|
BioNTech ve Moderna, Omicron'a karşı geliştirilecek yeni aşı için tarih verdi
-
-
İnaktif’in uzun vadede daha güvenli olduğunu söylüyorduk kimse inanmıyordu bende inşallah olmaz diyordum ama en kötü senaryo gerçekleşiyor galiba.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Süresi kişiden kişiye değişse de hangi aşı olursa olsun hiçbirinin uzun süreli bağışıklığı yok. Yazdan önce inaktif aşı olan insanların da çok büyük bir bölümü bağışıklık sahibi değiller. Ömür boyu bağışıklık sağlasalar bir kere aşı olup koruyuculuğu düşük de olsa inaktif aşı olmayı tercih ederdim. Eğer her yıl kışa girmeden aşı olacaksam koruyuculuğu daha yüksek olan mrna aşıyı tercih ederim. Mesela grip aşısı olanlar her yıl güncel aşı oluyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin soyleme gore sekillenmiyor malesef.
50 yillik fransiz virolog acik acik soylemisti. bu mrna olanlari, viruse daha da fazla evrim gecirtecek seklinde. gittiler adamin videolarini kaldirdilar.
insanlari salak yerine koyuyorlar. ne viral ne yeni tip mrna hic bir fayda saglamiyor. insanlari sigir gibi igneliyorlar. hayir bunlara inanan buyuk bir kitle var.
ekleme:
%80 degil hadi %70 olsun asi fanatigi sahis. ne degistirecek bu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 30 Kasım 2021; 19:50:44 > -
grip turundeki virus ile bu corona tipinde virusleri bir tutman tamami ile mantiksiz. tamam ben de uzman degilim ama insan gozlem yapar. grip asilari o kadar evrim gecirmesine ragmen ek ozellik kazanmiyorlar. sadece versiyon eklentisi geliyor gibi yazilimlarda vardir.
ama bu corona sars tipindekiler ise direkt surum degistiriyor gibi.
bu yuzden net bir olayi yok. bu mrnalarin neler getirecegi asil 3. yildan sonra gozlemlenecek net olarak. mrnali adama virus bulasiyor, sonra hastaligi kapinca hastaligin 8. gunu birden vucut cytokine basiyor. adam sonra kalp iltihabi, beyin iltihabi veya cigerlerde su birikiminden gidiyor.
versinler olum oranlarinda asililar ile asisizlari. hadi goresek bir zahmet. Almanya %80 asili ama gunluk vaka 50.000 lerde ve gecen yila gore patlama yasandi.
bulgaristan da bulgar aile dostu var esimin ailesinin. kadinin anlattiklari urkutucu. asili 25 26 yasida gencler varmis olenlerden. bunlari tespit etmek zor degil diyor kadin, isteseler halka gercekleri aciklarlar diyor ama bu seferde ulke, imf den yardim parasi alamayacak. yani bir sinema donuyor.
-
quote:
Sinovac: İki doz aşıdan altı ay sonra antikor seviyelerinin önemli ölçüde düştüğü gözlendi
Sinovac'ın açıklaması.bbc news türkçeİki doz Sinovac aşısından altı ay sonra antikor seviyelerinin önemli ölçüde düştüğü gözlendi - BBC News Türkçehttps://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57983768
-
Virüsleri değil; bağısıkşık süresi benzediği için aşı olma periyodunu benzettim. Madem her yıl aşı olucam öyleyse %60 koruyuculuğu olanı değil %90 olanı tercih ederim diyorum. Aşı olmayanlara sözüm yok ama aşı olan her halükarda peşin olarak bir risk tercihi yapıyor. Bu riski alırken beni daha çok koruması için alırım.
Almanya'da insidans ve günlük vaka değerleri dediğiniz gibi önceki yılın çok çok üstünde fakat bu rakamlara rağmen ölüm ve yoğun bakım oranları geçen yılın altında. Paylaşılan güncel bir istatistik olmasa da Ekim ayında yoğun bakımlardaki aşılı-aşısız istatistikleri paylaşılmıştı(Rakamlar TÜİK'e değil bir Alman kurumuna ait :)
Şu an Almanya'da hayatı kısıtlayan bir korona tedbiri yok ki insanların da istediği bu zaten. Hastalığın bitmesi bir hayal; devletler çarkı döndürmeye çalışıyorlar bu süreçte. Sert tedbirlerin alınması çarkın durması demek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3. Doz olursun ki ondan sonra 2. Dozun en yüksek seviyesinden 6-7 kat fazla antikor görülüyor.
2 doz yerine 3 doz inaktif aşı bence daha güvenli ve güçlü.
