"tüm toplum aşılanırsa bu virüs bitebilir" he he biter, aşı oldukça belalar bitmeyecek. boşuna aşı oldular,hiç bir işe yaramıyor. çünkü amaç zaten tedavi değil hasta etmek. |
BioNTech ve Moderna, Omicron'a karşı geliştirilecek yeni aşı için tarih verdi (2. sayfa)
-
-
Allah allah bak sen su ise.
yukarida yazdigima ragmen hala aklinin erdigince cabalaman ama aklinin eremyecegi sekilde sekillere girmek ...
tamam %80 degil %70 olsun, fark edecek mi palavralara?
Koch ensuti degil istersen WHO`nun raporlarina da bakabilirsin.
en olmadi internetten almancasi olmayip da almanca gundemi ozetlemek icin Oktan Erdikmen adinda youtube kanalini arayarak, istediklere doneme ait haberleri de bulabilirler.
mesela 2020 subat :=> Koch enstuti ve WHO bu iki kuruma gore virus, grip gibi sadece gececektir
aylardan eylul 2020 ilk mrna patent basvurusu ve Koch ve WHO ya gore asi ile bu saglin durdurulacak
aylardan mart 2021 Koch ve WHO`ya gore ikinci doz ile yaza kesin cozum
aylardan temmuz 2021 Koch'a gore 3. doz ile bu sefer sonu gelecek kesin ama
aylardan kasim 2021 . KOCH'a gore asi yaptiranlar can kaybi yasamiyor. asidan olum oranlari hic yok. olen o kadar doktorun ilginc sekilde kalp krizinden olmeleri hic garip degil, hic ilgilenilecek durum degil, cunku zaten asidan once "bu lanet mrnalari ureten firmarlardan, gebersem dahi hak aramayacagim" seklinde bosuna imza attirilmiyor da ...
ama gercek
Eylul 2020 Herne`de yasayan ofisten arkadasimin 26 yasinda kuzeni, korona dan dolayi nefes alamadigindan hastenye kaldiriliyor. 2 hafta icinde hayatini kaybediyor. hayatini kaybetme sebebi ise KALP KRIZI olarak geciyor kayitlara!
ulan bana mi anlatican neyin ne oldugunu?
insanlar keyfinden olmustur dersin simdi. ne ooldu ... koch enstutisi bunlari yazmiyor mu yoksa?
ulan birde 12 like almis yorum :D durum icler acisi.
-
her gordugunu deden mi saniyorsun?
Almanlarin NSU da asiya karsi! adamlarla gosteride yan yana duruyoruz aslinda... ayni tepkiyi veriyoruz. koyun gibi gudulmek istemiyoruz!
tabi bizim ulkde soros fonlu marxist medyadan okuyunca farkli gorunuyor sanirim... Ataturk gibi nasyo sosyalist bir liderin, diger nasyo sosyalistlere ornek olmasi irkcilik mi? bence marxist palavralar irkcidir. mesela herkesin koyun gibi asilanmasi zorunlulugunu savunan avrupanin liberal sol demokratlarinin fikirleri gibi.
-
Virüsün bitmesi zor. Virüsün ben 3-5 yıla da biteceğini sanmıyorum. O yüzden bu 3-5 yılda yapabileceklerimiz tedbir almak, aşı olmak ve vücut direncini yüksek tutarak önemli hastalıklarımızı hemen tedavi ettirmek. Aşılar %10 bile korusa yine de çok önemlidir benim gözümde. Türkovacı umarım hızlı bir şekilde yeni varyanta uyarlarlar yokss yurtdışı aşılarına hem çok para gidecek hem de aşılara güven sorunu olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya arkadaş bir denilen diğerini tutmuyor. Geçen sene televizyonda diyorlardı ki "aşılar farklı varyantlara karşı da korur, mutasyona uğramış virüsler için endişe etmeyin ve aşınızı olun." Yıl 2021 oldu varyantlar çıktı bu sefer televizyonlar falanca aşılar filanca varyantlarına karşı % bilmem kaç etkili demeye başladılar o yüzden 3. ve 4. doz sesleri yükselmeye başladı.
