|
BioNTech'in geliştirdiği konteyner fabrikalar Afrika'nın aşı umudu olacak (2. sayfa)
-
-
Yukardaki BF skinner takma adlı kişi, aşısız yaşama evet diyenler için kendi zhininde kurguladıgı sanallıkları baya baya gerçekmiş gibi anlatmış.
Örneğin aşısız yaşama evet diyen biri olarak ben "aşı 10-20 yıl sonra öldürür" gibi komik ötesi bişe hiçbir an demedim, bu kişi onu demişim gibi yapıp üstüne bir de 2-3 kez onu yinelemiş. İlettiği öteki sanaliyetleri de örneğin "Afrika'nın nüfusunu azaltacaklar" gibi bişey de hiçbir an demedim. Ancak bu kişi dediğimi sanıyor :) 2-3 kez yinelerse bir de gerçek olacağını sanıyor :) Dahası kendi yarattığı bu sanal argümanlara bir de inanıyor :)
Hm, aşısız yaşama evet diyen herkesi engelledim demiş. Öncelikle forum sisteminde engelleme hiçbi işe yaramıyor :) Ancak o ayrı konu. Üfürdüğü sanallıkları herkesi engelleyerek doğru olacağını sanıyor, bu da komik :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 21 Şubat 2022; 16:38:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Aksi yönde bir tane bilim dünyasına sunulmuş araştırma, makale yok."
demek
"Akp aleyhinde atv'de bir tek haber yok"
veya
"Chp aleyhinde halk tv'de bir tek haber yok"
demekle aynı şeydir.
İlaç firmalarınn çıkarı aleyhinde yayınlanmış kaç makale gördün şimdiye kadar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 22 Şubat 2022; 9:27:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşıların gövdeye kalıcı yıkın verdiğine ilişkin bilimsel çalışmalar da var oysa ki, sözkonusu kişi onu bilmiyor, bilse de işine gelmiyor :)
Covid aşıları öncesi uygulanan "normal" aşıların verdiği yıkınlar üzerine çalışmalardan yalnızca örnek ikisi:
Cao J, Li X, Li C, Zhu M, Hamza H, Zhao S. 'nin 2012'teki çalışması, aşı içindeki hastalık etmenlerini pasifize etmek için aşılara eklenen aluminum hydroxide / aluminyum hidroksit
1- mitokondriyel bütünlüğü bozmak
2- gözelerin programlanmış şekilde ölmesi (apoptosis) (göze; Arapça hücre)
3- göze ölümü
'ne yol açtığını gösteriyor
Kaynak: Hepatitis B vaccine induces apoptotic death in Hepa1–6 cells
https://idp.springer.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Flink.springer.com%2Farticle%2F10.1007%2Fs10495-011-0690-1&code=0e67e9c2-c447-4081-b2a9-174b582c27de
Li WX, Chen SF, Chen LP, Yang GY, Li JT, Liu HZ, Zhu W. 'nın 2012'deki çalışmasında aşı içeriğindeki thimerosal'ın mitokondri çöküşünden kaynaklı göze ölümüne yol açtığı gösteriyor. Kaynak:Thimerosal-Induced Apoptosis in Mouse C2C12 Myoblast Cells Occurs through Suppression of the PI3K/Akt/Survivin Pathway
Link:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3492179/
Sharpe, Gist, & Baskin 'in 2013'teki çalışması mitokondri düzeyi hafif derecede bile düşük olan kişilerin thiomersal 'e karşı hiper duyarlı olduğunu gösteriyor. Kaynak: B-Lymphocytes from a Population of Children with Autism Spectrum Disorder and Their Unaffected Siblings Exhibit Hypersensitivity to Thimerosalhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23843785
Aşılara katılan thiomersal ile thimerosal, 2000'lerden bu yana özellikle ABD ile Avrupa'da kullanımı azaltılmış , prezervatif olarak aluminyum hidroksit kullanılmaya başlanmıştır Özellikle grip aşıları aluminyum hidroksit içermektedir.
Mitokondri, hücrelerin enerjisini sağlayan birimdir ve mitokondri genleri sadece anne yumurtasından taşınmaktadır; spermde mitokondri bilgileri bulunmamaktadır. Bu yönüyle mitokondri biyolojik açıdan özel bir konumdadır. Mitokondri enerji sağlayıcı olduğundan, mitokondri hasarı en cok beyin kalp ve karaciger gibi yüksek enerji ihtiyacı olan organları vurmaktadır.
Sadece ABD'de yılda 1000-4000 cocuk mitokondri hastalığı (düşük mitokondri) ile doğmaktadır. Link:https://grantome.com/grant/NIH/R21-HD061709-01A1
Benim de sürem sınırlı, daha net ayrıntı iletemiyorum. Üstüne bir de açtığım konu da silindi! Konuda sadece üstteki linkler Türkçe açıklamalar vardı :) O yüzden bu gönderi de silinebilir :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Size cevap veren arkadaş sorunuzun cevabını da vermiş olmuş. İlaç firmaları, koskocaman bilim dünyasını, çeşitli milletlerden oluşan bilim insanlarının onlarcasını hatta binlercesini satın almış olması gerekiyor.
