Şimdi Ara

biometrik fotoğraf 18 adet 20 tl (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
510
Cevap
216
Favori
109.875
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polise çektirin fotoğrafları sonra onların sistemine kayıt edilsin fişleme yapsın evet çok sıcak fırsat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perSNN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu işi yapıyorum birkaç düzeltme yapayım. Diş hekimlerinin sgk ile anlaşma yapmama seçenekleri insanların bu tdb fiyatlarını verecek kadar varlıklı olmaları. yoksa esnaflıklarını iyi biliriz karları düşer o zaman ben niye uğraşayım der fasa fiso... sonuçta bunu yapamıyor değiller yapmıyorlar işlerine gelimiyor daha çok para kazanmak istiyorlar, kiraların ucuz olduğu çok küçük ilçelerde anlaşanlar da var çünkü birçok ilçede birçok muayenehanesi var yanındaki teknisyenlere çekim ve dolguyu öğretip işi onlara yaptırıp kendisi arada uğruyor, hala buna göz yumulan yerler malesef var. temel meselemiz bu. kamuya ait bir yere gittiğinizde eczanede o paralar yansımaz reçete varsa onun katılım payı ödenir bir de acil harici muayene katılım payı ödersiniz (onun da yeşil kırmızı sarı diye ayrımı vardır tabi) o paraları sgk hastanelere ödüyor. SGK ile anlaşması olmayan yerlerin sut/but ile ilgisi yoktur, onlar artık kendi oda fiyatlarını yansıtırlar. oradaki eklerdeki cetveller sgk nın o işlemlere ödeyeceği parayı belirtir işine gelirse anlaş diye. kamunun sağlık kolu zaten zorunlu sgk müşterisidir. sağlık hizmeti sunan özel müteşebbis de isterse sgk ile bu fiyatlar üzerinden anlaşır ve hastadan en fazla %200 ne kadar fark alabilir.

telefon konusunda sırf inat olsun diye söylüyorum yoksa öyle düşünmüyorum kıyas ziyadesiyle yanlıştı ama konu öyle geldi; fotoşop ve dslr makinelerden sonra fotoğrafçılık da fabrikasyona döndü bence. saygılar.

• realove19 kullanıcısına yanıt
    Olay nereye gitmiş 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferagkaya

Polise çektirin fotoğrafları sonra onların sistemine kayıt edilsin fişleme yapsın evet çok sıcak fırsat

Bu mantık üzerine soruyorum.İsim veya nüfus cüzdanı istiyorlar mı mahmut?

• ehliyet için 5x6 ankara maltepe de büyük fotoğrafçılık da biometrik çektirdim;
    4 tanesi 10 tl,
    8 tanesi 15 tl idi.
  • ehliyet icin cektirenler yeni ehliyet mi aliyosunuz yoksa mevcutlar mi degisiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizfeneri

Hocam ben bu işi yapıyorum birkaç düzeltme yapayım. Diş hekimlerinin sgk ile anlaşma yapmama seçenekleri insanların bu tdb fiyatlarını verecek kadar varlıklı olmaları. yoksa esnaflıklarını iyi biliriz karları düşer o zaman ben niye uğraşayım der fasa fiso... sonuçta bunu yapamıyor değiller yapmıyorlar işlerine gelimiyor daha çok para kazanmak istiyorlar, kiraların ucuz olduğu çok küçük ilçelerde anlaşanlar da var çünkü birçok ilçede birçok muayenehanesi var yanındaki teknisyenlere çekim ve dolguyu öğretip işi onlara yaptırıp kendisi arada uğruyor, hala buna göz yumulan yerler malesef var. temel meselemiz bu. kamuya ait bir yere gittiğinizde eczanede o paralar yansımaz reçete varsa onun katılım payı ödenir bir de acil harici muayene katılım payı ödersiniz (onun da yeşil kırmızı sarı diye ayrımı vardır tabi) o paraları sgk hastanelere ödüyor. SGK ile anlaşması olmayan yerlerin sut/but ile ilgisi yoktur, onlar artık kendi oda fiyatlarını yansıtırlar. oradaki eklerdeki cetveller sgk nın o işlemlere ödeyeceği parayı belirtir işine gelirse anlaş diye. kamunun sağlık kolu zaten zorunlu sgk müşterisidir. sağlık hizmeti sunan özel müteşebbis de isterse sgk ile bu fiyatlar üzerinden anlaşır ve hastadan en fazla %200 ne kadar fark alabilir.

telefon konusunda sırf inat olsun diye söylüyorum yoksa öyle düşünmüyorum kıyas ziyadesiyle yanlıştı ama konu öyle geldi; fotoşop ve dslr makinelerden sonra fotoğrafçılık da fabrikasyona döndü bence. saygılar.

