Şimdi Ara

BİNA ORTAK UYDU SİSTEMİ SORUNLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
6
Favori
302.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende next in ye999 4 lü lnb si ile iki odada bulunan lcd tv leri bağladım ancak kafasına göre bazen bazı kanallar olmuyor. tv yi kapatıp açınca bazen geliyor tüm kanallar bazen ise oda işe yaramıyor. bu durum iki lcd tv de de aynı oluyor. yani olmayan kanallar her iki tv de de aynı. birde tv lerden biri açıkken diğeri açıldığında önceden açık olan tv de kısa bir an kararıyor sinyal gidiyor ve hemen geri geliyor. aynı durum kapatırken de oluyor. next e mesaj attım durumu anlattım bana şöyle cevap gönderdiler : "" Dağıtım için kullandığınız Next YE 999 Lnb kullanımında faz farkı oluştuğunda bu sorun oluşabilir .Bunu bu hatanın giderilmesi kullanılan Lnb kablo sisteminin topraklanması gerekmektedir. "" ama ben ne demek istediklerini anlamadım. anlayan var mı acaba? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Kerdeş bi sorum olucak

Evimde tekli LNB vardi kanallar sorunsuz çekiodu sonra evime çiftli LNB taktim ilk kullandiğim Tv de kanallar gidio ama yeni taktiğim tv de kanallar sorunsuz çekio bu neden kaynaklanio

( kardeş LNB ve cihazini yeni aldim ikisi ayni marka ama ilk kullanduğim cihazin markası NextStar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkezi sistem uydu olan bir apartmandayım canım sıkıldığı için başka kanal bulabilirmiyim diye tüm kanallarıbsildim tekrar otomatik arattım trt nin kanalları dışındaki tüm kanallar şifreli/ücretli gözüküyor. Daha uydu kaballarını eski evimdeyken ayarlamış ve burada hiç ayar yapmadan kullanmıştım. Tekrar arkadaşımın uydusunda kanalları ayarlayıp taksam gösterirmi.

kamosonic ist-3404 fta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simavli3443 -- 22 Temmuz 2014; 17:22:53 >
  • Ara bir bilgi;

Apartmanda merkezi uydu sistemi var. Yeni Ful HD bi uydu alıcı aldım. Başta sorun yoktu. Ancak bir süre sonra kanalları gezerken "Sinyal yok" hatası almnaya başladım. Buradaki yazıları okuyunca, bir anlam veremesem de, akım korumalı prizimi devre dışı bırakıp normal bir çoklu priz taktım. 3 gündür deniyorum bir daha "sinyal yok" hatası almadım. Belki faydası olur diyerek paylaşmak istedim.
  • Konuyu acan arkadasdan allah razi olsun 2 aydir denemedik dgistirmedik kablo receiver lnb vs kalmadi topraklamayi iptal ettim kanallarin hepsi duzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: simavli3443

Merkezi sistem uydu olan bir apartmandayım canım sıkıldığı için başka kanal bulabilirmiyim diye tüm kanallarıbsildim tekrar otomatik arattım trt nin kanalları dışındaki tüm kanallar şifreli/ücretli gözüküyor. Daha uydu kaballarını eski evimdeyken ayarlamış ve burada hiç ayar yapmadan kullanmıştım. Tekrar arkadaşımın uydusunda kanalları ayarlayıp taksam gösterirmi.

kamosonic ist-3404 fta

bu sorunu bende yaşıyorum.
    çözümü bilen arkadaş var mıdır?
    türksat 4a frekanslarını giriyorum fakat sinyal %60 70 olsa da kalite 0 yani kanal bulunamıyor.
    içeride digiturk var. merkezi uydudan 2 odada da çanak kablosu alabiliyoruz. ne yapmalıyım?
  • supertivo kullanıcısına yanıt
    Diseq 2 yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

Diseq 2 yap

diseq 1'i mi? yemedi.
    1 yaptım, 2 yaptım, 3 yaptım, 4 yaptım.. --/-- yaptım; hiçbiri yemedi.
    diseq 1.1 ile de oynadım onlar da olmadı.
    cihaz next minix hd amigo
    içeride TV eutelsat çıkışlı digiturk, salonda en son turksat çıkışlı 2. digiturk vardı. iptal etmiştim salondaki digiturkü. şimdi işte, türksat kanalları şifreli geliyor. önceki mesajımdaki sorun.
  • merkezi sistemde büyük ihtimal 2-3 tane receiver var .... 1 - Turksat belki Hotbird 2 - Digitürk-Dsmart-gibi platformlar .

