Şimdi Ara

bıos auto recovering ....biosum gitmiş help

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benzer bi sorunu okudum fakat arkadaş garantiye göndermiş halletmiş benim anakartın garanti süresi bitti tamir için bilgisayrıları dolaştım hiçbiri yapamadı istanbula teknik servise gönderip sorunu çözeceklermiş ama nerdeyse yeni bi anakart parası istiyolar( 60ytl kadar ) orda aynı anakarttan bios bilgilerini mi ne (anlamıyorum bu işlerden) kopyalayacaklarmış aynı anakarttan bende bi tane daha var nasil yapılabilir bu işlem :S bide arkadaşlar lütfen şu parçayı sök pili deiştir vs yazmayın ayrıca ekran açıldığı andan itibaren hiç bi işlem yapılamıyor disket cd vs okutulmuyo bios bilgileri disketten aktarılmaya çalışıldı ama hiç bir tepki yok yardım donanımcı arkadaşlar ....

• quote:

Orjinalden alıntı: apey

...bide arkadaşlar lütfen şu parçayı sök pili deiştir vs yazmayın...

Aynı anakarttan elinizde bir adet daha olmasına rağmen, önkoşullarınız yardım şansı bırakmıyor!.

Sağlıcakla kalınız.
  • arkadaşım o anlamda söylemedim yani sorunun biostan olduğu büyük ihtimal . pil deiştirme ram deiştirme vb işlemleri denediğim için soruyorum biostan anlayan arkadaş varsa belki yardımı dokunur :(
  • quote:

arkadaşım o anlamda söylemedim yani sorunun biostan olduğu büyük ihtimal . pil deiştirme ram deiştirme vb işlemleri denediğim için soruyorum biostan anlayan arkadaş varsa belki yardımı dokunur :(

O takdirde, anakartınızın modelini noksansız aktarabilir iseniz, üzerinde birlikte düşünelim...

quote:

...ekran açıldığı andan itibaren hiç bi işlem yapılamıyor disket cd vs okutulmuyo ...

Buradan anlıyorum ki, bilgisayar açılmaya karşı tamamen tepkisiz değil.
    Bilgisayarın açılma sürecinin hangi aşamalardan geçtiğini (geçebildiğini) ve artık devam edemediği noktayı aktarır iseniz sevinirim...
    Bilgisayar ve dolayısı ile BIOS sizinle etkileşime giriyor mu? (hata mesajları v.b.).

quote:

...bios bilgileri disketten aktarılmaya çalışıldı ama hiç bir tepki yok...

Bu konuyu da detaylandırmanızı rica edeceğim.

• gıgabyte GA_8IPE1000-L markası bu ayrıca bilgisayar tamamen tepkisiz klavye ile hiçbi işlem yapamıyorum düğmeye basıp açtığım anda ekrandan aşağı doğru bu yazı (bıos auto-recovering) akmaya başlıyo ve bu şekilde kalıyo yani biosa girip işlem yapabileceğim bölüm veya anakart bilgilerinin çıktığı siyah ekran hiç açılmıyo sadece bu yazı var baskada bişi olmuyo ...
  • quote:

gıgabyte GA_8IPE1000-L markası bu ayrıca bilgisayar tamamen tepkisiz klavye ile hiçbi işlem yapamıyorum düğmeye basıp açtığım anda ekrandan aşağı doğru bu yazı (bıos auto-recovering) akmaya başlıyo ve bu şekilde kalıyo yani biosa girip işlem yapabileceğim bölüm veya anakart bilgilerinin çıktığı siyah ekran hiç açılmıyo sadece bu yazı var baskada bişi olmuyo ...

Kullandığınız anakarta ilişkin Gigabyte'ın resmi sitesinde yaptığım incelemeler sonucunda, GA-8IPE1000-L modeli ve hemen-hemen diğer tüm modelleri Dual-BIOS özelliğine haiz. Yani; 2 adet BIOS yongası içeriyor ve birinde sorun olduğunda, sistem diğer BIOS tarafından boot ediliyor... ayrıca, sorunlu olan BIOS yongası diğeri tarafından yeniden yazılarak onarılıyor. BIOS'ların davranış şekillerine ilişkin tanımlamalar ise, yine BIOS ROM'una yerleştirilmiş "Dual BIOS Utility" ve "Q-Flash Utility" yazılımları vasıtası ile yapılıyor.

Bu şartlarda, bu araçlar üzerinde yapılandırma yapılabilmesi ve kurtarma prosedürlerinin tanımlanabilmesi için, bilgisayara güç verilmesinin akabinde "Del" tuşuna basarak BIOS yapılandırma menüsüne girilebilmesi gerekir.

