Şimdi Ara

Bim'de Satılan Balkaşığı Bal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
58.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneyen var mı ? 850 gramlık cam kavonoz 12 lira.

• ozaman sen gitde migrostan al,çöpe atacağın ambalajına ve markaya malından çok para öde,jusy meyve suyu alma miden bozulur,tamek al (jusy üreten tamektir),bimden 1.5tlye tatlı alma zehirlenirsin belki gitde osmanoğlundan porsiyonu7.5 liraya ye(bimin tatlılarını osmanoğlu üretir),bimden yoğurt da alma,sütde alma mazallah hastanelik olursun,sengit eniyisi ülker al(bimin yoğurt ve sütünü ülker üretir),buono çikolata var sakın yeme dişlerin çürür,sen git eniyisi ülker,şölen falan al(buono çikolatalarını şölen gıda üretir),bu örnekleri çoğaltılabir de benim vaktim yok,anlayan anladı..
  • yedim ve mezardan yazıyorum. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİM'den bir şey alınmaz.
  • ozaman sen gitde migrostan al,çöpe atacağın ambalajına ve markaya malından çok para öde,jusy meyve suyu alma miden bozulur,tamek al (jusy üreten tamektir),bimden 1.5tlye tatlı alma zehirlenirsin belki gitde osmanoğlundan porsiyonu7.5 liraya ye(bimin tatlılarını osmanoğlu üretir),bimden yoğurt da alma,sütde alma mazallah hastanelik olursun,sengit eniyisi ülker al(bimin yoğurt ve sütünü ülker üretir),buono çikolata var sakın yeme dişlerin çürür,sen git eniyisi ülker,şölen falan al(buono çikolatalarını şölen gıda üretir),bu örnekleri çoğaltılabir de benim vaktim yok,anlayan anladı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytekdigital

ozaman sen gitde migrostan al,çöpe atacağın ambalajına ve markaya malından çok para öde,jusy meyve suyu alma miden bozulur,tamek al (jusy üreten tamektir),bimden 1.5tlye tatlı alma zehirlenirsin belki gitde osmanoğlundan porsiyonu7.5 liraya ye(bimin tatlılarını osmanoğlu üretir),bimden yoğurt da alma,sütde alma mazallah hastanelik olursun,sengit eniyisi ülker al(bimin yoğurt ve sütünü ülker üretir),buono çikolata var sakın yeme dişlerin çürür,sen git eniyisi ülker,şölen falan al(buono çikolatalarını şölen gıda üretir),bu örnekleri çoğaltılabir de benim vaktim yok,anlayan anladı..

• quote:

ozaman sen gitde migrostan al,çöpe atacağın ambalajına ve markaya malından çok para öde,jusy meyve suyu alma miden bozulur,tamek al (jusy üreten tamektir),bimden 1.5tlye tatlı alma zehirlenirsin belki gitde osmanoğlundan porsiyonu7.5 liraya ye(bimin tatlılarını osmanoğlu üretir),bimden yoğurt da alma,sütde alma mazallah hastanelik olursun,sengit eniyisi ülker al(bimin yoğurt ve sütünü ülker üretir),buono çikolata var sakın yeme dişlerin çürür,sen git eniyisi ülker,şölen falan al(buono çikolatalarını şölen gıda üretir),bu örnekleri çoğaltılabir de benim vaktim yok,anlayan anladı..

Bime 10 liraya ortak olan arkadaşı bulduk

• quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babamın arkadaşı sivastan annesinin kovanından direk petek getirdi bize. 2 küsür kilo 80 liraya verdi karsız. Hayatım da öyle bal yemedim, acayip yoğun bi tadı var. Kavanozda satılanlar resmen glikoz şurubu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

BİM'den bir şey alınmaz.

Şunu yazacaktım. Taaaa 22 Mayıs'ta yazmışım. Fikirlerim değişmedi BİM ile ilgili.
  • Bim yüzünden küçük esnaflar bitti asgari ücretle köle çalıştırıyolar kıl oluyorum bime
  • Daha yeni yedim.Bence gayet normal bir tadı var.
  • quote:

quote:

BİM'den bir şey alınmaz.

