Şimdi Ara

BIN ve CUE DOSYASI NEDİR? YARDIM.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir program indirdim, içinden .bin ve.cue uzantılı dosya çıktı
    bunları neyapıcam? cdye mi yazmak gerekiyor?
    acil lazım lütfen...

• Evet, cd ye yazman gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş

Evet, cd ye yazman gerekiyor

bunları direk cdye mi yazıcam? programı nasıl kurucam?
  • Alcohol ya da Daemon Tools ile bu dosyaların yerini gösterirsen zaten cd varmış gibi okur onları.Ondan sonra istersen cd ye yazarsın, istersen öyle harddiskta kalır o şekilde kullanırsın.
  • bana göre önce ultraiso programini indir bin ve cue dosyalarini İso yap.
    ve neroda kalibi diske yazdir var orayi tikla senden iso uzantili dosyayi bulmani istiycek sende göster ve cd'yi yak

ama belki nero bin ve cue dosyalarinida otomatik görür istersen bi dene.
    bunlarin hepsi kalıp halde olusan dosyalardir. cd veya dvd'ye atinca aynen cd'den CD'ye yazmiş gibi oluyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

bana göre önce ultraiso programini indir bin ve cue dosyalarini İso yap.
    ve neroda kalibi diske yazdir var orayi tikla senden iso uzantili dosyayi bulmani istiycek sende göster ve cd'yi yak

ama belki nero bin ve cue dosyalarinida otomatik görür istersen bi dene.
    bunlarin hepsi kalıp halde olusan dosyalardir. cd veya dvd'ye atinca aynen cd'den CD'ye yazmiş gibi oluyorsun

çok saol dostum hallettim

• Buradan bende bir soru sorayım
    Şimdi ben bir müzik albümü indirdim, klasörün içi şu şekilde

000-va-club_hits_2009-2cd-2008.m3u
    000-va-club_hits_2009-2cd-2008.sfv
    101-va-club_hits_2009.cue
    101-va-club_hits_2009.mepe3
    201-va-club_hits_2009.cue
    201-va-club_hits_2009.mepe3

şimdi m3u uzantılı dosyaya tıkladığım zaman (52 kb) Media Player 101 ve 201.mp3 dosyalarını çalma listesine ekliyor ve hangisine tıklarsam onu çalmaya başlıyor,tıklamazsamda zaten önce 101 albümü daha sonrada 201 albümü çalıyor. Elbette tek tek 101 ve 201.. mp3 dosyalarına tıklarsam da çalıyor.
    Şimdi sorum şu,ben mp3 uzantılı ( 101 ve 201.mp3 ) parçaları normalde direk Nero ile veri cd si yarat şeklinde CD ye atar ve yazdığım cd yi de herhangi bir mp3 destekli müzik çalarda dinlerim.Fakat şu ana kadar indirdiğim parçaların yanında m3u,sfv vs cue uzantılı dosyalar yoktu.Bu uzantıları biraz nette araştırdım ama 2 sorunun cevabını bulamadım
    1-Bunu oluşturup nete veren kişi neden bu uzantılı olarak hazırlamış ? Normal müzik shoptan aldığı CD yi ne yapmış ki bu şekilde olmuş ve NEDEN ?
    2-Ben CD ye yazarken klasörün içindeki bu bütün dosyaları yazmak zorunda mıyım ? Yoksa sadece mp3 uzantılı 2 dosyayı yazsam yeterli midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 18 Şubat 2009; 23:39:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilen yok mu bunu
  • virüs
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbuzik

virüs

Hocam ne virüsü Allahaşkına,bu dosya uzantıları var ama pratikte benim ne işime yarayacak onu merak ediyorum
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

Buradan bende bir soru sorayım
    Şimdi ben bir müzik albümü indirdim, klasörün içi şu şekilde