Şayet BIOS yapılandırma menüsüne ulaşamıyorsanız; içerdiği tüm yapılandırma verilerinin fabrika çıkışındaki varsayılan değerlerine döndürmek için fiziksel müdahalede bulunmanız gerekir.

Bunu yapabilmek için; anakart üzerindeki pili ve güç kaynağından anakarta bağlanan konnektörü sökmelisiniz... Bu şekilde 10 dakika kadar bekledikten ve sökülen unsurları yerlerine taktıktan sonra, BIOS yapılandırma menüsüne ulaşmayı tekrar denemelisiniz... 10 dakikalık bekleme zorunluluğunun nedeni; pil ömrünü uzatmak için buna paralel olarak yüksek kapasiteli kondansatörler kullanılır. Kondansatörler üzerlerinde enerji depolayan komponentlerdir. Dolayısı ile pil sökülse dahi, bu kondansatör üzerinde depolanan akım boşalana (deşarj olana) kadar varlığını sürdürür ve BIOS ayarlarını korumaya devam eder... 10 dakikalık bekleme süresini çok buluyor iseniz; pili söktüğünüz yuvadaki "+" ve "-" kontakları metal (iletken) bir cisim ile kısa devre edebilirsiniz. Pil kontaklarının kısa devre edilmesi ile, anılan kondansatör pile paralel bağlı olduğundan, kendisinin de kısa devre edilmesini sağlar ve o anda üzerindeki tüm akım deşarj olur. Bu yöntemi uygulamanın anakartınıza ve ona bağlı donanımlarınıza hiçbir zararı yoktur.

Devam edecek olur isek; hala sonuç alamamanız (BIOS yapılandırma menüsüne ulaşamamanız) durumunda, teknik servis müdahalesi kaçınılmaz olur.

quote:

...aynı anakarttan bende bi tane daha var nasil yapılabilir bu işlem...

Şayet anakart üzerindeki BIOS yongaları (chip) soket üzerinde ise, birinden söküp diğerine takabilirsiniz. Soketli değil de anakarta direk lehimli ise, ancak özel sökme cihaz ve aparatları gerekeceğinden, sizin uygulayabileceğiniz bir yöntem değil.

Bu bilgiler ışığında yapacağınız uygulamalardan çıkan sonuçlar ile geri dönmeniz halinde, bilahare neler yapılabileceğini birlikte irdeleyebiliriz...

Şimdilik kolay gelsin.

• TA2DF arkadaşım gayet güzel açıklamışsın,birşey eklemek istiyorum.gigabyte ın sitesinden senin kadar ayrıntılı bir araştırma yapma imkanım olmadı.ancak dual bios a sahip anakartlrda pil vs bişy sökmeden,anakart üzerindn bir jumper ayarı ile sistemin açılır ve yedek bios Asıl bios üzerine tekrar kopyalanır ve işlem bittikten sonra,jumper eski haline getirilerek sistem yine orginal bios u üzerinden açılabilir.Buna otomatik bios kurtama da deniliyor.Sorunu olan arkadaşım düğmeye bastığı anda Bıos Auto Recovering yazısı aşağı doğru akıo demiş.Recovering dediğne göre bios silinmiş ve anakartın bir özelliği olark jumper olmasa bile kendini geri yüklüo olabilir,veya anakartı jumper ile recovery moda sokarak anlattğm şeklde bir geri yükleme yapılmasını öneriyor die düşünmekteym.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar acep bios cipini görürsek sadece bios kurmazlarmı yani anakartın cipset numaraları vb bilgileri götrsek.

Yada başka bios taksak çalışmazmı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihanx

TA2DF arkadaşım gayet güzel açıklamışsın,birşey eklemek istiyorum.gigabyte ın sitesinden senin kadar ayrıntılı bir araştırma yapma imkanım olmadı.ancak dual bios a sahip anakartlrda pil vs bişy sökmeden,anakart üzerindn bir jumper ayarı ile sistemin açılır ve yedek bios Asıl bios üzerine tekrar kopyalanır ve işlem bittikten sonra,jumper eski haline getirilerek sistem yine orginal bios u üzerinden açılabilir.Buna otomatik bios kurtama da deniliyor.Sorunu olan arkadaşım düğmeye bastığı anda Bıos Auto Recovering yazısı aşağı doğru akıo demiş.Recovering dediğne göre bios silinmiş ve anakartın bir özelliği olark jumper olmasa bile kendini geri yüklüo olabilir,veya anakartı jumper ile recovery moda sokarak anlattğm şeklde bir geri yükleme yapılmasını öneriyor die düşünmekteym.