Aynı şekilde geçen sene ve yine bu senenin başında da televizyonlardan Sinovac için etkisi Biontech gibi diğer mRNA aşılarına göre düşük denmeye başlanmıştı ve hatta Biontech için 2 doz oluyorsanı Sinovac için 3. hatta 4. dozu olmanız gerekebilir dendi. Hatta forumda zaman zaman "Sinovac aşısını ha vurulmuşsun ha hiç covid aşısı olmamışsın" tadında mesaj yazanlar vardı. Tabi bunu diyenler de zaten o televizyondakileri izleyenler. Şimdi bu haberde de omicron varyantı için o pek çok kez gömülen Sinovac'a övgüler yağdırılıp Biontech gömülmüş. Ya şimdi gel de böyle haberleri dikkate al. Kim doğru söylüyor, kime inanacağız? Boşuna mı mRNA aşısı borazanlığı yapıldı? Yoksa kimse bir şey bilmiyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizde hata, yazmayı bile bilmeyen adama cevap attık, cahil cühelaya 1 saat ayırıp kaynak göstererek adam etmeye çalıştık... Hala aşılıların ölüm oranı nerde diyor adam, tam komedi, bi de yetmezmiş gibi ulan yazmış bana. Haddini bil terbiyesiz! O tek tek iddia ettiğin şeylere kaynak bul da inanalım. Yarım beyninle olayları yarım yamalak idrak ettiğin belli. Allah bilir adamlar ne dedi sen ne anladın, ana dilini konusamiyosun 3 dil bilen adama ulan diyosun. Gelmiş şimdide kuzenim diyo. Nato kafa nato mermer. Türkçe bilmeyen adam bugün bana ayar vermeye çalıştı iyi mi? :))) entuti ney lan? Madem bilmiyorsun hiç yazma Koch de geç, utanmadan 3-4 kere entuti yazmış hala kuzenim diyo. Azıcık ilime, bilime ve bilene saygınız olsun. Dil bilmediğinin ezikliğini bilenden mi çıkarıyorsun? Teşekkür edeceğine ulan diyo adam bana. Ulan senin babandır. Sen bu cehaletle bugüne kadar nasıl yaşadın? Aman neyse ugrasmiycam seninle öğrenmeye hevesi olan adam beğenmiş yorumu onlara bile laf atmış. Kafa Pentium 100hz nasıl idrak etsin senin beynin bilimi? Sen git kuzenine teyzenle dedikodu yap, milletin işine karışma. Şu iddialarına 1 tane destek ataydın da o aşağılamalarınin yanında bizde bir şey ogrenseydik. Terbiyesiz. Boş torba konuşuyor. Seni çöpe atacağım poşete yazık (sen seversin böyle sikko sokko laf sokmalari)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ulan hala diretiyorsun. 20 senedir klavye kullanip bakmadan yazdigimdan arada harfler karsabiliyor. klavyesine bagli durum yani. gelip de akli kita catinca, insan daha da kiziyor, dikkat etmiyor.
Dilm bilmeme ezikligi demis. 3 dil yazmissin hangi 3 dil ulan bu? Almancayi 4. dil olarak katacagim icin , senin 3 dil olayini merak ettim. hayir soyluyoruz begenmiyorsun da o `enstut enstutu` dyie kivrandigin.
noldu o `enstutu` nun ongoruleri patladi mi? ne oldu iddalari her seferinde patladi. yaptigi aptalliklar patladi. ulkede daha tum hastanelerin sayilarini bilmeyen kurum, gelip gunluk 50000 100000 insanin mi raporunu utacak saglikli sekilde. buna mi inanmamizi bekliyorsun ?
hayir almanca istersen b1in el berdigi kadari ile yazariz ... ama diger turlu istersen ingilizce deval ederiz. gorelim kimin hangi dili varmis ... 3 dl biliyorum dedigini de gorelim, bakalim bu palavralarin gibi mi?
-
kardesim internetin var. acip 2019 raporlarina bakabilirsin. 2020 kasim a kadar mrnalara hic bir izin cikmamis. hatta ilk denekler 2013 yilinda alinmis ki onlar da kanunla yani izinle yapilmis. ama birde 6 ayda mrna onayini cikardilar.
bu mranin sonuclarinin ne olaagini hemen goremeyiz. en az 3 yil orta halde 5 yil gerekli. cunku rna kopyasi. sende ne etki edecegi belli deil.
onu gectim hakan ural ornegi var. adam mrna oldu. gecen aylarda koronaya yakalandi ve cytokine atagi gecirdi. korona hastalarinin kalp krizinden olmesinde en buyu ksebep bu semptom. orarici hucrelerin asiri hassas hale gelip vucuda atak yapmasi gibi dusun.
uzun vadede neler getirecegini bilmiyoruz bile. hakan ural 7 gun sansi geregi kurtuldu. cunku bu ataklarda vucuta kortizon veriliyor. bazisinda etkili olmuyor ve hostun olumune yol aciyor.
-
nato kafa nato mermer, hala bana hakan ural diyo, RKI'ye camur atiyo elinde kaynak yok. Git internette arastir? Varsa bildigin paylas yoksa bi tarafindan sikma, sus otur.
