Şimdi Ara

BİM 23 Mayıs 2014 Aktüel Ürünler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
16.997
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Az mı geliyo nedir dedim, 30 tane geliyomuş sabah kuyruk oluyor kapıda bitiyo hemen dediler.

Teyzelerle başedilmez :)
  • bim eski bim değil eskiden kuyruğa girerlerdi ucuz ürün almak için cuma günleri şimdi hep abuk zubuk ürünler
  • 6. girdiğim mağaza da buldum sandalyeyi. 4 tane kaptım dahada kalmamıştır şuanda hiçbiryerde.
    Muadili olarak hepsiburada da 20 tl migros da 23 tl ye var kamp sandalyesi ama ben 15 e aldım.
  • Yalnız A101 takımı iyi pr çalışması yapmış, twitter gibi imeceye başlamışlar :) Sanırım satışlar düştü, abiler destek istedi..
  • Mangal iyiymiş kapayım bir tane.
  • sandalye için gittim,
    teyzelerden artanları topladım.

özellikle çadır süper arkadaşlar,
    çok kolay kuruluyor, bayağı geniş.
    ama toplaması biraz zor.

fiyatı 59TL, tavsiye ederim.

piknik sepeti de fena değil.
  • Dün kuytu bi a101den 14,95e renk renk kamp sandalyesi aldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mangal var
    Hamak var
    Masaj aleti yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

Yalnız A101 takımı iyi pr çalışması yapmış, twitter gibi imeceye başlamışlar :) Sanırım satışlar düştü, abiler destek istedi..

Anlamadım?

• ankarada bi yerde sandalye bulan var mı ya gezmediğim a101 bim kalmadı
  • Demek o yüzden Bim eski Bim değil nidaları.. A101daha iyi bilmem ne mesajlari görüp sasiriyorum ben de.. Halbuki Bim kalitede her türlü sallar A101 i..

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinsah52

Demek o yüzden Bim eski Bim değil nidaları.. A101daha iyi bilmem ne mesajlari görüp sasiriyorum ben de.. Halbuki Bim kalitede her türlü sallar A101 i..

Aynen öyle.

Bunu a101 kötü anlamında yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın, ama tamamen pr çalışmasının ürünü bu mesajlar.
  • Dayanamadım bende gittim aldım mangalı. artık kırmızı lav taşını sonra temin ederiz.

mangalın baglantı noktasını pek anlamadım. mangal'a takılan demir boru neden sabitlenmiyor ? yani yanlışlıkla da olsa o borunun çıkması tehlike arz etmez mi ?

bunu kullanırken baya dikkat etmek gerekiyor.
  • Mangalla ilgili tecrübelerimi aktarayım , az önce sofradan kalktık ;

Ürün süper ultra kaliteli değil ama adi bişeyde değil , tam ederinde.Lav taşlarını koyduktan sonra yaklaşık 10 dk. ısıttım.Izgarasını yağlamak gerekiyor aksi halde yapışıyor köfteler.

Şimdi şöyle bir durum var , alacak arkadaşlar iyi analiz etsinler.Tamam mangal dumanı yok ama köfteden çıkan yağ yinede duman çıkarıyor.Ben bir sitede 1. katta oturuyorum ve mangaldan çıkan bu duman beni rahatsız etti , pişirme işini yarıda kesip kalanları tavada yaptım.Eviniz müstakildir yada ne bileyim bir sitede en üst katta filan oturuyorsunuzdur sorun olmaz.Ama dediğim gibi duman analizini iyi yapın.

Hem mangalda hem tavada pişirdiğim için şunu net söyleyebilirim.Ürün mangaldaki is kokusunu vermiyor.Ama tavadaki gibide değil.Yani ;

Kömürlü mangal > Lav taşlı mangal > tava . Tam ortada olmuş.

Alınır mı alınır.En azından kestane filan yapıp biber közlersiniz.