sizin için önemli olan eve gelen kablonun ucu nereye bağlı ona bakmak gerekiyor.

kablo digitürkte ise normal uydudan Turksat taraması yapınca trt ve 1-2 kanal açık diğerleri şifreli - nedeni hala kablonun merkezi sistemde digitürk receiverında olması

merkezi sistemden kablonun ucunu turksat girişine takmalısınız. tvden uydu aratınca bu sefer kanallar açılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

merkezi sistemde büyük ihtimal 2-3 tane receiver var .... 1 - Turksat belki Hotbird 2 - Digitürk-Dsmart-gibi platformlar .

sizin için önemli olan eve gelen kablonun ucu nereye bağlı ona bakmak gerekiyor.

kablo digitürkte ise normal uydudan Turksat taraması yapınca trt ve 1-2 kanal açık diğerleri şifreli - nedeni hala kablonun merkezi sistemde digitürk receiverında olması

merkezi sistemden kablonun ucunu turksat girişine takmalısınız. tvden uydu aratınca bu sefer kanallar açılır.

Teşekkür ederim. Gayet mantıklı.
    Peki ikisi birden çalışabilir mi aynı anda?

• supertivo kullanıcısına yanıt
    eve 2 ayrı kablo çekmeniz gerekecek apartmanda genelde 1 tane veriyorlar :D

farklı tvlerde çalışır ....

aynı tvde tak-çıkar yaparak çalışır
  • İyi geceler arkadaşlaar.bir sony tvm var, sorunsuz 5 aydır kullanıyorum. Bina ortak uydulu. Bugün bir elektrik kesintisi oldu. Akşam eve geldim tv açtım sinyal yok uyarısı aldım aldım. Kablo kontrolü aç kapa yaptım ama nafile. Bu arada iki gün önce de eve internet baglattık ve TV güncelleme aldı. Sizce sorun nedir

• Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir siteye taşındım. Sanırım burada headend diye bir sistem var. 40 tane karasal yaın geliyor dediler. Ben uydu cihazını takıp arama yaptığımda ise sadece TRT ye ait birkaç kanal geliyor. Site yönetimi ile konuştum. Bana 100 TL verirseniz aktif edebiliriz dediler. Kablo çekilmesi gerekiyormuş. Bana saçma geldi. Çünkü eve kablo geliyor. Bu durum normal midir? Bu işi kendim yapamaz mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAHRAMAN3

ARKADAŞLAR lütfen yardım edin kafayı yiyecem bende :( MERKEZİ sistem uydu olan yere taşındım Yeni almış olduğum 40" FULL hd samsung LCD Televizyonum günün değişen saatlerinde bazı kanalların yayınlarını alamama ve de televizyonda soldan sağa doğru düz bir çizgi hanlinde parazit yapıyor sonra bazen 1 saat bazen 10 dakika sonra geçiyor sitenin elektrikçisini ve site yöneticlerini aramaktan ve bunun nedenini araştırmaktan yoruldum bir bilen varsa yardım etsin alt komşumun 37 ekran tüplü televizyonuna taktım yapmıyor parazitleri veya ben görememişte olabilirm ama benim gördüğüm yoktu :( bunu onun hattınada taktım aynı şekilde sorun ondada verdi tekrar açtık baktık düzelmişti.bu tür sıkıntım olduğu zamanlarda bu parazitler oluşuyor ve goldmaster marka uydu cihazındaki kanal geçişlerinde bekleyip kalıyor sinyal yok diyor bir televizyon keyfimiz olsun diye bir dünya borça girdik bir türlü keyifle televizyonumu izleyemiyorum ::( bu işten anlayan yardım etsin lütfen.....