Boş yapma ne yapsaydık aşı olmayıp şansımızı mı deneseydik ?
Delta'da da mrna aşısı daha etkili, varyanta göre değişiyor.
-
hic oyle degil durum almanya'da . bu basimizdaki gay bakan surekli cuvalliyor ama hala basta. sirf cinsel tercihinden dolayi tutuyorlar orada. artik asi icin baskilar konusuluyor. asisizlar otobuse binemiyor falan. sanki sadece asililar hastaligi yaymiyorlarmis gibi bir algi var devlet tvlerinde. bu yuzden ben verecekleri bilgiye de pek inanmiyorum. belirli isine gelen hastanelerden alip , rapor diye yuttururlar. salgin basinda bir cok bos hastaneyi es gecip, yatak kitligi diye mobil hastaneler kurmuslardi. bakma alman politikacilari tam beyinsizler takimi. sonradan ortaya cikti oksijen makinalarini ureten firmalarin birinin pazarlama mudurlugune eski bakanin biri getirilmis.
tezi sahte olan kadinin partisi mesela 3. parti cikti son secimde. inanilir gibi degil. yolsuzluklarda adi olan adami bakanliga getiriyorlar.
ama ulkede herseyin suclusu sanki asisizlar gibi algi kasiliyor. ben buna kiziyorum ve gunden gune mrna karsiti insanlari bile genel asi karsitligina dondurmeyi basaracaklar bu gidisle. yakinda gosterilere ben de katilicam. goz gore gore milleti aptal yerine koyuyorlar. zaten multeci konusunda baya yalan haber yapmislardi. 1,5 milyon gocmen dendi ama su anda 5 milyon sayilari telaffuz ediliyor. herseyleri yalan cikyor.
bu sebepten yazdiga gecen rapor icin link alabilir miyim? bakalim neler sallamislar bu sefer.
-
Ben de sinovac oldum iyi mi ettik yani şimdi?
-
Almanya'da tam asilililarin orani %80 degil yalniz. Minimum 1 asi olanlarin orani %71.2, tam asililarin orani %68,4https://www.t-online.de/
Kusura bakma ama Bulgaristandaki bi teyzenin söylediginden cok Almanya'daki Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) raporlarini takip etmeyi tercih ederim. Yoksa bu isin sonu "Hazret kütükle vurdu, herif yürüdü" ye gider.
Velhasil kelam, RKI'nin 4 gün önce yayinladigi haftalik durum raporuna göre (asagida, maalesef Almanca), bugüne dek ölenlerin %86'sinin 70 yas ve üzeri oldugu tespit edilmis. Su ana kadar 20 yas alti grubunda 35 ölüm vakasi tespit edilip incelenmis ve bunlarin 25'inde altta yatan baska bir hastalik tespit edilmis.
Ölenlerin asili olup olmadigi kismina baktigimizda, sayfa 24'de belirtildigine göre, son 4 hafta icerisinde asili olan 74 kisi hayatini kaybetmis ve bunlarin 12'si tam asilarini yaptirmis.
Yani Türkiye, Bulgaristan vesaire seffaf ve güvenilir bilgili paylasmiyor diye bütün Dünya'yi da öyle zannetmeyelim. "Versinler bakalim asililarin ölüm oranini da görelim" kafasi cok alakasiz. Aha da vermis adamlar iste Almanya icin.
Yani aman Bulgar teyze böyle dedi, Macar amca sunu yapti bunlar havada kalan, mahalle agzi muhabbet. Dedikodu ve bilgi kirliliginden baska bisey degil.
Robert-Koch Enstitüsü"nün gecen haftaki haftalik raporu;
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Wochenbericht/Wochenbericht_2021-11-25.pdf?__blob=publicationFile
Düzeltme: Ayni enstitünün günlük yayinladigi rapora göre (excel Tablosu seklinde) son 4 haftada 5204 ölüm vakasi olmus.
kaynak:www.rki.deRKI - Infektionskrankheiten A-Z - Gesamtübersicht der pro Tag ans RKI übermittelten Fälle und Todesfälle, Stand: 29.11.2021https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Daten/Fallzahlen_Gesamtuebersicht.html;jsessionid=4DB2B7ED1C2DABF86004D84D2B51E0C3.internet091?nn=2386228
sürcülisan ettiysek affola, Almanca bilenler verdigim bilgileri raporlari inceleyip düzeltebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muguroz -- 29 Kasım 2021; 21:40:15 >
-
gelsin paralar, aksın dolarlar....