Not : Sosyal Güvenlik Kurumları (SGK) ile ilgili :
    (SSK, Bağkur, Yeşil kart, Emekli Sandığı, kurumlarının anlaşma durumu)

Diş Hekimliği konusunda; devletimizin özel sektör ile anlaşmaya yönelik yürürlükte bir düzenlemesi ve bu yönde bir politikası bulunmadığından; tüm özel sektör diş hekimlerinde Emekli Sandığı, SSK, Yeşil Kart, Bağkur ve diğer devlete bağlı sosyal güvenlik kurumları (SGK) muadillerine yönelik bir anlaşma yapmaları ne yazık ki mümkün olamamaktadır. Bu yüzden, hiçbir özel sektör diş hekimi, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı diş hastalarına bakan anlaşmalı bir diş kliniği işletememekte, devlet ile anlaşmalı SGK hastalarına bakılan özel diş muayenehanesi, diş kliniği veya başka bir özel diş hastanesi şu an itibari ile ülkemizde bulunmamaktadır.

Bu gün itibari ile özel muayenehanelerden SGK aracılığı ile faydalanmak isteyen devlet sigortalı hastaların, ancak tedavilerinin devlet merkezlerinde yapılamaması ve benzeri yasal durumlar dahilinde, devlet kurumundaki diş doktorlarından özel sektör için "sevk" alınabilir ise(ki şuana kadar bu yasaya rağmen bu sevki alabilmiş kimse yok bildiğim kadarıyla), özel muayenehanelerde kendilerine uygulanan diş hastalıkları tedavisinin özel muayenehaneye yaptıkları ücret ödemesi miktarı uyarınca, oranı devlet tarafından belirlenen kurallar dahilindeki belirli bir yüzdesi kendi sigortalarınca taraflarına geri ödenmek üzere düzenlenmiş var olan devlet protokolü uygulaması üzerinden hizmetlerimizden yararlanabilirler. Devletin yetkili birimlerinden özel sektör diş hekimliğine "sevk" alınmadığı sürece, ne yazık ki devlet sigortalı hastalarımızın tedavi bedellerinin karşılanması konusunda özel muayenehanelerin elinde olan hiçbir çözüm yolu bulunmamaktadır.

Evet bazıları SGK anlaşmamız vardır diyerek hastaları kandırma yoluna gitmektedir. Ve olay şöyle işlemektedir... Öncelikle bu yalanı söyleyen büyük çaplı özel merkez tarzı yerler ücretsiz muayene yapıp(ki kandırabilecekleri herkese böyle yaklaşırlar) ardından zaten herkese 330 liraya yaptıkları tedavi için "bu tedavi aslında 400 lira ama sizin sigortanız olduğu için 70 lirasını sigorta ödüyor, siz 330 lira ödeyeceksiniz" derler... Ya da 330'a yaptıkları işlemin 30 lirasını sigortanızın ödediği yalanını atarak 300'e yapar ve malzeme kalitesinden de çalarlar... Genelde bu tarz yerler 7/24 diş hekimi bulundurduğunu da idda eder ama hemen herkesin bildiği gibi akşam 7'den sonra sabaha kadar orada duran kişi genelde bırakın diş hekimi olmasını hekim bile değildir... Ya öğrencidir, ya yabancı uyrukludur, ya sahtecidir, ya da hekimdir ama kayıt dışı çalışıyordur...

Aslında dişçilerin SGK ile anlaşma yapmak istemedikleri doğrudur, çünkü diğer branşlarda olduğu gibi dişçiler ilaç yazıp gönderen bir bölüm değildir... Bir şeye 50 liralık da malzeme harcayabilirler(ki SUT/BUT rakamları ancak bunu karşılar) 800 liralık da malzeme harcayabilirler... İnsanlarınsa özele gitmesinin sebebi ise sağlıkları için malzemeden ödün verilmesini istememeleridir. Şimdi başa dönelim; 50 liralık malzeme ile daha 3-5 ay geçmeden sıkıntı yaşanacağı ve hastanın hekimin başına bela olacağı ortadır. Kimse kamuda olduğu gibi umursamamazlık yapmaz... Çünkü az da olsa ceplerinden para çıkacaktır ve en problemli hasta her zaman cebinden az para çıkaran hastadır... Bunlar özele gelemese de olur... Önemli olan öbür kaliteli malzemeyi(hekimin 800 lira harcadığı şeye) 2bin lira verebilecek biri olmalıdır ki kişi bırakın 3-5 ay sonrasını 5-6 sene bile geçse çok memnun olduğu için yeni hastalara referans olup doktoru beslemelidir...

Bu arada belirteyim... Dünya üzerinde diş tedavisinin Türkiye'den daha ucuz olduğu ülkelerin listesi sırasıyla(bilmem belki fırsattan yararlanmak istersiniz); Irak, Afganistan, Nijerya, Pakistan, Suriye, Hindistan, Yemen, Somali, Libya, Tayland, Filipinler, Ukrayna, Mısır, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Sudan, Kolombiya, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Lübnan, Çin, Rusya, İsrail, Bangladeş, Mali... Eğer teröre kurban gitmeyi göze alıyorsanız tabi... Bunun dışında kalan diğer ülkelerde diş tedavisi ülkemizden çok daha pahalıdır...

