Doğan marka kükürtlü sabun aldım. Hiçbir işe yaramadığı gibi , yüzümdeki sivilceleri ve kızarıklıkları iki katına çıkardı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum ve hiçbir sonuç almadım. Yüzümde seboreik dermatit var.Hassas bir cildim var. İçinde kimyasal madde olan bir sabun veya şampuan yüzüme hiç iyi gelmiyor.Paketin üzerinde de yazmıyor zaten yüzde 100 doğaldır falan diye.İçinde sabun bazı ve zeytinyağı falan varmış. Otacı Otal ı almayı düşünüyorum. Bu iki sabunu da kullananlar var mı acaba? Varsa farkları nelerdir?
yüzüne alacağın ürünün adı : coresatin sea buckthorn-fungicidal barrier cream(sarı olan) o kadar ince sürücen ki tabiri caizse sürmücen koklatcan. günde 1 sürcen.ve baktın geçti.kesicen sürmücen.nerdeyse 15-20 gun geri gelmicek zaten. kesildi diyelim.eger nemli tutacak basit bi kremle devam edersen 40-45 günleri bile rahatca gorursun kullandıgım için biliyorum.kükürtte de koza marka ii.bir de moos marka var kokusu yok onda kukurtun
gecmiş ola
quote:
Orijinalden alıntı: hayaletmavisi
yüzüne alacağın ürünün adı : coresatin sea buckthorn-fungicidal barrier cream(sarı olan) o kadar ince sürücen ki tabiri caizse sürmücen koklatcan. günde 1 sürcen.ve baktın geçti.kesicen sürmücen.nerdeyse 15-20 gun geri gelmicek zaten. kesildi diyelim.eger nemli tutacak basit bi kremle devam edersen 40-45 günleri bile rahatca gorursun kullandıgım için biliyorum.kükürtte de koza marka ii.bir de moos marka var kokusu yok onda kukurtun
gecmiş ola
Saolun hocam ya uzun aradan sonra Kullandım kükürtlü sabunu.Hiçbir işe yaramadı. Ayrıca az daha egzema oluyordum.Yüzüm kaşınmaya başlamıştı biraz.Sabunu bırakıp , hindistan cevizi yağına geçtim. Ayrıca bu hastalıkla ilgili çok şey öğrendim.Türkiye'deki cilt doktorlarının yüzde 90'ından daha fazla bilgiye sahibim. Gittiğim doktorlardan biliyorum.Çoğu hiçbir şey bilmiyor bu hastalıkla alakalı. Bu hastalık digestion/gut related sindirim ile bağlantılı bir hastalık. Şu an bildiğim 3 tane çözümü var. Gold bond ultimate kremi , coresatin ( sarı ) ve low fat/ high carb vegan diyeti.(Zeytinyağı,ayçiçicek yağı ve katı yağlar yerine canolo yağı kullanılması lazım) Bu 3 ü de bu hastalığı geçiriyor. Sarı coresatini alacaktım ama 38 lira fiyatı çıktı. SGK karşılamıyor. Bu da devletin kelime oyunları.Sözde ilaç ve eğitim ücretsiz derler.Ama hepsi hikaye. Bende de şuan para yok buna verecek açıkçası.Hatta hiç param yok. Neyse o konuya girmeyecem şimdi. Şu an hiçbir ilaç vs bir şey kullanmıyorum.Yediklerime , içtiklerime dikkat ediyorum. Her sabah ılık suyun içine limon sıkıp içiyorum aç karınla.Bu vücuttan toksinleri atıp , kanı temizliyor.Akşama kadar yüzüm baya bir normalleşiyor. Bir de kimyasal bir ürünü cilde sürmemek lazım.Yani içinde hiçbir kimyasal olmamalı. Zeytinyağlı hacı şakir , şampuanlar , sıvı sabunlar falan hepsinin de içinde kimyasal maddeler var.Hiçbirini kullanmıyorum. Bütün vücut temizliğim için doğal defne sabununu ve hindistan cevizi yağını kullanıyorum. Yüzüme ise sadece hindistan cevizi yağı sürüyorum nemlendirici olarak. Şu an çok minnacık bir kızarıklık var yüzümde.Onu da sorun etmiyorum. İlaçlara çok güvenmiyorum açıkçası. Coresatin sadece 3 ülkede kullanılıyor , diğer tüm ülkelerde yasak.Kanada,İngiltere ve Türkiye. İlacın içeriğini bile söylemiyor firma. Bu ilaç hormonlara etki ediyor diye tahmin ediyorum.Kullanan erkekleri kadınsılaştırıyor gibi geliyor bana.O yüzden çok ilgili değilim açıkçası bunları kullanmaya.