000-va-club_hits_2009-2cd-2008.m3u
    000-va-club_hits_2009-2cd-2008.sfv
    101-va-club_hits_2009.cue
    101-va-club_hits_2009.mepe3
    201-va-club_hits_2009.cue
    201-va-club_hits_2009.mepe3

şimdi m3u uzantılı dosyaya tıkladığım zaman (52 kb) Media Player 101 ve 201**** dosyalarını çalma listesine ekliyor ve hangisine tıklarsam onu çalmaya başlıyor,tıklamazsamda zaten önce 101 albümü daha sonrada 201 albümü çalıyor. Elbette tek tek 101 ve 201.. mp3 dosyalarına tıklarsam da çalıyor.
    Şimdi sorum şu,ben mp3 uzantılı ( 101 ve 201**** ) parçaları normalde direk Nero ile veri cd si yarat şeklinde CD ye atar ve yazdığım cd yi de herhangi bir mp3 destekli müzik çalarda dinlerim.Fakat şu ana kadar indirdiğim parçaların yanında m3u,sfv vs cue uzantılı dosyalar yoktu.Bu uzantıları biraz nette araştırdım ama 2 sorunun cevabını bulamadım
    1-Bunu oluşturup nete veren kişi neden bu uzantılı olarak hazırlamış ? Normal müzik shoptan aldığı CD yi ne yapmış ki bu şekilde olmuş ve NEDEN ?
    2-Ben CD ye yazarken klasörün içindeki bu bütün dosyaları yazmak zorunda mıyım ? Yoksa sadece mp3 uzantılı 2 dosyayı yazsam yeterli midir ?

hala cevap bekliyorum

• cue----
    Düzeltme/ belirleme / başlama-bitme noktaları için.
    sfv----
    Bir çeşit playlist.
    Birde md5 var. Onun bunlarla ilgisi yok Oda karşıdan yükleme yapma işlemine bir sebepten dolayı ara verilirse, yeniden başlandığında download işlemi nereden devam edecek bu kb. ları birbirine bağlamaya/ hata yapmamaya/ tekrar tekrar aynı dosyayı indirmemeye yarıyor.

cue. dosyasının ne iş yaptığını en güzel kullanarak fark edersiniz. Set dinliyoruz misal. 70mb.lık bir set var. WMP tek track çalarken, cue eklentisi yüklü Winamp ta bu setle beraber indirdiğiniz cue. dosyasını göstererek bu track içindeki tüm track lerin tek tek saniyesi saniyesine başladığını ve bittiğini görürsünüz. Nasıl yani? Tek track gibi aralıksız devam eder müzik , fakat siz hangi track başladı-hangi sanatçı yapmış bilirsiniz.

cue. dosyası Wordpad editör ile yapılır/değiştirilir/adı değiştirilir/içeriği yenilenir v.s. v.s.

Özünde cue. budur. Yer beliler. Ancak yürütme esnasında. Download/Upload için değil. Haa audio cd den kendi çıkmaz o ayrı. Sonradan edit edilir ayrıca. cue. yi yapan cd ye extradan bişi yapmamış. Kafasına göre cd jewelcase e bakıp yazmış olayı bu...

Cd ye mp3-wma... işte paşamın gönlü ne çekiyorsa o formatla yazmak için bunlara ihtiyacı varmı? Yoook.... Alakası yok.. Ver ayarı gitsin. Nasıl yazarsa yazsın playerlerin alayı çalar. Ama mevzuu başka. cue. yi eklerse, "zeiffer" biraderi çalarken tek track, tek set görmez. Bilir hangi şarkılar var bu setin içinde, tek tek hepsini başlarken-biterken bilir.

Bu nane mollayı belki WMP de okuyordur da. Ben setleri zaten ezbere bildiiim için denememiştim.
    Onada bakarız birara...
    Umarım bir fikir verebildim. Çok elzem - olmazsa olmaz bir halt değiller yani. Selamlar/Saygılar Olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeiffer -- 23 Şubat 2009; 16:43:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.