Şimdi Ara

Binilecek Araba Aylık Kazancınızın Kaç Katı Olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
1
Favori
9.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba fiyatı değil de yakıt masrafıyla doğru orantılı bence.

Ben şu an 15x bir arabaya biniyorum. Lakin aynı yakıtı yakan 25x arabaya da binerim. Alırım yani, biraz kasıp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

Orijinalden alıntı: yigidoooo

quote:

Orijinalden alıntı: Ghost Buster

10 kati falan olabilir tahminimce.

hocam bizim eve ayda toplam 3 bin tl geliyor. arabamız ford c max .70 .000 tl bizde bi gariplik mi var

Borçla mı aldınız arabayı ?

hocam engelli ndirimiyle aldık dedem sağolsun yarı fiyatına almıs olduk yani

• quote:

Orijinalden alıntı: atheet

quote:

Orijinalden alıntı: eldenayriyim

Bizimki 55 katı.

siz biraz abartmışınız tabi arabayı maaşla ödediyseniz

Babam emekli 1.000 tl maaş alıyor aylık. Ama İnşaat işiyle uğraşıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maydonoz Lastigi

maksimum 15 katı olmalı.

3.ooo TL alıyosa en fazla 5o.ooo TL lik arabaya binmeli ki sıkıntıya daha az düşsün.

3.ooo TL gelirim olsa 1.5oo'ü arabaya gider sanırım

1500 sadece arabanın taksiti mi yoksa benzin vs. vs. içinde mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeCCilo

quote:

Orijinalden alıntı: Maydonoz Lastigi

maksimum 15 katı olmalı.

3.ooo TL alıyosa en fazla 5o.ooo TL lik arabaya binmeli ki sıkıntıya daha az düşsün.

3.ooo TL gelirim olsa 1.5oo'ü arabaya gider sanırım

1500 sadece arabanın taksiti mi yoksa benzin vs. vs. içinde mi

karışıkk
  • benimki servetimin 1/4 ü aylık kazancımın 1/2 si kadar

Binilecek Araba Aylık Kazancınızın Kaç Katı Olmalı?

• Aylık gelirin 2000 TL olduğunu sayarsak 15 kat olarak 30 000 TL idealdir bence. Son yıllarda çevremden de gözlemlerimle insanların fazla harcamalar yapıp büyük borçlara girdiğini görüyorum. O kişilerinde hakkı o araçlara binmek tabiki ama büyük borçlara girip getirisinin yarsını bankalara yedirmesi hiç hoş gelmiyor. Durum her zaman böyle olsa tamam ama son yıllarda artması üzüntü verici. Lafa gelince emperyalizme karşıdır belki ama bakarsın bankaya 50 000 TL borcu vardır.
  • her ay arabaya yakıt+bakım+ceza+vergi ıvır zıvır ödeyeceğini varsayarak 750 lira ayıracak paranız yoksa yeni araba almayın.benim yok 91 model arabaya biniyorum bir yakıt masrafım var birde şanzıman istiyor ama param olmadığı için alamıyorum.Benim anlamadığım kirada oturup 80.000 lik passatlara binenler var
  • quote:

quote:

hocam bizim eve ayda toplam 3 bin tl geliyor. arabamız ford c max .70 .000 tl bizde bi gariplik mi var

Asil gariplik bizde 30.000 giriyor eve annemin bindigi araba 99 model opel :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.000 liradan az maaş alan adamın arabası max. 20-25.000 lira civarı olmalı normal şartlar altında.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AhmetD*

quote:

quote:

Borçla mı aldınız arabayı ?

hocam engelli ndirimiyle aldık dedem sağolsun yarı fiyatına almıs olduk yani

• 12
  • 10 12 kati bence 3000 aliyorsa 30-36 binlik yeter . 20 katinida alsan binecegin araba. Ayagini yerden kessin yeter.

• gelirin 15 kati olabilir bence. toplam nakit veya malvarligi ile arac alinmasina karsiyim.

• Belli bir gelirim yok ama Passat 2011 var,ticaret ile uğraşıyorum hiç belli olmuyor da para gelince aldım.20.000 i borç arabanın.
  • Mal varlığımız yok arabada maaşımızın 9 katı falan

• Kapitalist sistemin zararlari bunlar insan giderek daha da fazla calismaya basliyor.Bankalarla isiniz olmasin.Hatta onunden bile gecmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana..

C-max'e 70 Bin veren adam varsa zaten ya araba işinden anlamıyordur,yada çok parası olduğu için çarçur etmek hoşuna gidiyordur.Gariplik yok bence.

vw caddy mi alsın?
  • Aylık gelirimiz 8.000 civarı arabamız kangoo 2012 daha iyisini alamazmıyız alırız ama ne gerek var .. Bazı insanlara şaşıyorum kirada oturuyor kredi çekiyor araba alıyor
  • Yani aylık kazancın 3-5 ise gayet kaliteli bir araca binmen gerekir(tekil net kazanç) Yaklaşık 40bin 45bin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.