Şimdi Ara

Bin uzantılı oyunları Dvd'ye yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım Dvd Writer'la netten indirdiğim ps2 oyunlarını yazmada sorun yaşıyorum.Daha doğrusu sadece .bin uzantılı olanlarda sorun var.İso dosyalarını alcohol ile yazdırabiliyorum.2 tane farklı bin dosyasında da aynı sorunu yaşıyorum.Bir tane iso dosyası dedim, onda sorun yok.

İso dosyalarını alcohol ile yazdırırken writing method olarak sadece DVD DAO seçilebiliyor,datatype ise seçilemiyor.Bu şekilde iso'yu yazdırdığımda sorunsuz bir şekilde ps2'de çalışıyor.
    Bin uzantılı oyunları yazarken ise datatype ve writing method seçilebilir halde oluyor iso'nun aksine.Datatype'dan Playstation 2 seçildiğinde writing method'u otomatikman RAW DAO olarak ayarlıyor ve yazdırmaya başlatınca ise alcohol waiting for disc diyor ve sürücüye boş cd takılmasını bekliyor,boş dvd'ye yazmıyor.Sürücüdeki boş dvd'yi görüyor ama yazmıyor.Bu arada writing method'daki diğer seçenekler ise DAO/SAO ve TAO.Bunlardan birini seçince de sonuç değişmiyor.İso'yu yazarken seçilen DVD DAO methodu bin dosylarını yazarken seçilemiyor yani.
    Bin dosyalarını Nero ile yazdırmaya çalışınca da bu derleme için gerekli disk tipi CD-R/RW diyor ve DVD'ye yazmıyor aynen alcohol gibi.

Bu .bin dosyalarını Magicİso ve Winİso ile .iso formatına dönüştürüp yazmayı da denedim.İso'ya dönüştürüp denediğimde ise alcohol, imajı dvd'ye yazmak isteyip istemediği soruyor ve hayırı seçersem alcohol'ün sadece cd'ye yazmaya izin vereceği söylüyor.Hayır deyip yazmaya çalışırsam .bin yazmaya çalışırkenkilerin aynısı oluyor.Doğal olarak Eveti seçiyorum. Bu sefer writing method olarak sadece DVD DAO görünüyor ve değiştirilemiyor,datatype da seçilemiyor.Yani netten .iso olarak indirdiğim ve sorunsuz yazabildiğim dosylardakilerin aynısı oluyor.Alcohol yazdırma işlemini de gerçekleştiriyor.Buraya kadar her şey normal ama yazılan DVD ps2'de çalışmıyor.Fakat iso olarak indirdiğim ve yazdığım oyunda sorun yok normal çalışıyor.
    Bin'den iso'ya dönüştürdüğüm dosyaları Nero ile yazdırmaya çalıştığımda ise yine .bin halindeyken olanların aynısı oluyor.Yani yazılamıyor.

Bu arada .iso olarak indirdiğim ve sorun yaşamadığım dosyayı yine magiciso kullanarak .bin dosyasına çevirdim,denemek için.Onda da aynı şey çıktı.İso iken sorunsuz yazılan dosya .bin'e dönüştürüldüğünde aynı sorunu çıkartıyor.

Bin dosylarını dvd writer'ımı kullanarak cd'ye yazmayı da dendim.Cd'ye yazarken hiçbir sorun çıkmıyor,normal yazılıyor ama en düşük 10x hızda yazabildiğim için sanırım ps2'de çalışmıyor.

Bu arada bahsettiğim .bin dosyalarının .cue dosyları da mevcut,o konuda bir sorun yok.

Dvd Writer'ım Nec ND 3540A
    Kullandığım yazılım Alcohol 120% 1.9.5(Build 3105) Trial version
    Kullandığım medyalar Sony DVD-RW, Versatile DVD+RW, İmation DVD+R

Biraz uzun oldu galiba ama tam anlamıyla anlatmak istedim.Çok uğraştırdı beni,yardım edecek birileri çıkarsa çok sevinirim gerçekten.

• alcohol programında file>options bölümünde data type settings de disc type play station 2 seçip recording options tan ordered list of methods kutucuğunda yer alan methodları avaliable methods kutucuğuna atmayı denedin mi?
    çıkmıyo dediğin methodlar belki onlardır..bilemiyorum daha önce yapmadığım birşey olduğundan fazla yorumda bulunamayacam..hiç ps2'im olmadı benim..
  • quote:

Orijinalinden alıntı: cscageonly

alcohol programında file>options bölümünde data type settings de disc type play station 2 seçip recording options tan ordered list of methods kutucuğunda yer alan methodları avaliable methods kutucuğuna atmayı denedin mi?
    çıkmıyo dediğin methodlar belki onlardır..bilemiyorum daha önce yapmadığım birşey olduğundan fazla yorumda bulunamayacam..hiç ps2'im olmadı benim..

Maalesef öyle olmuyor.Ordered list of methods kutucuğunda RAW DAO ve RAW SAO+SUB methodları var.Onları available methods kutucuğuna atınca da sonuç değişmiyor zaten. Ama yine de sağol.

Bir de bu seçenekleri available kutucuğuna attıktan sonra bin dosyası yazdırmaya çalışınca the selected drive is not able to make real 1:1 copies using this datatype! uyarısı veriyor.İso dosyası yazdırmaya çalışınca gelmiyor bu uyarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batigol -- 23 Ağustos 2005, 17:31:01 >

• üzgünüm..inan daha fazla yardımcı olmak isterdim ama bu konu hakkında pek bilgim yok..umarım sorunun çözülür...

saygılar..

bu arada alcohol trial version demişsin olmazya belki bazı programlar deneme sürümlerinde bazı işlemlere izin vermiyo..bende dediğin gibi bi iso dosyası olsa deneyecem ama..aklıma geldi öyle
  • Full sürümde de aynısı oluyor maalesef.
    Yok mu bu konuda yardımcı olacak birisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batigol -- 23 Ağustos 2005, 23:20:20 >
  • Arkadaşım birde böyle dene bakalım.Clone cd (cd yazıcı cdleri klonluyor) ve Daemon tools (cue,iso gibi dosyaları açıp sanal cd oluşturuyor.)
    Daemon tools yükle ve çalıştır farele sol tıklayıp -- device 0:(*:) No media -- yazan yere girip indirdiğin oyunun cue dosyasını aç.Clone cdyi yükle ve çalıştır.-- cd kopyalama -- yazan yere gir.Daemon toolsun oluşturduğu sanal cdrom clone cd de şu yazar -- Generic DVD-ROM 1.0 -- seç ve ileri de oradan -- Game CD -- yi seç ve ileri de oradan -- ''On The Fly'' yöntemi ile kopyala -- diyor onu seç ve Dvd Writerina boş cd takıp ileri de hızını seç ve tekrar -- Game CD -- seçip tamama tıkla.
    Bu kadar ben denemedim ama büyük bir ihtimalle çalışır.Çalışırsa haber verirsin!Hadi sana kolay gelsin...

• benzer sorunu yaşıyorum,
    .bin uzantılı dosyaları dvdye neden yazmıyor programlar,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.