Not : Bir arkadaş sormuş , evet bağlantı yeri gevşek.Ve sorun çıkmadı klavuzda da belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bde -- 23 Mayıs 2014; 20:42:15 >

• hocam bilgiler için teşekkürler. mangalı bende aldım ama ilk aldığım mangalın alevlenen kısmından yanılmıyorsam brülör oluyor, taşıma sırasında mangalı aşağı yukarı sağa sola sallandığında brülörün içinde ne olduğunu bilmediğim bir cisim demir bilye gibi hareket edip yüksek sürtünme sesi yapıyordu. daha sonra bir sorun olduğunu düşünerek gidip değiştirdik ve değiştirdiğim mangaldan böyle bir ses gelmiyordu. Değiştirmekle iyimi yaptım bilmiyorum.
  • Ben bugÜn ürünün ödemesini yaptım ama arabam olmadığı için yarın alırım diyip mağazaya bıraktım, stok bitme ihtimaline karşın ödemeyi yaptım.

Fakat hala şu soru aklımda, eğer ben bu ğrünle balkonumda mangal yaptığımda yine aşırı duman çıkacaksa hiçbir anlamı yok. Yorumları okudum, ürünü iade edip etmeme noktasında kararsızım.

• Trekking ayakkabısında kaliteyi garantiye almak isteyenler şu ayakkabıyı alsınlar, pek çok doğa yürüyüşünde harika işimi gördü ve daha çok uzun süre kullanırım:

www.decathlon.com.tr
    Decathlon | Türkiye'nin En Büyük Spor Giyim ve Malzeme Mağazası
    http://www.decathlon.com.tr/arpenaz-50-ayakkabi-id_8242558.html

• Hocam bende öyle bir silinti yok.Yanliz 2 şey problem olacak gibi ;

1-Gazi fazla actinmi yanma deliklerinin bir kismi sonuyor.

2-Damlayan yağlar taslaru simsiyah yapiyor.

Yinede pişman olmadim.

• Hamak hiçbiryerde yok piyasada 20 liradan aşağı yok bulursanız kaçırmayın.
    Fener gayet kullanışlı oda piyasada 10 liradan aşağı yok 4 pil biraz israf ışıkda 4 pile göre çok değil optimal olanların olduğuna eminim ancak bu paraya bu ışık yeterli bunlardan 2 tanesi ancak iyi bir ışık kaynağı sağlar.

Gelelim asıl bombaya
    Mangal olayını uzun süredir yapan biri olarak bende lav taşlı mangala geçmeye karar verdim öncelikle BİM dışında lav taşlı mangal satan bir başka süpermarket yok kaldı ki daha ucuza satan olsun.
    Mangalın piyasa fiyatı bim ile birlikte 50 liradan başlıyor 55 60 70 90 gibi rakamlara kadar çıkıyor.
    Yani şu an taban fiyatı bim veriyor, tabi bir arkadaş 30 liraya aldığını söylemişsede şu an o fiyatları bulamıyoruz.

Her mangala gidişimizde eğer hazırlık yapıyorsak belli başlı sıkıntılar hep baş gösteriyor yok hazırlık yapmadan hemen gidiyorsak yine belli başlı sıkıntılar oluyor ama en azından çözmeye sabrın kalıyor.

Bu sorunlara gelecek olursak;

