Şimdi Ara

Bina girişinden daireye kablo çekeceğim, önerilerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TTnet kullanıcısıyım. Geçenlerde sürekli internetim kesildiği için arıza kaydı oluşturdum bi kaç gün sonra teknik eleman gelip ölçüm yaptı. 50 mbit internet kullanıyorum (önceden 100 mbit kullanıyordum fakat 40 mbit üstü hız alamıyodum). Kutuda 50 mbit sorunsuz olduğunu söyledi teknik eleman. Daireye gelip ölçüm yaptı sorun kabloda çıktı. Zira gerçekten kutuya giden kabloda çok fazla ek noktası var. Teknik eleman uygun kablolamayla 70-80 mbit rahatça alabileceğimi söyledi.

Bina girişindeki kutudan daireye normal bakır kablo geliyor normalde. Fakat ben uzun süre önce cat6 kablo alıp dediğim şekilde ek yaptırıp modeme bu şekilde çektirdim. Şimdi sorularıma gelecek olursak

1- direkt olarak klasik cat6 olmayan (türü ne oluyor bilmiyorum) alabileceğim kaliteli kablo var mı? performans açısından beni üzmeyecek.
    2- teknik eleman yine aynı şekilde cat6 türü kaliteli bi kablo alıp içinden 2 kabloyla tekrar bağlantı yaptırmamı önerdi sizce mantıklı mı?
    3- eğer 2. sorum mantıklıysa cat6 cat7 fark eder mi? uzun süreli ileriye dönük bi kablolama yapmak istiyorum
    4- bir sürü farklı cat6 kablo markası vb. var piyasada. hangi markayı önerirsiniz. bi de aynı kablo markasının 2-3 tane aynı uzunlukta modeli oluyor cat6'da en kaliteli model hangisidir? veya cat7'de

• cat5e cat6 işinizi görecektir. cat7 pahalıya gelir. marka olarak bulabilecekleriniz bilmiyorum ancak %100 bakır olsun yeter.
  • tek parça 23awg bakır her kablo işini görür. cat5e/cat6 olması farketmez. normalde hat kablosu pdv telefon kablosu diye geçiyor, 2 veya 4 damarlı olan 0.5mm bakır kablo o iş için uygun.
  • PRYSMIAN,NEXANS,HCS

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.