Şimdi Ara

Bimcell Volte desteği yok (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
12.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telekom anlaşması olan firmaların anlaşması olduğu modellere destek veriyor. Linkte hangi cihazlar yararlanabilir belirtmiş.
    kurumsal.turktelekom.com.tr
    VoLTE > Servisler > TURK TELEKOM
    https://kurumsal.turktelekom.com.tr/mobil/servisler/sayfalar/hd-gorusme.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 29 Eylül 2021; 23:48:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Aldığın telefon ucuz ve dandik olabilir, o ihtimali de unutmamak lazım

Cihazın dandikligi değil Telekom un dandikligi.

Anlaşmam yoksa destek vermem diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Yüzlerce modelde sorun yok bir kaç modelde sorun varsa, operatöre destek veren romunu yayınlayamayan çöpdroid cihazına bakacaksın, yada operator desteği için operatör ile görüşüp çözüm sağlayacak distribütöre bakacaksın

La ne işkembeden atıyorsun teneke. Telekom her cihaza destek vermiyor bunun ne cihazla ne android ile alakası var.

Bilmediğin şeyler için totondan sallama ben direk aradım MH yi anlaşma yoksa destek yok dedi.

Türkcell hat takınca saniyesine volte vowifi kullanıyorsun.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Bir sayfa anlatıyorsun nasıl işlediğini bu olayın, adam geliyor yine aynı şeyi diyor, cahille uğraşmak harbi iste boyle birsey

• Hahaha seviyesize bak

• maaart M kullanıcısına yanıt

Hey vatandaş ne sallıyorsun sen ne android sorunu ne cihaz sorunlu sıkıntı Telekom.

Türk Telekom kendi satmadigi cihaza destek vermiyor bu kadar. TCL cihazim var Turkcell de çatır çatır kullandim volte vowifi Telekom a geçtim destek yok.

Bimcell Volte desteği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 29 Eylül 2021; 23:57:34 >
  • r-is R kullanıcısına yanıt

Volte falan rom ile alakası yok.

Bir ara 3g li cihazların ülkemizde 3g yokken rom atarak 3g açılması gibi durum vardı onun gibi sanıyor.

• Lexco kullanıcısına yanıt
    Ben iphoncu fln değilim, ne olduğu belirsiz cihazın tr distribütör operatör ile görüşüp cihazına topu topu üç operatör varken destek verilmesi için gerekli girişimi yapmıyor ise bunun operatör ile alakası yoktur diyorum, o cihazı burada satan adam neden takip etmiyor kendini ekletmiyor, anlaşma fln denip duruyor operatör bon servis ücreti alıp VoLTE servisi icin komisyon alıyor degil ya, distribütörün çözmesi gerekiyor kendini ekletmesi gereken bir şeyi niye operatörden bekliyoruz onu anlamadım, adamın işi yok bugun piyasa kim ne cihaz sürmüş onu mu araştıracak…

• Yurtdışı cihazlara bile destek veriliyor. Biz verdiğimiz vergiyle rezil oluyoruz. Ben de görüştüm mh ile. Kimse bana böyle bir şeyden bahsetmedi. Her cihaz kullanamıyor dediler. Hiç bir çözüm sunmadılar. Ben de topu btk'ya attıkm. Bakalım sonuç ne olacak.

• Rom olsa bile isteyen her şeyi halleder zaten hocam. Turkcell halletmiş. Yok Telekom peşinden koşamazmış da, yok bilmem ne. Saçma şeyler bunlar.

Adam zaten kendisiyle çelişiyor. Telekom çok iyi marka, Honor kötü. Ama ne hikmetse o iyi firma kötü firmaya telefon ürettirmiş. Peşinden koşmadan hem de :D

Üzülüyorum, millet burada mağduriyetini anlatmaya çalışıyor. Belki bir kaç kişi daha bulup çözüm üretiriz, verilmeyen hizmeti vermeye zorlarız birilerini. Biri çıkıyor, belki de hayatında babasını savunmadığı kadar bir markanın veremediği hizmeti aklamaya çalışyor. Gerçekten yazık.