Bu arada;

Ayrıca fotoşop da yapmak ayrı bir sanat ve fotoşop programı da bir hayli pahalı olan bir program.

Ve ayrıca belirteyim kimsenin(özellikle de Dişçi, fotoğrafçı gibi zanaatkarların) sizin emeğinizden çalıdığı falan yok.Sizin emeğinizden çalan biri varsa szin hakkınız olan maaşın üstüne yatanlardır. Forumda aynısını canını dişine takan ve hatta sizin için hayatını tehlikeye atmaktan çekinmeyen öğretmenlere ve askerlere de yapıyorlar... Ben az bile aldıklarını düşünüyorum. Hata en az alanın da emeklilerimiz olduğunu düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 11 Haziran 2016; 21:54:50 >

• zaferagkaya Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun fişleme ile ne alakası var anlamış değilim. Ben de yakın zamanda pasaport başvurusu için işlem yaptıracağım da varsa öyle bir şey temkinli olalım. Fişleme diyorsunuz ama zaten kendimiz tüm bilgilerimizi ve fotoğrafımızı irademizle veriyor muyuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: investigation

Hocam bunun fişleme ile ne alakası var anlamış değilim. Ben de yakın zamanda pasaport başvurusu için işlem yaptıracağım da varsa öyle bir şey temkinli olalım. Fişleme diyorsunuz ama zaten kendimiz tüm bilgilerimizi ve fotoğrafımızı irademizle veriyor muyuz..

Evet veriyoruz ancak kolluk kuvveti bu şekilde senin iznin olmadan fişleme yapmış oluyor..Aziz Yıldırım olayımı hatırlıyor musunuz şike davasında polis çekilmiş fotoğrafını basına sızdırmıştı...Kolluk kuvvetinin senin bilgilerini bu şekilde alması yasak...

• Ya oturma izni için başvururken, adam senden hastane doğum raporunu, yaptırdığın aşılarını, orijinalleriyle ve tercümeleriyle istiyor, daha neler neler, kimlik, parmak izi ne ki

• zaferagkaya Z kullanıcısına yanıt
    Bir noktada haklısın hocam, ama bu bilgileri kolluk kuvveti veya diğer ilgili kamu kurumları mevzuatın verdiği yetki doğrultusunda alır, ve kişisel verilerin kayıt edilmesi ve muhafaza edilmesini sağlamakla görevlidir. Dediğiniz örnekteki gibi somut olayların yaşanması tabiki muhtemeldir ancak burada fişleme değil de bu verilerin paylaşımından kaynaklı bir suç oluşur. Arkadaşın da dediği gibi, daha neler neler var hem de özel sektöre verdiğimiz bilgiler... Bu konulara ben özellikle dikkat etmeye çalışıyorum. İyi geceler

• Konuyu dağıttım biraz özür dilerim. Konuya geleyim... Arkadaşın bahsettiği play store'daki uygulamayı kurcaladım. Gerçekten süper, bu işi de artık hallettik sayılır. Gelecek ay üç kişi için pasaport iki kişi için de ehliyet başvurusu için lazımdı. Konu sahibi ve katkı sunanlara teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi investigation -- 12 Haziran 2016; 3:10:18 >
  • Ankarada çektiren var mı? Bütün emniyetlerde var mı acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmudddd komple düğün fotografı ceken makine var mı?
  • fotoğraf stüdyolarına ölüm 😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotocular da tutturdupunu öpüyor, 12 foto için 25 tl isteyen de var 15 tl yanında çekilen fotodan yapılmış anahtarlık veren de. bi de şoplanmış hali yani, öyle bodozlama da vermiyor. 25 isteyen ne yapıytordu merak ettim şimdi
  • Ben gecenlerde vesikalık hazirladim kendim evde.
    Fotografciya götürdüm çıkarmak için.eleman ciktiyi aldi ama patron hesabi odeme yaparken benim vesikalıgi görünce bununn ucretini normal vesikalik ücreti alirim dedi ben bosa mi uğraştım o zmn dedim.adam da yirtti atti.ama iyi sovdum içimden

• dj_alper_ D kullanıcısına yanıt
    şeytan diyor gir şu fotokabin işine, 1 liradan fotoğraf yaptır, beter olsun şu fotocular

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

şeytan diyor gir şu fotokabin işine, 1 liradan fotoğraf yaptır, beter olsun şu fotocular

Destekliyorum Mahmut hocam sizi.

• fezalii kullanıcısına yanıt
    Mediamarkt tan nasıl çıkartılıyor. Hiç öyle bir şey göremedim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.