"Dilm bilmeme ezikligi demis. 3 dil yazmissin hangi 3 dil ulan bu? Almancayi 4. dil olarak katacagim icin , senin 3 dil olayini merak ettim. hayir soyluyoruz begenmiyorsun da o `enstut enstutu` dyie kivrandigin. "
Su yazina bak Allah askina. Klavye mlavye diye uydur dur. Kendini kandirma. Türkce ana dilim, cok sükür senden kat kat iyi kullaniyorum. Ana dil seviyesinde Ingilizce, Almanca biliyorum. Aslinda Almanya'da Teknik üniversitede hem dil ögretiyorum hem güc mühendisliginde yüksek lisans yapiyorum. Yildiz Teknik Mak. Müh. mezunuyum. Ayrica baslangic seviyesinde Fransizca ve Arapca biliyorum.
Dur sen saymayi bilmiyosundur, yardimci olayim;
- Türkce (sende yarim yamalak olan, ana dil deyip gecme, gördügümüz üzere kullanamayanlar da var)
- Ingilizce (ana dil seviyesinde)
- Almanca (ana dil seviyesinde, 3 yildir Almanca ögretiyorum)
Cok zoruna gidiyor degil mi baska bir insan evladi bunlari yapabiliyor diye? Herkesi kendin gibi saniyorsun sanirim sen. Ingilizce tartisalim diyosun, Allah bilir acar google translate'den yazarsin bana xD
Gerci senin bu "klavyenle" dediklerini o da anlamaz. Bizim ana dilimiz biz bi halt anlamiyoruz.
Amaaaaan neyse aslan ya, hayatini yasa mutlu ol saglikli ol baska dilegim yok. Senin gibi edep adap bilmeyen kasabaliyla agiz dalasina girmeyecegim.
-
Yahu bu aşı karşıtı tipler her yerden fırlıyor. İstemiyorsanız olmayın, millete niye gerilim yaratıyorsunuz? Adam çıkmış aşılar pandemiyi bitirmez diyor. Yahu aşının temel amacı pandemiyi silmek değil zaten,hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak,böylelikle sağlık sistemindeki yükü kaldırmak.
-
Dostum, aşısız yaşama evet diyen kişiler gerilim yaratmıyor yalnızca bilgileri iletiyor, yorumluyor. Haaa bu bilgilerin bir kısmı yığınsal medyada yer almıyor, sen bilmiyorsun Ahmet Mehmet bilmiyor. Şimdi Ahmet Mehmet'in bilmediği o bilgilerden 2 örnek:
İsrail'de kentin ortasında yol ortasında ölü denebilecek baygınlıkta genç kadın sedye ile ambulansa götürülüyor. Olayı kameraya ceken adam İbranice dilinde, sitem dolu olduğu belli şekilde "xxx Pfizer" diyor. Sedyeyi taşıyan sağlık personeli ile güvenlik güçleri polis adamın dediklerini yadsımıyor, karşı çıkmıyor. Olay Tel Aviv ya da Kudüs gibi ünlü, büyük bir kentin ortasında gerçekleşiyor.
Bu videoyu gönderdim, forum üyeleri bilgilensin, görsün diye. Yorum da yapmadım. O kadın aşıdan dolayı sedyede yatıyor bile demedim örneğin :) Yalnızca videoyu gönderdim, video gerekçesiz silindi. Buradan bilgilenme özgürlüğünün kısıtlandığı sonucunu cıkarıyorum.
Videonun fake olması olasılığı yok cunku kent merkezinde çevrede onlarca yüzlerce kişi var. Animasyon olması olasılığı var ancak büyük para ile yapılabilir. Ayrıca animasyon oldugunu kanıtlayan bilgi de olmalı, yok. Dolayısıyla video gerçek. O videonun linki:
4 hafta önce Romanya Bükreş Belediye Binasında Covid Aşı Odasında yerde yığılmış yatan bir erkek ile başında 5 sağlık personelinin görüntülendiği video da gerekçesiz silindi. Video, 100% halka açık olan bir yerde, Belediye Binası içinde cekilmiş Dolayısıyla fake olamaz. Video yayın kurallarına da 100% uygun. Halka açık yerde bir cekim. İlgilenenler için sözkonusu video. bu video ile benim bir manipilasyon, dezenformasyon, algı yönetimi yapmam da olanaksız.
