Şimdi Ara

Biofeedbak , Elektriksel Uyarı Ve Kegel Egzersizlerini Nerede Yaptırabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar .Öncelikle Merhaba.Ben yaklaşık iki yıl önce , mesaneyi tam boşaltamama ve sık idrara çıkma şikayeti ile doktora gittim.Ve İstanbul'da birçok hastahaneye gittim , gittiğim doktorların önerisiyle.Bir sistoskopi ,iki ürodinami ve daha onlarca tahlil , tetkik yaptırdım.Son olarak net bir teşhis konmamış olmasına rağmen Marmara Üniversitesi Hastahanesinde doktor bey bana Biofeedbak , Elektriksel Uyarı Ve Kegel Egzersizleri bu üç egzersize iyi bir fizik tedavi merkezinde üç ay boyunca devam etmem gerektiğini söyledi

Ben de Erenköy'deki Fizik Tedavi Ve rehabilitasyon Hastanesine gittim ama oradaki doktor bunları biz yapmıyoruz belki Cerrahpaşa'da vardır dedi .Cerrahpaşa'ya gittim onlar da aynı şekilde biz yapmıyoruz dedi.ÇAPA ya gittim onlar da ilk önce yapıyoruz demelerine rağmen daha sonra aletlerimiz bozuk deyip beni başlarından savdılar.Anladım ki hiçbir devlet hastahanesi bunu ciddiye alıp da yapmıyor özellikle de erkeklere.

Benim öğrenmek istediğim daha önce bu egzersizleri yaptıranlar varsa veya bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa (ürolojik terapi ) İstanbul da ki hastahaneler de nerede yaptırabilirim.Çünkü hemen hemen gittiğim tüm doktorlar özele gitmemi tavsiye ettiler ve dediklerine göre sgk ile anlaşmalı hastahaneler bunu makul fiyatlara yapıyorlarmış.Devlet veya özel fark etmez önemli olan ciddiyetle yaklaşıp bu tedaviyi uygulamsı , 3 ay boyunca devam edeceğim çünkü.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.Benim için önemli.Şimdiden teşekkürler.

• Biofeedback konusunda hiç bir bilgim yok maalesef. Elektriksel uyarı yanılmıyorsam tense cihazları ile yapılıyor ki fiziksel tıpta uzman bir arkadaşım kesinlikle tense cihazı tavsiye etmiyordu.Kegel egzersizlerini ise kimse sana dışarıdan yaptıramaz ancak nasıl yapılacağını tarif edebilir hatta gösteremez bile.İnternetten araştırıp bulabilirsin nasıl yapılacağını.İki versiyonu mevcuttur düz kegel ve ters kegel şeklinde.
  • Orijinalden alıntı: cashbacter

Biofeedback konusunda hiç bir bilgim yok maalesef. Elektriksel uyarı yanılmıyorsam tense cihazları ile yapılıyor ki fiziksel tıpta uzman bir arkadaşım kesinlikle tense cihazı tavsiye etmiyordu.Kegel egzersizlerini ise kimse sana dışarıdan yaptıramaz ancak nasıl yapılacağını tarif edebilir hatta gösteremez bile.İnternetten araştırıp bulabilirsin nasıl yapılacağını.İki versiyonu mevcuttur düz kegel ve ters kegel şeklinde.

Biofeedback konusunda hiç bir bilgim yok maalesef. Elektriksel uyarı yanılmıyorsam tense cihazları ile yapılıyor ki fiziksel tıpta uzman bir arkadaşım kesinlikle tense cihazı tavsiye etmiyordu.Kegel egzersizlerini ise kimse sana dışarıdan yaptıramaz ancak nasıl yapılacağını tarif edebilir hatta gösteremez bile.İnternetten araştırıp bulabilirsin nasıl yapılacağını.İki versiyonu mevcuttur düz kegel ve ters kegel şeklinde.

öncelikle cevabın için teşekkürler.Kegel egzersizlerini biliyorum.Kendi baçıma yapmam gerektiğimi de biliyorum.Gerçi tersi konusunda bir fikrim yok da.Tense derken neyi kasettiniz , cihazın kendi ismimi yoksa markası falan mı.Eğer arkadaşınız , önermiyorsa neden önermiyor acaba .Sebebi nedir.

