Şimdi Ara

Otrivine ve İliadin Kullanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim gibi otrivine ve iliadin bağımlısı olanlar varmı her eczaneye gittiğimden otrivine mentollü sade iliadin karışık paket yaptırıyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

İliadin ve Otrivine: Farklar ve Kullanımları

İliadin ve Otrivine, burun tıkanıklığını gidermek için kullanılan iki yaygın ilaçtır. Her ikisi de farklı bileşenler içerir ve farklı şekillerde etki ederler.

İçerik ve Etki Mekanizması:

• İliadin: Aktif bileşeni oksimetazolindir ve bir dekonjestandır. Burun damarlarını daraltarak tıkanıklığı azaltır.
    • Otrivine: Aktif bileşeni ksilometazolindir ve İliadin gibi bir dekonjestandır. Ancak Otrivine ayrıca ödem giderici bir etkiye sahiptir, bu da şişliği azaltmaya yardımcı olur.

Kullanım Alanları:

Her iki ilaç da burun tıkanıklığı, sinüzit ve alerjik rinit gibi durumların tedavisinde kullanılır.

İliadin ve Otrivine Arasındaki Farklar:

• Etki Süresi: Otrivine, İliadin'e göre daha uzun süre etkilidir (10-12 saate kadar).
    • Ödem Etkisi: Otrivine, İliadin'in aksine şişliği azaltmaya yardımcı olan ödem giderici bir etkiye sahiptir.
    • İçerik: İliadin, oksimetazolin içerirken Otrivine, ksilometazolin içerir.
    • Yan Etkiler: Her iki ilaç da aşırı kullanımda yan etkilere neden olabilir, bunlar arasında burun tahrişi, kuruluk ve uykusuzluk yer alır.

Hangisini Seçmelisin:

İliadin mi yoksa Otrivine mi kullanacağın, bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. Daha uzun etkili ve ödem giderici bir ilaç arıyorsan Otrivine daha iyi bir seçim olabilir. Daha kısa etkili ve daha az yan etkiye sahip bir ilaç tercih edersen İliadin daha uygun olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Her iki ilacı da prospektüse göre kullan.
    • Uzun süreli kullanım bağımlılığa yol açabilir.
    • Hamile veya emziren kadınlar ve kronik tıbbi rahatsızlıkları olan kişiler, kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Otrivine ve İliadin bağımlılığı çok tehlikelidir, bir süre sonra koku alma duyunuzu kaybedebilirsiniz ve ömrünüz boyunca koku alamazsınız. Bu tip ürünleri 5-6 günden fazla kesinlikle kullanmamak gerekli. Bırakmak için de okyanus suyu alın eczaneden o şekilde bırakabilirsiniz.
  • Yaklaşık 15 yıl otrivine kullanan ve en nihayetinde bu yıl kurtulabilmiş olan biri olarak söylüyorum ; bir an önce kurtulun. ameliyat tek çözümdür, her şeyi denedim ancak nafile bırakamadım. ameliyatın korkulacak bir yanı yok. yanlız lazerle olmanızı tavsiye ederim. bıçakla ameliyat tekrarlama riski taşıyor.
  • Bir ara otrivine 10gun boyunca kullanmistim bagimlisi degilim yazilari okuyunca kullanmadim bidaha fakat yaklasik 7aydir kullanmiyorum ve o gunden beri burnum %50tikali ameliyatmi gerekiyor bu durumda arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dideral kullananlar ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.