Arkadaşlar,bende de LG LM660s tv vardı ve eve internet bağlattıktan sonra aynı sorun bende de yaşanmaya başlamıştı.Bazı kanallar donmaya,görüntü bozulmasıyla birlikte çatır çutur sesler gelmeye başlamıştı.Denemediğim çözüm yolu kalmamıştı.Topraklamayı iptal ettim,kablo,uydu alıcı v.s değiştirdim.Fakat bir türlü sorun düzelmedi.Ancak tesadüfen de olsa sorunu tam olarak çözmüş oldum.Şöyle ki, internetin bağlı olduğu modem televizyonun hemen hemen arka bitişiğinde yani çok yakınında duruyordu.Belki modem etkileyebilir düşüncesiyle modemi yerinden aldım,uzak bir yere koydum. Bozuk olan ve görüntüsü donan kanalların tamamının şaşırtıcı derecede düzeldiğini gördüm.Tekrar denemek için en bozuk kanalı açıp modemi uzaklaştırıyorum kanal düzeliyor,modemi TV 'ye yaklaştırıyorum kanal tekrar bozuluyor.Gerçekten sonuca inanamadım.Televizyonda şu anda görüntü bozulması anlamında hiç bir sorun kalmadı.Kanallarda sorun yaşayan arkadaşların bir de bu yöntemi denemelerini tavsiye ediyorum.Yani evde internet olup modem TV'nin yakınındaysa ya modemi kapatarak ya da modemi TV'den uzak bir yere koyarak TV'deki görüntüyü kontrol etmelerini öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdanadolum -- 14 Temmuz 2015; 1:53:39 >

• merhaba arkadaşlar ben de yeni elendim malum yeni ev yeni eşyalar oturduğum binada merkezi sistem var dahili uydu alıcısı olan tv ye kabloyu direk bağlayınca digiturk kanalları çekiyor bende mevcut olan d smartın cihazına bağladığımda ise d smart kanallarını izleyebiliyorum cihaz kullanmadan turksat kanallarını tv den izlemek için ne yapmam gerekiyor ???
  • merkezi sistem uydu yayını olan bir binaya taşındım tv uydu bulamıyor. Benden önce oturan kişi sorunsuz bir şekilde kullanıyormuş. Tv uydu bulamamasının sebepleri neler olabilir yardımcı olursanız sevinirim

• hepinizi iyi akşamlar arkadaşlar.

burdaki herşeyi okudum. kafama takılan bir kaç sorun var.

1. daire girişimde kablolu tv vardı. sıva altı yolu ile tüm odalara gidiyordu. şimdi o girişten uyduya bağlattırdım. ana hattan salondaki lg 42lb652v-za model tvye gidiyor. tvde tarama yapıyorum. her taramamda farklı sonuç çıkıyor. bazen 30 bazen elli kanal. bazen hotbirt uydusuya görüyor. merkezi sistem 3 çanaklıymış. açılıyor. görüntüler donuyor. sinyal yok diyor. daireme iki kablo verdiler. diğer kabloyu normal yerden getiriyorum. ondada en fazla 215 kanal budu o da donuyor. ve bulunan kanalların dehsp aynı. birbiririnin tekrarı. neden yapar. birde sıva altından gelen kabloya dokununca hafif bir elektrik akımı hissediyorum. diğerinde öyle bir şey yok.

2. topraklama yapılınca düzeliyor yazmış bazı arkadaşlar. benim tv 3lü prize bağlı ondada öyle birşey yapmam lazımmı.
  • arkadaşlar merkezi sistemdeki gelen kablo ile 2 tv izleyebilirmiyim.

ben resimdekileri denedim. olmadı. uydu sinyali bulamıyor. özellikle trt kanallarında.
    http://hizliresimupload.com/resim.php?i=nqTsnqsA.jpg
  • Arkadaşlar benim tv (Vestel 42pf8175) kanalların bazılarını bazen açıyor bazılarını 2-3 dk bekleyince
    açıyordu uydu sinyalini çok geç görüyordu buradan okuduklarıma göre topraklamayı falan iptal ettim sonuç değişmedi
    bu arada tv ünitesinin arkasına modemi monte etmiştim sorunun kaynağı modemmiş modemi kapatınca tv canavar gibi oluyor
    modem yakın olunca böyle problemler olabiliyormuş bilgi olarak paylaşmak istedim
  • Arkadaşlar bulunduğum sitede ortak olarak sadece digiturk ve d smart var ben ikisine de abone olmak istemiyorum
    Bu duvardan gelenler ile normal uydu kanallarını izleyemez miyim dönüştürücü vs?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.