Ben aradım MH yi volte vowifi destekli cihazım da neden kullanamıyorum dedim.

Hangi marka dediler TCL dedim firmalar arası anlaşma yok dedi.

Ne Zaman olur dedim Telekom bünyesinde satışı olmayan cihaz olduğu için destek gelmesi çok Zor dediler.

Eşimde de Huawei p smart 2018 var. Türkcell de volte vowifi çalışıyor Telekom da onada destek yok.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Türk Telekom gibi dünyada adını bilmeyenin olmadığı bir marka merdiven altı Huawei ve TCL ile mi uğraşsın hocam. Ha bi de düstürübütörün sorumsuzluğu. Bimcell Volte desteği yok  

Herhalde markaları ülkemize getirenler gidip kafasına vura vura destekletmesi lazım da kim bilir ne şartlar öne sürülüyor ne paralar isteniyor.

Adamlar rahat Turkcell Vodafone destek veriyor ise Telekom vermemiş takar mi?

• Benim s7 edge telefonum için volte desteği gösteriyor bimcell. Öncesinde Turk Telekom'da iken de gösteriyordu. Ekranda HD+ ibaresi çıkıyor. Vodafoneda iken VOLte yazıyordu yine ekranda.

• Volte desteği işlemleri cihazın Türkiye satıcısı ile BTK arasında gerekli bilgi belge alışverişiyle gerçekleşir. BTK Turk Telekoma,senin için şu cihazların başvurusu oldu onaylandı dediği an Turk Telekom uygular. Burada cihazın Türkiye resmi satıcılarının 3-5 kuruş masraftan kaçma tercihi var. Bende yurt dışı Note 10 Plus var,öncesinde de yurt dışı Note 9 vardı. Şuan Note 10 Plus Turkcellde Volte destekliyor,ama Turk Telekomda desteklemiyor çünkü Note 10 Plus için dünyanın herhangi bir yerinde Turk Telekom için destek başvurusu olmamış. Türkiye'de de bendeki seri değil başka seri satışta. Turkcell neden destekliyor cihazın Türkiye satışı olmadığı halde: Çünkü Turkcell ve Vodafone,Türkiye dışında da oldukça aktif operatörler. Yurt dışında bir ülkede bendeki cihaz ile Turkcell arasında işlem sağlanmış olmalı. Vodafone Türkiye'de genellikle çoğu cihazda Volte destekler mesela. Çünkü o cihaz ile Vodafone arasında başka bir ülkede volte işlemi yapılmıştır ve Vodafone Global olarak sistemlerine işlemiştir. Yoksa bir sürü cihaz satan firmalar Vodafone için Turk Telekom için Türkiye Maliyesine para kaptırmak istemediği açık. Burada Vodafone ve Turkcell'in global olarak daha aktif firmalar oluşunun etkisi var. Turk Telekom Türkiye'de hangi güç ve etkinlikte ki global olarak etkili olsun. Bazı global anlaşma tanıtımları oluyor ama onlar marka imajı düşmesin diye göstermelik tanıtımlar.

Teknosa'dan,Turkcell'den bir cihaz aldınız ve Volte desteklemiyor. Gidin kafalarına atın. Volte tanıtımı yapılmamış cihazı satmamalılar.