Sitesinden "User Manual" dosyasını (PDF) indirdim ve bu anakartta bahsettiğiniz amaca yönelik bir jumper (köprü) yok. BIOS ile alakalı bir tek köprü var, o da "CLR_PWD" (Clear Password). CMOS'u silmek için dahi köprü içermiyor. Bunun yerine, kastettiğiniz tüm ayarlar BIOS içinden ve mesajımda da belirttiğim gibi "Dual BIOS Utility" ve "Q-Flash Utility" vasıtası ile yapılıyor.

bıos auto recovering ....biosum gitmiş help

Edit: Atladığım bir detayı aktarmak isterim...
    Sanırım dikkatinizden kaçmış olacak, Sorun sahibi, "BIOS Auto-Recovering" ifadesinin çıktığını ancak, bu yönde hiçbir işlemin gerçekleştirilemediğini aktarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 6 Temmuz 2007; 3:32:02 >

• ilginize cok tşk ediyorum arkasın dediği gibi bu yazı aşağı doğru akıyor benim del , F9 gibi tuşları kullanacağım kısım hiç ekrana gelmiyor müdahalede bulunamıyorum bıos anakarta lehimli old için söküp takma işlemide gerçekleşmiyor
  • ayrıca şunuda belirteyim arkadasımın önerdiği pil söküp bekletme işlemini gerçekleştirdim ama sonuç alamadım bilgisayarın düğmesine bastığım anda gelen bip sesi de gelmiyor görünüşe bakılırsa benim yapabileceğim bi sorun değil daha teknik bi sorun olduğunu düşünüyorum ancak eskişehirde bunu yapabilecek teknik servis yok istanbula göndermeyi teklif ediyorlar ama tamir maliyeti çok fazla 50 - 80 ytl arasında ve zaten garantisi dolmuş bi anakarta bu kadar para vermek mantıksız geliyor eğer teknik sorunu aşamazsam yeni bi anakart alma durumundayım
  • quote:

ayrıca şunuda belirteyim arkadasımın önerdiği pil söküp bekletme işlemini gerçekleştirdim ama sonuç alamadım bilgisayarın düğmesine bastığım anda gelen bip sesi de gelmiyor görünüşe bakılırsa benim yapabileceğim bi sorun değil daha teknik bi sorun olduğunu düşünüyorum ancak eskişehirde bunu yapabilecek teknik servis yok istanbula göndermeyi teklif ediyorlar ama tamir maliyeti çok fazla 50 - 80 ytl arasında ve zaten garantisi dolmuş bi anakarta bu kadar para vermek mantıksız geliyor eğer teknik sorunu aşamazsam yeni bi anakart alma durumundayım

Öyle kolay pes etmek yok ...
    Çareleriniz henüz tükenmedi...

Anakartınızın Gigabyte GA-8IPE1000-L modeli olduğunu belirtmiştiniz... Ancak, bu anakartın iki farklı revizyonu (Rev 1.x ve Rev 2.x)var. İki revizyonun da BIOS güncelleme dosyaları birbirinden farklı. Hangi revizyona sahip olduğunuzu tesbit ettikten sonra aşağıdaki linklerden ilgili BIOS güncellemesini inidirin:

Revizyon 1.x için;
    http://america.giga-byte.com/Fi%6ceList/BIOS/motherboard_bios_8ipe1000_f12.exe

Revizyon 2.x için;
    http://america.giga-byte.com/Fi%6ceList/BIOS/motherboard_bios_8ipek2_fi.exe

Daha sonra sağlam bir 1.44 Floppy Diski boot edilebilir özellikte formatlayın... Sahip olduğunuz revizyona ait olan internetten indirdiğiniz BIOS güncelleme dosyasını formatladığınız diskete açın (indirdiğiniz dosya, kendi-kendini açabilen sıkıştırılmış dosyadır (self extract)). Dosyayı çalıştırdığınızda sizden hedef tanımlamanızı ister... "Install to" kutusuna "A:\" yazın ve disketin sürücüye takılı olduğundan emin olduktan sonra "Install butonuna tıklayın. Buraya kadar bir sorun yok ise şayet, disket floppy sürücüye takılı durumda iken bilgisayarınızı çalıştırın.

Haydi hayırlısı...
    Mahçup etmez İnşaAllah.

