Şimdi Ara

bina yapım maaliyeti yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
4
Favori
35.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: psikozg

inşaat oranını anlamadım bina aynı kalacak mimarisi içinde değişirse belki 700 lira 540*6*700 2.268.000 tl eder çok pahalı gibi :D

daha inşaat oranının ne demek olduğunu bilmiyorsunuz ben bunu size anlatamam ki ama.. kacaba söylemem gerekirse toplam arsanın ne kadarına izin veriyorlar inşaat yapmanıza, inşaat alanı ne kadar yani..? % kaçına inşaat yapılabiliyor..?

mevcut yıkılacak bina ile yeni yapılacak olan binanın inşaat oranları birbirine göre değişik gösterir.. çevresinde bina varsa onların emsal oranları ne peki biliyormusunuz..? bina yapmak kolay değildir, sizin o çok pahalı dediğiniz tutarın üstünde de maliyet çıkabilir, altında da..
  • Çevredeki binalar hemen hemen standart bizimkiyle aynı sanırım eski binanın aynısına izin verirler 4 taraftan payları var bahceler vs :D
  • quote:

Çevredeki binalar hemen hemen standart bizimkiyle aynı sanırım eski binanın aynısına izin verirler 4 taraftan payları var bahceler vs :D

siz tam olarak detayları öğrenin yazın buraya ve yapı kalitesini söyleyin ben size nokta atışı yaklaşık maliyet söyleyeyim..
  • kahtalı_mıçı K kullanıcısına yanıt
    tamam teşekkür ederm ilgilendiğiniz için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmplementor

quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

quote:

Çevredeki binalar hemen hemen standart bizimkiyle aynı sanırım eski binanın aynısına izin verirler 4 taraftan payları var bahceler vs :D

siz tam olarak detayları öğrenin yazın buraya ve yapı kalitesini söyleyin ben size nokta atışı yaklaşık maliyet söyleyeyim..

Nokta atisi ve yaklasik

o terimin adı "yaklaşık maliyettir" inşaat anahtar teslimi bitmeden hiçbir şekilde toplam maliyeti hesaplayamazsınız.. bilmeden, araştırmadan yorum yapmayınız..

• İstanbulu bilmemde ,x anadolu şehrinde 5 kat 90 mtkre dükkan konsolla 120 mtkare 4 daire toplam maliyeti 400 bin çıkıyor ortalaması da 1.sınıf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

İstanbulu bilmemde ,x anadolu şehrinde 5 kat 90 mtkre dükkan konsolla 120 mtkare 4 daire toplam maliyeti 400 bin çıkıyor ortalaması da 1.sınıf

neye göre 1. sınıf..? kullanılan parkeler, ıslak zeminler, pvc doğramalar, korkuluklar, mantolama, çelik kapılar bunlarda kullanılan malzemelerin markaları ve kaliteleri nasıl..?

ıslak zeminlerde; kütahya seramik yada çanakkale seramik
    pvc doğramada; pimapen, winsa, fıratpen (sağlamlık açısında çelik çerçeve üzerine oturtulur)
    korkuluklar; krom
    çelik kapı; sur çelik kapı (kapı kasalarının içleri çimento ile doldurulur)
    parkeler; laminat ve 8 mm kalınlığında (kalınlık istenirse artabilir 12mm kadar)
    mantolama; filli boya

yukarıda söylediğim markaların hepsinin çok çok ucuz muadilleri piyasada mevcut, dışından baktığınızda aynı görüntü, aynı kalitedeymiş gibi sanabilirsiniz ama yıllar içerisinde kullanılan malzeme kendisini belli ediyor.. bunlarla doğru orantılı olarakta maliyet yükselir yada düşer..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.