Şimdi Ara

BİNAYA FİBER KABLO ÇEKİLİYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sokağımızda Telekom Santral dolaplarına Fiber kablo, Binalara da bakır kabloyla VDSL hizmeti veriliyor. Bir kaç gün önce siyah kablo çekildiğini gördüm, ne kablosu olduğunu sordum, tüm binalara Fiber Kablo çektiklerini söyledi. Fiber Kabloyu Turuncu bilirdim, bu siyah, ne farkı var, diye sordum, Turuncu da 16 kıl, bunda 2 kıl var sonuçta ikisi de aynı dedi. Dün akşam geldiğimde de gördüm ki bina girişine kadar çekip ucunu bağlayıp asmışlar.

Bu çekilen kablonun kalite farkı var mı?

Bina girişinden, daireye kadar çekerler mi? Çekmezlerse, çektirmek için ne yapmalıyım?

Teşekkü Ederim

• Sizin bir şey yapmanıza gerek yok, birkaç hafta belki birkaç ay içinde binanızın içine giren kablonun ucuna ufak bir dağıtım kutusu takacaklar. O kutu takıldıktan birkaç gün daha sonra altyapınız aktifleşecek.

Şu site üzerinden altyapınızı sorgulamalısınız, FTTH GPON kısmı yani üçüncü satır yeşil olduğu zaman 4441444 'ü arayarak Fiber dönüşüm başvurusu yapacaksınız.

Türk Telekom ekipleri gelecekler, ince Fiber kablosunu bina içindeki o ufak kutudan evinize kadar çekip kuracaklar, mevcut VDSL internetinizi de Fiber'e taşıyacaklar.

Altyapı sorgulama sitesi

BİNAYA FİBER KABLO ÇEKİLİYOR...göknet İletİşİm a.ş.
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

• Bir fotoğraf olsa daha iyi anlayabilirdik :)

İster 16 kıl, ister 166 kıl, isterse 2 kıl olsun fiber işte. Bakırdaki gibi performans sıkıntısı olmadığı için bir önemi yok. İhtiyaca göre çekiliyor. Planlamanın şekline bağlı.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

• funnygirl F kullanıcısına yanıt

Tamamdır, ilerleyen süreçlerde buna kutu takılacak, oradan da dairelere dağılacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.