Şunu yazacaktım. Taaaa 22 Mayıs'ta yazmışım. Fikirlerim değişmedi BİM ile ilgili.

• selamlar. başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim. bimden aldığım balkaşık adlı süzme çiçek balını ışık almayan bir dolapta (buzdolabı değil) ve oda sıcaklığında muhafaza ettim. yaklaşık 2 hafta sonra bal bozuldu. "hastir ordan bal bozulur mu lan hiç??" diyenleri duyar gibiyim. ama nimet çarpsın ki bal bozuldu.üzerinde böyle yarım cm ayçiçek yağı gibi bi şey oluşmuş. dokundum. bildiğiniz yağ. onun altında bal hafif jölemsi olmuş. onun da altında normal bi şekilde bal duruyor(şekil olarak. tat olarak değil). ama o en alttaki kısımın tadı bildiğiniz bozulmaya yüz tutmuş reçel tadında. sanki şeker, glikoz şurubu yiyormuşsunuz gibi. bala dair en ufak bir tat yok. izmirde oturuyorum evet burası yazları hayli sıcak ama bir balın 45 dereceden fazla sıcaklıkta durması onu bozmaz anca kalitesini düşürür diye biliyorum. odada kapalı bir dolabın sıcaklığı da 45 dereceyi geçmez zaten. uzun lafın kısası fiyatına aldanıp raflardaki bu saçmalığı gerçek bir bal olarak değerlendirip mutfaklarınıza sokmayın. ürün tam bir fiyasko. unutmayın her şeyin başı sağlık. herkese iyi günler dilerim.

• oscartiger kullanıcısına yanıt
    Düzgün balın kilosu 20-25 lira olur en azından. 1litresi de 1.5-2 kilo civarı gelir. Bahçe komşumuz geçen sene 250 litre bal aldı(şeker vs. yok, arı ne bulduysa). Kilosunu 20-25 lira arası sattı. 1-2 hafta sonra bal alacağız. 1 tatlı kaşığı koca adama yeter, 1 yemek kaşığı yamultur.(Yer:Tekirdağ/Saray)

Bim falan değil, hazır ballar sıvı halde kalıyor. Katılaşmıyor, şekerlenmiyor. Onlara koyulan ballar 2.5 liraya alınıp arıya işletilip 6-7 liraya satılan "sözde" ballar. Bal 45-50 derecede bozulur, kimyası değişir. Şekerlenmiş balı çözdürmek için kaynar suyun içine koyduğunuzda bal olmaktan çıkar.
  • Bin candir gerisi heyecan

• Bimin malı fp dir mükemmel
  • aytekdigital kullanıcısına yanıt
    Nasıl üretildiklerini de araştırmak lazım bence de bir numara var ortada bazı ürünlerin fiyatı hakikaten normal değil

• Yahu rastlantı eseri gördüm bozulan bimin balkaşık balı ile ilgili hikaye oldukça komik. :) aynı baldan birkaç defa aldım ve çok tüketilmediğinden nerdeyse 1 yıl durdu bir kavanozu. Hiçbirşeyde olmadı. Balı sadece su bozar. İçine birkaç damla su kaçması bile reaksiyona yol açar. Kapağı sıkı kapatılmamış olan nemli ortamdaki balda bozulur. Kavanozdaki hava kısmında nem yoğunlaşır ve su buharı bir süre sonra balı bozmaya başlar. Bal bozulmaz diyenleri duyar gibi olmuşmuş:) bal bozulur hemde bal gibi bozulur.

• aytekdigital kullanıcısına yanıt
    Dünya siyah ve beyazdan oluşmuyor

• oscartiger kullanıcısına yanıt

Yeni tağşiş listesinde yer alan firma balkasik. 6 sene önce farketmissiniz bravo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.