*Ateşi yakmak ve köz yapmak. En usta mangalcı için bile en az 15 dakika sürüyor bu durum ki bilmeyen yada orta seviyede biri içinse bu süre 30 dakikayı geçebiliyor.
    *Ateşin ısısı yetmeyebiliyor hemen hemen alınan tüm kömürlerin dandik oluşu var, ya düzgün kömür bulacaksınız yada ateşin ısısı yetmeyecek bu yüzden etleriniz geç pişecek ve en kötüsü mangalın ortasında kömürde bitip bir daha kömür almak zorunda kalacaksınız.(ki gidilen yerde bulunup bulunmadığına ve yakın yada uzak olduğuna bağlı olarak ciddi bir sorun olabiliyor)
    *Etler yoğun duman ve kül altında pişiyor, tamam kömürde pişen herşey daha lezzetli fakat burada yapılan büyük bir hata var, kızartma teli. Kızartma teli etinizi doğrudan kül ve yanan yağlara maruz bırakıyor mangaldan anlayan kişi kesinlikle sabit kanallı ızgara kullanır ki yağlar kanallardan aşağı aksın ateşe damlayıp zehirli dumanlar çıkarmasın ayrıca bu dumanlar etin tadınız bozmasın diye dikkat ederler.
    *Hijyen, elbette mangalda pek fazla hijyen aranmaz ama o ellerin kömür siyahı, etlerin yağı ilede birleşince hiç iyi olmuyor yıkasan bile zar zor çıkıyor.
    *Efor, ikide bir o mangalı yellemeniz, yelden çıkan külleri ve dumanı üstünüze ve ciğerlerinize çekmeniz ve kokmanız, ayrıca bitmek tükenmek bilmeden kömürün yelini devam ettirmeniz gerekliliği, kaç tane yel kırdık hatırlamıyoruz(hepsi dandik) ikide bir yele kalkmak bir yerden sonra can sıkıyor (kömürün dandik oluşuylada bağlantılı burası)
    *Ateşin söndürülüşü, bi kere kesinlikle o söndürelecek mangalın kömürlerini çöpe atan insan bilmiyorum ben, sönen mangalın hafif közü direk doğaya dökülür üzerine ya su ya çiş hop insanoğlu yine bıraktı pisliğini.

Arkadaşlar tüm bunlardan artık yorulmuş ve sıkılmış biri olarak tadının klasik mangaldan çok farklı olmadığını test ettiğim lav taşlı mangala geçme kararımı bim sayesinde gerçekleştirdim.
    Git kur tüpü yak 15 dk içinde hiç uğraşmadan köz yap pişirmeye başla.
    Et kızartma yeri kanallı yani buda sanırım yağların sadece %25 lik kısmı lav taşları ile temas edecek olması + bir avantaj.
    Bir diğer sıkıntı lav taşlarının ne sürede bitip bitmeyeceği idi onuda öğrendim ki beyaz olanlar en dandiğiymiş hali hazırda gelenleri çöpe atsan yeridir farketmiyor.
    İyi bir lav taşı aldığınızda bunu jel yakıt ile ufak taşınabilir jel ocaklarında(eski osmanlı işi)kullanabilirsiniz böylece en zararsız gaz ile et kızartabilirsiniz.
    Tabiki tüp ve mangal toplamda klasik mangaldan daha çok yer kaplıyor ve daha ağırlar bu yüzden en azından bir arabanız yada bagajı geniş motosikletiniz olması lazım götürebilmek için.
    Maliyet olarak birşey kaybettiklerini sanmıyorum, kömür parası bu seferde gaz ve lav taşlarına gidiyor. Tabi biraz daha ucuz olarak ama parasını amorti edecek bir durum yok size daha çok pratiklik olarak yarıyor.

Bir mangal için bu kadar yazı yazdığıma şaşırdım, ne çekmişim bee :)

• quote:

Orijinalden alıntı: abrajj

Hamak hiçbiryerde yok piyasada 20 liradan aşağı yok bulursanız kaçırmayın.
    Fener gayet kullanışlı oda piyasada 10 liradan aşağı yok 4 pil biraz israf ışıkda 4 pile göre çok değil optimal olanların olduğuna eminim ancak bu paraya bu ışık yeterli bunlardan 2 tanesi ancak iyi bir ışık kaynağı sağlar.

Gelelim asıl bombaya
    Mangal olayını uzun süredir yapan biri olarak bende lav taşlı mangala geçmeye karar verdim öncelikle BİM dışında lav taşlı mangal satan bir başka süpermarket yok kaldı ki daha ucuza satan olsun.
    Mangalın piyasa fiyatı bim ile birlikte 50 liradan başlıyor 55 60 70 90 gibi rakamlara kadar çıkıyor.
    Yani şu an taban fiyatı bim veriyor, tabi bir arkadaş 30 liraya aldığını söylemişsede şu an o fiyatları bulamıyoruz.

Her mangala gidişimizde eğer hazırlık yapıyorsak belli başlı sıkıntılar hep baş gösteriyor yok hazırlık yapmadan hemen gidiyorsak yine belli başlı sıkıntılar oluyor ama en azından çözmeye sabrın kalıyor.

