Şimdi Ara

Bin liralik stüdyo bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir tanıdığım'a bilgisayar toplamayı düşünüyoruz. İlgi alanı stüdyo programları (müzik ile uğraşıyor). bunun haricinde muhtemelen yapacağı iş internette takılmak olur. Kardeşinin de oyun merakı varmış (pes ve lol) minvalinde oyunlar oynuyormuş..
    Monitörleri bulunduğu için sisteme dahil etmeyin. Maximum bütçesinin 1000 tl olduğunu söyledi.
    Ayrıyetten de ses kartı alıp sisteme takacakmış. Bin liralik da bir kart düşünüyor. harici olarak bağlayabilir. O yüzden kasası buna uygun birşey olursa sevinirim.

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi once_again -- 19 Mayıs 2014; 1:03:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: once_again

Merhabalar.

Bir tanıdığım'a bilgisayar toplamayı düşünüyoruz. İlgi alanı stüdyo programları (müzik ile uğraşıyor). bunun haricinde muhtemelen yapacağı iş internette takılmak olur. Kardeşinin de oyun merakı varmış (pes ve lol) minvalinde oyunlar oynuyormuş..
    Monitörleri bulunduğu için sisteme dahil etmeyin. Maximum bütçesinin 1000 tl olduğunu söyledi.
    Ayrıyetten de ses kartı alıp sisteme takacakmış. Bin liralik da bir kart düşünüyor. harici olarak bağlayabilir. O yüzden kasası buna uygun birşey olursa sevinirim.

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

oyun demeseydin direk koyacaktım intelide oyun deyince olmadı şimdi kararını ver oyun olacaksa para artacak.
  • Hocam oyun konusunu şöyle izah edeyim. Bu ikisini çalıştırsa kafi. Zaten yapacağınız sistemler bunu açacaktır diye tahmin ediyorum
  • parayı düşük bulduğu için kimse ilgilenmek istemiyor sanırım. 4-5 bin lira yazsam direkt yazarlardi hayellerindeki pc'yi
  • quote:

parayı düşük bulduğu için kimse ilgilenmek istemiyor sanırım. 4-5 bin lira yazsam direkt yazarlardi hayellerindeki pc'yi

Gece saatlerinde pek kisi olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam oyun konusunu şöyle izah edeyim. Bu ikisini çalıştırsa kafi. Zaten yapacağınız sistemler bunu açacaktır diye tahmin ediyorum

ben bana ulaşana mutlaka yardımcı olurum dostum.

GIGABYTE
    H81M-HD3 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI&DP Anakart
    166 TL

INTEL
    Core i5 4440 Soket 1150 3.1GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    460 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    123 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    155 TL

THERMALTAKE
    V2 350W MidT ATX SİYAH KASA
    120 TL

Toplam : 1000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Mayıs 2014; 1:38:57 >

• Yardımınız için çok teşekkürler.
    Sanırım ekran kartı takmayarak masraftan kıstınız.Anakartta bulunan entegre grafik birimi ile mi halledilir o iki oyun.

bir de ses kartı ilave edilcek kasaya o sonradan. 350w power supply sorun olur mu?
  • quote:

Yardımınız için çok teşekkürler.
    Sanırım ekran kartı takmayarak masraftan kıstınız.Anakartta bulunan entegre grafik birimi ile mi halledilir o iki oyun.

bir de ses kartı ilave edilcek kasaya o sonradan. 350w power supply sorun olur mu?

hayır ama aynı kasanın 500W olanı var 150 tlye onu alırsan daha iyi olur
  • o zaman 1030 lira mı oluyor?
    bir de hangi sitede alışveriş'i gerçekleştiriyoruz?
  • quote:

o zaman 1030 lira mı oluyor?
    bir de hangi sitede alışveriş'i gerçekleştiriyoruz?

vatanbilgisayar dan baktım
  • O paraya Apu bakın

A10-7850k (467 TL)
    Asus A88XM-A (179 TL)
    WD Caviar Blue 1 Tb (148 TL)
    4 gb gskill ddr3 1600 (120 TL)
    Coolermaster Cmp-350 350w (124 TL)

Toplam:1038 TL
  • soul calibur S kullanıcısına yanıt

ekran kartı aradan çıkıyor gayet mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcool -- 19 Mayıs 2014; 9:36:42 >
  • soul calibur S kullanıcısına yanıt
    sisteminiz için teşekkürler.apu olması sanki biraz daha iyi iki işlemi aynı anda yapan bi işlemi maaliyeti düşürür.
    peki bu sisteme adam akıllı bi ses kartı takılacağını düşünün. Stüdyo işi ile uğraşıyor başka neler takılır bilmem. 350w yeterli mi sizce?
  • quote:

sisteminiz için teşekkürler.apu olması sanki biraz daha iyi iki işlemi aynı anda yapan bi işlemi maaliyeti düşürür.
    peki bu sisteme adam akıllı bi ses kartı takılacağını düşünün. Stüdyo işi ile uğraşıyor başka neler takılır bilmem. 350w yeterli mi sizce?

Hevesinizi kırmak gibi olmasın arkadaş uyarısı gibi düşünün ama 1000 TL ye stüdyo bilgisayarı olmaz.Ayrıca müzik ile uğraşıyormuş(amatör olduğunu varsayıyorum)bellek(performans),ssd(büyük vst arabirimleri'nin açılış hızı ve dosya yazma&açma) ve render için işlemci çok önemlidir.4gb ve üstü en az 1866Mhz frekanslarında çalışan bellekleri öneririm(performans açısından).1000TL ses kartı için fazla kanaatimce eğerki amatör ise M-Audio Audiophile-192 yada Steinberg CI1 işini fazlası ile görecektir.

• Pek anlamadığım için kullancağı programları 1000 tl lik bi bilgisayar işini görür gibi gelmişti. Çünkü konuşmasında 2007 senesinden beri aldığı ve üzerine ekleme yapmadığı bilgisayarın kasasındaki bazı problemlerden dolayı değiştirmeyi düşündüğünü söylüyordu.
    Çok ağır uygulamalar olacağını sanmam. Ssd'yi sonra alıp ilave etsin. 4gb ram de çoğu uygulama için yeterli gibi geliyor bana. İşlemci konusunda kafam karıştı ama render işlemleri var ise yukarıdaki intel kasa daha iyi bir tercih mi olur kararsızlığına düştüm. ekran kartı yok gerçi onun da
  • once_again O kullanıcısına yanıt
    Sakın kararsızlığa düşme sistem zaten iyi şüphen olmasın direk gidin alın.Ben sadece - ve + ları belirttim aklınızda bulunsun diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 19 Mayıs 2014; 18:10:30 >
  • once_again O kullanıcısına yanıt
    4 cpu+8 gpu çekirdekli olduğundan A10-7850k renderda i5 2400 ile yarışıyor

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2014/01/30/amd-a10-7850k-and-a10-7700k-kaveri-review/4

A10-7850k max yükte 125 watt çekiyor, ekran kartıda dahili olduğundan bence 350w gayet yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 19 Mayıs 2014; 20:19:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.