Şimdi Ara

bim polonez dana füme 50 gr 5,90 tl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
5.311
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu durum pek bilinmeyen markalar için geçerli olabilir ama zaten kalitesi ile markalaşmış ve zaten satan bir marka bu tür riski almaz ki sizin verdiğiniz örnekteki marka da aynı durumda. Onun daha çok satması ve belirli bir marka bilinirliği ile hacime ulaşması lazım.

Şöyle düşünün, X marka ürününü zaten herhangi bir satış noktasında misal 18₺ ya veriyor ve 20₺ ya satıyor ise neden Bim e 10₺ ya verip 15₺ ya satılmasına razı olsun?

Bu rakamları geçmiş tecrübelerime göre oranladım, çok farklı değil yani.

He sen zaten çok bilinmeyen bir markasındır, ciroya ihtiyacın vardır o zaman durum başka.

Kısaca bu 3 harfli marketlerin temel amacı ucuza çok satmak ama bunu her markaya yapamıyorlar. Hatta şöyle söyleyeyim satınalmacıları piyasada kim sıkıntıda kim değil çok iyi bilip takip ediyorlar, sıkıntıya düşen bir firmayı yakalamasınlar…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt
    Elbette öyle, çünkü sen bir fiyat belirlemiyorsun onlar belirliyor. Bana şu kadar adet şu kadara verirsen alırım dediğinde bütün maliyet ekibi ona göre çalışıyor.

Not: Bu örneklemelerim her ürün ve her marka için aynıdır demek değildir. Bir önceki postumdaki gibi firmaların dönemsel hacim - stok ve ciro hedefleri ile değişkenlik gösterebilir. Finansal olarak güçlü, zaten satan ve stok devirini iyi yöneten firmalar zaten böyle bir işe girmezler.

• "X marka ürününü zaten herhangi bir satış noktasında misal 18₺ ya veriyor ve 20₺ ya satıyor ise neden Bim e 10₺ ya verip 15₺ ya satılmasına razı olsun?"

açıkcası ben razı olurdum

yukarda @yedikeresekiz arkadaş kafasında olurdum bende

reklam gideri harcayacağıma varsın bime zararına vereyim derdim

ama kaliteli ürettiğimi düşünüyor isem

yani tutunacağımı biliyor, kestirebiliyor isem bunu yapardım

eee tabi bunu sürekli yapamazdım zararına mal ne kadar süre verilebilir ki?

ama bir müddet bunu göze alırdım

yahu bizde bim ceosu gibi oturduk ne konuşuyoruz   

saygılar, selamlar

• xhordata kullanıcısına yanıt

zaten o yüzden bu tarz spot ürünlerde ambalaj ve gramaj da değişiyor. normalde piyasada satılan polonez füme 100 gr lık. zaten migros da çıkar derki biz 30 tl ye ye satıyoruz sen bime 6 liraya sattırıyorsun oldu mu şimdi. ama işte gramaj ambalaj değişikiğiyle bu da çözülüyor. çok acaip şeyler var aslında bu perakende dünyasında  

• deepbluee61 kullanıcısına yanıt

Ben de alıyorum arada bi

Tağşiş listesinde mi çıktı Polonez!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH komplo senaristleri hemen senaryoları yazmış. :)

Getir'den aldığım büyük paketle bir fark göremedim. Bim'e özel bir ürün değil, buradaki yerel markette de var aynısından ama forum senaristleri daha iyi bilir tabi. :)

Fiyat gayet iyi, hindi füme fiyatına dana füme. Ekmek arasına yeşillik ve sürülebilir taze peynirle kolayca hazırlanabilen besleyici bir kombo oluyor. SKT 25.08. Buzluğa porsiyonlayıp atmıştım ama bu fiyata bir daha bulunmaz diye A101'deki indirimde olan kiloluk kaşardan da aldım.

• deepbluee61 kullanıcısına yanıt

polonez trnin en buyuk domuz ureticilerindendi ne degisti de marketlerden hic inmeyen markalarin basinda geliyor. pazara uretim kapasitesinin 3 kati urun(su an 10 kati olabilir dedigim veriler eski) süren bir firma her markette zibil gibi.

kesinlikle guvenmiyorum.

ayrica urun işlenmiş et urunu nesi ucuz?

madem buraya kadar geldik afyonlu danet firmasini aliyorum kendim çifte helal serfitikasi da var (karkas ve kasap etlerde/kıymalarda gimdes(Turkiyede bu konuda en katı firmadir, isil islem uygulanmis işlenmiş et urunlerinde ise tse helal sertifikalari mevcut) içim alarak yiyorum yediriyorum.

• ayrica pazarlama bu tur baglantilara taniklik etmis birisi olarak soyleyeyim. burada bime a101 e giren markali firmalarda amaç musteri porftoyu genisletmek ve reklam orta direk (artik olmayan) kesime ulasmaktir. cunku a101/bim/sok disindaki migros vb ust seviye marketlere girmeyen çok fazla insan var.
    az ucuz olsa ne olur koca firmaya koymaz ki, zaten iyi maldan tonlarca gelmiyor, aktuel mallarin cogusu boyle. bir kisi kutuyu alip goruse esamesi okunmaz

• aldım gayet lezzetli

• Kendilerini ikna etmeye çalışıyorlar, bizim insanımız herşeyin fanatikliğini yapar böyledir. Neden? Çünkü kendince yanlış karar vermiş olamaz. O yüzden ülke olarak bu haldeyiz.

• Polonez piliç füme 4,50 tl olan vardı

aldım tadı güzeldi.

• bunu ne zaman yesem midemi bozuyordu.

• .Eray. kullanıcısına yanıt
    Coco pops almıştım BİM’den, 2x700 gr, sonra başka bir yerden daha aldım 1 kglık, öncekini bitirip yenisine geçince marka değiştirmiş gibi oldum. Paketi açarken de hiç öyle aklıma gelmedi farklı yerden aldığım fln, tamamen önyargısız, sadece tadı farklı gelince anımsadım farklı yerden aldığımı. Çok şaşırdım ama.

• everwake8891 E kullanıcısına yanıt

çok şubesi olan marketlere 2. kalite gibi üretim yapıyorlar fiyatı biraz uyguna satıyorlar kampanyalı gibi gözüküyor hep hile hurda

• everwake8891 E kullanıcısına yanıt
    Yukarıda sebeplerini yazmıştım bende…

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.