Şimdi Ara

bıos auto recovering ....biosum gitmiş help (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mesut, önce çalışan biosu diskete yedekle sonra linkdeki adımları takip et..sanırım aradığın şey yazıyor..bende uygulamıştım burada yazanları

http://www.pclabs.gen.tr/2001/04/02/bios-kurtarma-rehberi-ii/
  • söylemeyi unuttum başlangıç disketi için ben xp yi değil, netten indirdiğim msdos başlangıç disketi yapma programını kullanmıştım..autoexec.bat dosyasındaki değişiklikleri öyle yaptım
    http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
  • Dostum cvbın ve ilgin için tşkler.Link verdiğin sitede anakart üreticisinin sitesinden en son biosu indirin diyor.
    öyle yaptım,autoexe.bat ın ayarlarını yaptım,pcyi başlatıyorum.
    scanning diyor ve 20 saniye içinde can not find bios image in hard drive or diskette uyarısı çıkıyor.
    Acaba disket sürücüden yapıyor olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

söylemeyi unuttum başlangıç disketi için ben xp yi değil, netten indirdiğim msdos başlangıç disketi yapma programını kullanmıştım..autoexec.bat dosyasındaki değişiklikleri öyle yaptım
    http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

Burada hangisini indireyim,bunu da söylersen çok güzel olur.ayrıca ben dediğim gibi sitesinden yeni biosu indirdim.Bu dual bios muhabbetine acaba kendi içinde var olan biosun aynısını istiyor olabilir mi?

Ayrıca gigabyte ın sitesinden indirdiğim bios dosyasının uzantısı F6 olarak görünüyor.
     bıos auto recovering ....biosum gitmiş help

Ben de autoexe dosyasının parametrelerini değiştirirken F6 nın yanına birşey yazmıyorum uzantı anlamında??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 3 Mart 2008; 23:03:12 >

• dostum dikkat etmen gereken bir kaç nokta var, etmişsindir muhtemelen ama ben yinede yazayım..

1-bios dosyası o anakarta ait olmalı
    2-flash programı anakartı ve bios dosyasını desteklemeli
    3-linkdeki flash programı parametreleri senin kullanacağın flash programına uymayabilir dos komut isteminde /? yazarak doğru parametreleri öğrenebilirsin
    4-parametreleri boşluklu yazman gerek. örneğin satır şöyle olmalı

a:\>awdflash.exe /ab /cd /ef /gh yenibios.bin

5-disket sağlam mı? normal format at gerekirse

6-ve son olarak disket sürücü sağlammı ??

umarım halledebilirsin

faretmez dos 6.22 yi indirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 3 Mart 2008; 23:03:52 >
  • kardeş flash programını ve bios dosyanı benim mail e atabilirmisin bi bakayım...
  • http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1757
    anakartın bütün bios dosyaları bunlar.
    tekrar belirteyim elimde aynı marka ve model sağlam bir anakart var.ondan bişey lazım olursa söyleyin :)
    ben bu listede en üstteki F6 versiyonunu indirdim.İçinde üstteki resimde olan dosyalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 3 Mart 2008; 23:08:47 >
  • dostum şunu denedinmi ??

xxxx.f6 dosyasının ismini AMIBOOT.ROM olarak değiştirin. Sonra bunu boş bir diskete kopyalayın.sistem disketi **yapmayın**

Diskette sadece ve sadece AMIBOOT.ROM dosyası olacak. Açılmayan sisteme bu disketi koyduktan sonra, CTRL ve HOME tuşlarını nasılı tutarken sistemi açın. Disket Sürücünün ışığı yandıktan sonra elinizi bu tuşlardan çekin.

Sistem, BIOS Güncelleme olayını yaklaşık 35-40 saniye içinde bitirecek. İşlem bittiğinde birkaç bip sesi çıkacaktır. Daha sonra sisteminizi açabilirsiniz!
  • Yok olmadı ama işin enteresan kısmı eskiden 15-20 sn bekleyip öyle bulunamadı diyordu şimdi daha power tuşuna basar basmaz bip sesi geliyor ve bulunamadı yazısı çıkıyor ekranda(can not find bios image in hard drive or diskett)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 3 Mart 2008; 23:33:58 >
  • adım hıdır elimden gelen budur dostum..nette belki biraz daha bilgi bulunabilir..
  • açıkcası en son postumda attığım mesaja binayen bu disket sürücüden+disketten+floppy kablosundan şüphe etmeye başladım.
    Neden dersen,3 tane kablo denedim,hepsinde durum aynı idi ama kablolar eskiydi.Sıfır kablo taktım bu üstte dediğim şey oldu.Biosun recovery özelliği çalışıyor ama biz şu bios dosyasını birtürlü gösteremedik alete.
  • up
  • Arkadaşlar bugün anakart tamiri yapan biryere gittim.Durumu anlattım,güvendiğim biryerdir paramızı almak için yanlış birşey söylemeyeceklerine eminim.
    Dedi ki,disketi bile görmüyor bilgisayarın.Eğer görse idi,sen kendin yapabilirdin ama disketi görmediği için bios chipini değiştirmekten başka yapacak birşey yok dedi.Bios chipini değiştirmekten kastım benzer ya da aynı bir anakartın chipini bu anakarta takmak,hotflash olayı işte.
    bios chipi soketli değil,eğer öyle olsaydı ben kendim yapacaktım ama anakarta lehimli olduğu için tamirciye vermek şart oldu.
    Başına gelenler var ise ve bios chipleti soketli değil ise uğraşmasınlar,ha yine uğraşabilirler ama anakartı tamamen gümbürtüye götürmek de muhtemel.
    Yardım eden ve ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.

• aynı anakart ve aynı sorunu şuan bende yaşıyorum.

bilgisayarı başlattığımda auto-recovering ekranı geliyor ''Scanning Bios Image In harddrive'' yazıyor ve noktalar ilerlemeye başlıyor. pcyi sabaha kadar açık bıraktım ama malissef gene kurtarmayı yapamadı. harddiski söktüğümde direk "can not find BIOS image in Hard Drive or Diskette !" hatası alıyorum.

güncel biosu indirip diske yazdım. bahsedilen bios kurtarma yöntemlerini deneyerek win98 başlangıç disketinden tutun xp başlangıç disketine kadar bir çok şekilde açmayı denedim olmadı. bir kaç yerde de biosun hiç diskete bakmadığını okudum. harddiske biosu attım. bulamadı. bir türlü sorunu çözemiyorum.

konu hakkında bilgi sahini olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bios: AWARD Boot Block Bios v1.0
    Anakart: Gigabyte GA-8IPE1000MK
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.