Ki makale yazmakla da iş bitmiyor. Yazdığınız makalenin bilimsel olması gerekiyor başta. Daha sonra saygın hakemli bir dergide bunu yayımlatmayı başarmanız gerekiyor. Ki bu da hiç kolay bir şey değil. Kolay bir şey değil derken "Sen biontech aşısı karşıtı makale yazmışsın, kusura bakma kardeşim" şeklinde değil. Makale yazmanın belirli kuralları var. Bunlara uyup uymadığınıza bakılıyor. Makaleniz dergide yayımlanmayı başarırsa bu sefer de bilim dünyasınca eleştirilere maruz kalıyor. Sonuçta bilim, hipotezleri çürüterek ilerler, doğrulayarak değil. Makalenizde kullandığınız metotlar, deneyler vs. bağımsız olarak denenir ve aynı sonuçlara ulaşılıp ulaşılmadığına vs. bakılır. Tüm bu sancılı süreçlerden sonra hipotezleriniz çürütülememişse ancak o zaman bilim dünyasında kabul görmüş bir makale niteliği taşır.
Aşılar sayesinde saçma sapan hastalıkların adını bile unuttuk ve bu hastalıklardan dolayı artık ölmüyoruz. Fayda-zarar analizinde aşıların faydaları çoğunlukla üstün gelir. Aşağıda paylaşacağım linkten kafanızdaki soru işaretlerini de giderebilirsiniz.
evrim ağacıKoronavirüs aşılarının uzun dönem yan etkileri neler olabilir? | Soru & Cevap - Evrim Ağacıhttps://evrimagaci.org/soru/koronavirus-asilarinin-uzun-donem-yan-etkileri-neler-olabilir-17477
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 22 Şubat 2022; 14:43:38 >
-
covid öncesi dönemde tetanoz ile kuduz aşısı olan liseden arkadaşımın beyni kalıcı biçimde yıkın gördü, sen "araştırma bilimsel dergide yayınlanırsa..." diyorsun hala :)
Peki en hafif varyantına ulaşmış ve açıkça bitmiş bir salgının ısrarla aşısını mecbur etmek, ülkede (kanada) ciddi kaos çıkmasını göze alarak bu saçma ve artık iyice gereksiz olan uygulamadan geri adım atmamak, bazı devlet başkanlarının bile satın alınmış olabileceğini güstermiyor mu?
Bakın bazı devlet başkanları diyorum, siz çeşitli ülkelerden bilim adamları falan filan diyorsunuz.
Bilim adamı dediğiniz kişilerin satın alınmasına gerek yok, onlar zaten maaşlıdır.
Bahsettiğiniz yayınlar da ilaç firmalarınca fonlanır.
"Soru işaretlerimi gidersin diye" koyduğunuz evrim ağacı da, soru işaretim "olduğunda" başvuracağım en son kaynaktır.
Adam küreselcilerin borazanı evrim ağacını kaynak diye koymuş, hey Allahım.
İnekler çok osurduğu için de dünya ısınıyordur şimdi..
Evrim ağacı ve bilim şeyleri ne emrediyor bu konuda?
Aksini ispatlayan makale falan yoksa hemen inekleri yeryüzünden silip yapay et yemeye başlayalım.
Bence ineklerin suçu yok.
Kabahat öküzlerde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okurken bol bol güldüm. Bugün moralim biraz bozuktu, eğer beni neşelendirmek için yazdıysanız çok teşekkür ederim gerçekten. :D
Bunları nerelerden öğreniyorsunuz merak ediyorum doğrusu. Sizin başvurduğunuz ilk kaynak nedir mesela? Kaynaklarınızı atar mısınız lütfen? :)
Bu arada Bakırcı buradaki yazısında, word'e attığınızda 2.5 sayfa bile etmeyen yazısı için tam 11 tane kaynak kullanmış. Siz bu yazıyı yazarken kaç tane kaynak kullandınız ve bunlar hangi kaynaklar?
Sizin profil tipiniz aklımda şekillendi. Sizi nasıl bloklamamışım hayret ettim, gözden kaçırmışım sanırım. Diğer söylediklerinize de güldüm geçtim açıkçası. :)
Bu arada ülkemizde Evrim Ağacı, bilim anlatıcılığı konusunda ilk başvurulacak kaynaklardan biridir. Maalesef ki 2022'de evrimin ne olduğunu anlatmaya çalışmalarından ötürü insanların bir kısmı sevmese de büyümeye devam ediyor.
"Küreselcilerin Borazanı" mı? Hele burada sağlam bir kahkaha patlattım. :D
Ve bu son yazımdı. Cevap verme hakkınız var ama okumak için zaman ayırmayacağım ve sonrasında bloklayacağım.
-
Hem aşıyı sorgulayan herkesi blokladım diyor hem de onların gönderilerini okuyor :)
En cok anlattığı en cok anladığı konu olan "blok" işini bile beceremiyor , bu beceriksizlik karşısında ekstradan gülüyorum :)
İngilizcen yetiyorsa geçmiş World Economic Forum kayıtlarını izle.
Kayıtlar epey uzundur. Anlayarak izlemen haftalar sürebilir.
Ama gülme krizine iyi geleceğine eminim.
Yeterince anladığında bir daha kolay kolay gülemeyeceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maç, top, TV dizileri izlerler de World Economic Forum gibi şeylere gelemezler, Türkçe altyazı olsa da anlamazlar :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X