O videonun linki:
yandex.diskRomania Bucharest teenager on the ground at the Covid vaccination room-163509239386e61-480.mp4https://disk.yandex.com/i/yFU4r5niQtzuiw
Dolayısıyla konumuz sağlık olduğu gibi, "bilgilenmek" sorunumuz da var. Üstteki videoların silinmesi bilgilenme sorunumuz olduğunun kanıtı. Videoların içeriği üzerine hiçbi yorum yapmadım, sezinlediysen. Durumu istediğin gibi yorumla. Yeterki bilgilenme yolunda engel olmasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam söylediğin şeylerin doğruluk payı var , evet. Karşı çıkmıyorum. Aşıların hastanelik ettiği, ve hatta kronik rahatsızlığı olan kişilerde yan etkilerinin olduğunun farkındayız. bunlar doğru. Burada önemli olan kar/zarar meselesidir. Bunlar medyada yer alıyor izliyoruz biliyoruz. Ahmet Mehmet de biliyor. Bilgilendirme elbette olacak, ama aşılılar için (olun, 4-5 doz da kesmez ) gibisinden cümlelerden resmen cehalet akıyor, bunun siz de farkındasınız ve bunu belirtmek istedim.
Aşı olmak istemeyenler olmaz, kişinin beden dokunulmazlığı vardır. Ama bu durum öyle bir şey ki kişinin yalnızca kendisini etkilemiyor. O yüzden aşısızlar kısıtlamaya bence de tabii olmalı. Bunlar da ülkelerin vatandaşlarını koruma çabaları, ve haklılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parol. -- 2 Aralık 2021; 20:38:14 > -
Aşının yan etkileri olduğunu biliyor, onaylıyorsun okey. Ancak bu yan etkileri gerçek yaşamda işbaşında gösteren videoların kaldırılması konusunda ne diyorsun, esas ona değindim nitekim.
Bunu (aşı yan etkilerini gerçekte gösteren videoların kaldırılması) aşıları destekleyen başka bir kişiye sordum o da yanlış buldu. Aşı yan etkilerini video ile gerçekte görmek, bir ilacın prospektüsünde yazan yan etkileri okumak gibi, eş deger. Burada temel konu, bilgilenmek. Videolar kaldırılırsa insanlar bilgilenmez.
aşılılar için (olun, 4-5 doz da kesmez ) gibisinden cümlelerden resmen cehalet akıyor, o tür tümceleri kimse durup dururken söylemez. Çok şirin uysal bir kediyi bile köşeye sıkıştırısanız saldırganlaşır, her türlü pençe atar, ısırır. Medyada 2 yıldır 7x24 aşı propagandası yapılıyor. onca propaganda ile beyni dolmuş kimi kişiler de aşısız yaşama evet diyenlere saldırıyor olmalı ki onlar da geri saldırı yapıyor olmalı.
Bu arada 4-5 doz sözü matematik olarak yanlış değil, cunku örneğin Kanada 2024'e kadar kişi başı yaklaşık 10 doz aşı ısmarladı (bilgi linki var) Covid konusunda her ülkenin temelde aynı şeyleri yaptığını düşünürsek, Türkiye'de de kişi başı 10 doz aşı olunacağını söyleyebiliriz. Bu durumda 4-5 doz aşı bir şekilde bekliyor , aşı olanları.
Şu mesajınızda da çelişki var: "kişinin beden dokunulmazlığı vardır. Ama bu durum öyle bir şey ki kişinin yalnızca kendisini etkilemiyor. O yüzden aşısızlar kısıtlamaya bence de tabii olmalı"
"ülke vatandaşlarını korumaya çalışıyor" kısmı da yanlış. ülke daha para birimini bile koruyamıyor, hahah :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Videoların kaldırılması ülkelerin politikaları gereği. tabiki doğru bulmuyorum.şeffaflık şart.
Herhangi bir cümlemle çelişmedim, ekonomiden vurmaya çalışmanız biraz hedef saptırmak gibi, konumuz bu değil.
Senelerdir sigara içer, en ufak bir şeyde antibiyotiğe sarılıp ağrı kesiciyi yatağının başında saklar, ama aşıya temkinli yaklaşır. Temkinli yaklaşmak lazım tabi, ben de öyle yapıyorum ve yaptım ama biraz istikrarlı olmak lazım :)
Son olarak yine söylüyorum;istemeyen yapılmasın kimse kimseyi zorlamıyor.Kendi hayatını düşünmeyen birini başkası hiç düşünmez :) Ama toplumu düşünmek zorundalar.
-
İnaktif diyorsunda mutasyona uğrayan virusun aşısı olur mu?
İnsanlar biraz sorgulama yapsa uyanacak ama medya ile hipnoz olmuş ve bunlara doktorların da dahil olduğu bir kesim var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X