiginiz kayitlardan anlasiliyor. Dava acilirsa %90 bi sey olmaz. Davaya size arabayi Satan kisi de dahil edilir. Onun icin dert etmeyin
  • geçmiş olsun çözülür umarım
  • Az önce benden alan galerici aradı tanıdıkları bir ağır ceza hakimiyle konuşmuş senin aldığın hatta ondan önceki aldığı kişi toplanabilirseniz savcılığa ifadesinizi verip işi düşürene atarsınız demiş ama toplanamazsaniz ifade esnasında sen tek gidersen ifadeni verirsin topu senden oncekine atarsin oda gelir kendinden oncekine atar iş uzar demiş ama ilk ifadede 3ünüz birlikte gelip elinizdeki belgelerle gelip ifade verip en kisa yoldan topu üzerinizden atarsiniz demiş

Elemanın dediği mantıklı geldi bana sonuçta savcılık bu işte beni mutlaka ifadeye çağırır çünkü ismim geçecek ayrı ayrı gitmektense toplanip gidelim ifademizi verelim ben zaten aldigim ve sattigim belgeleri hala saklıyorum tramer ciktisiyla beraber veririm onları uzerimden atmata bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

Az önce benden alan galerici aradı tanıdıkları bir ağır ceza hakimiyle konuşmuş senin aldığın hatta ondan önceki aldığı kişi toplanabilirseniz savcılığa ifadesinizi verip işi düşürene atarsınız demiş ama toplanamazsaniz ifade esnasında sen tek gidersen ifadeni verirsin topu senden oncekine atarsin oda gelir kendinden oncekine atar iş uzar demiş ama ilk ifadede 3ünüz birlikte gelip elinizdeki belgelerle gelip ifade verip en kisa yoldan topu üzerinizden atarsiniz demiş

Elemanın dediği mantıklı geldi bana sonuçta savcılık bu işte beni mutlaka ifadeye çağırır çünkü ismim geçecek ayrı ayrı gitmektense toplanip gidelim ifademizi verelim ben zaten aldigim ve sattigim belgeleri hala saklıyorum tramer ciktisiyla beraber veririm onları uzerimden atmata bakarım
    Ya bi öptürsün gitsinler ,km fazla diye dava mava açılamaz olmaz olur mu öyle şey ?
    Örnegin benden para koparmak isteyen birisi sattıgım aracın km'sini yükseltip muayneye gitse vay efendim düşürülmüş km'niz denilse ne olcak ?
    Kimse bir şey ispatlayamaz bence,siz yılda 10 tane araç alır satarsınız bu bir şekilde ispatlanırda hakim bu adam km düşürebilir der o da belki.

• Sen bir sey ispatlamak durumunda degilsin. Karsi taraf duzenbazlik yaptigini, km ile oynadigini iddia ediyorsa o ispatlayacak. Hem ne malum satin alan adamin bunu yapmadigi?

Araci almadan once gerekli konttolleri yaptiracak alan kisi ve sanirim galeri ile is yapilmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Sen bir sey ispatlamak durumunda degilsin. Karsi taraf duzenbazlik yaptigini, km ile oynadigini iddia ediyorsa o ispatlayacak. Hem ne malum satin alan adamin bunu yapmadigi?

Araci almadan once gerekli konttolleri yaptiracak alan kisi ve sanirim galeri ile is yapilmayacak.
    Arabanın km si ile oynandığı tarihler senin arabayı noterde üzerine aldığın tarihten önce olduğuna göre hiçbir şey yapamazlar.İstediği mahkemeye gitsin.Olurda davaya çağırılırsan sende km nin düşürüldüğünü bilmeden aldığım için mağdur olduğunu beyan edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Arabanın km si ile oynandığı tarihler senin arabayı noterde üzerine aldığın tarihten önce olduğuna göre hiçbir şey yapamazlar.İstediği mahkemeye gitsin.Olurda davaya çağırılırsan sende km nin düşürüldüğünü bilmeden aldığım için mağdur olduğunu beyan edersin.

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar siz ne diyorsunuz Allah aşkına ya ! Hukukta, suçun ispatı olmadan kimseye ceza veremezler. Bu arkadaşa da ceza falan vermezler. Bu işin sonu "takipsizlik" ile biter. Yukarda birisi hepinizin başı yanar demişte o söyleyen kişi boş konuşuyor. Olay başına gelen arkadaş da sıkıntıya girmesin boş yere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamza Tzortzis

Ya arkadaşlar siz ne diyorsunuz Allah aşkına ya ! Hukukta, suçun ispatı olmadan kimseye ceza veremezler. Bu arkadaşa da ceza falan vermezler. Bu işin sonu "takipsizlik" ile biter. Yukarda birisi hepinizin başı yanar demişte o söyleyen kişi boş konuşuyor. Olay başına gelen arkadaş da sıkıntıya girmesin boş yere.

Aldığım ve sattigim kişilerle gidip ifade vericez olay tamamen bizden önce olmus aldigimiz sattigimiz tarihler belli olduğu için olay benden iki önceki sahibine sıçrayacak sanırım

Bugün adam savcılığa gidecekti akşama kadar sattığım galerici eleman beni arar bilgi verir muhtemelen
    Sanırım bir hafta on güne kadarda bizi çağırırlar
  • hiçbir şey yapamazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

hiçbir şey yapamazlar
    yıllardır söylüyoruz.

Noter satışına km yazılmalı!

kıldan tüyden bahanelerle muayeneden bırakan TUV Turk de işin içinde olmalı ve bu düzenbazlığa çözüm bulunmalı...

siz arşive sağlam atmışsınız, eski aldığınız kişinin bile numarası var.

Hukuken de size bir şey olmaz. Hakimin dediği aynen geçerli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

yıllardır söylüyoruz.

Noter satışına km yazılmalı!

kıldan tüyden bahanelerle muayeneden bırakan TUV Turk de işin içinde olmalı ve bu düzenbazlığa çözüm bulunmalı...

siz arşive sağlam atmışsınız, eski aldığınız kişinin bile numarası var.

Hukuken de size bir şey olmaz. Hakimin dediği aynen geçerli...

Aldığım ve sattığım noter kağıtları hatta benden önceki sahibinin muayne kağıdı bile duruyor :) tabi koyduğum yeri bulmam lazım atmadigima eminim.

Bencede noterde km mutlaka Yazmalı
  • Galerici ayak yapıyor gibi ama
  • Suçu bizzat islemediyseniz ve buyuk bir kumpasin içine dusmediyseniz korkmayin birşey olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.