|
BİOS a GİREMİYORUM LÜTFEN YARDIM!!!
-
-
samsung np300e5c-s0btr cihazıma ubuntu yükledim. Aynı sorunu ben de yaşıyorum, henüz çözümünü bulamadım.
edit: grub command line üzerinden chainloading yaparak daha önceden hazırladığım windows10 install usb'yi boot ettim. win10 kurulumunu yapıp Samsung'un sitesinden indirdiğim bios güncellemesini yüklediğimde problemim çözüldü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsozkan -- 13 Mart 2021; 0:46:44 > -
Güzel hort. Ama BIOS/UEFI kurulum ekranına girmekle işletim sisteminin bir alakası yok. F1, F2, F8, F12, Delete, Enter herhangi bir tuş olabilir. Unetbootin yerine Rufus (veya dd) kullanmayı tercih edin.
-
Var maalesef, Windows artık Bios'un B'sini de kontrol ediyor, shift ile Windows'u kapatıp shift ve f2 ye basılı tutarak power'a basıyoruz ardından bios'a giriyoruz, siz tuş kombinasyonlarını denemekten bahsediyorsunuz ama Microsoft'un bilgisayarı komple ele geçirme girişimlerinden bir tanesidir bu iş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BIOS'a girmeyi engellemekle UEFI'a boot etmek aynı şey değil. UEFI'a reboot etme Linux'ta hatta GRUB'da bile var. Kaldı ki burada sorulan Windows da değil Pardus ile kurulan GRUB
-
Hatayı tam olarak anlamadım fakat sorun grub ekranıyla ilgiliyse boot repair bu işi halledebilir. Araştırmanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
systemctl reboot --firmware-setup Şu komutla bilgisayarını yeniden başlatmayı dener misin? eğer kurulumun uefi ise bu şekilde BIOS'a girebilmen gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X