Aynı şekilde TeknoSa yada Turk Telekom'dan bir cihaz aldınız ama Turk Telekomda volte desteği yok. Gidin kafalarına atın. Çünkü Ticaret Bakanlığı,BTK her neyse,Türkiye'deki 3 operatör için de Volte destek tanımı başvurusu yapılmamış cihazı satmamalı. Diyecek ki devlet,ben Türkiye'de volte tanımı yapılmamış cihazların satışına izin vermiyorum,satılırsa kaçaktır,yasal değildir. Burada devletin böyle bir karar almamasının sebebi Volte özelliğinin sesli iletişim veya görüşme için şart olmayışı. Cihazların Türkiye satıcılarının işine gelen durum,cihazın Türkiye'de herhangi bir operatörde Volte desteginin olmasının satış için yeterli izni sağlaması. Xiaomi bir cihaz üretiyor ve cihazı tüm avrupada satacak. Gidiyor Almanyada yada İngilterede Vodafoneye,cihazın seri numarasını kodunu veriyor kayıt ettiriyor. Vodafone de bu cihaz için Volte desteği var tanımını işliyor ve bu Türkiye'de de yansıyor. Yoksa Xiaomi Türkiye için ayrı ayrı bu işlemi yapacağını sanmıyorum her cihazı için. Cihazların Volte tanımı da öyle dümdüz Samsung Note 10, Xiaomi Note 10, Oppo bilmem ne diyerek yazarak olmuyor. Samsung Note 10'un da,Xiaomi Note 10 ' un da bir sürü serisi var,farklı kodlu cihazı var. Her seri kodu için ayrı ayrı başvuru ve tanım yapılmalı. Bendeki çift simli model Türkiye Samsung cihazı değil ama Turkcell'in hizmet verdiği bir ülkede kaydı yapılmış olmalı. Turkcell ve Vodafone Türkiye bu açıdan şanslı.Eğer Note 10 plus modelinin Türkiye'de resmi olarak satılan modeli Turk Telekomda Volte desteği yok olarak görünürse bu kabul edilebilecek bir durum değil,öncelikle Samsung Türkiye burada müşterisine destek olmayı ihmal etmiştir gerekli girişimleri işlemleri yapmayarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 30 Eylül 2021; 9:45:25 >

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt
    Hocam laf anlatmaya çalıştığımız kitlenin durumu ortada boşuna kasmaya gerek yok duvara anlatsak duvar anlar ama bunlar anlamayıp küstahlık yapıyor.

Birde bu konuştuğumuz olay her şebekenin kodu ve sim kart serileri ülkeye özel oldugu için dediğiniz işlem her operatör de ve ülkede ayrı ayrı yapılıyor bilginiz olsun Vodafone Almanya vb de yapılan işlemin bizim Vodafone a etkisi yok ayrıca daha önce dediğim gibi Vodafone tr nin VoLTE vowifi uyumluluk kontrolü yapan bir sistemi bulunmuyor bile

• maaart M kullanıcısına yanıt

Simkart volte uyumluluğunda her ülke operatörü ayrı ayrı işlem yapıyor olabilir de cihaz uyumluluğunda durum farklı olmalı. Çünkü bir tanıdığım 2 yıl TT Mobil teknik ekibinde çalışıyordu. Bende de Samsung Note 9 cihaz vardı,cihaz Vodafone ve Turkcellde volte uyumlu ama TT Mobilde değildi. Bu arkadaşa neden Vodafonede bile yurt dışı Katar satışlı Samsung Note 9 Vodafonede volte uyumlu oluyor da Turk Telekomda neden değil dedim. Bu model Türkiye'de satılan bir model değil,Turk Telekomda volte uyumu bekleme dedi. Vodafone de ise Vodafone kullanılan bir ülkede Vodafone cihazı yani bu modeli Volte uyumu tanımı yapmıştır,ve bu teknik veri Türkiye'de de uygulanıyordur dedi. Simkartın volte uyumu konusunda dediginiz tamamen dogrudur da cihaz konusunda böyle bir bilgi doğru gibi.

Forumda bazı konularda çok emin yazdığım konuştuğum konular oluyor,ama bu konuda kesin böyle diyemiyorum. Bu konuda bilgili olduğunu düşündüğüm birinin ifadelerine göre yazdım.

Sen daha doğrusunu biliyor olabilirsin. Yurt dışı seyahatleri ve yaşamı olan birisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 30 Eylül 2021; 20:7:42 >

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

Hocam bimcell hattımda VOLTE hep açık bunun şarja bir etkisi olurmu kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.