• Vücuda düşük dozda elektrik vererek kasları çalıştıran bütün cihazlara tense cihazı deniyor.Çalıştırmak istediğiniz kasın üzerine elektrotlarını yerleştirip çalıştırırsınız ve o kaslarınızı elektrik vererek kasar.Tv'de sık sık reklamlarını gördüğümüz oturduğunuz yerden karın kası yaptıran cihazların çalışma mantığı da budur. Bu doğal bir süreç değildir çünkü sen bir parmağını bükmek istediğinde beynin 4 parmağına kasılma bir parmağına ise kasıl emri gönderir.Tense cihazları beyinle aynı volt elekrik üretmeyebilir ve doğal olan kasıl-kasılma sisteminin işleyişini bozabilir bu nedenle tavsiye etmediğini düşünüyorum.Ayrıca elekrik kasların sadece içe doğru kasılmasını sağlar örneğin elektirikle çarpılan birinin kol kasları içe bükülür.Bu nedenle elektrik kaçağı olan bir lambayı yakmak isterseniz elinizin tersiyle düğmeyi açmanız tavsiye edilir çünkü kolunuz ve parmaklarınız içe bükülür ve prizden uzaklaşır ve siz de elektrikten kurtulmuş olursunuz.Kısaca mantık bu şekildedir.Yani tense cihazları kasları sadece tek yönde çalıştırır.Kendisine özellikle sormadım maalesef.

İdrar yaparken idrarınızı durdurmak için kullandığınız kasları kasarsanız bu düz kegel egzersizidir.İdrar yaparken tazyiği artırmak için kullandığınız kasları kasarsanız bu da ters kegel egzersizidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashbacter -- 22 Mart 2015; 19:53:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cashbacter

Vücuda düşük dozda elektrik vererek kasları çalıştıran bütün cihazlara tense cihazı deniyor.Çalıştırmak istediğiniz kasın üzerine elektrotlarını yerleştirip çalıştırırsınız ve o kaslarınızı elektrik vererek kasar.Tv'de sık sık reklamlarını gördüğümüz oturduğunuz yerden karın kası yaptıran cihazların çalışma mantığı da budur. Bu doğal bir süreç değildir çünkü sen bir parmağını bükmek istediğinde beynin 4 parmağına kasılma bir parmağına ise kasıl emri gönderir.Tense cihazları beyinle aynı volt elekrik üretmeyebilir ve doğal olan kasıl-kasılma sisteminin işleyişini bozabilir bu nedenle tavsiye etmediğini düşünüyorum.Ayrıca elekrik kasların sadece içe doğru kasılmasını sağlar örneğin elektirikle çarpılan birinin kol kasları içe bükülür.Bu nedenle elektrik kaçağı olan bir lambayı yakmak isterseniz elinizin tersiyle düğmeyi açmanız tavsiye edilir çünkü kolunuz ve parmaklarınız içe bükülür ve prizden uzaklaşır ve siz de elektrikten kurtulmuş olursunuz.Kısaca mantık bu şekildedir.Yani tense cihazları kasları sadece tek yönde çalıştırır.Kendisine özellikle sormadım maalesef.

İdrar yaparken idrarınızı durdurmak için kullandığınız kasları kasarsanız bu düz kegel egzersizidir.İdrar yaparken tazyiği artırmak için kullandığınız kasları kasarsanız bu da ters kegel egzersizidir.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.Ben de bu işten işkillenmeye başladım.Çoğu hastahane biz yapmıyoruz dedi.En sonunda bir fizik tedavi merkezine gittim .Bana doktorun dediği şey şu oldu : ''Yeni bir sandalye aldık onu sizin üzerinizde ücretsiz olarak deneyeceğiz.Onun sonucuna göre uzun süreli tedaviye başlayabiliriz gibi birşey söylediler.Daha sonra fizyoterapistin yanına çıktığımda sandalyelerinin bozuk olduğunu şalterleri attırdığını , birkaç gün içinde tekrardan gelmemi söylediler.Ben de bu işten iyice soğumaya başladım ama , uzun süreli teşhis koyma sürecinden sonra doktorun bana tavsiyesi bu oldu ki Bunu öneren doktor .Prof.İyice kafam karıştı .Ne yapacağımı şaşırdım.Uzun süredir bunun için hastahanelere gidip deliyorum benim için önemli bir mevzuu.

Bir de size birşey sormak istiyorum bu Biofeedback nedir.?Ayriyetten bir egzersiz mi yoksa tedavi yöntemimi ?.

Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim .Şimdiden teşekkürler

• Özelden link gönderdim birisi orda anlatmış googledan bulup.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashbacter

Özelden link gönderdim birisi orda anlatmış googledan bulup.

ÇOK TEŞEKKÜRLER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.