-
Hocam ben sinovac oldum 3. Dozu olmalımıyım
Aşı karşıtı değilim ama toplamda 11 doz aşı olunacak. Olmayanlar ya da zamanla olunması gereken aşıyı olmayanlar ölme tehlikesiyle yüzleşecek. Her seferinde daha sert bir virüs haline dönüşecek. Aşı olmayanlar bana kalırsa bile bile ölüme gidiyorlar.
-
görünüşe göre 2023'e kadar ekmek var şirkete
-
Demek ki bugüne kadar milyarlarca aşıyı boşuna vurdular. 3. doz aşı olan Yeşim Salkım'ın babası ve Ferhan Şensoy hayatını kaybedince anlamıştım zaten.
Bu yeni aşının işe yarayıp yaramayacağı da belirsiz. Reklam-baskı yapılıyor ama sonu iyi bitmiyor
-
Vurulan aşılar niye boşa olsun? Virüs kendini değiştirip geliştirdiği için değiştirilmiş geliştirilmiş aşı gerekiyor. Şimdi bu varyanta göre aşı çıkacak seneye virüsün yeni varyantı gelince ona göre aşılar etkisini kaybederse yeni aşı geliştirilecek. Virüs kendini değiştirip geliştirmeyi bırakır tüm toplum aşılanırsa bu virüs bitebilir yoksa her sene yeni varyant yeni aşı çıkar.
aşı olacak enayi aranıyor, adamlar da boş durumuyor. ne kadar enayiye dayarlarsa o kadar kar. gelsin paralar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Almanya'da tam asilililarin orani %80 degil yalniz. Minimum 1 asi olanlarin orani %71.2, tam asililarin orani %68,4https://www.t-online.de/
Kusura bakma ama Bulgaristandaki bi teyzenin söylediginden cok Almanya'daki Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) raporlarini takip etmeyi tercih ederim. Yoksa bu isin sonu "Hazret kütükle vurdu, herif yürüdü" ye gider. Velhasil kelam, RKI'nin 4 gün önce yayinladigi haftalik durum raporuna göre (asagida, maalesef Almanca), bugüne dek ölenlerin %86'sinin 70 yas ve üzeri oldugu tespit edilmis. Su ana kadar 20 yas alti grubunda 35 ölüm vakasi tespit edilip incelenmis ve bunlarin 25'inde altta yatan baska bir hastalik tespit edilmis. Ölenlerin asili olup olmadigi kismina baktigimizda, sayfa 24'de belirtildigine göre, son 4 hafta icerisinde asili olan 74 kisi hayatini kaybetmis ve bunlarin 12'si tam asilarini yaptirmis. Yani Türkiye, Bulgaristan vesaire seffaf ve güvenilir bilgili paylasmiyor diye bütün Dünya'yi da öyle zannetmeyelim. "Versinler bakalim asililarin ölüm oranini da görelim" kafasi cok alakasiz. Aha da vermis adamlar iste Almanya icin. Yani aman Bulgar teyze böyle dedi, Macar amca sunu yapti bunlar havada kalan, mahalle agzi muhabbet. Dedikodu ve bilgi kirliliginden baska bisey degil. Robert-Koch Enstitüsü"nün gecen haftaki haftalik raporu; https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Wochenbericht/Wochenbericht_2021-11-25.pdf?__blob=publicationFile Düzeltme: Ayni enstitünün günlük yayinladigi rapora göre (excel Tablosu seklinde) son 4 haftada 5204 ölüm vakasi olmus. kaynak:https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Daten/Fallzahlen_Gesamtuebersicht.html;jsessionid=4DB2B7ED1C2DABF86004D84D2B51E0C3.internet091?nn=2386228 sürcülisan ettiysek affola, Almanca bilenler verdigim bilgileri raporlari inceleyip düzeltebilir. |
Boş yapma ne yapsaydık aşı olmayıp şansımızı mı deneseydik ?
|
senin soyleme gore sekillenmiyor malesef. 50 yillik fransiz virolog acik acik soylemisti. bu mrna olanlari, viruse daha da fazla evrim gecirtecek seklinde. gittiler adamin videolarini kaldirdilar. insanlari salak yerine koyuyorlar. ne viral ne yeni tip mrna hic bir fayda saglamiyor. insanlari sigir gibi igneliyorlar. hayir bunlara inanan buyuk bir kitle var. ekleme: %80 degil hadi %70 olsun asi fanatigi sahis. ne degistirecek bu? |
Benzer içerikler
- opera video indirme eklentisi
- fotoğraf canlandırma
- twitter takipçi hilesi
- wolfs hangi platformda
- whatsapp durum sözleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X