Şimdi Ara

Bimcell Volte desteği yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
12.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honor 10 lite ile TT de ben de volte ve vowifi yi kullanamıyorum. Ucuz diye geçiyoruz bunlara ama aslında ucuz değiller. Verdikleri hizmete göre pahalılar bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r-is -- 29 Eylül 2021; 11:7:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r-is R kullanıcısına yanıt
    Aldığın telefon ucuz ve dandik olabilir, o ihtimali de unutmamak lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

Turkcell'de kullanabildiğim hizmeti Türk Telekom'da kullanamıyorsam telefonun değil, operatörün dandikliğindendir o.

Yüzlerce modelde sorun yok bir kaç modelde sorun varsa, operatöre destek veren romunu yayınlayamayan çöpdroid cihazına bakacaksın, yada operator desteği için operatör ile görüşüp çözüm sağlayacak distribütöre bakacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Yüzlerce modelde sorun yok bir kaç modelde sorun varsa, operatöre destek veren romunu yayınlayamayan çöpdroid cihazına bakacaksın, yada operator desteği için operatör ile görüşüp çözüm sağlayacak distribütöre bakacaksın

Turkcell o romu bulabiliyorsa, Telekom bulamıyorsa esas buna çöparatör denir.

Ahhahahah romu operatör yayınlıyor zaten haklısın

Telekom istemiş de Honor mu yayınlamamış. Honor-Huawei Türk Telekom'a özel telefon bile üretiyordu. Romu mu alamamışlar. Senin çöp dediğin Huawei 5g devi bir firma. Yaptırımlar olmasaydı şu gün satışlarda dünya 1.'siydi.

• yine iphonecu arkadaş gelmiş buraya :D

bu arada android değil xiaomi çöptür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 29 Eylül 2021; 21:57:22 >
    Telekomun işi gücü yoktu, bugun olup yarın ne olacağı belirsiz ivir zıvır bir markanın peşinde koşup bununla uğraşacaktı, bu konu tamamen tr distribütörünü beceriksizliği ilgisizliği olayı cozmemesi, ister kafana sokarsin kabul edersin, ister aklınca başka suçlu ararsın, ayrıca bu tip desteği sorunlu bazı
    Cihazlar turkcellde de bu sorunu yapıyor turkcellde mi dandik, en dandik operatör Vodafone da ise boyle bir kontrol sistemi bile yok default olarak her şey açık geliyor, tüm cihazlar çalışabiliyor vodafone o zaman en iyi operatör mü

• Gerçekten saçmalıyorsunuz. Türkiye'de legal olarak satılan her telefona aynı hizmeti vermek bütün operatörlerin görevi. O zaman veremediği hizmetin fiyatını düşsünler.

Turkcell sıkıntı çıkarıyorsa o da çıkarttığı sıkıntı oranında dandiktir. Vodafone hepsinden iyi ise bu konuda 1 numara odur elbet.

güncelleme yapayım: Turkcell'de artık yeni müşterilere otomatik olarak VoLTE servisini aktif etmekte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Legal olarak satılan cihaz diye operatörden mi izin alıyor, yoksa btk sadece cihaz kaydı yaptırıp cihazı piyasaya mi sürüyor esas sen sacmaliyorsun, hem kelsin hem fodul, yaygın olarak yüzlerce cihazda sorun olur anlarız bi senin honor mudur horror mudur ne olduğu belirsiz cihazında sorun var diye suçu operatör de aramak komikliktir

• Taşıma vb gibi bir işlem yapmadığım için bu değişikliği fark etmedim ama eskisi gibi cihaz kontrolü olmaması özellikle yurt dışı ve uyumsuz cihazlar için tehlike degil mi

2 aydır 3 defa Turkcell'e numara taşıma yaptım hepsinde hat açıldıktan sonra VoLTE servisi aktif bir şekilde açıldı.

Cihaz kontrolü yok tahminimce direk açıyorlar sanırım.

Uyumsuz cihazlara tehlike değil uyumsuz ise zaten 3G'ye düşüyor yine arama yaparken, ki 4G uyumlu olup VoLTE uyumsuz olan cihaz kalmadı piyasada

yurt dışı olayını tam bilmiyorum

• Uyumsuz cihazda hem operatörde hem cihazda VoLTE açık olursa arayanlar bekler boş boş bekler çağrı düşmez, cihazı şebeke 3G ye atamiyor, data sms sorunsuz oluyor ama arama ve aranmada sorun yaratıyor

bu 3G'ye atamama olayını 4G ilk çıktığı zamanlarda yaşamıştım eski bir cihazım vardı, bir süre sonra düzelmişti.

Teyzem Turkcell kullanır ve Huawei'nin VoLTE desteksiz bir cihazı var, 4.5G destekliyor ama. Görüşmelerde bir problem yaşamadım şu ana kadar.

Evde yatıyor olmalı eski cihazım bulursam deneyeyim.

• Bu sorunu yaşayan onlarca belki de yüzlerce telefon modelini internette aratıp görebilirsiniz. Honor ne olduğu belirsizse, ne olduğu belirsiz firmaya kendi adı ile telefon ürettiren operatör de ne yaptığı belirsizdir zaten.

• Cihazın desteksiz ise sorun olmuyor, cihazın içine ilgili operatörün volte serveri ile ilgili ayarların yapılmamış olması sorun oluyor, Amerika’ndan aldığın cihaz 4g destekli ama atıyorum turkcell VoLTE server yazilimsal olarak cihaza tanıtılmamış ve operatörde VoLTE açık o zaman sorun yaşıyorsun, aynı durum yurt içi olup yazılım güncellemesi almamış cihazlarda da yaşanabilir, 4g ve volte üç operatör de ayni anda başladıgi icin zayif olasılık ama muhakkak oyle dandik cihazlar piyasada yinede az da olsa vardır. VoLTE icin degil ama örnek olarak iPhone 5c ve 5s vowifi destekli olmasına rağmen bu cihazların aldığı son ios sürümünde tt icin vowifi olmadığı için, tt de hizmet sonradan geldiği için bu cihazlara vowifi desteği ttye gelmedi, ama Turkcell ve Vodafone da daha önce servis başladığı için boyle bir sorun yaşanmadı bilmem açıklayıcı oldu mu…

anladım hocam.

zaten operatörler de belirtiyor Türkiye garantili (Türkiye distribütörü) olmalıdır cihaz diye.

Tt de cihaz yurt dışı ise çağrı merkezünden kayıt oluşturuyorsun volte etkinleşmiyor diye ertesi gün aktifleşiyor volte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 29 Eylül 2021; 23:45:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.