• :S off off olmadı
    disketi taktım ama bilgisayar disketten tepki almıyor yani uygulayamıyorum malesef yazı akıp gidiyor benim taktığım disketi tınlamadı bile off...
  • quote:

:S off off olmadı
    disketi taktım ama bilgisayar disketten tepki almıyor yani uygulayamıyorum malesef yazı akıp gidiyor benim taktığım disketi tınlamadı bile off...

Ne diyelim geçmiş olsun.
  • arkadaslar bunu söylemekten üzüntümü duyayım sevineyimmi bilmiyorum ama yeni bi anakart siparişi verdim

zaten cok fazla bulunmuo bu tip anakartlar biostar marka almak zorunda kaldım umarım işimi görür sorun çıkarmaz

yardımda bulunan çabalayan herkese sonsuz tşk sunuyorum ...
  • quote:

arkadaslar bunu söylemekten üzüntümü duyayım sevineyimmi bilmiyorum ama yeni bi anakart siparişi verdim

zaten cok fazla bulunmuo bu tip anakartlar biostar marka almak zorunda kaldım umarım işimi görür sorun çıkarmaz

yardımda bulunan çabalayan herkese sonsuz tşk sunuyorum ...

Büyük geçmiş olsun... Ancak, nasibten ötesine geçilemiyeceğinden, hayırlısı olsun.

Çözüm telaşı içerisine, elinizdeki diğer GA-8IPE1000...'in niçin ıskartada olduğunu sormayı dahi akıl edemedim.

Yaşadığınız ilde, sanırım cep telefonu tamircileri vardır. Genellikle onlarda, SMD (Surface Mount Design, Yüzey Montaj Tasarım) komponentleri sökebilecek ve lehimleyebilecek cihaz ve aparatları mevcuttur. Geç kalınmış bir öneri dahi olsa da, takdir sizin.

Sorunsuz ve sıkıntısız anlar temennilerimle...
    Es'en kalınız.

Edit: Klavyem, doğru yazma çabalarımı baltalama tutumunu ısrarla sürdürdüğünden, her zamanki gibi yazımı düzeltmek zorunda kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 7 Temmuz 2007; 17:42:04 >

• diğeri ıskarta olmuş değil bi arkadaşla aynı özellikte bilgisayar aldık faydası olursa diye bi süreliğine ödünç almıştım yani o bilgisayarı kullanıyorum zaten

hani küçük bi ihtimal ya biostan diğer biosa aktarma gibi bi olay mevcutmu diye düşündüm
  • http://forum.donanimhaber.com/m_21483162/tm.htm

Öncelikle şu üstteki başlıktaki arkadaş da görürse onun da sorununa cevap olabilir belki benim de soracaklarım.
    Takdir-i İlahi işte,aynı sorun bugün başıma geldi ama çözüm yolalrında anlayamadığım birkaç nokta var,onları sormak istedim.

Öncelikle TA2DF hocamız
    Daha sonra sağlam bir 1.44 Floppy Diski boot edilebilir özellikte formatlayın... Sahip olduğunuz revizyona ait olan internetten indirdiğiniz BIOS güncelleme dosyasını formatladığınız diskete açın (indirdiğiniz dosya, kendi-kendini açabilen sıkıştırılmış dosyadır (self extract)). Dosyayı çalıştırdığınızda sizden hedef tanımlamanızı ister... "Install to" kutusuna "A:\" yazın ve disketin sürücüye takılı olduğundan emin olduktan sonra "Install butonuna tıklayın. Buraya kadar bir sorun yok ise şayet, disket floppy sürücüye takılı durumda iken bilgisayarınızı çalıştırın

Demiş.Disket sürücüye sağ tıkladıktan sonra biçimlendir ve başlangıç disketi oluştur seçeneklerini işaretleyip başlangıç disketinin içine indirdiğimiz bios dosyalarını çıkartıcaz mı yoksa
    sadece boş diskete bios dosyalarını mı çıkartacağız?

Anakart gigabyte GA-8IPE1000-G (Rev 3.x).

Tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 1 Mart 2008; 19:19:17 >

• üzgünüm ama güncel
  • Arkadaşlar açıkcası araştırıp kendim yapabileceğim birşey bu ama hep beraber tartışarak bunu kotaralım istiyorum.Elimdeki biosu gümbürtüde olan bu durumdaki bir kart var,üstteki mesajda görebilirsiniz.Aynı marka ve model(revizyonu dahil aynı) çalışan bir tane daha anakart var elimde.
    Bu biosu nasıl geri getireceğiz?Pratik çözümü olan var ise yazsın lütfen,hem biosu göçmüş olan arkadaşlara da kılavuz olur
    Tşkler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.