Şimdi Ara

Binek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı Webasto (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
167
Cevap
29
Favori
71.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@BODVIPER alet kendi içindeki metal panelleri ısıtıyor, paneller arasından geçen hava ısınıyor. Şu video daha net gösteriyor.

@D.Baran Hocam sanırım volvo kullanıyorsunuz, volvo soğuk memleket aracı olduğu için şaşırmadım, sanırım volvo'da webasto kullanıyor. İlk sıfır aracım olduğu için biraz acemiliğim olsa da skoda ancak 2016 hazirandan sonra bu opsiyonu türkiye opsiyon listesine ekledi. Siz opsiyon olarak mı eklettiniz yoksa standart olarak var mıydı ?
    @özkonak50, @gooogle96 Toyota ve Fiatta bahsedilen ek ısıtıcılar PTC diye tabir edilen ısıtıcılar, özellik listesinde ön cam buz çözücü falan diye geçiyor galiba. Şöyle bir video buldum.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macrostr -- 8 Ocak 2017; 18:27:46 >

• Konu çok faydalı şu soğuk günlerde,konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum. Bu takılan kuru sistem olarak geçiyor ve sadece içerideki havayı ısıtıyor.Sulu sistem ise radyatör sıvısını da ısıtıyor diye biliyorum.Orjinal sistemler sulu sistem ve çok iyi.Passat ta 4500 lira civarı.Volvo bmw ve mercedes te opsiyonlar mevcut.Bence soğuk yerde yaşayana zorunluluk seviyesinde.
  • Uzun zaman sonra forumdaki en yararlı konu.
  • Mesajım bulunsun. Yararlı ve kapsamlı bir konu. Hayırlı olsun hocam, hamamın hayırlı olsun
  • macrostr M kullanıcısına yanıt
    Ben araci aldığımda vardı,ancak volvoda yakıtla çalışan ısıtıcı sistemi yada elektrikle çalışan ek ısıtıcı isteğe göre donanıma eklenebiliyor,standart olarak bulunmuyor.Bildiğim kadarıyla kullanılan sistem Webastonun.
  • İyi gunlerde kullanin inceleme cok guzel olmus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bir konu olmuş. Bu Webasto ları çok merak ediyordum. Soğuk illerde yaşayanlar için çok faydalı bir cihaz.
  • Güzel olmuş güle güle kullanın :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Eskişehir de emniyet aracına yaptırmıştım. Araç son kasa doblo idi. Eğer siz de yaptırmak isterseniz bu işi yapan çok iyi bir usta tanıyorum. Numarasını verebilirim. Özellikle buraya yazmadım reklam olmasın diye. Kendisi ile herhangi bir bağım yok. Bunu da belirtmek isterim.
  • Hayırlı olsun güzel konu. Amaç uzaktan kumanda ile çalıştırmaksa, Uzaktan kumanda ile aracın kapılarını açmadan aracı çalıştırabilen sistemler var 400-500 tl ye. Kaloriferi açıkta bırakırsınız aracı uzaktan çalıştırırsınız 10 dk da içerisi ısınır.
    Başka türlü 1 saat erken in araca sistemi çalıştır felan benim için eziyet. en kötü zaman rölesi olması gerekir bu sistemde.
  • Aynı bizim Tirdaki vebosto hiç farkı yok boru bile aynı

2 3 dk dan sonra tam sıcak ufler bu da iyi sistem ama arabaya takmaya değmez bence
  • Bu ısıtıcıların değışik bir çeşidi daha var ,elektrikli yada yakıtla çalışan ek ısıtıcı diye geçer.Bunların özelliği ise önceden çalıştırılamıyor olmaları;araç çalıştırıldığında otomatik çalışır ve araç ayarlanan sıcaklığa eriştiğinde otomatik dururlar.Yani aracın var olan ısıtma sistemine destek olur ve daha çabuk ısınma sağlarlar,bu türün elektrikli olanları tam da benzinli araçlar için uygundur.

Aracimda (Volvo V60) hem yakıtla çalışan hem de elektrikli ek ısıtıcı mevcut ve süper bir rahatlık sunuyor,işten çıkışımda mesela herkes camlardaki buzla karla yada aracını ısıtlmakla uğraşırken ben atlayıp yola çıkıyorum.