Bu sorunlara gelecek olursak;

*Ateşi yakmak ve köz yapmak. En usta mangalcı için bile en az 15 dakika sürüyor bu durum ki bilmeyen yada orta seviyede biri içinse bu süre 30 dakikayı geçebiliyor.
    *Ateşin ısısı yetmeyebiliyor hemen hemen alınan tüm kömürlerin dandik oluşu var, ya düzgün kömür bulacaksınız yada ateşin ısısı yetmeyecek bu yüzden etleriniz geç pişecek ve en kötüsü mangalın ortasında kömürde bitip bir daha kömür almak zorunda kalacaksınız.(ki gidilen yerde bulunup bulunmadığına ve yakın yada uzak olduğuna bağlı olarak ciddi bir sorun olabiliyor)
    *Etler yoğun duman ve kül altında pişiyor, tamam kömürde pişen herşey daha lezzetli fakat burada yapılan büyük bir hata var, kızartma teli. Kızartma teli etinizi doğrudan kül ve yanan yağlara maruz bırakıyor mangaldan anlayan kişi kesinlikle sabit kanallı ızgara kullanır ki yağlar kanallardan aşağı aksın ateşe damlayıp zehirli dumanlar çıkarmasın ayrıca bu dumanlar etin tadınız bozmasın diye dikkat ederler.
    *Hijyen, elbette mangalda pek fazla hijyen aranmaz ama o ellerin kömür siyahı, etlerin yağı ilede birleşince hiç iyi olmuyor yıkasan bile zar zor çıkıyor.
    *Efor, ikide bir o mangalı yellemeniz, yelden çıkan külleri ve dumanı üstünüze ve ciğerlerinize çekmeniz ve kokmanız, ayrıca bitmek tükenmek bilmeden kömürün yelini devam ettirmeniz gerekliliği, kaç tane yel kırdık hatırlamıyoruz(hepsi dandik) ikide bir yele kalkmak bir yerden sonra can sıkıyor (kömürün dandik oluşuylada bağlantılı burası)
    *Ateşin söndürülüşü, bi kere kesinlikle o söndürelecek mangalın kömürlerini çöpe atan insan bilmiyorum ben, sönen mangalın hafif közü direk doğaya dökülür üzerine ya su ya çiş hop insanoğlu yine bıraktı pisliğini.

Arkadaşlar tüm bunlardan artık yorulmuş ve sıkılmış biri olarak tadının klasik mangaldan çok farklı olmadığını test ettiğim lav taşlı mangala geçme kararımı bim sayesinde gerçekleştirdim.
    Git kur tüpü yak 15 dk içinde hiç uğraşmadan köz yap pişirmeye başla.
    Et kızartma yeri kanallı yani buda sanırım yağların sadece %25 lik kısmı lav taşları ile temas edecek olması + bir avantaj.
    Bir diğer sıkıntı lav taşlarının ne sürede bitip bitmeyeceği idi onuda öğrendim ki beyaz olanlar en dandiğiymiş hali hazırda gelenleri çöpe atsan yeridir farketmiyor.
    İyi bir lav taşı aldığınızda bunu jel yakıt ile ufak taşınabilir jel ocaklarında(eski osmanlı işi)kullanabilirsiniz böylece en zararsız gaz ile et kızartabilirsiniz.
    Tabiki tüp ve mangal toplamda klasik mangaldan daha çok yer kaplıyor ve daha ağırlar bu yüzden en azından bir arabanız yada bagajı geniş motosikletiniz olması lazım götürebilmek için.
    Maliyet olarak birşey kaybettiklerini sanmıyorum, kömür parası bu seferde gaz ve lav taşlarına gidiyor. Tabi biraz daha ucuz olarak ama parasını amorti edecek bir durum yok size daha çok pratiklik olarak yarıyor.

Bir mangal için bu kadar yazı yazdığıma şaşırdım, ne çekmişim bee :)

Açıklayıcı mesajınızdan dolayı teşekkür ederim.

Bu şekilde olumlu yorumlar gördükçe iyi ki almışım diyorum, yarın bende mangalı kullanacağım, ilk izlenimimi sizlerle paylaşırım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.