Şimdi Ara

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
13
Favori
7.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bioetix filtreyi ben de deneme fırsatı buldum.
    Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları

Musluk suyu 218 ppm civarlarında geliyor.(Fotoğraflarda var.) Membrandan çıkan su ise 6 ppm'e kadar düşüyor.

İhlas filtrelerini yeni değiştirdiğim için sadece ihlas post karbon coconut filtresini hızlı akımda ilk bardaktı sonucu böyle.İçinde beklediği için doğal olarak PH'ı yükseltiyor.Tadı da güzel. 2-3 bardaktan sonra PH ve TDS değeri düşüyor.(Resimlerde görüleceği üzere ilk bardakta PH çok yüksek olsa da ORP yeterince düşük değil. -200 lerde kalmış)

Daha önce biocera (yeni kalitesiz versiyon) filtreyi kullanıyordum. 8. aydaydı.Yavaş akımda kullanmama rağmen ph'ı düşürüyordu. ORPde düşüş ve PPM de bir miktar artış sağlıyordu. Ama ph'ı düşürdüğü için zaten artık kullanmıyorum. (ilk aylarda biraz yükseltse de 3. aydan sonra ph çok düşmüştü.)

Bioetix'i hızlı akımda en sona bağladım. Bu resimde 2,5 litre su aktıktan sonraki değer görülüyor. İlk 750 ML için 45 ppm 9,5 ph. 2 litre sonrasında 30 ppm 7,32 PH geliyor. ORP değerleri ilk bardaklarda -400 -500 arasında oluyor. İlk bardaktaki ph ve diğer değerleri alttaki toplu resimlerde görebilirsiniz.

Buradan da toplu değerlere ulaşabilirsiniz.

Hem ph ölçer hem sıvı ölçer ile yaptım testleri. Açıkçası hızlı akımda 1 litreden fazla su alınacaksa ne yazık ki ne PPM değeri yükseliyor ne de PH yükseliyor bioetix için.

İlerleyen zamanlarda post karbon öncesinde yavaş akıma alıp bir de öyle deneyeceğim.

TADIM KARŞILAŞTIRMASI

Biocera kesinlikle çok lezzetli bir su sunmuyordu ne başında ne sonunda. Tat açısından bioetix oldukça başarılı. Kesinlikle ilk 2 litre suda suyun tadındaki farklılığı anlıyorsunuz. (Tadım testini ihlasın post karbonunu takmadan yaptım) İhlas coconut ile birlikte tad olayı zirveye çıktı bence. Bakalım kaç ay aynı tadı verecek göreceğiz. Çünkü ihlasın post karbonu zamanla tadını kaybediyor. (3 ay içinde)

Zaman oldukça aklıma gelenleri ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 21 Mart 2024; 16:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eediz kullanıcısına yanıt

elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. ilhas post filtre içinde biocera taşlarına benzeyen düşük gramlı taşlar ve kaliste benzeyen yapılar ve karbon var ,internette açan bir adam vardı orda görmüştüm.

kendim biocera kullanırken en iyi tadı da cal ro sonrası biocerada almıştım mesela.

Sizin ihlas sonrası bioetix tadı tavan yaptı demeniz ile benim bahsettiğim tecrübem kesişiyor gibi. Murica 75 lerde swun post sonrası bioetix var sanırım şu an , ama birinde et 50 ro ve bioetixli gitmiş forumdan arkadaş atmıştı .

et 50 ro ve sonrası bioetix tat olarak tavan yaptırabilir gibi görünüyor , calro içinde kalsit karbon var , ihlas içinde kalsit bio taşlar karbon var , et 50 de karbon bio taşlar var.

Sizin bu tercübenizi de kullanarak önce bioetix tek hılzıda deneyeceğim önce tek filtre , Sonra önüne et 50 ro takip deneyeceğim en kısa sürede tabi inşallah.

Geri dönüş için teşekkürler.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Testler biraz uzun sürüyor açıkçası, kolay gelsin.   10 depo su boşaltmışımdır totalde net görmek için durumları.

Ama bioetix tarafında memnun olmadığım kısım 1,5-2 litre su geçtikten sonra ppm oldukça düşüyor (ki bu normal olabilir belki) ama neredeyse membran çıkışındaki ppm değerine kadar düşmemesini dilerdim. Zaten ph da direk düşüyor.

Şöyle 3 litre bir sürahi dolduruyum dememek lazım hem lezzeti hem de yüksek ph için. 1 litrelik bir su akıtttıktan sonra 2 saat bekleyip bir şişe daha almak filtreyi optimum şekilde kullanmamızı sağlayacak. ( Aynı zamanda 1 bardak su alınca hala ph 10 üzerinde çıkıyor ve bu da çok sağlıklı değil.)

Bir ay sonra da yavaş akımda depoyu doldurup ihlasın post karbon coconut filtresinden geçireceğim. O şekilde ph nasıl oluyor o ölçümleri de paylaşacağım.

(Bu arada Biocera ile başta PH bu kadar yüksek olmasına rağmen ORP bu kadar eksilere düşmüyordu. Muhteşem kalibreli olmayabilir cihaz ama kesinlikle orp açısından çok daha düşük değer veriyor.)

• Bende şuan ph ölçer gelmediği için sayısal verim yok. Şuan murica 75 takılalı 1 hafta oldu. Tat konusunda bende tek sıkıntı alkali suya alışkanlığımız yoktu ilk başta çok farklı geldi. Şuan tat konusunda memnunum. Bioetex ve ET-50RO Mineralli Post Karbon Filtre takılı.