Yakıtla ve elektrikle çalışıyor olmaları yakıt tüketiminin yükselmesi yada aküye etkisi konusunda kafa karıştırıcı olabilir ama ben özellikle çok soğuk geçen şu birkaç haftadır günde iki üçkez çalıştırıyorum ancak net bir artış gözlemlemedim.Ancak ben çok uzun süreler de çalıştırmıyorum,dışarısı 0°C iken mesela 15 dakika önceden çalıştırma motor sıcaklığını yarı yarıya sağlıyor ve kabinide ölçmedim ama tahmini 15°C ye kadar yükseltiyor.Motor zaten yarı yarıya ısındığı içinde çalıştığında zaten aracın fanlarından sıcak hava üflüyor.Yine akü konusunda da en ufak bir sorun yaşamadım;Volvo,aküden kullanılan enerjinin hızlıca şarj olup aküyü tamamlaması için ısıtıcının aracı sürerkende çalıştırılmasını öneriyor,ben bunun yerine aracımda buna ilaveten elektrikli ek ısıtıcı da olduğu için onu sürekli açık bırakıyorum.

Kullanan birisi olarak biraz daha bilgi vermek adına bunları yazdım.Saygılar.

• Yararlı konu için teşekkürler.

Bunun yanına bir de çabuk ısınabilen dizeller konusu foruma bu ara iyi gelir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu faydalı bulan, takdir eden, katkısı olan herkese teşekkür ederim. İyi yada kötü deneyimim bu şekilde, Belki bu konuyu okuyup yaptırmak isteyen veya yaptırmaktan vazgeçen insanlar olabilir, konu ikisinin de işine yaramışsa ne mutlu bana Başka araç sahipleri de bu konudaki tecrübeleri paylaşıyor, şimdiden volvo ve toyotalardaki durumları öğrendik. Soğuk bölgelerde yaşayan insanlar için belki tercihi etkiler...

Bu ısınma konusu tamamen kişisel bir tercih, soğuğu sevmeyen biri için cam-buz kazıma, kar süpürme, 10-15 dakika da olsa donmaktan kurtarıyor. Bu ay bir de bebek bekliyoruz, çocuklar içinde faydasının olacağını kesin.

Binek araçlarda tam konfor için kumanda veya zamanlayıcı şart.

• turcoblanco kullanıcısına yanıt
    Üstad onu da denedim, 30 dakika rolantide çalıştırdım ve hararet gıdım oynamadı araçta. Evet yola çıkınca bir tık çabuk ısınıyor ama aynı şey değil. Uzaktan çalıştırma ayrıca immobilizerı devre dışı bırakıyor ve aracın garantisini bozuyor. Belki sadece vag tdi motorlara özeldir bu durum.

Webastoya karar verirken, ptc ek ısıtıcı, 12v elektirikli ısıtıcı, inverter ve 220v ısıtıcı fan, uzaktan çalıştırma, ısıtmalı koltuk minderi, koltuk içine konan ısıtıcı padler, elektirikli motor blok ısıtıcı , çorum kaloriferi ve şimdi aklıma gelmeyen türlü zerzevatı inceledim. Hiçbiri istenen seviyede ısıtma sağlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

iyiki benzinli kullanıyorum 2 dakikada fırın gibi

Clio 3 Grand Tour 1.5 DCİ dizel aracım da kalorifer de orjinal olarak ısıtma rölesi mevcut. Sıcaklık 7 derecenin altın da kaloriferi açtığınız da motordan bağımsız olarak içeriye sıcak hava veriyor yaklaşık 15, saniyeden sonra.
  • Emeğine sağlık hocam fakat bu sistem bu kadar etmez. Ciddi düzeyde pahalı hem ürünün işlevi,kapasitesi bakımından.

Basit bir uzaktan kumandaya 1000 TL istemek, telefon kontrolüne 1500 TL istemek ne demek

Bir tane çorum kaloriferi alsaydınız keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Ocak 2017; 13:49:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Adamlar 150 liraya satıyor her araca uyumlu ptc.

https://tr.aliexpress.com/item/Hot-sale-2016-Brand-New-12V-150W-300W-Ceramic-Car-Fan-Heater-Heating-Warmer-Window-Defroster/32746953215.html?spm=2114.13010208.99999999.264.FsOcoQ&detailNewVersion=&categoryId=200000482

Bu ürün hakkında birçok inceleme izledim youtube'de bolca var, GGde n11de satılıyor. 250TL falan istiyorlar, ne yazık ki kendini ısıtamayan bir ürün. Bu ürünün asıl amacı ön camdaki buğuyu çözmek. Çakmak girişi MAX 10A dayanır, bu ürün 12 Volt, 100% verimli olsa 120Watt ısıtma sağlayabilir.

Yakıtlı ısıtıcıların en küçüğü gerçek 2000 Watt sağlıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.