Şimdi Ara

Bina duvarında tadilat ve para toplama hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz şöyle bir strateji geliştirin. Mesela bu işin maliyeti 300 bin miydi, misal 10 kişi 30'ar mı ödeyecekti... İşte diğer dükkanların da katılma zorunluluğundan bahsederek örneğin +2 dükkan mı, 12 kişi olursanız; 300/12 = 25'er (daha da doğrusu arsa paylarını da ortaya çıkararak hesaplayarak) ödeyebilmenin yasal olduğunu bahsederek çoğunluğu örgütle.

Umarım hesaplamada arada bariz bir fark çıkacak. Çoğunluk kesin buna yanaşır, çünkü eskisine göre daha az ödeme olacağı için bunu savunur. İş ki burada diğer dükkan sahiplerinin tavırları. Çok böyle mafyavari uğraşılmaz tipler mi bilemem.

Ekleme: Ayrıca söylemeyi unuttum. Bu toprağa tutunur uçar muçardan önce, çok daha önemli bi durum var: ENERJİ KİMLİK BELGESİ. Bu şekilde yarım bir yalıtım olursa, enerji kimlik belgesi alınamadığından dolayı, enerji değeri düşük yani yalıtımsız olan binalardan daha yüksek emlak vergisi alınması gibi bazı yaptırımların uygulanacağından bahset.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 1 Şubat 2024; 23:5:43 >

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    hocam dur onu da dersem kavga çıkar xd

dediğin gibi arsa payı oranında yapılsa dükkanlar dahil edilse amenna ama site geneli hep yaşlı onlar böyle hesaplamalara gelemezler.

• Tek bir bina olsa apartman yöneticilerinin mevzuattan bihaber olduğunu anlarım da "site geneli" dediğinize göre sayıca birden fazla apartmanın bulunduğu bir sitenin yöneticisinin mevzuatı bilmemesini düşünemiyorum...

Siz kat mülkiyeti kanununu okuyun, konuya hakim olursanız lehinize olur.

• kadobay kullanıcısına yanıt
    36 daire var 2 blok.

• Hesap da ne sanki, sanki çokkatlı integral alınacak. Basit bir bölme işlemi işte.

Hem yaşlılar diye kanunu mu tanımayacaklar.

Neyse bu arada 36 daire demişsin de kaç tane iş yeri var? Hepsini eşit pay ederek bir hesaplayalım. İşyerleri katılınca herkesin payı ne kadar azalıyor, çıkarabildin mi?

6 tane dükkan var binanın altında yani sayı toplam 42 oluyor hesapladım 26k yapıyor ama bizim dükkan 70 metrekareyken yanında 200 300 metrekare dükkanlar var aynı ödemesi yine doğru olmaz ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 2 Şubat 2024; 11:28:48 >
    Bina duvarında tadilat ve para toplama hk.
    ben direkt bu kanunu atıp altına bir şey yazmadım zaten benim atmamdan anlarlar diye düşündüm de şimdi acaba anlamamışlar mıdır diye sorguluyorum kimse bir şey yazmadı.

• Yok böyle olmaz. Açıklayıcı, sade bir paragrafla izah etmelisin. Yazmaktan çekinmeyin, hak verilmez alınır.

Ama öncesinde tapuya git, tam arsa paylarını öğren. 6 tane dükkan diyorsun ki arsa payları çok farklıymış. O hesapta değil 26 bin, belki 20 bine kadar düşer.

Yazacağın hukuki yazıyı da gerekirse yapay zekaya yazdır. Şöyle kısa bir paragraflık, sade anlaşılır olacak.

Ve anlayacaklar. Çünkü işin içinde para var. 5 bin 10 bin, bir şekilde insanlara halen büyük rakam olarak geliyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.