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Direk yazan arıtmadan ilk alınan su, Yeni sürahi yazan ilk bardaktan sonra alınan 2.5lt suyun karışımı , Eski sürahi yazan ise Yeni sürahi gibi alınan ancak 1 gece içilmeden bekleyen su. Çeşme ise şebeke suyu.
    Firma cidden profesyonel ne zaman arasam açtılar kendilerine buradan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkbr06 -- 21 Mart 2024; 17:44:26 >
  • brkbr06 B kullanıcısına yanıt

Tam merak ettiğim işte , pH ölçer gelince güzel bir kalibrasyon sonrası değerleri bekliyorum hocam

dışarıda karışım yaparak tüketmek lazım hocam ya da ilk bardak boşa akıtacaksınız başka bir yerde değerlendireceksiniz sonra içmek için su alacaksınız .

arıtma suyu alırken en fazla benim aldığım su 1 litre civarı çaydanlığa doldururken olur , bahsettiğiniz değerlere bakarsak filtre yeni iken en az 7,5 pH verir ki ideal bir değer , hızlı akışta da geçen su miktarı arttıkça düşer bu kaçınılmazdır . Onun dışında yüzde 80-90 bir iki bardak alırız ve arıtma ile işimiz biter zaten .

hızlı akıştaki bu pH değişikliği benim de pek hoşuma gitmez stabil olanı daha makbul kontrolü bence daha kolay . Mesela şu an içerik 300 mg civarı bioetix de , bunu 150 çekip direknyavaş akışa alsak 5-6 ay 7-8,5 arası pH verir sonra pH düşmeye başlar , ortalama fiyatı 700 tl olsa mesela belki altı ayda bir değer düşerse tekrar alınabilir , ama fiyatı hem yüksek hem içerik az olur ve 6 ay sonra pH 7 altına düşerse müşteri o filtreyi bir daha almaz . Firma büyük olasılık sıfır risk almak adına taşı bol tutuyor , sonraki zamanlarda değişiklik olabilir .

Aslında sürahi yada çay için su alırken en az 1 - 1.5 litre su alındığında aynı mantık oluyor. İlk alınan suyun ph yüksek akış devam ettikçe ph düşüyor ve aldığınız su aslında ph'ı uygun bir değere göre karışım haline gelmiş oluyor. Ama uzun süre su alınmamış sistemden 1 bardak su alayım içeyim derseniz 9 üzeri ph ile bir su içmiş oluyorsunuz, hızlı akışta ph'ı sabit tutmak pek mümkün görünmüyor. Yavaş akışta ise filtreyi epey bir kullandıktan sonra uygun ph değerinde bir su almak mümkün.

Merhabalar Hocam güzel yorumlarınızdan dolayı ben size teşekkür ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Aynen hocam onda da sıkıntı hemen tüketim olmazsa oksijen ile temas eden suyun -Orp değeri artıya doğru yaklaşmaya başlıyor .

1 litre hava geçirmez bir şişeye doldurmak ve ordan gün içinde tüketmek en mantıklısı gibi görünüyor şimdilik. 8 ph isteyenler için.

• quote:

Orijinalden alıntı: eediz

1 litre hava geçirmez bir şişeye doldurmak ve ordan gün içinde tüketmek en mantıklısı gibi görünüyor şimdilik. 8 ph isteyenler için.

Çelik termoslar orp yi en az etkileyen malzeme demişti Galip abi , cam sürahi de alternatif olur hava almayacak şekilde . Yine ekside kalır .

hayırlısı olsun sağlıkla kullanın gerçekten güzel değerler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuana kadar deneyimleyenler için sorayım. Yavaş akım mı Hızlı akım mı ?

Yeni alkalin filtreyi yavaş akım kullanmak pek sağlıklı olmaz zaten, taşlar yeni olduğundan ilk etapta zaten çok yüksek mineral katkısı olacaktır ve yüksek ph verecektir yavaş akımla 10 ph ve üstü su alınır pek önerilmez bu durum, o yüzden ilk etapta hızlı akım kullanmak daha mantıklıdır, ilerleyen dönemde ph düşüşü olursa taşlar mineral etkisini kaybederse yavaş akıma geçilebilir.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    İnsan arıtma aldım su taşıma işiyle uğraşmam derken. Şimdi kimyager gibi oluyoruz ama cidden zevkli bir hobi.

• Şehir. : Erzurum
    Cihaz : Murica75 (Sıfır cihaz)
    Cihaz kurulumu : 15.03.2024
    Filtreler :NSF Sertifikalı GE Purtrex Sediment

NSF Sertifikalı Pentair GAC 10

NSF Sertifikalı KX Matrikx CTO

NSF Sertifikalı Filmtec Membran

NSF Sertifikalı ET-50RO Mineralli Post Karbon Filtre

NSF Sertifikalı İçerik Bioetix Alkali Filtre

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları

Bilgiler için teşekkür ederiz, rekor ph değeri siz de sanırım 11 ile :)

Hocam senin şebeke bile maşallah yüksek olunca arıtılmış suyun bile direk Mebran sonu aldığın suyun pH değeri bile 6,5 üzeri olabilir , buna bir de bioetix ve et50 eklenince tavan yapmış , sen membran sonu bioetix i tek mi kullansan ne 😂

2,5 litre sürekli akan sudan alınmış su değil mi ?

suyun tadı nasıl bu arada lezzet konusunda ya da koku vs gibi bir şikayet var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Mart 2024; 12:41:58 >
    2.5 lt sürekli akan su, koku yok hocam eşim bu konuda maşallahı var. Tat konusu bana tuhaf geliyordu ilk zamanlar şimdi normal. Ama aklıma takılan bu kadar yüksek ph sıkıntı olur mu ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.